@I.gajewski a możesz opisać swoje opinie po przejściu, bo miałeś chyba iPhone 6 wcześniej ?
Jeśli chodzi o baterię to niebo a ziemia. 6-tkę ładowałem minimum raz w ciagu dnia. Nierzadko 2x. Do tej pory po intensywnym dniu 6s plus jak się kładłem do łóżka miał 5%, ale nie w trybie oszczędzania energii. Bateria jest naprawdę świetna i gdyby była taka sama zwykłej 6 to pewnie nie przesiadałbym się na większy model.
Plus zaskoczył mnie relatywnie wygodnym w noszeniu rozmiarem. Spodnie, marynarki mieszczą ten telefon bez problemu. Nawet w samochodzie mogę mieć telefon w kieszeni i jest ok. Druga sprawa to landscape mode. To jest naprawdę przydatne - prosi się tylko o jakąś klawiaturkę BT

bardzo brakuje split view tak jak w iPadzie. Ekran by wystarczył do np odpalenia notatek czy iMessage.
Aparat - dla mnie jest widoczny spory upgrade. Dodatkowo OIS spisuje się bardzo dobrze.
Na minus: totalnie zabugowany system. Lagi, przycięcia, zwiechy aplikacji. Czarny ekran po wejściu w health etc. Czekam z niecierpliwością na poprawki.
Od nowości telefon lekko się chybotał jak go położyłem ekranem do dołu na stole i dociskałem po przeciwległych rogach. Sprawdzałem to, bo nie udałem aluminium 7000, regresu nie widzę, więc tak chyba od nowości było. Mała 6-tka raz była wymieniana z powodu lekkiego wygięcia, a druga chyba będzie w ciagu kilku tygodni.