Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1758 replies to this topic

#1651 awakeman

awakeman
  • 508 posts

Posted 13 February 2016 - 21:22

Ja AW mam na ręku przez jakieś 5 dni w tygodniu, po 13-14 godzin, dlatego pokusiłem się o takie porównanie.

#1652 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 February 2016 - 21:26

Czyli zamykasz kółka :)

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1653 awakeman

awakeman
  • 508 posts

Posted 13 February 2016 - 21:29

Co robię? :)

#1654 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 February 2016 - 21:45

No te kółka z aktywności. Nosząc go 13-14 godzin na dobę musisz je wszystkie zamykać :)

ja zamykam codziennie :)

• Tomassino likes this

#1655 awakeman

awakeman
  • 508 posts

Posted 13 February 2016 - 22:07

Hehe, nie w ogóle praktycznie nie używam tej aplikacji. Powiadomienia to 90% moich potrzeb w AW ;)

#1656 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 14 February 2016 - 16:09

kupie 6s Plusa podzielę się wrażeniami z przeskoku z 4,7 na 5.5 cala ale nie kupie go w AOS tylko w Cortlandzie jakby co to może w warszawie wymienią mi go od ręki bo już mam dość kurierów niezależnie od wszystkiego zaraz po premierze  kupuje i iPhona 7:D  a tak btw w sklepie internetowym rtv euro agd iphoney  sa w promocji  o magiczne 100zł :D 

Edited by _Artek_, 14 February 2016 - 16:51.

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#1657 dawid595

dawid595
  • 493 posts

Posted 14 February 2016 - 17:55

Nie wymienią, jak nie będzie miał poważnej wady, do której nie zalicza się bardziej żółty lub bardziej niebieski odcień ekranu. Tylko kupując przez internet masz prawo zwrotu przez 14 dni.
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1658 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 14 February 2016 - 18:17

Nie wymienią, jak nie będzie miał poważnej wady, do której nie zalicza się bardziej żółty lub bardziej niebieski odcień ekranu. Tylko kupując przez internet masz prawo zwrotu przez 14 dni.

Można powołać się na niezgodność towaru z umową, ale to oczywiście kwestia dyskusyjna. Gdyby była rysa albo odprysk - pewnie by wymienili, ale tak? Warto zapytać przed zakupem.

Edited by soczekpl, 14 February 2016 - 18:18.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#1659 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 14 February 2016 - 18:33

Zamówiłem przez internet, chodzi tylko o to czy jak zobaczę wadę(oby nie )to czy wymienią mi w sklepie stacjonarnym (jeśli nie zrobię zwrot przez internet i kupię s7 :D 

ale ekran w 6s Plus jest trochę jaśniejszy więc może 7 miechów jakoś "wytrzymam" z jednej strony cieszę się z większej przekątnej ekranu z drugiej strony się jej boje :P  

#1660 Omega55

Omega55
  • 338 posts

Posted 14 February 2016 - 19:05

A ja wymieniłam swojego 6s Plus w x-komie bez problemu, a nie miał wad. To znaczy miał ;) - za mało pamięci :). Popełniłam błąd kupując wersję z 16GB pamięci i po tygodniu oddałam iPhone, a kupiłam wersję z 128GB. Zatem chyba nie tylko przy zakupach przez Internet przyjmują zwroty.

#1661 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 February 2016 - 19:25

A ja wymieniłam swojego 6s Plus w x-komie bez problemu, a nie miał wad. To znaczy miał ;) - za mało pamięci :). Popełniłam błąd kupując wersję z 16GB pamięci i po tygodniu oddałam iPhone, a kupiłam wersję z 128GB. Zatem chyba nie tylko przy zakupach przez Internet przyjmują zwroty.

To się nazywa "dobra wola sprzedawcy"

We wszystkich sklepach mogą przyjąć zwrot lub wymianę, ale to tylko od nich zależy. Procedury wewnętrzne itp.. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1662 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 14 February 2016 - 19:55

Za to mam 2 paproszki pod szkłem obiektywu. Póki się nie przesuwają w stronę środka, zostawiam bo reszta jest idealna...

Tez mam tylko jeden mocno widoczny, ciekawe czy podlega to wymianie bo bym oddal go do serwisu i przygarnal refuba

#1663 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 February 2016 - 20:30

U mnie też jeden mocno, drugi delikatnie.

Jak oddasz i wymienią, daj znać.

#1664 avalon18

avalon18
  • 249 posts

Posted 15 February 2016 - 20:49

U mnie też jeden mocno, drugi delikatnie.

Jak oddasz i wymienią, daj znać.

A nie pomyliliście ich przypadkiem z soczewką ? W aparacie jest pływająca soczewka więc jeżeli macie na myśli dwie małe ruszające się kropki to jest to całkowicie normalnie dla każdego egzemplarzu.

#1665 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 15 February 2016 - 20:54

A nie pomyliliście ich przypadkiem z soczewką ? W aparacie jest pływająca soczewka więc jeżeli macie na myśli dwie małe ruszające się kropki to jest to całkowicie normalnie dla każdego egzemplarzu.

:lol: bez przesady :)

#1666 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 16 February 2016 - 00:09

To się nazywa "dobra wola sprzedawcy"

We wszystkich sklepach mogą przyjąć zwrot lub wymianę, ale to tylko od nich zależy. Procedury wewnętrzne itp.. 

Jasne, przecież pójdzie w następne ręce po wyczyszczeniu i zafoliowaniu, a nie pod walec.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#1667 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 18 February 2016 - 03:29

Pozwolę sobie tutaj zapytać bo pytanie jest w sumie na temat :D Czy Apple sprzedaje swoim partnerom Iphone 6s w wersjach demo bez słuchawek ? trafiłem takie sztuki na aukcjach i chciałbym wiedzieć czy to nie jakieś kombinowane są itp.

#1668 dawid595

dawid595
  • 493 posts

Posted 18 February 2016 - 07:12

Większość tych "super" okazji na aukcjach to chińskie składaki.
 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1669 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 February 2016 - 07:41

Pozwolę sobie tutaj zapytać bo pytanie jest w sumie na temat :D Czy Apple sprzedaje swoim partnerom Iphone 6s w wersjach demo bez słuchawek ? trafiłem takie sztuki na aukcjach i chciałbym wiedzieć czy to nie jakieś kombinowane są itp.

Tak tego typu telefony otrzymują głównie salony np "Orange" na cele ekspozycyjne. Takie telefony nie posiadają instrukcji obsługi oraz słuchawek. Wgrane mają aplikacje demonstrujące, które można usunąć poprzez odtworzenie telefonu w iTunes. Telefon po tym zabiegu jest normalnym oryginalnym telefonem. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1670 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 18 February 2016 - 09:13

Pozwolę sobie  napisać, bo może komuś się przyda, wczoraj dostałem 12 egzemplarz iPhona (dla ciekawych świata wersja 6s Plus z prockiem samsunga,co mi zupełnie nie przeszkadza)

Ekran jest raczej w porządku, (pierwsza litera numeru seryjnego to C)  zakupiony co ciekawe w sklepie internetowym Cortlandu, i tu Plus dla nich(choć może to tylko kwestia mojego "szczęścia lub nieszczęścia)  

Natomiast to o czym chciałem napisać, jako że temat to pierwsze wrażenia to mały minus dla iPhona 6s Plus. 

większy model iPhone kupiłem raczej w akcie "desperacji"  po 11 egzemplarzach z AOS pomyślałem sobie ok jest jakieś 7 miesięcy do premiery iPhona 7 kupie w cortlandzie 6s Plusa zawsze to będzie jakaś "zmiana"  ale jest to tak samo "dobra"  zmiana jak obiecane przez pewną partię polityczną "500+"

Co z tego że to dziecko na starcie dostanie 500zł miesięcznie skoro w momencie w którym skończy 18 lat dług publiczny w przeliczeniu "na głowę" wzrośnie  tak,że wiek emerytalny podniosą do 85 roku życia

Tak samo jest z modelami 6 Plus i 6s Plus większy ekran co w systemie "jakoś" zostało wykorzystane z dużym naciskiem na "jakoś" w większości aplikacji  jedyne co zrobiono to przeskalowano rozdzielczość  żadnej nowej funkcjonalności żadnego przeprojektowania interfejsu NIC większą rozdzielczość i PPI może trochę widać ale trzeba naprawdę się przyglądać a od premiery pierwszego "plusa" już  ponad rok. 

Podsumowując "Plus" ma 2 plusy

Bateria której, nie mogłem w 1 dzień przetestować ale widzę po forum że jest "lepiej"

Mini iPad mini if you know what I mean :D  

Ale chodzi o to żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów, mam jeszcze 13 dni na przemyślenia i nie wiem co zrobie............    

#1671 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 18 February 2016 - 09:34

Wymień na 6s bez plusa :D

 MacBook Pro 13' Retina Early 2015  Magic Mouse  iPhone 6S 16GB Gwiezdna Szarość

#1672 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 18 February 2016 - 09:38

Pozwolę sobie napisać, bo może komuś się przyda, wczoraj dostałem 12 egzemplarz iPhona (dla ciekawych świata wersja 6s Plus z prockiem samsunga,co mi zupełnie nie przeszkadza)

Ekran jest raczej w porządku, (pierwsza litera numeru seryjnego to C) zakupiony co ciekawe w sklepie internetowym Cortlandu, i tu Plus dla nich(choć może to tylko kwestia mojego "szczęścia lub nieszczęścia)

Natomiast to o czym chciałem napisać, jako że temat to pierwsze wrażenia to mały minus dla iPhona 6s Plus.
większy model iPhone kupiłem raczej w akcie "desperacji" po 11 egzemplarzach z AOS pomyślałem sobie ok jest jakieś 7 miesięcy do premiery iPhona 7 kupie w cortlandzie 6s Plusa zawsze to będzie jakaś "zmiana" ale jest to tak samo "dobra" zmiana jak obiecane przez pewną partię polityczną "500+"

Co z tego że to dziecko na starcie dostanie 500zł miesięcznie skoro w momencie w którym skończy 18 lat dług publiczny w przeliczeniu "na głowę" wzrośnie tak,że wiek emerytalny podniosą do 85 roku życia

Tak samo jest z modelami 6 Plus i 6s Plus większy ekran co w systemie "jakoś" zostało wykorzystane z dużym naciskiem na "jakoś" w większości aplikacji jedyne co zrobiono to przeskalowano rozdzielczość żadnej nowej funkcjonalności żadnego przeprojektowania interfejsu NIC większą rozdzielczość i PPI może trochę widać ale trzeba naprawdę się przyglądać a od premiery pierwszego "plusa" już ponad rok.
Podsumowując "Plus" ma 2 plusy

Bateria której, nie mogłem w 1 dzień przetestować ale widzę po forum że jest "lepiej"
Mini iPad mini if you know what I mean :D

Ale chodzi o to żeby te plusy nie przysłoniły nam minusów, mam jeszcze 13 dni na przemyślenia i nie wiem co zrobie............

człowieku wybierz sobie Petru to ci POZABIERA nie tylko te 500zł ale resztę nadziei na jakąkolwiek przyszłość i z takimi bredniami zapraszam na forum Gazety Wyborczej albo LisWeeka.
Jaki to ma związek z iPhone?

#1673 edwa

edwa
  • 880 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 18 February 2016 - 09:48

człowieku wybierz sobie Petru to ci POZABIERA nie tylko te 500zł ale resztę nadziei na jakąkolwiek przyszłość i z takimi bredniami zapraszam na forum Gazety Wyborczej albo LisWeeka.
Jaki to ma związek z iPhone?

O ile rozumiem wpis kolegi _Artek_i jego porównanie do programu "500+" to nie rozumiem Twojego postu. Widać też za jaką partią byłeś, ale Artkowi chodziło o to, że niby dostajemy więcej, ale finalnie i tak i tak nie dostajemy nic (moja interpetacja). Z tego też powodu nie wybierałem sam 6+ tylko zwykłą 6. 

Chill, czwartek dziś, jutro weekend - pora odpocząć :)

• _Artek_ and Ania.S like this

#1674 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 18 February 2016 - 10:06

O ile rozumiem wpis kolegi _Artek_i jego porównanie do programu "500+" to nie rozumiem Twojego postu. Widać też za jaką partią byłeś, ale Artkowi chodziło o to, że niby dostajemy więcej, ale finalnie i tak i tak nie dostajemy nic (moja interpetacja). Z tego też powodu nie wybierałem sam 6+ tylko zwykłą 6. 

Chill, czwartek dziś, jutro weekend - pora odpocząć :)

dokładnie kolego dobrze mnie zrozumiałeś :D zatem miłego weekendu :D i nie nie wybrałem PETRU :D

Edited by _Artek_, 18 February 2016 - 10:07.

• edwa likes this

#1675 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 18 February 2016 - 10:31

dokładnie kolego dobrze mnie zrozumiałeś :D zatem miłego weekendu :D i nie nie wybrałem PETRU :D

to po co takie dziwne porównania? Powiem wam coś, człowiek już rzyga tą polityką, wszędzie gdzie zajrzy tam się żrą. Przynajmniej tu jest spokój i proponuje panowie utrzymajmy to. Każdy ma jakieś poglądy ale dyskutowanie o tym prędzej czy później doprowadza do bluzgów (wystarczy sobie poczytać fora na innych portalach) i od razu człowiekowi odchodzi chęć do życia.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users