Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja wiadomości Mac-iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lutek14

lutek14
  • 256 postów

Napisano 23 września 2015 - 16:10

Witam

Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób ustawić, aby wiadomości przychodzące na telefon automatycznie synchornizowały się z macbookiem?

Kiedyś miałem to ustawione, bo zapisane są stare wiadomości (z osobami z którymi kontaktowałem sie przez numer telefonu a nie XYZ@icloud.com) i nie wiem jak to zrobić.

Chciałbym też skopiować wszystkie wiadomości z telefonu, do WIadomości na komputer.

Dziękuje za pomoc.

#2 slythia

slythia
  • 84 postów

Napisano 23 września 2015 - 20:18

Ustawienia -> wiadomości -> przekazywanie i włącz tam maca. Po tym powinny zacząć przychodzić także na komputer. 

#3 lutek14

lutek14
  • 256 postów

Napisano 24 września 2015 - 09:50

Hm... Nie wiem czemu, ale nie wyświetla mi się w Macu kod do przepisania... Zresetowałem imessage na każdym urządzeniu  i nic...

@edit

Okej! Wiadomości między iphone-ipad-macbook przechodzą. Tylko pozostają nierozwiązane dwie sprawy -

1. Wiadomości z telefonu chciałbym przenieść, aby też były widoczne zarówno na ipadzie jak i macbooku o

2. Nie mam możliwości wysyłania z ipada i macbooka na numery telefonów, które nie są powiązane z imessage (a powinno to wtedy działać jak zwykły SMS, co nie?)

Użytkownik lutek14 edytował ten post 24 września 2015 - 10:04

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 24 września 2015 - 14:25

Co do 1) - nie da się ot-tak zaimportować starych wiadomości. Po co ktokolwiek miałby to w ogóle trzymać?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 lutek14

lutek14
  • 256 postów

Napisano 25 września 2015 - 16:12

Poniewaz korzystalem z iphone zanim mialem mac, a latwiej mi wyszukac potrzebnych rzeczy przez wiadomosci z pozycji komputera niz iphone?

Co do drugiego - kiedys mialem opcje wysylania z komputera tak jakby SMS p, ale nie mam pomyslu jak to wlaczyc.. Wysylanie na numer nie jest mozliwe (czerwona barwa odbiorcy); gdzie to sie wlacza...

#6 acek78

acek78
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2015 - 16:22

u mnie po aktualizacji do iOS9 działają tylko iMessage. Wiadomości dla użytkowników innych telefonów nie działają. Macie to samo, czy to kwestia jakiś ustawień?

#7 slythia

slythia
  • 84 postów

Napisano 02 października 2015 - 18:27

u mnie po aktualizacji do iOS9 działają tylko iMessage. Wiadomości dla użytkowników innych telefonów nie działają. Macie to samo, czy to kwestia jakiś ustawień?

Mi wszystko działa normalnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych