Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone OOTB 1.1.2 [BootLoader 4.6] + TurboSIM

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 horos

horos
  • 98 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 December 2007 - 12:29

No i po zabawie! :(

Kilka dni telefon w pelni sprawny, a radosc pelna...
Wczoraj niestety czar prysl. Pojawil sie w srodku dnia zlowrogi napis Incorret SIM. Zadne proby wkladania, wyjmowania kart [bo moze sie pod wplywem zmian temperatur zniksztalcily] nie zdaly egzaminu. Rowniez ponowny proces "unlokowania" telefonu, nie przyniosl zadnych rezultatow. Nie bardzo wiem, jak sie dobrac do samego TurboSIMa, aby sprobowac go "zczyscic" i zaprogramowac od poczatku. Proba odpalenia turbo-info konczy sie ERRORem... A w tym momencie telefonu juz nie da sie zrestartowac i caly, polgodzinny proces odblokowywania (jailbreak) OD POCZATKU...

Chyba mialem pecha. To jest taki chlam od strony mechanicznej [podatnosc na znieksztalcenia], ze powinni po kila sztuk w cenie jednej sprzedawac [ bo przestanie stykac, bo mroz ja wykonczy, albo zmiana temperatur w polskich warunkach ;) ]

To taka "lyzeczka goryczy", aby uczulic, zeby po nabyciu tych "azjatyckich patentow", zawsze nosic przy sobie 2 telefon w rezerwie. Bo nawet po odblokowaniu, w pewnym momencie, moze zostac odcietym od swiata ;)

---- Dodano 22-12-2007 o godzinie 01:25 ----
Alarm juz odwolany :)
Przepraszam,ze pod wlasnym postem, ale juz edycji nie ma.
Moze sie komus przyda info. Jezeli z blizej nieokreslonych powodow TurboSIM zaliczy "zwis", a karta zacznia byc pokazywana jako INCORRECT, to jeszcze nie wyrok ;) karte mozna w prosty sposob zresetowac i ponownie zaprogramowac. Nalezy TurboSIM wraz z dowolna karta wsadzic do innego, dowolnego telefonu z WLACZONA opcja pytania o kod PIN. Wpisujemy kod, ktory jest na naklejce dolaczonej do TurboSIMa. Po tej operacji (mimo, ze telefon pokaze blad) karta bedzie gotowa do powtornego zaprogramowania w iPhonie. Jest jeszcze inna wersja tej metody. Mianowicie, ze wystarczy wklepac kod PIN wlasnej karty i to dziala tak samo. Na wszelki wypadek wisalem oba PINy ;) Najwazniejsze, ze telefon znowu dziala :)

#27 dariokrol

dariokrol
  • 69 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 05 February 2008 - 15:07

dead-mam pytanie wlasnie odblowowywuje iphone 1.1.2 z bl4.6 via turbosim i jestem juz po wpisaniu hasel i pylwaczeniu putty i restarcie telefonu ale gdy wchodze do settings->phone-> jade w dol i nie mam sim aplications a turbo sim mam w telefonie wraz z karta AT&T co mam zrobic czy jest jakas rada??pomocy pozdrawiam

#28 dead

dead
  • 425 posts

Posted 05 February 2008 - 15:14

rozumiem, ze pliki na iphona (applesaft) wrzuciles?

#29 dariokrol

dariokrol
  • 69 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 05 February 2008 - 15:18

tak wrzucialem applesaft.trb do private/var/root/ a te pozostalem do bin/

---- Dodano 05-02-2008 o godzinie 17:20 ----
jak kupowalem ten turbosim wczoraj to facet powiedzial ze bede musial go zresetowac(turbosim) i bedzie mi do tego potrzebny ten nr SN ale mam jeszcze jeden turbosim do innego iphone i na tamtym nie musialem nic resetowac...

#30 dead

dead
  • 425 posts

Posted 05 February 2008 - 15:26

wiec go zresetuj horos to ladnie opisal pare postow wyzej.. czy tego drugiego udalo sie aktywowac w iphone? dziala? Pamietaj ze plikom ktore wrzucasz na iphone musisz nadac odpowiednie uprawnienia...

#31 dariokrol

dariokrol
  • 69 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 05 February 2008 - 15:28

wiem pamietam zrobilem to ale tu chodzi o te pliki w bin/... ok zaraz sprobuje go zrestartowac.. dzieki

---- Dodano 05-02-2008 o godzinie 17:38 ----
ja to wszystko zrobilem i nie dziala jakby nie widzial turbosim-u nie mam zakladki w settings->phone->SIM APLICATIONS a teraz jeszcze zauwazylem ze jak wloze jaka kolwiek karte sim do iphone z turbosimem to nie pokazuje mi incorect sim ani w settings carrier,,, a czasem nawet pojawia sie no service....

---- Dodano 05-02-2008 o godzinie 17:44 ----
a o to i jeszcze jedna nowosc nagle zadzialal nie wiem jak ale jakos przyczym pominalem krok settings->phone->simaplications->apple saft->set z uzyciem karty at&t... nie zrobilem tego ale o dziwo dziala...ale ogolnie dzieki za pomoc...pozdro dead

#32 dead

dead
  • 425 posts

Posted 05 February 2008 - 19:36

no to super.. "rece ktore lecza" ... niedlgo bede zdejmowal simlocki z wody mineralnej... przygotowac butelki ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users