Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Apple TV 4 - pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#451 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 stycznia 2018 - 22:52

Temat dawno opuszczony ale...

rozważam zakup ATV4 dla córki. Ma TV bez jakichkolwiek funkcji smart.

Czy na ATV4 działa aplikacja YouTube? Może śmieszne pytanie ale słyszałem, że do starszych ATV YT jest systematycznie blokowane.

Przydałoby się jeszcze Spotify, ale tu chyba będzie jakiś problem.

Ogólnie warto kupić ATV4 za około 500 zł z A....?

Mac mini i7   -   Mac mini i5   -   MacBook Air 13"   -   Apple Watch 3 Nike (42 mm + 38 mm)

iPhone 7 Plus   -   iPhone 6S   -  iPhone SE   -   iPad Air   -   iPod 5 Video   -   iPod Shuffle   -   Qnap TS-453Be

#452 TheMario

TheMario
  • 12 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 10:12

YT działa bez problemu. Spotify pewnie tylko przez AirPlay z iPhona/iPada.

Czy warto? Dla mnie tak - mam i korzystam (jako z podstawowego źródła multimediów - filmy, muzyka, zdjęcia).

#453 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 14 stycznia 2018 - 14:34

YT bez problemu, zamiast Spotify masz apple music i tidal. Parę fajnych gierek typu crossy roads czy Tomb Rider Go i nie tylko. Też nie chce telewizora smart, bo okazały się niewypałem - mam aTV i póki będą aktualizacje uważam, że warto. 

#454 Bithmore

Bithmore
  • 65 postów

Napisano 14 stycznia 2018 - 20:17

Podpowiedzcie proszę jaki film z itunes warto kupić/wypożyczyć aby efektami powalił? chodzi o oczywiście film w 4k z HDR. Najlepiej wymieńcie kilka tytułów co warto, bo chcę kupić coś co jeszcze nie widziałem. CHcę przy okazji przetestować jak się ma jakość itunes do netflixa i innych tego typu treści ;) z góry thx.

#455 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 stycznia 2018 - 22:07

YT bez problemu, zamiast Spotify masz apple music i tidal. Parę fajnych gierek typu crossy roads czy Tomb Rider Go i nie tylko. Też nie chce telewizora smart, bo okazały się niewypałem - mam aTV i póki będą aktualizacje uważam, że warto. 

Właśnie brak Spotify mnie hamuje. Mam wykupiony pakiet rodzinny i córka jest bardzo przywiązana do tej usługi :)

Mac mini i7   -   Mac mini i5   -   MacBook Air 13"   -   Apple Watch 3 Nike (42 mm + 38 mm)

iPhone 7 Plus   -   iPhone 6S   -  iPhone SE   -   iPad Air   -   iPod 5 Video   -   iPod Shuffle   -   Qnap TS-453Be

#456 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 14 stycznia 2018 - 23:57

Zawsze zostaje Airplay.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#457 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 stycznia 2018 - 18:44

Zawsze zostaje Airplay.

A jak to działa? Mimo, że mam sporo sprzętu Apple (i to od lat) to nigdy nie miałem zgodnego urządzenia (właśnie jak AppleTV czy niektóre amplitunery).

#458 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 19:06

A jak to działa? Mimo, że mam sporo sprzętu Apple (i to od lat) to nigdy nie miałem zgodnego urządzenia (właśnie jak AppleTV czy niektóre amplitunery).

W sumie działa jak przesyłanie po Bluetooth do różnego rodzaju np. głośników bezprzewodowych. Zaletą Airplay jest jego bez stratność a przynajmniej mniejsza niż w przypadku BT. 

#459 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 stycznia 2018 - 19:35

Czyli uruchamiam Spotify na iPhone, wybieram AirPlay na aTV i tyle?

Gdy ktoś zadzwoni to przerywa muzykę?

#460 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 16 stycznia 2018 - 21:08

Uruchamiasz Spotify na iPhone i na nim wybierasz AirPlay. Na Apple TV nie musisz już nic wybierać. Zresztą ATV samo się włączy jak tylko prześlesz do niego dźwięk. Natomiast co do rozmowy hmm...szczerze to nie pamiętam :P Zdaje mi się że mimo wszystko przerywa. 

