Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Blokada ekranu iphone 4 jak obejść

• Zamknięty Temat jest zamknięty
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 19 sierpnia 2015 - 17:34

Witam,

Posiadam blokadę ekranu w iphone 4, problem jest w tym że w prawej części ekranu nie działa dotyk, a więc nie da się jej po prostu wyłączyć. Czy jest jakieś inne rozwiązanie, aby wyłączyć blokadę ekranu? zaznaczam, że wyświetlacz działa poprawnie tzn. wyświetla wszystko, ma tylko małą rysę i nie działa dotyk jakieś 7-9 mm od prawej strony. 

Pozdrawiam Łukasz

#2 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 postów
  • SkądZagłębie Dąbrowskie

Napisano 19 sierpnia 2015 - 18:23

oczywiście sam sobie ja ustawiłeś bo się dało ale odblokowanie już nie działa :D

Iphone Xs 64 Gb , Iphone 11 64 GB, MacBook air 13', MacBook PRO 13"   :D 

#3 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 19 sierpnia 2015 - 18:35

Czasem pojawiały się jakieś luki w oprogramowaniu które pozwalały na takie triki. Jednak nie pamiętam już jak one działały. Zresztą dopisz może jakiego iOS używasz aby łatwiej było się odnaleźć. Podejrzewam również że mając Jailbreaka są jakieś dziwne metody aby niekonwencjonalnie odblokować telefon jednak niestety chyba nie pomogę. Popróbuj poszukać w internecie.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 19 sierpnia 2015 - 22:12

Posiadam blokadę ekranu w iphone 4, problem jest w tym że w prawej części ekranu nie działa dotyk, a więc nie da się jej po prostu wyłączyć. Czy jest jakieś inne rozwiązanie, aby wyłączyć blokadę ekranu? zaznaczam, że wyświetlacz działa poprawnie tzn. wyświetla wszystko, ma tylko małą rysę i nie działa dotyk jakieś 7-9 mm od prawej strony.

Wymień ekran, wtedy wyłączysz.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 19 sierpnia 2015 - 23:08

oczywiście sam sobie ja ustawiłeś bo się dało ale odblokowanie już nie działa :D

Nie ustawiłem sobie sam, tylko już tak było. Poprzedni właściciel ustawił, a teraz jest wyświetlacz pęknięty i nie da się wyłączyć z prostego powodu, bo jeżeli działał dotyk to się DAŁO, a jak geniuszu wyłączysz jak nie działa dotyk? iOS 7. Nie ma Jailbreak'a z tego co widzę i sprawdzałem.

Wymień ekran, wtedy wyłączysz.

Ekran już zamówiony, oryginał  nowy. Więc pójdzie do wymiany, ale na daną chwilę poszukuję metody aby coś zdziałać w tym temacie.

#6 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 19 sierpnia 2015 - 23:31

bez sprawnego dotyku nic nie zdziałasz w tym temacie .AMEN 

PS. nie po to jest kod żeby go można było obchodzić, to nie antek :)

#7 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 05:29

No tak poprzedni wlasciciel ustawil kod i sprzedal Ci telefon ze swoimi danymi ? Jak sie sprzedaje telefon to sie go zeruje.

Wlasnie Ty jestes geniuszem posiadajac telefon z kodem ktory ustawil "poprzedni wlasciciel"

#8 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 07:29

No tak poprzedni wlasciciel ustawil kod i sprzedal Ci telefon ze swoimi danymi ? Jak sie sprzedaje telefon to sie go zeruje.

Wlasnie Ty jestes geniuszem posiadajac telefon z kodem ktory ustawil "poprzedni wlasciciel"

Nie chodzi o kod, ale o blokadę ekranu, czyli chcesz przekręcić w prawo, a się nie kręci, chcesz przekręcić w lewo i też się nie kręci. Kod mam, Apple ID mam. Ale jest zablokowany ekran. Jeżeli by chodziło o kod to bym napisał o kod i wiadomo że to bez sensu,ale jest zablokowany ekran nie kodem. Po prostu nie zmienia swojego położenia.

Użytkownik lukasz198821 edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 07:32

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 08:02

A to mów że o obrót Ci chodzi... Ale w Safari na przykład obracasz? Bo na springboardzie Ci się nic nie obróci...

#10 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 09:44

Ehh jak pięknie sformułowane posty :/ Odpowiedz na post OleYek'a a nawet dodaj coś więcej. Im więcej nam powiesz tym łatwiej będzie nam pomóc. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#11 ZielakDG

ZielakDG
  • 118 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 10:09

No to teraz wiadomo. Wiec skoro nie da sie nic zrobic to kasztan ;) nie wiem czy oplacalne jest wymienianie wyswietlajki ;)

#12 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 11:18

No to teraz wiadomo. Wiec skoro nie da sie nic zrobic to kasztan ;) nie wiem czy oplacalne jest wymienianie wyswietlajki ;)

69 złotych nowy wyświetlacz, z tego co widzę to powinno być ok. No mówię, że zablokowany jest ekran, jeżeli chodziłoby o kod to bym napisał, że go nie znam.

A to mów że o obrót Ci chodzi... Ale w Safari na przykład obracasz? Bo na springboardzie Ci się nic nie obróci...

Z safari odwróci, ale co z tego jak nie wpiszę hasła do wifi, bo nie odwaraca ekranu, żeby zatwierdzić hasło, bo wpisać mogę w smsie i skopiować, ale już nie dam rady zatwierdzić po wklejeniu. Po prostu chciałem przed wymianą sprawdzić czy aplikacja strava będzie działać prawidłowo.

#13 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 13:18

69 złotych nowy wyświetlacz, z tego co widzę to powinno być ok. No mówię, że zablokowany jest ekran, jeżeli chodziłoby o kod to bym napisał, że go nie znam.

Z safari odwróci, ale co z tego jak nie wpiszę hasła do wifi, bo nie odwaraca ekranu, żeby zatwierdzić hasło, bo wpisać mogę w smsie i skopiować, ale już nie dam rady zatwierdzić po wklejeniu. Po prostu chciałem przed wymianą sprawdzić czy aplikacja strava będzie działać prawidłowo.

Jeżeli Ci obraca w safari to nie masz zablokowanego ekranu. Obracanie działa TYLKO w przeglądarce i aplikachach które na to POZWALAJĄ. Wiec nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że masz coś zablokowane.

#14 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 14:33

Jeżeli Ci obraca w safari to nie masz zablokowanego ekranu. Obracanie działa TYLKO w przeglądarce i aplikachach które na to POZWALAJĄ. Wiec nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że masz coś zablokowane.

W panelu kontrolnym jest włączona ta opcja. Wydawało mi się, że przy ustawieniach też powinna występować rotacja ekranu. A być może dla pojedyńczych aplikacji po prostu jest zezwolone, aby odwracało ekran.

#15 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 sierpnia 2015 - 14:41

Napisałem Ci, gdzie się ekran obraca. O jakim panelu kontrolnym piszesz. Na pewno masz iPhone? Zrozum Aplikacja decyduje o tym czy ekran się obraca a w systemowych aplikachach działa to na pewno w safari i nie pamiętam czy w czymś jeszcze. W mailu chyba.

#16 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 12:45

Napisałem Ci, gdzie się ekran obraca. O jakim panelu kontrolnym piszesz. Na pewno masz iPhone? Zrozum Aplikacja decyduje o tym czy ekran się obraca a w systemowych aplikachach działa to na pewno w safari i nie pamiętam czy w czymś jeszcze. W mailu chyba.

Ok, teraz już wiem "control panel". Na pewno mam iPhone. Już wymieniłem ekran, wszystko działa. Mam inny problem z apple ID. Dostałem apple ID, dostałem hasło, na Moje Apple ID już to zmieniłem, na swojego maila i swoje hasło, ale teraz na telefonie nie mogę się zalogować do iCloud, wpisuję swoje hasło nowe i to hasło, które było poprzednio  i niestety nie loguje, później pisze że dla bezpieczeństwa to apple ID zostało wyłączone i mam wyzerować hasło na iforgot.apple.com i to robię, ale jak wyszukuje po starym mailu to nie znajduję apple ID, a wcześniej było to apple ID, a nowego maila nie wiem właśnie jak podać na telefonie.

#17 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2015 - 13:23

Myślę, że wiele osób chętnie by Ci pomogło ale z tego bełkotu nie można zrozumieć na czym polega problem. Tak jak na samym początku z obracaniem ekranu.

• jacekk16 lubi to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#18 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 13:57

Myślę, że wiele osób chętnie by Ci pomogło ale z tego bełkotu nie można zrozumieć na czym polega problem. Tak jak na samym początku z obracaniem ekranu

Co nazywasz bełkotem? jest jasno opisane w czym problem pokolei. Może po prostu brakuje inteligencji, aby to zrozumieć? Na końcu jest wyraźnie napisane, że nie wiem jak podać nowego maila w telefonie. 

Użytkownik lukasz198821 edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 14:01

#19 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:01

Nie. To jest bełkot.

• jacekk16 i satmar lubią to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#20 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:02

Nie. To jest bełkot.

Co konkretnie jest bełkotem? proszę przedstaw. To że nie wiem jak podać innego maila w telefonie w apple ID?

Użytkownik lukasz198821 edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 14:03

#21 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:04

Bełkotem to jest, w jaki sposób opisujesz problem. Nie dziw się więc, że nie uzyskujesz pomocy.

EOT.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#22 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:09

Bełkotem to jest, w jaki sposób opisujesz problem. Nie dziw się więc, że nie uzyskujesz pomocy.

EOT.

Ok to instrukcja dla 5-latka, bo widzę żę ciężko się domyślić o co chodzi.

1. Jest apple ID to jest coś z czym powiązany jest ten telefon,

2. Telefon jest używany kupiony od osoby, która go używała, a ta osoba, która go używała podała swój apple ID w iCloud, teraz:

3: Od tej osoby, która telefon miała, i która podała swój apple ID, ja otrzymałem ten apple ID, które podała gdy go używała razem z hasłem, ale:

4. Na stronie internetowej zarządzania moje apple ID, zmieniłem maila z apple ID poprzedniego użytkownika, na apple ID własne czyli po prostu tak wyjaśniając szczegółowo ta osoba miała swojego maila, a ja zmieniłem na swojego ot takie czary mary. i:

5. Telefon z nowym wyświetlaczem wrócił z serwisu, połączyłem go przez Wi-fi teraz prosi mnie o hasło do apple ID wraz, a podany jest mail poprzedniego apple ID, podałem swoje aktualne hasło - nie działa, podałem poprzednie hasło - nie działa. I teraz ta najtrudniejsza kwestia do zrozumienia bez powyższego opisu:

Jak zmienić apple ID w telefonie?

Użytkownik lukasz198821 edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 14:10

#23 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:11

Założyć swoje własne a nie bawić się cudzym, bo pewnie czeka na potwierdzenie na starym mailu, czy na pewno chcesz zmienić adres e-mail. Nie prościej założyć swoje własne AppleID?

#24 lukasz198821

lukasz198821
  • 18 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:12

Założyć swoje własne a nie bawić się cudzym, bo pewnie czeka na potwierdzenie na starym mailu, czy na pewno chcesz zmienić adres e-mail. Nie prościej założyć swoje własne AppleID?

Ok, a jak założę swoje apple ID to jak je podłączyć do telefonu? jak zmienić je w iCloud?

Użytkownik lukasz198821 edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 14:13

#25 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:14

Czizas! Przeczytaj instrukcję obsługi!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych