No dobrze, jeszcze raz dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Poszukam na olx ofert zamiany i może zaryzykuję, jeśli znajdę 4S w dobrym stanie. Na sprzedaż i jeżdżenie po nowy nie mam czasu niestety przez pracę, ale raz na zamianę można się przejechać

Czy warto kupic iPhone 4s w 2015 roku?
Napisano 17 listopada 2015 - 23:00
Mac mini 6.1 Late 2012 /// MBA '14
iPhone XR
Napisano 18 listopada 2015 - 16:16

Ale jednym wielkim minisem na najnowszym iso jest bateria.
Powodzenia w szukaniu

- TTomekk lubi to
Iphone Xs 64 Gb , Iphone 11 64 GB, MacBook air 13', MacBook PRO 13"
Napisano 19 listopada 2015 - 13:09

Iphone 12 pro 256 Grafit, był X 256, Mackbook pro 2012
Napisano 24 grudnia 2015 - 10:35
Dobra, dla potomnych może kilka słów, gdyby chcieli kupić 4s w najbliższym czasie. Otóż sprzedałem S3 LTE i kupiłem wspomnianego 4s'a. Telefon mimo upływu czasu nadal może się podobać, ot klasyczna bryła z minimalistycznym designem. Pierwszą rzeczą, która rzuciła mi się w oczy to oczywiście ekran. Jak na te czasu może być już za mały, oczywiście to zależy od indywidualnych preferencji, ale mimo wszystko 3,5" to już niewiele. iPhone mam na iOS 8.4.1 i na razie nie zamierzam aktualizować do iOS 9, ponieważ za dużo się naczytałem i wolę poczekać aż będzie lepsza wersja (o ile będzie) Jeśli chodzi o samą prędkość - no S3 LTE był wyraźnie szybszy. Ogólnie zależy jak się dba o telefon, jeśli ktoś ma androida i używa z głową, to może nie mulić, tak wbrew obiegowym opiniom, ale nie to chciałem przekazać. Samo przechodzenie po menu, ustawieniach nie sprawia większego problemu i odbywa się poprawnie. Tak samo praca na podstawowych aplikacjach typu chrome, instagram, snapchat, facebook - typowe społecznościówki. Co do tego zastrzeżeń nie mam, chociaż nie ma co się spodziewać, że będzie wszystko chodzić w mgnieniu oka. Jeśli chodzi o gry - tutaj również jest lepiej niż tego można by było się spodziewać subway surfers dla przykładu chodzi mega płynnie. U mojej siostry, która ma androida z przeciętnym 4 rdzeniowym procesorem i 1GB RAMu tnie. Aparat tylni daje radę, a przedni mimo 0,3 mpx bardzo pozytywnie zaskakuje. Jeśli chodzi o wady bardziej takie... konstrukcyjne - na pewno przycisk home, u mnie niestety jest delikatnie luźny i minimalnie się obraca, chociaż to nie tylko domena 4s, ponieważ koleżanka w iP 5 również tak ma. Tylna część obudowy strasznie się rysuje. Co do baterii to... u mnie ona ma 420 cykli i trzyma cały dzień, mimo, że normalnie używam telefonu. Jednak tutaj nie ma co się obawiać baterii, ponieważ są tanie, a wymiana jest bardzo prosta. Ostatnią wadą jest dla mnie dzwonek, o ile głośnik jest naprawdę donośny, to w przypadku, gdy ktoś dzwoni zdażyło mi się nie usłyszeć dzwonka.
To właściwie tyle jeśli chodzi o takie spostrzeżenia po kilku dniach używania. Czy polecę 4s? Dla kogoś, kto przesiada się z wolniejszego androida z małym ekranem i nie przeszkadza mu 3,5" to polecam, bo to całkiem przyjemny telefon, a aplikacje na niego są i jeszcze długo będą. Jeśli jednak ktoś ma szybki telefon o większym ekranie... to jest bez sensu. Czy mi ta przesiadka wyszła na dobre? I tak i nie. Sam iOS jest naprawdę wartym uwagi systemem i warto spróbować. Ja przynajmniej na własnej skórze się o tym przekonałem (chociaż nie uważam, że jest bez wad, ponieważ ma wiele ograniczeń do których nie jestem przyzwyczajony). Czy kupiłbym następnego iPhone? Jeśli nie byłoby mi szkoda tyle kasy na zabawki to pewnie tak.
- Arkhan lubi to
Mac mini 6.1 Late 2012 /// MBA '14
iPhone XR
Napisano 04 stycznia 2016 - 13:54
Wg mnie warto kupić 4S do podstawowych aplikacji powinien spokojnie wystarczać nawet na ios 9 jest do zniesienia. Nie jest demonem prędkości ale da sie go normalnie używać
.
Apple forever
Napisano 04 stycznia 2016 - 14:38
W stanach doszło do wniosku zbiorowego przeciw apple, ze względu na wolną prace 4s.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 05 stycznia 2016 - 23:33
Mam od niedawna 6s z najnowszym softem i leciwa 4S z 7.1.2
I szczerze mowiac ta roznica w predkosci dzialania wcale nie wyrzucila mnie z butow... Pisze powaznie.
A spotkalem sie tez z 4S na 9-tce ktora dzialala jak zapchany android...
Napisano 06 stycznia 2016 - 14:39
Wydaje mi się, że każdy kupuje według swoich możliwości. Ok za za cenę 4s (nowego) można kupić telefon całkiem nowy, z nowym softem, ale u konkurencji. iPhone to iPhone, jak raz w to wejdziesz to ciężko się odzwyczaić. Jeżeli kogoś nie stać na nową konstrukcję od Apple to 4s da radę. Oczywiście iOS9 to zabójstwo dla tego urządzenia. iOS7 lub 8 to jedyne rozsądne możliwości w tej chwili. Jeszcze jakieś 7-8 miesięcy temu miałem iPhone 4 z iOS7 i zmieniłem dlatego, że nie dało się już na nim odbierać jak ktoś dzwonił.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych