Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1758 odpowiedzi w tym temacie

#1176 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 08 grudnia 2015 - 08:17

Masz człowieku zdrowie, za rok to samo będziesz robił ?

Nie widzę w tym sensu bo praktycznie jesteś bez urządzenia jeśli je stale wymieniasz.

Na dodatek do kolejnej premiery pozostało już około 9 miesięcy jest sens szukać doskonałego urządzenie na kilka miesięcy ? 

Są ludzie, którzy nie mają pojęcia o istnieniu tego forum, kupując iPhone są nieświadomi jakie on posiada wady ale dzięki temu są szczęśliwymi użytkownikami.

co do mojego zdrowia to masz racje już nie mam ale telefon wymieniam co dwa lata a tak jak pisał kolega troszkę wyżej na normalnej rocznej gwarancji Apple już tego nie wymienią a  jak się czasem nie ma telefonu to jest całkiem miło a tak na poważnie znalazłem swój adapter z nano sim do starego rozmiaru i jakiś tam telefon mam:D Brawurka szacun dla Ciebie bo jesteś jedną z niewielu kobiet na tym forum choć to uczucie nieświadomości wad czy też "cech" nowego właśnie wyciągniętego z pudełka iPhone'a też musi być cudowne :D 

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#1177 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 08 grudnia 2015 - 08:41

Nie wiem jak reszta, ale nie trzeba był forumowym nałogowcem żeby wyciągając telefon z pudła nie zauważyć, że ma nierówno podświetlony, czy zasikany wyświetlacz. Nie róbcie znowu z ludzi, którzy widzą wady nie wiadomo jakich narzekaczy. Całkowicie rozumiem ludzi, którzy wymieniają telefony z tego powodu. Olewanie tematu i okłamywanie siebie, że wszystko jest w porządku jest chyba jeszcze gorsze.

• Arkhan lubi to

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#1178 dtox

dtox
  • 145 postów

Napisano 08 grudnia 2015 - 20:50

Czy ten typ tak ma ciężko rzec jeśli Ci to nie przeszkadza zostaw ja już wymieniam 6 i wszystkie są mniej lub bardziej ciepłe ale te wystawowe 6s są idealne :D

Mysle, ze powinienes skonsultowac sie ze specjalista.
Takim od glowy...

#1179 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 09 grudnia 2015 - 10:09

dzięki za radę ale na wizytę z NFZ się długo czeka, pójdę się zatem zarejestrować mając jednak nadzieje że wcześniej dostane dobrego iPhone'a :D

#1180 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 09 grudnia 2015 - 10:12

Kup u handlarza z allegro i zgłoś mu swoje problemy - szybko ci wytłumaczy że jednak twój telefon jest dobry :)

#1181 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 09 grudnia 2015 - 11:17

ja nie  mam wątpliwość że jest dobry ma tylko cechę która strasznie mnie wkurza czyli żółtą tinte :D

Użytkownik _Artek_ edytował ten post 09 grudnia 2015 - 11:18

#1182 wnuczus

wnuczus
  • 54 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 17:16

Pytanko, czy da się ustawić jakoś live photo na tapetę, aby zdjęcie było dalej animowane? Bo wybieram teraz zdjęcie wybieram opcję live photo i nic. Klikam na tapecie i się nie porusza a w galerii tak.

#1183 riczardo

riczardo
  • 169 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 18:42

To chyba działa tylko na zablokowanym ekranie

#1184 wnuczus

wnuczus
  • 54 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 18:47

Rzeczywiście a szkoda, tym bardziej, że iOS tego nie sugeruje, że działa tylko pod tapeta zablokowaną. Bo mogę wybrać w live cam czy tapeta czy blokada. No nic, może to zmienią. 

#1185 Neithan138

Neithan138
  • 32 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 grudnia 2015 - 19:39

Jestem po jednym dniu korzystania z 6s. Trafił do mnie egzemplarz dosyć udany, bo nie ma żadnych skaz na obudowie, nic nigdzie nie klika, głośnik na razie nie trzeszczy (choć nie testowałem go pod tym względem jakoś szczególnie), a ekran ma chłodną biel i żadnych żółtych plam. Jedyna wada jaką zauważyłem to niestety nierównomierne podświetlenie. W lewym górnym rogu ekran jest trochę ciemniejszy. Szczerze mówiąc sam nie wiem, co o tym sądzić, bo niby przez większość czasu tego nie widać, ale już podczas przeglądaniu na przykład białych pdf'ów trochę to przeszkadza. Niemniej jednak nie zamierzam z tego powodu wymieniać telefonu :)

Jeśli chodzi ogólnie o ekran, to Apple robi stopniowe postępy. W porównaniu z moim 5s kolory są znacznie przyjemniejsze dla oka, jednocześnie nie przesadzając z kontrastem (jak to mają w zwyczaju amoledy). Do poprawy zostaje więc jedynie kwestia kontroli jakości (to nieszczęsne podświetlenie i żółte plamy) no i przydałaby się prawdziwa czerń znana z amoledów, ale to już inna technologia.

Oczywiście telefon działa bardzo płynnie, ale to już było opisywane setki razy, więc nie będę się nad tym rozwodził. Bardzo przyjemnie korzysta mi się z 3D touch, widzę w tej technologii wielką przyszłość, ale pod warunkiem, że deweloperzy będą trochę bardziej kreatywni i nie poprzestaną na dodawaniu skrótów w ekranie głównym. Muszę też pochwalić taltic engine, nigdy wcześniej nie czułem przyjemniejszych wibracji w telefonach.

6s bardzo dobrze radzi sobie z odtwarzaniem muzyki: jakość dźwięku na słuchawkach i na kolumnach jest naprawdę bardzo wysoka. Niestety wbudowany głośnik nie daje rady. Niedawno chwaliłem znajomym głośnik mojego iP5s, na którym każda muzyka brzmiała naprawdę przyjemnie (jak na smartfona oczywiście). W 6s jest niestety dużo mniej selektywnie, tony często się zlewają i powstaje drażniący noise.

I na koniec bateria. Szczerze mówiąc ciężko mi ją ocenić. Zdecydowanie nie czuję noża na gardle pod koniec dnia: odłączyłem telefon od zasilania wczoraj koło 1 w nocy i aktualnie mam 52% baterii przy standardowym dla mnie korzystaniu. Taka sytuacja w 5s chyba nigdy nie wystąpiła, natomiast licznik czasu użycia działa chyba zupełnie inaczej, bo o ile w 5s potafiłem przekroczyć 7 godzin użytkowania, tak w 6s mam na liczniku tylko 3,5 godziny.

Podsumowując: jestem bardzo zadowolony, większy ekran i przyspieszenie sprzętowe potrafi zrobić wrażenie :)

#1186 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 21:43

Iphone 6s płynny? Przecież płynność tego Iphona to jest jakaś paranoja. Na 9.2 niekiedy nawet przesuwanie menu nie jest płynne i potrafi przyciąć. Nie wspominając o tym , że wczoraj telefon samoistnie się wyłączył (Tutaj nie żartuję) + Pojawiająca się z opóźnieniem górna belka i działająca niepłynnie dolna. Czuje się jak na androidzie i w żaden sposób nie przypomina to stabilnego systemu. Dobrze , że aplikacje z app stora jak i gry działają bardzo płynnie. Reszta rzeczy bardzo na plus ( świetny 3D Touch , 2GB ramu , bardzo dobra jakość zdjęć i dźwięku ) 

Użytkownik RitraX edytował ten post 11 grudnia 2015 - 21:49

#1187 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 grudnia 2015 - 22:30

Oprócz tej opóźniającej belki to iPhone 6s działa u mnie mega płynnie, nie mogę się do niczego przyczepić. RitraX spróbuj może odtworzyć iPhone bez przywracania kopii zapasowej. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1188 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 22:32

Iphone 6s płynny? Przecież płynność tego Iphona to jest jakaś paranoja. Na 9.2 niekiedy nawet przesuwanie menu nie jest płynne i potrafi przyciąć. Nie wspominając o tym , że wczoraj telefon samoistnie się wyłączył (Tutaj nie żartuję) + Pojawiająca się z opóźnieniem górna belka i działająca niepłynnie dolna. Czuje się jak na androidzie i w żaden sposób nie przypomina to stabilnego systemu. Dobrze , że aplikacje z app stora jak i gry działają bardzo płynnie. Reszta rzeczy bardzo na plus ( świetny 3D Touch , 2GB ramu , bardzo dobra jakość zdjęć i dźwięku )

U mnie nie ma żadnych problemów z płynnością. Wszystko chodzi bardzo sprawnie i szybko. Zero spowolnień, spadków animacji, zacięć, czy wyłączeń telefonu. Opóźnienia górnej belki nie uświadczyłem.

Użytkownik dawid595 edytował ten post 11 grudnia 2015 - 22:33

 MacBook 12",  iPad Pro 11”,  iPhone Xs Max

#1189 RitraX

RitraX
  • 56 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 22:49

Już próbowałem odtwarzać iPhone bez kopii, jutro spróbuje przez iTunes

PS : Trochę się zdziwiłem , że tylko ja mam taki problem  :blink:

Użytkownik RitraX edytował ten post 11 grudnia 2015 - 22:49

#1190 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 23:14

Tylko że każdy ma inne pojęcie płynności. Dla jednego będzie mega płynne, a drugi zauważy chociaż najmniejsze przycięcia.

Nawet na 9.2 na 6S zdarzają się przycięcia. Optymalizacja iOS jeszcze leży.

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 11 grudnia 2015 - 23:15

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1191 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2015 - 23:56

Piszesz, że się tnie a potem:

"Reszta rzeczy bardzo na plus ( świetny 3D Touch , 2GB ramu"

Szczególnie mnie zastanawia gdzie zauważyłeś wyższość tych 2GB nad 1GB z np 6?  W którym miejscu systemu, na jakiej aplikacji.... cokolwiek.

Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 11 grudnia 2015 - 23:57

• Sebosz lubi to

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#1192 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 09:42

6 albo 7 z żółtą tintą jeszcze go porównam z innymi bo może już wszędzie widzę żółty ale jak będzie żółty to robie zwrot kasy i na jakimś rzęchu poczekam do iphone 7 bo już nie mam cierpliwości niestety..............

#1193 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 10:26

Piszesz, że się tnie a potem:
"Reszta rzeczy bardzo na plus ( świetny 3D Touch , 2GB ramu"

Szczególnie mnie zastanawia gdzie zauważyłeś wyższość tych 2GB nad 1GB z np 6?  W którym miejscu systemu, na jakiej aplikacji.... cokolwiek.

No bez przesady. Porównaj sobie MT, które na iPhone'ach z 1GB RAM jest tylko z nazwy, bo po włączeniu kilku aplikacji każde kolejne przełączenie na poprzednia powoduje ładowanie starej od nowa, nie wspominając już o zakładkach w Safari. Dopiero teraz gdy mam 6s+ czuję, ze MT w końcu działa, a nie jedynie wyglada.

Co do płynności to Spotlight i MT działają w końcu płynnie, aczkolwiek zastanawia mnie troszkę od czego zależy klatkowanie przy przesuwania ekranów, która sporadycznie bo sporadycznie, ale sie pojawia.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#1194 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 10:47

U mnie nie ma żadnych spadków animacji, więc dziwię się, że u niektórych z was się pojawiają. A tak z ciekawości, osoby z brakiem płynności; jaki macie procesor? ;) Na moim TSMC nie zauważyłem żadnego problemu, chociaż bardzo się starałem. :)

#1195 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 10:56

Procesor nie ma tu znaczenia, tym bardziej ze chip Samsunga wypada w testach odrobine lepiej. Problemem jest tutaj wielkość ekranu (iP 6+, iP 6s+), która powoduje ze system czasami lubi chrupnąć podczas podstawowych animacji.

#1196 dawid595

dawid595
  • 493 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 11:31

Co do 6S+ słyszałem o problemie i ze względu na ekran moge zrozumieć, ale dziwi mnie fakt, że niektórzy skarżą się na stabilność 6S. Szczególnie, że sam posiadam ten model i nie udało mi się wywołać spadku animacji.

#1197 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 12:26

Mówicie o płynności. Wejdzcie we wiadomości przykładowo i gestem cofniecia palcem ruszająć lewo prawo zobaczcie jaka "płynna" jest ta animacje cofnięcia jak troche w lewo w prawo pomachasz. Jakby bufor się przepełniał i zaczyna ciąć. Spadek klatek widać. Optymalizacja iOS leży póki co jak mówiłem.

Użytkownik madhunt3r edytował ten post 12 grudnia 2015 - 12:28

• RitraX lubi to

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1198 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 14:44

Też uważam, że jest to kwestia optymalizacji, przecież iPady mają większą rozdzielczość i działają płynnie(nie mam np. Mini 4, ale do Air 2 nie mam prawa się przyczepić).

Użytkownik MasterM edytował ten post 12 grudnia 2015 - 14:59

#1199 riczardo

riczardo
  • 169 postów

Napisano 12 grudnia 2015 - 17:45

Dzisiaj telefon przestał mi się ładować do 100%. Zatrzymuje się na 99% i dalej nie idzie. Ma ktoś podobny problem? Telefon ma nie cały miesiąc...

#1200 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2015 - 18:29

power i home przez ileś tam sekund. 

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych