Wiadomo już coś na temat dostępności u operatorów?

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Posted 02 October 2015 - 10:43
Posted 02 October 2015 - 10:47
Wiadomo już coś na temat dostępności u operatorów?
Gruszka z playa pisał że od 9 będą u nich a Jabczyński dodał że nie tylko u nich także można się spodziewać że u pomarńczowych i fioletowych będą w dniu premiery w kilku salonach firmowych w polsce, a jak u nich to i u t-mobile
https://twitter.com/...494054104256512
Edited by eroberto1, 02 October 2015 - 10:54.
Posted 02 October 2015 - 12:00
Macie racje, za duzy hajs zeby sobie tak igrac z Januszami.
Posted 02 October 2015 - 12:11
Oj tam Janusze i tak sprzedadza i tak... oplaca sie tylko tym ktorzy odliczaja VAT- inaczej bez roznicy bo gwarancja jest na podstawi numeru seryjnego... a za rok i tak kupicie 7
Posted 02 October 2015 - 12:13

Posted 02 October 2015 - 12:23
Oj tam Janusze i tak sprzedadza i tak... oplaca sie tylko tym ktorzy odliczaja VAT- inaczej bez roznicy bo gwarancja jest na podstawi numeru seryjnego... a za rok i tak kupicie 7
Tylko ze gwarancja na podstawie nr seryjnego nie dotyczy odprysków na obudowie - kupisz towar na Allegro otworzysz pudełko i masz porysowana obudowę i co dalej ??? Wsiadasz w samochód i jedziesz do Apple Store do Berlina ??? Nie wiem czy ci wymienia po takim czasie od zakupu a pozatym koszty dojazdu bedą bardzo duże . Oddasz do serwisu ? Odrzuca reklamacje napewno . Będziesz liczył ze handlarz z Allegro ci wymieni ? Nie bądź naiwny

Posted 02 October 2015 - 12:50
Posted 02 October 2015 - 13:09
Chybna troche za szybko na refuby co ?
Mysle ze mógłbyś być zaskoczony

Edited by eroberto1, 02 October 2015 - 13:14.
Posted 02 October 2015 - 13:14
Zawsze otwieram pudełko w iSpocie/Cortlandzie. Nie wyobrażam sobie, że miałbym to robić dopiero w domu i potem dymać z powrotem i próbować wymieniać skoro na forach było wystarczająco dużo wpisów o odmowach. W sumie czemu się dziwicie? Jaką oni mają mieć pewność, jak słusznie napisał kolega @eroberto1, że nie wypadł nam podczas odpakowywanie albo podczas robienie premierowego selfie?
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Posted 02 October 2015 - 13:16
I to jest chyba jedyna słuszna opcja przy sprzęcie za takie pieniądze ewentualnie zamówienie on-line W Apple Store tyle że trzeba poczekać na kuriera.Zawsze otwieram pudełko w iSpocie/Cortlandzie. Nie wyobrażam sobie, że miałbym to robić dopiero w domu i potem dymać z powrotem i próbować wymieniać skoro na forach było wystarczająco dużo wpisów o odmowach. W sumie czemu się dziwicie? Jaką oni mają mieć pewność, jak słusznie napisał kolega @eroberto1, że nie wypadł nam podczas odpakowywanie albo podczas robienie premierowego selfie?
Posted 02 October 2015 - 13:44
Kupuje od i 4 przez allegro bo najwygodniej raz tylko cos nie gralo- nie pamietam co ale jakas pierdola a tak to wsio ok. ip 6 ktora mam teraz tez wzialem przez allegro bo nie wyobrazam sobie dymac 100 km do apple store bo oni maja mnie w dupie i uwazaja za czlowieka z trzeciego swiata... jak sie sparze to dam znac... na razie nic takiego nie mialo miejsca...
Posted 02 October 2015 - 14:09
Mysle ze mógłbyś być zaskoczony
zanim ci rozpatrza reklamację minie trochę czasu i być może pojawiają się już pierwsze reffuby Tyle że świeżutkie i młode
W sumie to sie nie znam ,ale jak oddawalem Ip6 ze wzgledu na wade obudowy to trwala to 1,5 godziny i mialem wymieniony.
Posted 02 October 2015 - 15:56
Przecież chyba dostajesz kopię faktury jak kupujesz z allegro od Janusza?
Pod jakim względem??? Tak się składa że miałem kilkudniowa przygodę z s6 Edge i porównywalem go z IP 6 i niestety nie podołał, oczywiście edge to chyba najładniejszy w tej chwili telefon na rynku ale niestety za dużo wad, dlatego jestem bardzo ciekaw twojej opinii w porównaniu 6s do edga z plusem
Ekran, aparat,bryła, jakość wykonania, optymalizacja systemu( o ironio androidzie...).
Mówię tu o wersji SGS6E+
Edited by Warcomx, 02 October 2015 - 15:56.
Posted 02 October 2015 - 16:33
Ekran, aparat,bryła, jakość wykonania, optymalizacja systemu( o ironio androidzie...).
Mówię tu o wersji SGS6E+
hahaha dobre...
Miałem SGS6 i dziękuje za taki aparat. No może jest lepszy ale tylko jak robisz zdjęcia nie ruszającym się przedmiotom, ludziom. W ruchu wszystkie zdjęcia są rozmazane, aby nie być gołosłownym wystarczy wejść na forum polskie androidowe i poczytać temat o aparacie, sam się tam wypowiadałem.
Co do ekranu to się zgodzę, jeśli chodzi o system to --- bez komentarza rozumiem, że żartujesz.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 02 October 2015 - 17:51
Effe nie przesadzaj. Mam fotki z S6 i w ruchu obiekty były zamrożone w dobrym świetle, idealne stop klatki. Rewelacja, życzyłbym sobie żeby iPhone miały takie aparaty. Natomiast jeśli zaczynało brakować swiatła to owszem powstawały efekty rozmycia ale na iPhone również. Mam tony fotek z iPhone 5S,6 i Galaxy S6 w różnych warunkach pocykane więc mam odniesienie. iPhone poki co jest w tyle za Galaxy jeśli chodzi o fotografie, jednak najbardziej wkurza mnie format 4:3 zdjęć... Jeśli zjade do 16:9 np aplikacja Camera+ to zdjecie wychodzi w 6Mpix, tragedia. W galaxy masz żyletke 16:9 w 16Mpix.
Edited by woojtekn, 02 October 2015 - 17:51.
- Sebosz likes this
Posted 02 October 2015 - 18:13
iPhone jest w tyle jeśli chodzi o odwzorowanie szczegółów oraz jeśli chodzi o zdjęcia w słabszym oświetleniu. Aparat Samsunga w tym aspekcie jest lepszy. Jednak dla mnie to za mało. Niestety SGS6 absolutnie nie radzi sobie ze zdjęciami robionymi w ruchu w sztucznym świetle, tu iPhone wypada zdecydowanie lepiej co nie zmienia faktu, że czasem oczywiście zdjęcie jest poruszone, ale tylko czasem. Zresztą tak jak powiedziałem, wystarczy poczytać komentarze ludzi na forum android'owym i wejść w temat SGS6 jest tam masa informacji i ludzie również potwierdzają, że w tej kwestii iPhone wygrywa.
Już nie wspomnę, że jest masa wadliwych egzemplarzy SGS6, które posiadają błędy w mechanizmie soczewek. Niestety sam na taki trafiłem, więc sprzedałem.
OK, ale koniec tego OT.
Edited by effe, 02 October 2015 - 18:14.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 03 October 2015 - 05:03
Dacie wiarę, że na iPhona 6s 128 GB Gold nie mogłem znaleźć klienta przez 4 dni. Sprzedałem go za 3800 zł. (200 zł poniżej niemieckiej ceny, 400 zł poniżej polskiej).Nie wiem czy kolor taki kulawy czy co ? Coś popyt w tym roku jest zauważalnie mniejszy niż rok temu na 6ki choć w telefonie pomijając wygląd oczywiście jest więcej zmian niż pomiędzy 5s a 6
Edited by Kronos_Iphone, 03 October 2015 - 05:05.
Posted 03 October 2015 - 06:47
Z całym szacunkiem dla Twojej inteligencji, ale nikt głupi nie jest. Każdy woli poczekać tydzień i kupić telefon w oficjalnej, polskiej dystrybucji. Tak, jak pisali koledzy wyżej - przynajmniej nikt nie będzie mieć problemów z wymianą w przypadku jakichś usterek...
