Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Synchronizacja wiadomości Mac-iPhone

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 lutek14

lutek14
  • 256 posts

Posted 23 September 2015 - 16:10

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób ustawić, aby wiadomości przychodzące na telefon automatycznie synchornizowały się z macbookiem?

Kiedyś miałem to ustawione, bo zapisane są stare wiadomości (z osobami z którymi kontaktowałem sie przez numer telefonu a nie XYZ@icloud.com) i nie wiem jak to zrobić.

Chciałbym też skopiować wszystkie wiadomości z telefonu, do WIadomości na komputer.

Dziękuje za pomoc.

#2 slythia

slythia
  • 84 posts

Posted 23 September 2015 - 20:18

Ustawienia -> wiadomości -> przekazywanie i włącz tam maca. Po tym powinny zacząć przychodzić także na komputer. 

#3 lutek14

lutek14
  • 256 posts

Posted 24 September 2015 - 09:50

Hm... Nie wiem czemu, ale nie wyświetla mi się w Macu kod do przepisania... Zresetowałem imessage na każdym urządzeniu  i nic...

@edit

Okej! Wiadomości między iphone-ipad-macbook przechodzą. Tylko pozostają nierozwiązane dwie sprawy -

1. Wiadomości z telefonu chciałbym przenieść, aby też były widoczne zarówno na ipadzie jak i macbooku o

2. Nie mam możliwości wysyłania z ipada i macbooka na numery telefonów, które nie są powiązane z imessage (a powinno to wtedy działać jak zwykły SMS, co nie?)

Edited by lutek14, 24 September 2015 - 10:04.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 24 September 2015 - 14:25

Co do 1) - nie da się ot-tak zaimportować starych wiadomości. Po co ktokolwiek miałby to w ogóle trzymać?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 lutek14

lutek14
  • 256 posts

Posted 25 September 2015 - 16:12

Poniewaz korzystalem z iphone zanim mialem mac, a latwiej mi wyszukac potrzebnych rzeczy przez wiadomosci z pozycji komputera niz iphone?

Co do drugiego - kiedys mialem opcje wysylania z komputera tak jakby SMS p, ale nie mam pomyslu jak to wlaczyc.. Wysylanie na numer nie jest mozliwe (czerwona barwa odbiorcy); gdzie to sie wlacza...

#6 acek78

acek78
  • 7 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 October 2015 - 16:22

u mnie po aktualizacji do iOS9 działają tylko iMessage. Wiadomości dla użytkowników innych telefonów nie działają. Macie to samo, czy to kwestia jakiś ustawień?

#7 slythia

slythia
  • 84 posts

Posted 02 October 2015 - 18:27

u mnie po aktualizacji do iOS9 działają tylko iMessage. Wiadomości dla użytkowników innych telefonów nie działają. Macie to samo, czy to kwestia jakiś ustawień?

Mi wszystko działa normalnie.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users