#461 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 17 stycznia 2018 - 23:08

Czyli uruchamiam Spotify na iPhone, wybieram AirPlay na aTV i tyle? ------- TAK

Gdy ktoś zadzwoni to przerywa muzykę? --------------------------------------- TAK

#462 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 postów

Napisano 18 stycznia 2018 - 21:16

Czesc,

dzis kupilem atv i w sumie troche sie zawiodlem, ale to chyba przez niewiedze ;/

Prosze wiec o mala pomoc i porade, chodzi o apki.

1. Przegladarka - nawet nie przyszlo mi do glowy, ze moze nie byc przegladarki internetowej.

2. hbo go - apka jest, ale nie widze tam kanalow hbo 1,2,3 tak jak w apce na ipada.

3. spotify -  tez chyba tylko przez airplay z iphone etc.

4. player.pl, WPpilot lub inne - chcialbym ogladac np. dzien dobry tvn, ale chyba sie nie da.

5. Ogolnie tv internetowa tzn. chcialbym ogladac tv bez dodatkowych dekoderow i pilotow, albo nawet podstawowe kanaly naziemnej czy sa dostepne?

Znalazlem apke tv streams - uzywal ktos, tam trzeba dodac linki ze streamami, ale cos mi z tym nie idzie.

Dzieki wielkie za odpowiedzi :)

Iphone 4S, 6, SE, Ipad air 2,a teraz 2 XS, macbook pro 2016, macbook 12'' i  atv 4

#463 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 19 stycznia 2018 - 09:16

Czesc,

dzis kupilem atv i w sumie troche sie zawiodlem, ale to chyba przez niewiedze ;/

Prosze wiec o mala pomoc i porade, chodzi o apki.

1. Przegladarka - nawet nie przyszlo mi do glowy, ze moze nie byc przegladarki internetowej. ----------------- nie ma 

2. hbo go - apka jest, ale nie widze tam kanalow hbo 1,2,3 tak jak w apce na ipada ------------ nie ma

3. spotify -  tez chyba tylko przez airplay z iphone etc. ---------------------------------------nie ma

4. player.pl, WPpilot lub inne - chcialbym ogladac np. dzien dobry tvn, ale chyba sie nie da. --------------------nie ma

5. Ogolnie tv internetowa tzn. chcialbym ogladac tv bez dodatkowych dekoderow i pilotow, albo nawet podstawowe kanaly naziemnej czy sa dostepne?

Znalazlem apke tv streams - uzywal ktos, tam trzeba dodac linki ze streamami, ale cos mi z tym nie idzie. ---------------- idzie. Jak znajdziesz aktualną listę to daj znać. Możesz sobie zaistalowac tę appkę na macu i tam dodawać kanały. Zsynchronizują się. 

Dzieki wielkie za odpowiedzi :) Proszę!

#464 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 postów

Napisano 19 stycznia 2018 - 11:56

Hej,

dzieki za odpowiedzi, choc pozytywne to one nie sa :P

Co do listy to czy np. taka wizja.tv jak sie kupi np. na allegro to powinna byc spoko.

Iphone 4S, 6, SE, Ipad air 2,a teraz 2 XS, macbook pro 2016, macbook 12'' i  atv 4

#465 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 19 stycznia 2018 - 13:32

Hej,

dzieki za odpowiedzi, choc pozytywne to one nie sa :P

Co do listy to czy np. taka wizja.tv jak sie kupi np. na allegro to powinna byc spoko. ---- tego chciałbym uniknąć  - sprawdzałem "topowe" strony i listy są mocno nieaktualne. 

#466 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 postów

Napisano 19 stycznia 2018 - 14:50

W takim razie na dzis to takich list brak, a co za tym idzie nie ma mozliwosci ogladania telewizji przez atv.

Druga rzecz to wp pilot, mam to na ipadzie i przesylam po airplay, ale jakosc jest slaba bardzo i nie wiem czy to wynika z przesylu czy juz wp pilot daje w takiej jakosci. Zreszta tam jest tylko kilka kanalow.

#467 wloczykij2

wloczykij2
  • 120 postów

Napisano 24 stycznia 2018 - 20:06

Hej,

podejscie kolejne :)

Poczytalem troche i wychodzi na to, ze mozna zainstalowac np. kodi na atv na 3 sposoby:

1. x-code - troche slabe, bo konto deweloperskie strasznie drogie, a inaczej dziala tylko 7 dni,

2. Cydia Impactor,

3. OSMC.

Czy ktos probowal tego, bo nie znalazlem na forum info, jak jest z impactorem czy osmc, tez sa wazne przez jakis czas? Ew. czy to konto deweloperskie trzeba miec caly czas, czy jesli znam kogos kto ma taki konto i mi zainstaluje, a potem sie wyloguje to czy bedzie taka apka dzialac?

Dzieki

#468 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 24 stycznia 2018 - 23:18

Hej,

podejscie kolejne :)

Poczytalem troche i wychodzi na to, ze mozna zainstalowac np. kodi na atv na 3 sposoby:

1. x-code - troche slabe, bo konto deweloperskie strasznie drogie, a inaczej dziala tylko 7 dni,

2. Cydia Impactor,

3. OSMC.

Czy ktos probowal tego, bo nie znalazlem na forum info, jak jest z impactorem czy osmc, tez sa wazne przez jakis czas? Ew. czy to konto deweloperskie trzeba miec caly czas, czy jesli znam kogos kto ma taki konto i mi zainstaluje, a potem sie wyloguje to czy bedzie taka apka dzialac?

Dzieki

Próbowałem tylko z x-code i wstrzykiwałem co się dało włacznie z emulatorem DS, ale tak jak piszesz teraz jest upierdliwe i nie chce mi się. Reszty nie znam. 

#469 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 03 lutego 2018 - 10:30

Czy ktoś mógłby skomentować, które z tych aplikacji działają na Aple TV (i jakiej generacji, nie wiem, czy to ma znaczenie)

- Netflix Polska - to wiem,  że działa

- HBO Polska - dla tych, co mają np. HBO w NC+ to działa na tym urządzeniu, czy to inna oferta?

- Showmax Polska - nie jestem pewien

- Amazon Primve Video - tu gdzieś było, że to działa na ATV

=> chodzi mi o aplikacje natywne, a nie klonowanie z maca lub innego urządzenia Apple ?

#470 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 040 postów
Napisano 03 lutego 2018 - 10:40

Showmax i Amazon działają na 4K wiec zapewne na 4 tez

#471 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 03 lutego 2018 - 16:43

Już doczytałem, Showmax działa natywnie od 4 gen:

• >Apple TV (4th Generation) running tvOS 10.0 or higher 
  • >Apple TV (2nd, 3rd and 4th Generation) via AirPlay

#472 nuggie

nuggie
  • 249 postów

Napisano 04 lutego 2018 - 18:54

Czy ktoś mógłby skomentować, które z tych aplikacji działają na Aple TV (i jakiej generacji, nie wiem, czy to ma znaczenie)

- Netflix Polska - to wiem,  że działa

- HBO Polska - dla tych, co mają np. HBO w NC+ to działa na tym urządzeniu, czy to inna oferta?

- Showmax Polska - nie jestem pewien

- Amazon Primve Video - tu gdzieś było, że to działa na ATV

=> chodzi mi o aplikacje natywne, a nie klonowanie z maca lub innego urządzenia Apple ?

na ATV4k działa netflix, hbo go (tak hbo z nc+), amazon prime

#473 angelares

angelares
  • 912 postów
  • Skądona taka blada?

Napisano 04 lutego 2018 - 19:55

TIDAL, Netflix 4k w części filmów/serialach.

#474 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 06 lutego 2018 - 23:15

Dzięki za odpowiedzi, zamówiłem sobie wysyłkowo wersję 4K w iSpot (dają jakiś voucher na filmbox live za 1 zł), będę testował :-)

#475 winmac

winmac
  • 105 postów

Napisano 08 lutego 2018 - 18:09

Mam już ATV 4K, co prawda nie mam jeszcze 4K i puszczam starej plazmie Panasonica ale sprzet jest fajny zwłaszcza jak ktoś nie ma smart tv.

Zaprogramowałem pilota Harmony na ATV i nawet nie muszę używać oryginalnego pilota Apple.

Co jest OK: natywne apki na których mi zależało (Showmax, HBO GO, Netflix, Amazon Prime), ładnie chodzi DD5.1 przez amplituner Marantza.

Pięknie współpracuje z innymi urządzeniami Apple (spore ułatwienia przy rejestracji niektórych serwisów).

Czego mi brakuje: tak jako workarround przydałoby się w ATV wyjście optyczne bo mój amplituner nie obsługuje w hubir HDMI trybu 4K i nie jestem w 100% pewien, czy można puścić audio+wideo przez HDMI do telewizora i potem  z TV wrócić z samym dźwiękiem przez optyczny do  amplitunera...

Ale to raczej egzotyczny problem.

Ogólnie sprzęt jest super, lepiej działa niż Fire TV stick.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych