Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Microsoft Outlook problem z pocztą wychodzącą

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 J0la

J0la
  • 2 postów

Napisano 23 września 2015 - 10:01

Witam,

uprzejma prośba o pomoc w temacie:

- używałam programu Mail do obsługi poczty, ale po weryfikacji , że w niektórych przypadkach moje maile, wyświetlane na komputerach z Windowsem, wyglądały jak spam - nie zawierały treści , wszystko było w oddzielnych załącznikach.

Po przedstawieniu problemu w iSpot Targówek uzyskałam informacje, iż problem najprawdopodobniej zniknie, jeżeli zacznę używać Outlooka.

Zainstalowałam Outlooka - jeszcze nie wiem czy powyższy problem zniknął, gdyż akualnie mam problem z ustawieniami poczty wychodzącej, a mianowicie błąd: Nie można wysłać poczty. Serwer SMTP nie rozpoznał żadnej metody uwierzytelniania obsługiwanej przez program Outlook. Spróbuj zmienić opcje uwierzytelniania SMTP w ustawieniach konta lub skontaktuj się z administratorem sieci.Kod błędu: 17092 - Pomożecie ? Już nie mam pomysłów co bym mogła zmienić, żeby działało … :(

#2 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 23 września 2015 - 10:12

https://support.micr...l-pl/kb/2492871

Fallout ...war, war never changes...

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 września 2015 - 10:15

Musisz w preferencjach konta ustawić: Poczta wymaga autoryzacji i zaznaczyć tę funkcję. Ustaw by, serwer wychodzący SMTP korzystał z autoryzacji takiej samej jak serwer przychodzący.  Po wszystko będzie działać.

• J0la lubi to

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4 J0la

J0la
  • 2 postów

Napisano 23 września 2015 - 10:20

DanielF serdecznie dziękuję , pomogło. :)

Mam jeszcze jeden problem: w podpisie mam loga firmy, gdy kopiuje podpis z Maila do Outlooka wyświetla się wszystko, ale bez zdjęć. Co mogę zrobić, aby działało poprawnie ?

Przy korzystaniu z Maila podpis na Windowsie był dzielony na załączniki do wiadomości - można temu zapobiec ?  

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 371 postów

Napisano 24 września 2015 - 14:23

http://myapple.pl/fo...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych