Napisano 03 lipca 2015 - 00:48
Oto moje dzisiejsze osiągi: pozostało 10%. 7,5 h w użyciu 16,5h w gotowości. Wifi włączone cały czas nawet poza zasięgiem routera plus 3G/LTE. Kilkanaście minut Bluetooth z zestawem w samochodzie. Odświeżanie w tle wyłączone podobnie jak usługi systemowe w lokalizacji. Z samej lokalizacji korzysta słownie kilka programów z czego tylko jak używam. Czy to wynik dobry czy też nie? Chyba zależy. Jak widzę i czytam jedni mają zauważalnie lepsze wyniki. Z drugiej strony są tacy którzy mają spory problem z baterią. Sam zresztą takiego problemu uświadczyłem za pierwszym razem z iOS 8.4. Ogólnie wynik podobny do tego z 8.3 choć może ciut krótszy gdyż tam te 8 godzin osiągało się na spokojnie. Liczę że bateria dostosuje się do software'u i za kilka dni trochę wydłuży żywotność. Dziwnie to brzmi ale u niektórzy działa. Co więcej pomoc techniczna Apple również o tym wspomina.
P.S. Mimo wszystko Apple Music jest bardziej pazerne na baterie niż Spotify choć u mnie dzisiaj to raczej internet i Facebook rządzili.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods