Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Microsoft Outlook problem z pocztą wychodzącą

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 J0la

J0la
  • 2 posts

Posted 23 September 2015 - 10:01

Witam,

uprzejma prośba o pomoc w temacie:

- używałam programu Mail do obsługi poczty, ale po weryfikacji , że w niektórych przypadkach moje maile, wyświetlane na komputerach z Windowsem, wyglądały jak spam - nie zawierały treści , wszystko było w oddzielnych załącznikach.

Po przedstawieniu problemu w iSpot Targówek uzyskałam informacje, iż problem najprawdopodobniej zniknie, jeżeli zacznę używać Outlooka.

Zainstalowałam Outlooka - jeszcze nie wiem czy powyższy problem zniknął, gdyż akualnie mam problem z ustawieniami poczty wychodzącej, a mianowicie błąd: Nie można wysłać poczty. Serwer SMTP nie rozpoznał żadnej metody uwierzytelniania obsługiwanej przez program Outlook. Spróbuj zmienić opcje uwierzytelniania SMTP w ustawieniach konta lub skontaktuj się z administratorem sieci.Kod błędu: 17092 - Pomożecie ? Już nie mam pomysłów co bym mogła zmienić, żeby działało … :(

#2 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 23 September 2015 - 10:12

https://support.micr...l-pl/kb/2492871

Fallout ...war, war never changes...

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 23 September 2015 - 10:15

Musisz w preferencjach konta ustawić: Poczta wymaga autoryzacji i zaznaczyć tę funkcję. Ustaw by, serwer wychodzący SMTP korzystał z autoryzacji takiej samej jak serwer przychodzący.  Po wszystko będzie działać.

• J0la likes this

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4 J0la

J0la
  • 2 posts

Posted 23 September 2015 - 10:20

DanielF serdecznie dziękuję , pomogło. :)

Mam jeszcze jeden problem: w podpisie mam loga firmy, gdy kopiuje podpis z Maila do Outlooka wyświetla się wszystko, ale bez zdjęć. Co mogę zrobić, aby działało poprawnie ?

Przy korzystaniu z Maila podpis na Windowsie był dzielony na załączniki do wiadomości - można temu zapobiec ?  

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24371 posts

Posted 24 September 2015 - 14:23

http://myapple.pl/fo...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users