W tym roku mieliśmy prawdziwy wysyp "handlarzy", który z nadzieją zysku poderwali swoje 4 litery i ruszyli do Berlina. Właściwie to szkoda, że Apple wprowadziło limity tylko na 2 sztuki, bo śmiałbym się jeszcze bardziej z ich użalań na polskich forach jak stracili fortuny przez to, że klientów znaleźć nie mogą...
Przepraszam za ton w tym poście, ale śmiać mi się chce z tego, że jeszcze w ubiegłą sobotę, kiedy patrzyłem na Allegro cena nowego iPhona 6s 64 GB wynosiła nawet ponad 5000 PLN. Cieszę się, że Apple tak szybko wprowadziło iPhony do Polski. Tak kończy się pazerność... Za chwilę Ci sami sprzedawcy zjadą z cenami do okolic 3.200-3.300 (mowa o wersji 64 GB) - bo przecież nikt nie kupi w cenie sklepowej...
Edited by Mariusz Piaścik, 03 October 2015 - 06:49.
- Sebosz likes this
Posted 03 October 2015 - 07:34
Nie obrażasz mojej inteligencji bo ja handlarzem nie jestem, kupiłem 6s ale chcę wymienić go na 6s plusa więc nie sprzedawałem dla zysku ale świadomie godziłem się ze strata. Chodzi mi tylko o sam brak zainteresowania, bo za 3800 to jest zarombiście tanio.
Posted 03 October 2015 - 07:36
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 03 October 2015 - 10:15
3800 zarąbiście tanio, zgodziłeś się się sprzedać tel. ze stratą.
Czyli, kupiłeś, używałeś, a potem chciałeś odsprzedać używanego w cenie nowego .
Te czasy minęły już bezpowrotnie. Kupujący też mają rozum.
Posted 03 October 2015 - 11:43
3800 zarąbiście tanio, zgodziłeś się się sprzedać tel. ze stratą.
Czyli, kupiłeś, używałeś, a potem chciałeś odsprzedać używanego w cenie nowego .
Te czasy minęły już bezpowrotnie. Kupujący też mają rozum.
Jakby tak patrzec to nie oplaca sie nawet nowego kupic w cenie oficjalnej bo raz nie dostaniemy faktury zeby odjac vat a dwa nie wrzucimy w koszta a 3 nie mamy rekojmi a 4 w ogole za drogi jest i tyle.... chcialem kupic 6s ale jak widze na allegro jak wisza bez szalu to cos w tym jest... rok temu szly jak swieze buleczki a dzis stoja i tylko cena jest obnizana...
Posted 03 October 2015 - 12:13
Wielu sprzedających na allegro nadal trzyma wysokie ceny, nie wspominając już o firmach, które iphone'a 6 sprzedają drożej niż autoryzowane sklepy... I najlepsze jest to, że trafiają się ludzie, którzy to kupują...
U operatorów jest podobnie np w Orange nie zaktualizowali cen po ostatniej obniżce Apple i obecna oferta jest totalnie niekorzystna. Mam nadzieję, że po wprowadzeniu iphone'a 6S ceny będą maksymalnie takie jak obecnej 6 i 6+, a te ostatnie zostaną w końcu obniżone. Jeśli nie, to ja np podziękuję za taką ofertę i kupie tel bez abonamentu.
Posted 03 October 2015 - 14:51
Ktoś zaobserwował na 6s klikającą czasami obudowę z tyłu w okolicy napisu iPhone S?
- jakub09 likes this
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Posted 03 October 2015 - 15:43
Coraz więcej tych problemów się zaczyna pojawiać. Wydawało się, że wersja S to powinna być już bardziej dopracowana, a tu nie dość, że powtarzają się przypadłości z 6, to jeszcze jest coraz więcej nowych. Tak samo było jak kupiłem 5S - 2 razy w serwisie i obecnie to już mój 3 egzemplarz. Jednak wstrzymam się z zakupem nowego modelu.
Apple chyba coraz bardziej idzie na ilość, zostawiając przy tym jakość gdzieś daleko w tyle. Ciekawe tylko kiedy zaczną tracić klientów.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users