Możesz spróbować usuwać każdą aplikacje po kolei, może któraś zwolni to miejsce i będzie wiadomo która.
Używasz Apple Music?
Edited by dawid595, 21 January 2016 - 09:55.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 21 January 2016 - 09:54
Edited by dawid595, 21 January 2016 - 09:55.
Posted 21 January 2016 - 10:13
To dziwne. U mnie zawsze pomagało. Na pewno wybrałeś "wymaż zawartość i ustawienia"?
Możesz spróbować usuwać każdą aplikacje po kolei, może któraś zwolni to miejsce i będzie wiadomo która.
Używasz Apple Music?
Wybrałem 'erase all content and settings' czyli to samo?
Apple Music używałem przez pierwsze trzy miesiące od momentu pojawienia się, ale ściągnąłem tylko jedną piosenkę. Wydaje mi się że problem pojawił się od update do iOS9, albo w momencie jak kupiłem iPada Mini i zacząłem używać go na tym samym apple id, bo te dwie rzeczy były mniej więcej w tym samym czasie, chociaż wcześniej miałem iPada Air pod tym samym apple id i nigdy większych problemów z wolnym miejscem.
Posted 28 January 2016 - 14:04
Chyba w końcu znalazłem przyczynę zapełniania się pamięci telefonu. Po kilku restorach, bez użycia iTunes, kilku restorach z iTunes, zrobiłem kolejne, tym razem nie przywróciłem backup, tylko ustawiłem iPhone jako nowe urządzenie ale cały czas używałem tego samego Apple ID. W telefonie nie miałem kompletnie nic, tylko kontakty. Żadnych wiadomości, żadnych zdjęc, aplikacji... Jakie było moje zdziwienie jak po 2 dniach od restoru, na telefonie w którym nic nie miałem pojawiła się informacja 'storage full...'. Ewidentnie musiało to być coś przypisanego do mojego apple id. Więc zacząłem włączać i wyłaczać wszystko do czego przypisany był apple id i znalazłem że po wyłączeniu iCloud Drive w tel pamięć zaczęła wracać. W przeciągu 2h z 0bytes zrobiło się 8.9GB wolnego, i przez kilka dni utrzymywało się mniej więcej na tym poziomie (plus minut 200MB). Dzisiaj włączyłem iClould drive z powrotem, w przeciągu 30minut znikneło 3.4GB, wyłączyłem iCloud Drive, po 10min wróciło do 8,7GB... Niemam pojęcia czemu się tak dzieje, ale widocznie jest jakiś bug w sofcie iOS9, bo teraz jestem przekonany na 100% że to właśnie to było przyczyną mojego problemu z wolnym miejscem. Dodam, że z icloud drive'a korzystam sporo na Macu.
Posted 28 January 2016 - 14:17
Posted 28 January 2016 - 15:06
To chyba jesteś sam z takim problemem bo tez mam włączone iCloud Drive i takiego ubytku pam tek nie zauważyłem ,owszem ileś Mb ubywa ale to zapewne cache apek a największy w tym udział ma fejsbook który z czasem puchnie
iCloud driva ma włączonego na obu iPad'ach pod tym samym apple id i nie mam żadnego problemu z miejscem, jedyne urządzenie z którym miałem problem to iPhone. Nie mówię że to jest problem u każdego, ale u mnie właśnie był, czemu niewiem bo to nie ma żadnego sensu. Tak jak napisałem w poprzednim poście, nie był to problem aplikacji bo po ostatnim restorze jako 'nowy telefon' ich po prostu nie miałem.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users