Użytkownik MC_ edytował ten post 03 października 2015 - 15:44

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia
Napisano 03 października 2015 - 15:44
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 03 października 2015 - 15:45
ja mysle coraz czesciej o z5 compact- nagrywanie rozmow na androidzie nie wymaga jb
Napisano 03 października 2015 - 16:08
Alternatyw jest co najmniej kilka, ale wszystkie niestety na innym systemie, tyle że ios obecnie i tak nie działa za dobrze - przynajmniej u mnie tak jest.
Za takie pieniądze oczekuje się sprzętu pierwszej klasy i najwyższej jakości, a tu okazuje się, że telefon ledwo wyjęty z pudełka często posiada jakieś ryski, zadrapania, klikająca obudowę itd.. Po włączeniu może okazać się, że ma jakoś dziwnie podświetlony ekran z przebarwieniami, a do tego teraz jeszcze problemy z przegrzewaniem i samoczynne wyłączanie. Oczywiście pominąłem kilka innych rzeczy, ale sam fakt, że się o nich często czyta i że sam się z tym zetknąłem o czymś świadczy.
Napisano 03 października 2015 - 16:23
Ja zamówiłem 6s plus 64 gb. dostałem wiadomosc, ze we wtorek badz ew. sroda bede go miał u Siebie.
A podobno problem z dostępnością plusa 64gb.
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Apple Watch Series 3 - SS
Napisano 03 października 2015 - 17:16
Niestety, nawet w Macbookach zdarzają się wady fabryczne. Tylko - chyba, sam nie posiadam - z Apple Watch nie ma problemów. Oczywiście chodzi mi o wady fabryczne.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 03 października 2015 - 17:24
Ja również po wielu przemyśleniach kupiłem 6s Plusa, w piątek odebrany z App Store Berlin, nie czekałem na dostępność w PL bo raz, że nieco drożej a dwa po prostu miałem taką możliwość to trzeba było skorzystać :-) Mocno mnie kusił S6 Edge+ bo to naprawdę świetny telefon jednak z kilku względów wolę Apple.
Napisano 03 października 2015 - 17:38
Ja również po wielu przemyśleniach kupiłem 6s Plusa, w piątek odebrany z App Store Berlin, nie czekałem na dostępność w PL bo raz, że nieco drożej a dwa po prostu miałem taką możliwość to trzeba było skorzystać :-) Mocno mnie kusił S6 Edge+ bo to naprawdę świetny telefon jednak z kilku względów wolę Apple.
Nie jest za duzy ? Ja przesiadam sie z 5s i troszkę się obawiam
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Napisano 03 października 2015 - 17:45
Nie jest za duzy ?
Ja przesiadam sie z 5s i troszkę się obawiam
Wg. mnie jest totalnie duży. Uwierz mi, rok temu przesiadłem się z 5S na 6 Plus. Początkowo fajnie, w końcu duży ekran. Po kilku miesiącach stwierdzam, że to totalnie nieporęczny telefon. Kiedy będę zmieniać na 6S - mam nadzieję, że pod koniec roku - to wezmę mniejszą, zwykłą wersję 6S.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 03 października 2015 - 17:52
Nie jest za duzy ?
Ja przesiadam sie z 5s i troszkę się obawiam
Ja także miałem 5s, później troszkę korzystałem z iP6 a do tego cały czas mam HTC One E8. Czy nie za duży...?? Hmm no kwestia przyzwyczajenia, mnie pasuje idealnie i nie kupiłbym zwykłej szóstki po raz drugi!
Napisano 03 października 2015 - 18:03
Ktoś zaobserwował na 6s klikającą czasami obudowę z tyłu w okolicy napisu iPhone S?
Nic takiego nie zauważyłem, odpukać nie mam żadnych wad, które rzekomo w 6S występują.
Jestem b.zadowolny

Napisano 03 października 2015 - 18:19
Raz na jakiś czas kliknie, za tydzien przyjdzie Apple Case wsadze telefon w niego i nie bede na to zwracał uwagi
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 03 października 2015 - 18:42
Tak z ciekawości spytam, ma ktoś problemy w 6S/6S Plus problemy z podwójnym kliknięciem przycisku Home ? Bo sporo osób na to narzekało i trzeba było od czasu do czasu przetrzeć przycisk wilgotną szmatką
Napisano 03 października 2015 - 18:50
Wg. mnie jest totalnie duży. Uwierz mi, rok temu przesiadłem się z 5S na 6 Plus. Początkowo fajnie, w końcu duży ekran. Po kilku miesiącach stwierdzam, że to totalnie nieporęczny telefon. Kiedy będę zmieniać na 6S - mam nadzieję, że pod koniec roku - to wezmę mniejszą, zwykłą wersję 6S.
Zobaczymy jak przyjdzie we wtorek co ciekawe, t-mobile ma juz na stanie nowe IP 6s i 6s+. Stamtąd też zamawiałem i bedzie u mnie 3 dni przed premierą.
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Napisano 03 października 2015 - 20:08
No właśnie zastanawiam się jak to możliwe, że t-mobile już od wczoraj ma 6S w ofercie, a inni operatorzy nawet cenników nie podali. Zainteresowanie chyba za duże nie jest, bo wszystkie wersje jakie mają cały czas są dostępne.
Napisano 03 października 2015 - 20:54
Tak z ciekawości spytam, ma ktoś problemy w 6S/6S Plus problemy z podwójnym kliknięciem przycisku Home ? Bo sporo osób na to narzekało i trzeba było od czasu do czasu przetrzeć przycisk wilgotną szmatką
U mnie nic takiego nie występuje, na razie

Napisano 04 października 2015 - 04:06
Ktoś zaobserwował na 6s klikającą czasami obudowę z tyłu w okolicy napisu iPhone S
Mialem tak w iphone 6 plus , klikal/ ruszal sie gorny lewy rog jak i tyl w okolicy napisu iphone , mam tez to teraz aktualnie w iphone 6 tym razem prawy dolny rog i tyl obudowy , niestety ale jakosc wykonania iphonow pozostawia wiel do życzenia patrząc na cene ile trzeba zaplacic za ten telefon...
Użytkownik Kazek edytował ten post 04 października 2015 - 04:06
Napisano 04 października 2015 - 07:09
Powiem tak, gdybyś wogóle nie wchodził na to forum to byś nie wiedział że są jakiekolwiek problemy, kupiłbyś iPhone i cieszył byś się nim bez żadnych obaw. Prawda jest taka że na takie fora wchodzi tylko jakieś 10-20% użytkowników sprzętu Apple, i to głównie ludzie którzy mają problemy ze swoim sprzętem, reszta się nim cieszyAlternatyw jest co najmniej kilka, ale wszystkie niestety na innym systemie, tyle że ios obecnie i tak nie działa za dobrze - przynajmniej u mnie tak jest.
Za takie pieniądze oczekuje się sprzętu pierwszej klasy i najwyższej jakości, a tu okazuje się, że telefon ledwo wyjęty z pudełka często posiada jakieś ryski, zadrapania, klikająca obudowę itd.. Po włączeniu może okazać się, że ma jakoś dziwnie podświetlony ekran z przebarwieniami, a do tego teraz jeszcze problemy z przegrzewaniem i samoczynne wyłączanie. Oczywiście pominąłem kilka innych rzeczy, ale sam fakt, że się o nich często czyta i że sam się z tym zetknąłem o czymś świadczy.

- 6c1fb0760d lubi to
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Napisano 04 października 2015 - 08:26
Może nie do końca jest tak ze wchodzą tylko ci którzy mają problemy ale jak już jest temat o problemach to nie wypowiadają się tam osoby które nie mają problemów. Problemy w pierwszych partiach produkcyjnych były zawsze i zawsze będą i nie tylko w pierwszych partiach - kupowałem kilka lat z rzędu flagowce htc i z każdym był problem - a to nie pasująca klapka która mi przysłali, a to wyjalem z pudełka porysowany htc one a to aparat robił fioletowe zdjęcia i telefon służył jako ogrzewacz do dłoni, każda kolejna sztuka miala problem, z Apple nie miałem do tej pory problemów, 4 s bez zarzutów tydzień przed końcem gwarancji padła regulacja głośności i wymienili mi na refuba który wyglądał jak nowy, 6 bez żadnych zarzutów, 6s wyciągam z pudełka i ma odpryski, odrazu wymiana na nowy i teraz wszystko jest ok jestem w 100% zadowolony. Wady w pierwszych partiach produkcyjnych dotyczą zarówno telefonu za 3,5 tys jak i samochodu za 100 tys. Oczywiście chciało by się wyciągać telefon idealny ale jak ktoś się boi niech poczeka do stycznia wtedy pewne rzeczy poprawia o ryzyko spadniePowiem tak, gdybyś wogóle nie wchodził na to forum to byś nie wiedział że są jakiekolwiek problemy, kupiłbyś iPhone i cieszył byś się nim bez żadnych obaw. Prawda jest taka że na takie fora wchodzi tylko jakieś 10-20% użytkowników sprzętu Apple, i to głównie ludzie którzy mają problemy ze swoim sprzętem, reszta się nim cieszy
.

Napisano 04 października 2015 - 18:59
Korzystam z iPhone'a 6s już 10 dni i powiem Wam, że najbardziej podoba mi się właśnie funkcja 3D Touch i dla niej samej, jeżeli zostanie zaimplementowana przez większą liczbę deweloperów polecałbym wszystkim użytkownikom starszych modeli przesiadkę. Poniżej moja recenzja:
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." ~Steve Jobs
Napisano 04 października 2015 - 19:27
- Sebosz lubi to
Napisano 04 października 2015 - 19:31
Odnośnie powyższej recenzji to chyba kolega nigdy nie miał w ręku nawet najtańszej lustrzanki skoro jakość zdjęć jest według niego porównywalna...Mój stary Canon 40D ma mniej megapikseli ale zdjęcia deklasują każdy telefon!
Stąd dopisek na filmie *niektórych. Może faktycznie nieco się tutaj zagalopowałem, ale zdjęcia iPhone 6s robi naprawdę dobre
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." ~Steve Jobs
Napisano 04 października 2015 - 19:37
Napisano 04 października 2015 - 19:41
Napisano 04 października 2015 - 19:42
- grzesj lubi to
Napisano 04 października 2015 - 19:57
Ok, ok, poddaję się, faktycznie było to z mojej strony błędne porównanie, ale raz jeszcze powtórzę, że zdjęcia robi świetne - jak na swoją klasę.
Przykładowe zdjęcia:
iphone-6s-sample-shot-04-100617743-orig.jpg
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych