Czy macie nieraz problem z działaniem dotyku? Nieraz jak piszę sms to muszę obrócić telefon, żeby klawiatura zmieniła położenie, ponieważ dotyk przestaje działać...

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 23 października 2015 - 13:34
Napisano 23 października 2015 - 13:39
Nie spotkałem się z takim przypadkiem. Jeśli sam restart nie pomaga to prawdopodobnie trzeba będzie odtworzyć z kopią lub bez.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 23 października 2015 - 20:09
Nawiązując do tematu https://discussions....tart=0&tstart=0
Chodzi o zniekształcony dźwięk z dolnego głośniczka na max głośności. Problem dotyczy harczenia i zniekształceń dla przykładu na domyślnym dzwonku preludium na max głośności też macie zniekształcenia?
Dajcie na max głośności ten utwór na iPhone - Agnes Obel Chord Left
czy macie harczenie?
Użytkownik madhunt3r edytował ten post 23 października 2015 - 20:09
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 23 października 2015 - 21:38
U mnie na 6s charczy bardzo, głośnik gorszy niż w taniej chińskiej zabawce. Sprawdziłem od razu na tym samym moją starą lumie 610 i tam nie ma takiego czegoś.
Napisano 23 października 2015 - 22:09
Miesiąc użytkowania i zaczyna mnie irytować trzeszczący głośnik, co prawda trzeszczy tylko w niektórych przypadkach, najwyraźniej nie służą mu niektóre tony - dzwięk podczas wysyłania wiadomości sms i podczas jej odbierania w czasie prowadzenia konwersacji, jest nieczysty, delikatnie trzeszczący - spotkał się ktoś z tym? I drugie pytanie czy da się to gdzies wyłączyć? Wsumie mi nie potrzebny ten dzwięk....
Napisano 23 października 2015 - 22:34
Swego czasu była akcja wymiany baterii, to teraz pora na głośniki
PS. iP 6s+ u mnie też trzeszczy , jakaś masakra normalnie
Napisano 23 października 2015 - 22:53
iPhone 7 Black
Napisano 23 października 2015 - 22:53
No nic... Apple się kończy
NIE pomagam przez PW. Mogę co najwyżej pogawędzić.
Follow me on Instagram jacobswitek
Follow me on Twitter zakino4
Napisano 23 października 2015 - 23:04
nie wiedziałam w zasadzie do którego topicu to wrzucić, bo i jest tu troche o szybkości systemu, ale ostatecznie tutaj tez powinno pasować
porownanie 6s i Galaxy S6Edge
https://www.youtube....h?v=63AnmtxdUbk
Napisano 24 października 2015 - 00:28
Napisano 24 października 2015 - 06:48
Co do głośnika, wydaje mi sie, ze to wina systemu, a nie bezpośrednio telefonu. Pamietam, jak na iOS 8 miałem podobne przypadki, ze dźwięk kliknięcia guzików czasem sam robił sie głośniejszy itp.
Być może masz racje , miałem taki przypadek z komputerem, pod sterownikami windowsa głośniki harczaly przy niektórych dźwiękach mino głośności 50 % natomiast po zainstalowaniu oryginalnych sterowników lenovo było idealnie nawet przy 100 % głośności. Ciekawe jął duża skala problemu jest w przypadku 6s, mnie to
Z dnia na dzień irytuje coraz bardziej
Napisano 24 października 2015 - 08:05
Napisano 24 października 2015 - 08:28
czy macie harczenie?
Ciężko żeby nie było przy tak marnym dźwięku z tego wideo.
Napisano 24 października 2015 - 08:31
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 24 października 2015 - 08:40
Nie wiem, może niektórzy mają gorszą jakość głośnika albo są bardziej wyczuleni. Ja natomiast stwierdzam, że dźwięk jest zadowalający w moim egzemplarzu. Słucham czasem Spoti z głośnika na kanapie jak nie chce mi się podłączać do zewnętrznego źródła dźwięku i nie mogę powiedzieć by trzeszczał.
Miałem wcześniej Sonego Z3C i ten to dopiero trzeszczał mimo stereo. Każdy dźwięk powiadomienia mnie irytował. Chociaż ja zazwyczaj mam telefon tylko na wibracji.
Napisano 24 października 2015 - 08:49
a ja wczoraj byłem w Media Markt i okazało się że mój iPhone ma znacznie bardziej ciepły/żółty odcień bieli niż ten ze sklepu przy tym samym poziomie jasności jest to problem często występujący we wszystkich urządzeniach od Apple z retiną(mogliby w końcu coś z tym zrobić) niektórym to nie przeszkadza ale mi cholernie przeszkadza szczególnie w nocy........ wole już nawet za zimną niż za ciepłą barwę if you know what I mean w poniedziałek dzwonie i wymieniam ale z pozytywnych wrażeń....... ta wibracja....... powinni taką robić we wszystkich telefonach......
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 24 października 2015 - 08:54
Nie wiem, może niektórzy mają gorszą jakość głośnika albo są bardziej wyczuleni. Ja natomiast stwierdzam, że dźwięk jest zadowalający w moim egzemplarzu. Słucham czasem Spoti z głośnika na kanapie jak nie chce mi się podłączać do zewnętrznego źródła dźwięku i nie mogę powiedzieć by trzeszczał.
Miałem wcześniej Sonego Z3C i ten to dopiero trzeszczał mimo stereo. Każdy dźwięk powiadomienia mnie irytował. Chociaż ja zazwyczaj mam telefon tylko na wibracji.
Tez często słucham muzyki z głośnika , radia , czy rozmawiam z wykorzystaniem głośnika i nic nie charczy natomiast przy niektórych systemowych dźwiękach charczy - np przy dźwięku wysyłania smsa i przy dźwięku odbierania smsa , a jak jednocześnie wysyłam i odbieram wiadomość i jeden dźwięk następuje po drugim to już jest totalna tragedia, zastanawiam sie czy nie oddać na gwarancje bo nie może tak być w telefonie za tyle kasy
Napisano 24 października 2015 - 08:59
No i zmieniłem swoją leciwą 6 16gb.. na 6s+ 64gb również w kolorze gwiezdnej szarości - do tego czarny apple leather case i szkło 0.15mm na ekran od firmy JCPAL. Decyzja spontaniczna, ale nie żałuję, czuję, że iPad pójdzie na chwilę w odstawkę ;/ mam chip samsunga ale w sumie mi to nie przeszkadza, względem zwykłej 6:
- bateria na wielki plus,
- większy ekran,
- stabilizacja obrazu podczas nagrywania,
- 3d touch - w nim jest mega potencjał nie wyobrażam sobie korzystania z safari bez tego bajeru
iMac 27" 5K (2020) MacBook Pro 13" (Touch Bar, 2018) iPad mini (eSIM, 2019) + Pencil iPhone 12 Pro (Pacific Blue, 256GB) Watch Series 4 44mm (GPS + Cellular) + Space Black Milanese Loop AirPods 2 (Wireless Charging Case)
Napisano 24 października 2015 - 09:03
co do trzeszczenia to zalecam sprawdzać na dźwiękach systemowych a nie na muzyce z youtuba bo ta nawet trzeszczy czasem na moim 15 calowym MacBooku a co dopiero na telefonie
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 24 października 2015 - 09:32
Tez często słucham muzyki z głośnika , radia , czy rozmawiam z wykorzystaniem głośnika i nic nie charczy natomiast przy niektórych systemowych dźwiękach charczy - np przy dźwięku wysyłania smsa i przy dźwięku odbierania smsa , a jak jednocześnie wysyłam i odbieram wiadomość i jeden dźwięk następuje po drugim to już jest totalna tragedia, zastanawiam sie czy nie oddać na gwarancje bo nie może tak być w telefonie za tyle kasy
Niczego takiego nie zauważyłem. Podaj jakich używasz systemowych dźwięków. U mnie defaultowe dzwonki są czyste.
Napisano 24 października 2015 - 10:14

To jakiego producenta procek mam w środku jest mi zupełnie obojętne. Najważniejsze dla mnie jest to, ze trafił mi się egzemplarz idealny! Totalnie! Bielusieńki ekran, wszystko idealnie spasowane, nic nie skrzypi, home nie klika, klawisze działają przyjemnie ciasno, nie latają. Wyżej wspomniany głośnik nie trzeszczy. Kompletny ideał. Jakieś małe chińskie rączki bardzo się starały przy składaniu tego modelu. Napewno nie był robiony w piątek przed weekendem ani tez w poniedziałek po weekendzie

Zbyt krótko aby opisać pierwsze wrażenia ale już mogę powiedzieć, ze 3d touch jest genialny, 2GB ramu robi swoje. Bateria jest bardzo ok. Od wczoraj rana zabawa i cały czas spięty bluetoothem z Apple Watchem. W tym momencie mam jeszcze 48% baterii

iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 24 października 2015 - 10:16
Niczego takiego nie zauważyłem. Podaj jakich używasz systemowych dźwięków. U mnie defaultowe dzwonki są czyste.
https://youtu.be/9fzBeB-YwWk nagrałem filmik na którym pieknie słychać
Napisano 24 października 2015 - 10:31
Napisano 24 października 2015 - 10:39
na 6s też z yt nie trzeszczy , muzyka też idealnie natomiast dzwięki systemowe charczą ale też nie wszystkie co widać na załączonym filmie:
U mnie trzeszczą z iOS
- Preludium
- Wznoszenie
- Las Sherwood
- dzwięk wysyłania i odbierania wiadomości
Microsoft Outlook
Użytkownik eroberto1 edytował ten post 24 października 2015 - 10:45
Napisano 24 października 2015 - 10:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych