Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Apple TV 4 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#501 e200

e200
  • 237 postów

Napisano 10 kwietnia 2018 - 15:12

Wracając do problemu pilota ATV4. Wloczykij2 jak obsługujesz tym pilotem tuner. Mam podlaczony

ATV4 - hdmi TV - optycznie amplituner.

Telewizor ma wyłączone głośniki więc dzwięk idzie optycznym kablem do wzmacniacza. Niestety przy takim ustawieniu nie działają w pilocie przyciski + i -

#502 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 860 postów
Napisano 10 kwietnia 2018 - 16:13

To się konfiguruje w ustawieniach aTV. Mam identyczną konfigurację i głośność jest obsługiwana poprawnie.

#503 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 07 maja 2018 - 21:36

Witam, czy można za pomocą pilota Apple TV włączać automatycznie Apple TV i Telewizor , który jednocześnie przełączy się na zdrodlo hdmi pod który podłączone jest Apple TV . Chodzi o to żeby mieć przy sobie tylko jeden pilot a nie dwa . Byłem dzis w crortlandzie ale obsługa mówi ze nie można ...

Patrz https://support.appl.../pl-pl/HT205225

#504 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 postów

Napisano 12 czerwca 2018 - 17:34

e200

tak jak napisali wyzej i to dziala fajnie. Gorzej jest przelaczaniem kanalow, brakuje mi wlasnie takich + - do tego.

Iphone 4S, 6, SE, Ipad air 2,a teraz 2 XS, macbook pro 2016, macbook 12'' i  atv 4

#505 Plinku30

Plinku30
  • 8 postów

Napisano 11 lipca 2018 - 09:01

Witam chciałbym zakupić pada do Apple TV 4 ale steelseries nimbus odstrasza ceną. Nie zależy mi na grach po prostu padem chce sterować Apple TV. Czy inne pady od steelseries np free mobile czy Stratus xl której można kupić za dużo mniejsze pieniądze będą współpracowały? Testował ktoś?

#506 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 11 lipca 2018 - 11:12

mam ostatnio straszne problemy w grach z nimbusem - wygląda to tak, że sterowane postacie same się poruszają  w lewo lub prawo bez dotykania padów. Było tak od początku i po ostatnim update się nasiliło. 

#507 nuggie

nuggie
  • 249 postów

Napisano 11 lipca 2018 - 12:44

Witam chciałbym zakupić pada do Apple TV 4 ale steelseries nimbus odstrasza ceną. Nie zależy mi na grach po prostu padem chce sterować Apple TV. Czy inne pady od steelseries np free mobile czy Stratus xl której można kupić za dużo mniejsze pieniądze będą współpracowały? Testował ktoś?

Tu kup: https://www.apple.co...8bd22dfc6c65660

Minecrafta an ATV gratis dostaniesz.

#508 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 12 lipca 2018 - 07:12

Tu kup: https://www.apple.co...8bd22dfc6c65660

Minecrafta an ATV gratis dostaniesz.

Minecraft free? Jak?

Użytkownik angelares edytował ten post 12 lipca 2018 - 07:13

#509 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 12 lipca 2018 - 07:46

mam tego steelseries i jest spoko, jako osoba ktora nie urodzila sie z padem w reku a pierwsze gry wgrywala z kaset to musze przyznac, ze jest wygodny. dzieciaki tez sobie na nim radza mimo, ze dla nich jest troche za duzy. 

co do sterowania ATV to juz latwiej sie steruje przez iphona niz takim padem.

Użytkownik Wania edytował ten post 12 lipca 2018 - 07:47

#510 ManUfan

ManUfan
  • 149 postów
  • SkądChojnice, PL

Napisano 12 lipca 2018 - 09:53

Cześć wszystkim, wróciłem niedawno od rodziny z Niemiec i chciałem się podzielić z Wami pewną niesprawiedliwością. 

Wyobraźcie sobie, że na ATV4 w Niemczech, prawie każdy program telewizyjny ma stworzoną swoją aplikację na ATV. Tym sposobem oglądałem sobie np MŚ na Apple TV. Niby nic ale jednak to jest trochę wkurzające, że ani TVN ani Polsat nie wchodzą w apple TV.

iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite

instagram: thelifeofhubi //  ortodontachojnice.pl

#511 nuggie

nuggie
  • 249 postów

Napisano 12 lipca 2018 - 10:14

Minecraft free? Jak?

Był sprzedawany bundle, 
"SteelSeries Nimbus Wireless Game Controller with Minecraft Apple TV Edition -> 44,75 GBP"

Ale niestety widze, że juz nie ma :-/

#512 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 13 lipca 2018 - 07:44

Był sprzedawany bundle, 
"SteelSeries Nimbus Wireless Game Controller with Minecraft Apple TV Edition -> 44,75 GBP"

Ale niestety widze, że juz nie ma :-/

Tak myślałem - bo sam nie mogłem znaleźć - ale napisze do nich. 

#513 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 13 lipca 2018 - 08:06

Cześć wszystkim, wróciłem niedawno od rodziny z Niemiec i chciałem się podzielić z Wami pewną niesprawiedliwością. 

Wyobraźcie sobie, że na ATV4 w Niemczech, prawie każdy program telewizyjny ma stworzoną swoją aplikację na ATV. Tym sposobem oglądałem sobie np MŚ na Apple TV. Niby nic ale jednak to jest trochę wkurzające, że ani TVN ani Polsat nie wchodzą w apple TV.

