Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1758 odpowiedzi w tym temacie

#176 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 12 września 2015 - 14:55

Dodam kolejne pytanie, czy sprawdzają dokumenty ? :D i czy robią problem jeśli nie jest sie Niemcem?

Always Ready!!! ;)

#177 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2015 - 15:02

Dodam kolejne pytanie, czy sprawdzają dokumenty ? :D i czy robią problem jeśli nie jest sie Niemcem?

To juz było powtarzane kilka razy , nie trzeba mieć dokumentów niemieckich. Ale nikt nie odpowiada jak to jest z tymi kolejkami

#178 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów

Napisano 12 września 2015 - 15:05

To juz było powtarzane kilka razy , nie trzeba mieć dokumentów niemieckich. Ale nikt nie odpowiada jak to jest z tymi kolejkami

Dzieki za odpowiedz :)

Always Ready!!! ;)

#179 plastuf93

plastuf93
  • 49 postów

Napisano 12 września 2015 - 15:11

W kolejce 'z nocnym tłumem' stać nie trzeba. Przychodzisz po odbiór w wybranym przez siebie czasie. To informacje ze sklepu, nie z własnego doświadczenia ;) Niemniej nie wierzę, że będzie to na tyle sprawnie szło, że co do tych 15minut na rezerwacji czas się będzie zgadzał.

#180 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2015 - 15:28

Byłem w tamtym roku w Berlinie i wygląda to tak, że osoby które mają preorder wchodzą do sklepu innym wejściem. Przychodzisz na konkretną godzinę, pokazujesz swój dowód (polski) gościu odszukuje Cię w systemie i czekasz na wolnego opiekuna który Ci przyniesie telefon i skasuje pieniądze. Mając preorder nie trwa to dłużej niż 20 minut. Francja elegancja, nie koczujesz cała noc z masą turków i ruskich.....

Użytkownik Jojox edytował ten post 12 września 2015 - 15:28

 MacBook Pro 13" M1 16GB / 512GB   iPhone 12 Pro   Apple Watch S6

#181 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 12 września 2015 - 15:28

Ja nie zdążyłem zarezerwować 6s plus space grey 64gb, jak ktos ma na handel to prosze o kontakt, pozdrawiam

Użytkownik sampelmajster edytował ten post 12 września 2015 - 15:29

#182 PATRICO

PATRICO
  • 187 postów
  • SkądTurek

Napisano 12 września 2015 - 15:52

Byłem w Berlinie po 6 w 2014, jest kolejka dla tych co robili rezerwację pokazujesz dowód PL i to wszystko. Na bank nie ma możliwości zmiany koloru czy pojemności, bo pytałem się pracownia AS przy odbiorze mojej 6.

Orientuje się ktoś czy 25.9 będą dostępne paski Product Red do Apple Watcha w AS w Berlinie?

MacBook 13″ Touch Bar Space Grey//iPad Pro 11 256GB WiFi+LTE Space Grey+Apple Pencil 2//Apple Watch series 4 44mm SS GPS+Cellular//2xApple TV(3 gen.+4gen.)//AirPods 2 gen.

iPhone X 256GB silver 256 GB

#183 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2015 - 15:59

Byłem w Berlinie po 6 w 2014, jest kolejka dla tych co robili rezerwację pokazujesz dowód PL i to wszystko. Na bank nie ma możliwości zmiany koloru czy pojemności, bo pytałem się pracownia AS przy odbiorze mojej 6.

Orientuje się ktoś czy 25.9 będą dostępne paski Product Red do Apple Watcha w AS w Berlinie?

Długo stałeś w kolejce dla tych co robili rezerwację? Ile przed wyznaczonym czasem trzeba się pojawić?

#184 PATRICO

PATRICO
  • 187 postów
  • SkądTurek

Napisano 12 września 2015 - 16:05

Długo stałeś w kolejce dla tych co robili rezerwację? Ile przed wyznaczonym czasem trzeba się pojawić?

30 min ok,odbierałem wieczorem ok 20:00

• eroberto1 lubi to

MacBook 13″ Touch Bar Space Grey//iPad Pro 11 256GB WiFi+LTE Space Grey+Apple Pencil 2//Apple Watch series 4 44mm SS GPS+Cellular//2xApple TV(3 gen.+4gen.)//AirPods 2 gen.

iPhone X 256GB silver 256 GB

#185 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2015 - 16:08

Brałeś samego iPhone? Czy można dokupić od razu poza rezerwacją jakiś case?

#186 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów

Napisano 12 września 2015 - 16:08

Ja nie zdążyłem zarezerwować 6s plus space grey 64gb, jak ktos ma na handel to prosze o kontakt, pozdrawiam

mam takiego tylo 128 gb, jeśli Cie to interesuje to PW

• skowrop lubi to
Always Ready!!! ;)

#187 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 12 września 2015 - 19:05

Ja mam dobre wspomnienia z ubiegłego roku, nie wątpię, że będzie tak samo albo lepiej.

Z preorderem idzie jak to u Niemców sprawnie i wręcz dokładnie w sekundach. W 2014 było co 30 min, jest po prawej stronie sklepu specjalna ścieżka (pokręcona celowo barierkami) i wystawiony stand z informacją o tym, za czym kolejka ta jest. Wchodzisz dokładnie o określonej dla siebie godzinie, nie wcześniej, bo się odbijesz, pan sprawdza na iPadzie rezerwację z dowodem/paszportem i wbijasz dalej, do drzwi głównych, w których czekają opiekunowie i kolejno podejmują klientów i tam już bywa różnie, raz jest od ręki innym razem się chwilkę czeka, ale jest się poinformowanym i wszystko pod kontrolą. Jak już opiekun przejmie, wszystko idzie gładko, dajesz swój wydruk albo pokazujesz pre na urządzeniu, gość/panna odszukuje w systemie, sprawdza jeszcze raz dokument i prowadzi po sprzęt. Dostajesz coś zamówił i propozycję oczywiście dokupienia różnych innych rzeczy jak etui, Apple Care etc. do kasy, najmniej przyjemna część pozbycie się ogromnej ilości gotówki, można kartami oczywiście, mniej oczy bolą oddając taką kasę :) i to wszystko. Można spokojnie wyjść albo pozwiedzać bawiąc się przy stołach sprzętami wszelkimi, nie wyganiają, to "świątynia" więc wskazane jest się pomodlić do "bóstwa" wszelakiego :D

Nie trzeba mieć żadnego meldunku w Niemcach, żadnego niemieckiego dokumentu, jest się obywatelem UE i to wystarczy, więc wszelkie mity tego typu między bajki. Zarezerwowane, jechać, odebrać i cieszyć się ku zadowoleniu Apple, z przyrostu sprzedaży :)

Dodam, że nie zdążyłem zarezerwować sobie 64 białej rok temu i trafiło mi się tylko czarną, a miła laska o imieniu Iza (Polka) bez żadnego zastanowienia wymieniła mi 16 jaką dostałem na silver 64 i nie musiałem jej błagać, tylko zapytałem czy by się nie dało, więc myślę, że wszystko zależy od nich, nie od §.

Użytkownik Shrek edytował ten post 12 września 2015 - 19:07

• dj.cicho, eroberto1 i Sulinari lubią to
 Only Apple 

#188 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 września 2015 - 19:45

To ja mam teraz takie pytanie, zrobiłem rezerwację z dwóch apple ID, ale moja dziewczyna nie będzie mogła jechać ze mną w tym dniu do Berlina więc zmieniłem imię i nazwisko już po złożeniu rezerwacji na dane mojego kolegi, z którym będę sobie robił wycieczkę do stolicy Niemiec. I teraz właśnie pojawia się pytanie, jak to rozwiązać? 

#189 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2015 - 20:33

Ja mam dobre wspomnienia z ubiegłego roku, nie wątpię, że będzie tak samo albo lepiej.

Z preorderem idzie jak to u Niemców sprawnie i wręcz dokładnie w sekundach. W 2014 było co 30 min, jest po prawej stronie sklepu specjalna ścieżka (pokręcona celowo barierkami) i wystawiony stand z informacją o tym, za czym kolejka ta jest. Wchodzisz dokładnie o określonej dla siebie godzinie, nie wcześniej, bo się odbijesz, pan sprawdza na iPadzie rezerwację z dowodem/paszportem i wbijasz dalej, do drzwi głównych, w których czekają opiekunowie i kolejno podejmują klientów i tam już bywa różnie, raz jest od ręki innym razem się chwilkę czeka, ale jest się poinformowanym i wszystko pod kontrolą. Jak już opiekun przejmie, wszystko idzie gładko, dajesz swój wydruk albo pokazujesz pre na urządzeniu, gość/panna odszukuje w systemie, sprawdza jeszcze raz dokument i prowadzi po sprzęt. Dostajesz coś zamówił i propozycję oczywiście dokupienia różnych innych rzeczy jak etui, Apple Care etc. do kasy, najmniej przyjemna część pozbycie się ogromnej ilości gotówki, można kartami oczywiście, mniej oczy bolą oddając taką kasę :) i to wszystko. Można spokojnie wyjść albo pozwiedzać bawiąc się przy stołach sprzętami wszelkimi, nie wyganiają, to "świątynia" więc wskazane jest się pomodlić do "bóstwa" wszelakiego :D

Nie trzeba mieć żadnego meldunku w Niemcach, żadnego niemieckiego dokumentu, jest się obywatelem UE i to wystarczy, więc wszelkie mity tego typu między bajki. Zarezerwowane, jechać, odebrać i cieszyć się ku zadowoleniu Apple, z przyrostu sprzedaży :)

Jadę z żoną i mamy oddzielne rezerwacje na różne godziny, wpuszczają z osobą towarzyszącą ? ;)

#190 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 12 września 2015 - 20:43

Jadę z żoną i mamy oddzielne rezerwacje na różne godziny, wpuszczają z osobą towarzyszącą ? ;)

tak bez problemu

iMac 5K | iPhone | iPad | Apple TV | Airport Extreme

#191 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 września 2015 - 22:13

A jak to jest z preorderami w historii zamówień? Czy u was widać w historii zamówień ? Czy tylko macie potwierdzenie ma mailu?

#192 Sulinari

Sulinari
  • 165 postów

Napisano 12 września 2015 - 22:30

Ja mam tylko potwierdzenie mailowe

Always Ready!!! ;)

#193 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 13 września 2015 - 04:00

nie wiem po co jedziecie do Niemiec , znowu araby was przegonią z kolejki będą krzyczeć "all ah akba r"  a wy się słowem nie odezwiecie :) pomimo ze jesteście u siebie w chrześcijańskiej Europie!  

• sevecc lubi to

#194 InTeR

InTeR
  • 127 postów

Napisano 13 września 2015 - 08:41

To ja mam teraz takie pytanie, zrobiłem rezerwację z dwóch apple ID, ale moja dziewczyna nie będzie mogła jechać ze mną w tym dniu do Berlina więc zmieniłem imię i nazwisko już po złożeniu rezerwacji na dane mojego kolegi, z którym będę sobie robił wycieczkę do stolicy Niemiec. I teraz właśnie pojawia się pytanie, jak to rozwiązać? 

W ich systemie rezerwacji będą stare dane, Twój kolega nie odbierze zamówienia.

#195 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2015 - 09:26

I jak rozumiem, nie ma możliwości już zrobienia tak żeby wszystko poszło sprawnie i kolega mógł odebrać? :) 

#196 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2015 - 13:25

Orientuje się ktoś co do kupna iPhone'a w Apple Store w USA? Będę za miesiąc i chcę zakupić jedną sztukę dla siebie. (Choć $ drogi, to i tak 600zł taniej niż w UE) Wchodząc na stronę w przypadku iP6S nie mogę wybrać opcji bez operatora. Przy zwykłej 6 jest opcja sim-free, natomiast przy 6S mogę wybrać AT&T, Spirit, T-mobile, Verizon. :( Pojawi się opcja sim-free po 25.09? 

#197 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 13 września 2015 - 13:26

Nie kupuj. Będziesz mieć bez gwarancji!!

#198 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 13 września 2015 - 13:47

Jesli zostanie kupiony w Apple store, to iMad naprawi bezproblemu. Radze doczytac przed udzielaniem rad.
bezbledna stylowa.

#199 Jojox

Jojox
  • 585 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2015 - 14:01

Oczywiście, że będzie miał rok gwarancji. Już iPoda z USA w 2007 roku mi wymieniono na nową sztukę w Polsce. Martwię się tylko, że nie można wybrać opcji bez operatora. A także z racji różnych częstotliwości LTE telefon będzie bardziej wcinał baterię w Polsce. Słyszałem już o takich przypadkach. :(

#200 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 13 września 2015 - 17:08

A także z racji różnych częstotliwości LTE telefon będzie bardziej wcinał baterię w Polsce. Słyszałem już o takich przypadkach. :(

Większej bzdury już nie mogłeś wymyślić ? chodzi oczywiście o baterię 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych