Witam.
Miałem problem z komputerem, konkretnie z wirusem. Założyłem temat w dziale Komputery Apple - Pytania i problemy. Z góry nadmieniłem, że jeżeli zły dział, to proszę o przeniesienie do właściwego. I co? Temat wylądował w koszu. Czemu? Odpowiedź od Jaśnie Pana Moderatora:
Uważnie wybierz miejsce gdzie umieścisz swój post. Staraj się wybrać prawidłowy dział dla Twojego postu. (…) Duplikaty, źle umieszczone posty lub wątki mogą być przeniesione lub usunięte bez powiadomienia.
Wątek założony w złym dziale, usuwam. Przed założeniem tematu zapoznaj się z drzewem kategorii naszego forum i postaraj się wybrać miejsce najlepiej pasujące do Twojego problemu. Pozwoli Ci to szybciej uzyskać pomoc i w przyszłości ułatwi innym użytkownikom szukającym odpowiedzi na takie samo pytanie, znaleźć Twój wątek i rozwiązanie problemu. Pamiętaj również zapoznać się w wybranym przez Ciebie dziale z ogłoszeniami i tematami podklejonymi u góry. Często są to odpowiedzi na najczęstsze pytania i wskazówki dotyczące zakładania nowych tematów.
Ktoś mi wytłumaczy po co takie coś wklejać? "Postaraj się wybrać miejsce najlepiej pasujące do Twojego problemu" - przecież to zrobiłem, gdyby według mnie nie było najlepsze to bym tam nie umieszczał tematu. Poza tym czy odpowiedź moderatora coś mi wyjaśniła? Podpowiedziała gdzie powinien ten temat się znaleźć? Nie, bo po co.
"Duplikaty, źle umieszczone posty (...) mogą być przeniesione" - to czemu nie został przeniesiony, tylko od razu usunięty?
Nie ważne, że człowiek ma problem. Umieściłeś temat w złym miejscu? Po co od razu przenieść go do odpowiedniego działu? Lepiej wywalić do kosza. A Ty użytkowniku zakładaj kolejne tematy, z nadzieją, że w końcu trafisz na odpowiedni dział.
Reasumując:
Moderatorzy zmieńcie nastawienie. Bo Wy jesteście na tym forum dla nas, a nie my dla Was. Jak ktoś źle napisał temat to go przenieście, wywalenie do kosza nie pomoże ani autorowi, bo nie rozwiąże problemu, ani Wam, bo autor założy kolejny temat, który będziecie musieli przeanalizować. Szanujcie czas i pracę tak innych, jak i swoją.
Pozdro.
P.S. pewnie ten temat też zaraz wyląduje w koszu bo zły dział, merytoryczność zerowa albo prawda w oczy kole.
Użytkownik goclik edytował ten post 15 października 2015 - 10:34