Oni za to nie mają ApplePay ;) Niestety ale ATV nie jest na tyle popularne żeby każdy chciał się w to pchać. Należy pamiętać że stworzenie apki oraz utrzymanie dla niej wsparcia generuje koszty. Po co komu one skoro ATV ma garstka osób. W dodatku część nawet gdyby miała i wiedziała że można oglądać z poziomu ATV dalej miałaby dekodery kablówki itp. Niestety najpierw musiałaby podskoczyć sprzedaż AppleTV a dopiero później ktoś mógłby się tym zainteresować. W drugą strone to nie pójdzie. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#514 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 postów

Napisano 13 lipca 2018 - 13:13

Oni za to nie mają ApplePay ;) Niestety ale ATV nie jest na tyle popularne żeby każdy chciał się w to pchać. Należy pamiętać że stworzenie apki oraz utrzymanie dla niej wsparcia generuje koszty. Po co komu one skoro ATV ma garstka osób. W dodatku część nawet gdyby miała i wiedziała że można oglądać z poziomu ATV dalej miałaby dekodery kablówki itp. Niestety najpierw musiałaby podskoczyć sprzedaż AppleTV a dopiero później ktoś mógłby się tym zainteresować. W drugą strone to nie pójdzie. 

Niemcy są nieufni co do nowych form płatności, najchętniej by złotem płacili :-D

#515 Trafimow

Trafimow
  • 125 postów

Napisano 13 lipca 2018 - 18:58

Czy u kogoś kiedykolwiek wystąpił problem z Infuse? Mianowicie dźwięk mam wszędzie, w każdej aplikacji tylko w jakimkolwiek filmie który włączę nie ma dźwięku. Dodam że wcześniej wszystko działało jak trzeba i problem pojawił się nagle sam z siebie :/

Macbook Pro 13.3 Retina - iPhone 4S - iPhone 5S -  iPhone 7 - iPhone X - iPhone 12 - Apple TV 4K 2021 - Time Capsule - Apple Watch Series 3 - Apple Watch series 7 - iPad 9.7 2018 6gen.

#516 wolek7

wolek7
  • 2 postów

Napisano 13 sierpnia 2018 - 11:13

Witam
Mam pytanie do was pytanie czy komuś udało śię połaczyć multiplayer w Minecraft na Apple tv 4K + ipad+ iphon?

#517 nuggie

nuggie
  • 249 postów

Napisano 18 sierpnia 2018 - 10:07

Nie, mi sie nie udało. Na ATV nie loguje do Xbox live. Mozliwe, że to przez to że na ATV Minecraft jest w starszej wersji.

#518 MarekBobakowski

MarekBobakowski
  • 5 postów

Napisano 12 maja 2019 - 12:55

Hej wszystkim.

Zapytam Was proszę o jedną rzecz. Potrzebuję ATV. Bo mam już dość podpinania laptopa do telewizora. Do czego potrzebuję?

- Eurosport Player i Netflix - najlepiej jako apka, bym nie musiał nic podpinać.
- WP Pilot - tutaj nie ma apki, szłoby przez iPada mini 4 normalnie z airplay
- tak samo czasami ipla czy Player

Co brać? ATV 3, 4 czy 4k? Nie potrzebuję generować kosztów. To ma działać ;)

PS
Klonowanie ekranu z apek z iPada działa idealnie czy spotka mnie czarny ekran, że nie da się tego zrobić (np. materiałów z Eurosportu nie da się kablem zrzucić z iphone’a na telewizor, bo jest blokada).

#519 cesio

cesio
  • 107 postów

Napisano 06 września 2019 - 08:38

Czy jest dostępna przeglądarka na tym urządzeniu safari lub chrome ??

#520 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 860 postów
Napisano 06 września 2019 - 09:14

Czy jest dostępna przeglądarka na tym urządzeniu safari lub chrome ??

Nie. Nie ma żadnej przeglądarki.

#521 BlackAdder

BlackAdder
  • 11 postów

Napisano 02 października 2019 - 20:24

Witam,

Mam pytanie czy warto kupić Apple TV4 64GB, czy może w najbliższym czasie wyjdzie nowsza wersja Apple TV? Z góry dziękuje za odpowiedź. 

#522 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 02 października 2019 - 20:49

To zależy czego oczekujesz. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#523 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 860 postów
Napisano 02 października 2019 - 20:59

Witam,

Mam pytanie czy warto kupić Apple TV4 64GB, czy może w najbliższym czasie wyjdzie nowsza wersja Apple TV? Z góry dziękuje za odpowiedź. 

Po dość długim czasie używania aTV 4K 64GB (kupiłem w dniu premiery), mogę powiedzieć, że nie warto kupować wersji 64GB. Tej pamięci kompletnie nie ma czym zapełnić. Nawet te 32GB będą świeciły pustkami. Więc nie ma sensu dopłacać do pojemniejszej wersji.

Ale czy wyjdzie jakaś nowa wersja? Raczej w ciągu roku nie wyjdzie, bo byłaby zapowiedziana na ostatniej konferencji. Ale gwarancji nikt nie da.

#524 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 02 października 2019 - 22:09

Opcja 32 jest w zupełności wystarczająca. ATV to fajny sprzęt ale na polskim rynku brakuje na nim kilku kluczowych aplikacji (NC+ i HBO GO) i w sumie masz Netflix i Amazon Prime, które i tam mam wbudowane w telewizor... Ale gadżet trzymam, jego poziom ergonomii istabilność pracy bije na głowę dowolne android tv.

#525 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 860 postów
Napisano 03 października 2019 - 08:39

Opcja 32 jest w zupełności wystarczająca. ATV to fajny sprzęt ale na polskim rynku brakuje na nim kilku kluczowych aplikacji (NC+ i HBO GO) i w sumie masz Netflix i Amazon Prime, które i tam mam wbudowane w telewizor... Ale gadżet trzymam, jego poziom ergonomii istabilność pracy bije na głowę dowolne android tv.

HBO Go jest.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych