Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPhone 6s, 6s Plus - pierwsze wrażenia

• This topic is locked This topic is locked
1758 replies to this topic

#551 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 03 October 2015 - 15:44

Problem z tym, ze nie bardzo widze alternatywe.

Edited by MC_, 03 October 2015 - 15:44.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#552 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 03 October 2015 - 15:45

ja mysle coraz czesciej o z5 compact- nagrywanie rozmow na androidzie nie wymaga jb

#553 kogi

kogi
  • 131 posts

Posted 03 October 2015 - 16:08

Alternatyw jest co najmniej kilka, ale wszystkie niestety na innym systemie, tyle że ios obecnie i tak nie działa za dobrze - przynajmniej u mnie tak jest.

Za takie pieniądze oczekuje się sprzętu pierwszej klasy i najwyższej jakości, a tu okazuje się, że telefon ledwo wyjęty z pudełka często posiada jakieś ryski, zadrapania, klikająca obudowę itd.. Po włączeniu może okazać się, że ma jakoś dziwnie podświetlony ekran z przebarwieniami, a do tego teraz jeszcze problemy z przegrzewaniem i samoczynne wyłączanie. Oczywiście pominąłem kilka innych rzeczy, ale sam fakt, że się o nich często czyta i że sam się z tym zetknąłem o czymś świadczy.   

#554 lucas144

lucas144
  • 182 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2015 - 16:23

Ja zamówiłem 6s plus 64 gb. dostałem wiadomosc, ze we wtorek badz ew. sroda bede go miał u Siebie. 

A podobno problem z dostępnością plusa 64gb.

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#555 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 October 2015 - 17:16

Niestety, nawet w Macbookach zdarzają się wady fabryczne. Tylko - chyba, sam nie posiadam - z Apple Watch nie ma problemów. Oczywiście chodzi mi o wady fabryczne.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#556 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 posts
  • SkądWlkp.

Posted 03 October 2015 - 17:24

Ja również po wielu przemyśleniach kupiłem 6s Plusa, w piątek odebrany z App Store Berlin, nie czekałem na dostępność w PL bo raz, że nieco drożej a dwa po prostu miałem taką możliwość to trzeba było skorzystać :-) Mocno mnie kusił S6 Edge+ bo to naprawdę świetny telefon jednak z kilku względów wolę Apple. 

#557 lucas144

lucas144
  • 182 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2015 - 17:38

Ja również po wielu przemyśleniach kupiłem 6s Plusa, w piątek odebrany z App Store Berlin, nie czekałem na dostępność w PL bo raz, że nieco drożej a dwa po prostu miałem taką możliwość to trzeba było skorzystać :-) Mocno mnie kusił S6 Edge+ bo to naprawdę świetny telefon jednak z kilku względów wolę Apple. 

Nie jest za duzy ? :) Ja przesiadam sie z 5s i troszkę się obawiam :) 

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3

#558 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 October 2015 - 17:45

Wg. mnie jest totalnie duży. Uwierz mi, rok temu przesiadłem się z 5S na 6 Plus. Początkowo fajnie, w końcu duży ekran. Po kilku miesiącach stwierdzam, że to totalnie nieporęczny telefon. Kiedy będę zmieniać na 6S - mam nadzieję, że pod koniec roku - to wezmę mniejszą, zwykłą wersję 6S.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#559 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 posts
  • SkądWlkp.

Posted 03 October 2015 - 17:52

Ja także miałem 5s, później troszkę korzystałem z iP6 a do tego cały czas mam HTC One E8. Czy nie za duży...?? Hmm no kwestia przyzwyczajenia, mnie pasuje idealnie i nie kupiłbym zwykłej szóstki po raz drugi!

#560 Tomassino

Tomassino
  • 46 posts

Posted 03 October 2015 - 18:03

Ktoś zaobserwował na 6s klikającą czasami obudowę z tyłu w okolicy napisu iPhone S?

Nic takiego nie zauważyłem, odpukać nie mam żadnych wad, które rzekomo w 6S występują.
Jestem b.zadowolny :)

#561 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 03 October 2015 - 18:19

Raz na jakiś czas kliknie, za tydzien przyjdzie Apple Case wsadze telefon w niego i nie bede na to zwracał uwagi

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#562 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 03 October 2015 - 18:42

Tak z ciekawości spytam, ma ktoś problemy w 6S/6S Plus problemy z podwójnym kliknięciem przycisku Home ? Bo sporo osób na to narzekało i trzeba było od czasu do czasu przetrzeć przycisk wilgotną szmatką :)

#563 lucas144

lucas144
  • 182 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 October 2015 - 18:50

Wg. mnie jest totalnie duży. Uwierz mi, rok temu przesiadłem się z 5S na 6 Plus. Początkowo fajnie, w końcu duży ekran. Po kilku miesiącach stwierdzam, że to totalnie nieporęczny telefon. Kiedy będę zmieniać na 6S - mam nadzieję, że pod koniec roku - to wezmę mniejszą, zwykłą wersję 6S.

Zobaczymy jak przyjdzie we wtorek :) co ciekawe, t-mobile ma juz na stanie nowe IP 6s i 6s+. Stamtąd też zamawiałem i bedzie u mnie 3 dni przed premierą. 

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3

#564 kogi

kogi
  • 131 posts

Posted 03 October 2015 - 20:08

No właśnie zastanawiam się jak to możliwe, że t-mobile już od wczoraj ma 6S w ofercie, a inni operatorzy nawet cenników nie podali. Zainteresowanie chyba za duże nie jest, bo wszystkie wersje jakie mają cały czas są dostępne. 

#565 Tomassino

Tomassino
  • 46 posts

Posted 03 October 2015 - 20:54

Tak z ciekawości spytam, ma ktoś problemy w 6S/6S Plus problemy z podwójnym kliknięciem przycisku Home ? Bo sporo osób na to narzekało i trzeba było od czasu do czasu przetrzeć przycisk wilgotną szmatką :)

U mnie nic takiego nie występuje, na razie ;)

#566 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 posts

Posted 04 October 2015 - 04:06

Ktoś zaobserwował na 6s klikającą czasami obudowę z tyłu w okolicy napisu iPhone S

Mialem tak w iphone 6 plus , klikal/ ruszal sie gorny lewy rog jak i tyl w okolicy napisu iphone ,  mam tez to teraz aktualnie w iphone 6  tym razem prawy dolny rog  i tyl obudowy , niestety ale jakosc wykonania iphonow pozostawia wiel do życzenia  patrząc na cene ile trzeba zaplacic za ten telefon... 

Edited by Kazek, 04 October 2015 - 04:06.

#567 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 posts

Posted 04 October 2015 - 07:09

Alternatyw jest co najmniej kilka, ale wszystkie niestety na innym systemie, tyle że ios obecnie i tak nie działa za dobrze - przynajmniej u mnie tak jest.
Za takie pieniądze oczekuje się sprzętu pierwszej klasy i najwyższej jakości, a tu okazuje się, że telefon ledwo wyjęty z pudełka często posiada jakieś ryski, zadrapania, klikająca obudowę itd.. Po włączeniu może okazać się, że ma jakoś dziwnie podświetlony ekran z przebarwieniami, a do tego teraz jeszcze problemy z przegrzewaniem i samoczynne wyłączanie. Oczywiście pominąłem kilka innych rzeczy, ale sam fakt, że się o nich często czyta i że sam się z tym zetknąłem o czymś świadczy.

Powiem tak, gdybyś wogóle nie wchodził na to forum to byś nie wiedział że są jakiekolwiek problemy, kupiłbyś iPhone i cieszył byś się nim bez żadnych obaw. Prawda jest taka że na takie fora wchodzi tylko jakieś 10-20% użytkowników sprzętu Apple, i to głównie ludzie którzy mają problemy ze swoim sprzętem, reszta się nim cieszy ;) .
  • 6c1fb0760d likes this

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#568 eroberto1

eroberto1
  • 285 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 October 2015 - 08:26

Powiem tak, gdybyś wogóle nie wchodził na to forum to byś nie wiedział że są jakiekolwiek problemy, kupiłbyś iPhone i cieszył byś się nim bez żadnych obaw. Prawda jest taka że na takie fora wchodzi tylko jakieś 10-20% użytkowników sprzętu Apple, i to głównie ludzie którzy mają problemy ze swoim sprzętem, reszta się nim cieszy ;) .

Może nie do końca jest tak ze wchodzą tylko ci którzy mają problemy ale jak już jest temat o problemach to nie wypowiadają się tam osoby które nie mają problemów. Problemy w pierwszych partiach produkcyjnych były zawsze i zawsze będą i nie tylko w pierwszych partiach - kupowałem kilka lat z rzędu flagowce htc i z każdym był problem - a to nie pasująca klapka która mi przysłali, a to wyjalem z pudełka porysowany htc one a to aparat robił fioletowe zdjęcia i telefon służył jako ogrzewacz do dłoni, każda kolejna sztuka miala problem, z Apple nie miałem do tej pory problemów, 4 s bez zarzutów tydzień przed końcem gwarancji padła regulacja głośności i wymienili mi na refuba który wyglądał jak nowy, 6 bez żadnych zarzutów, 6s wyciągam z pudełka i ma odpryski, odrazu wymiana na nowy i teraz wszystko jest ok jestem w 100% zadowolony. Wady w pierwszych partiach produkcyjnych dotyczą zarówno telefonu za 3,5 tys jak i samochodu za 100 tys. Oczywiście chciało by się wyciągać telefon idealny ale jak ktoś się boi niech poczeka do stycznia wtedy pewne rzeczy poprawia o ryzyko spadnie :)

#569 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 04 October 2015 - 18:59

Korzystam z iPhone'a 6s już 10 dni i powiem Wam, że najbardziej podoba mi się właśnie funkcja 3D Touch i dla niej samej, jeżeli zostanie zaimplementowana przez większą liczbę deweloperów polecałbym wszystkim użytkownikom starszych modeli przesiadkę. Poniżej moja recenzja:

"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." ~Steve Jobs

#570 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 posts
  • SkądWlkp.

Posted 04 October 2015 - 19:27

Odnośnie powyższej recenzji to chyba kolega nigdy nie miał w ręku nawet najtańszej lustrzanki skoro jakość zdjęć jest według niego porównywalna...Mój stary Canon 40D ma mniej megapikseli ale zdjęcia deklasują każdy telefon!
  • Sebosz likes this

#571 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 04 October 2015 - 19:31

Odnośnie powyższej recenzji to chyba kolega nigdy nie miał w ręku nawet najtańszej lustrzanki skoro jakość zdjęć jest według niego porównywalna...Mój stary Canon 40D ma mniej megapikseli ale zdjęcia deklasują każdy telefon!

Stąd dopisek na filmie *niektórych. Może faktycznie nieco się tutaj zagalopowałem, ale zdjęcia iPhone 6s robi naprawdę dobre  ;)

"Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." ~Steve Jobs

#572 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 04 October 2015 - 19:37

Widac masz male porownanie.

#573 WindowShopper

WindowShopper
  • 113 posts
  • SkądWlkp.

Posted 04 October 2015 - 19:41

No właśnie nawet dopisek niektórych nie ratuje sytuacji...Po prostu nie ma co porównywać jakości zdjęć z telefonu do nawet tak starych lustrzanek i tyle w temacie. Ja doskonale wiem, że 6s robię fajne zdjęcia jak na telefon i jego mały ekran. Teraz takie czasy, że zdjęcia się głównie oglada na smartfonach...

#574 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 04 October 2015 - 19:42

No to ja chyba jestem dinozaurem.
  • grzesj likes this

#575 macowiec1999

macowiec1999

Apple Reviews PL

• 642 posts

Posted 04 October 2015 - 19:57

Ok, ok, poddaję się, faktycznie było to z mojej strony błędne porównanie, ale raz jeszcze powtórzę, że zdjęcia robi świetne - jak na swoją klasę.

Przykładowe zdjęcia:

Galeria Apple

iphone-6s-sample-shot-04-100617743-orig.jpg

iphone6splus-3.0.JPG

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users