Jak usunąć tego wirusa ?
Ad.doubleclick.netPonowna instalacja nie przyniosła efektu.
MacBook Air
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 26 czerwca 2015 - 20:06
Jak usunąć tego wirusa ?
Ad.doubleclick.netPonowna instalacja nie przyniosła efektu.
MacBook Air
Napisano 26 czerwca 2015 - 21:14
Robiłeś czystą instalację czy tylko nakładkę? Bo dwie różne metody.
Sprawdź to:
https://discussions....805676?tstart=0
Użytkownik torik edytował ten post 26 czerwca 2015 - 21:16
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Napisano 27 czerwca 2015 - 12:06
robiłem czystą instalację oraz nakładkę , w obydwu przypadkach wirus zostaje , siedzi prawdopodobnie na partycji wydzielonej na system do przeinstalowania . Partycji tej nie mogę sformatować odmontować wyzerować , nic nie mogę zrobić jej nazwa to Mac OS X Base System
Napisano 27 czerwca 2015 - 16:20
robiłem czystą instalację oraz nakładkę , w obydwu przypadkach wirus zostaje , siedzi prawdopodobnie na partycji wydzielonej na system do przeinstalowania . Partycji tej nie mogę sformatować odmontować wyzerować , nic nie mogę zrobić jej nazwa to Mac OS X Base System
Nie ma szans - partycja tylko do odczytu i do tego jeszcze w makowym formacie. Moim zdaniem jeśli faktycznie coś masz to siedzi na routerze.
Napisano 27 czerwca 2015 - 19:03
mam w domu trzy komputery apple a tylko MacBook Air ma ten problem , robiłem instalacje z usb bez podłączenia do sieci i jest to samo , może ktoś zna sposób na format tej dodatkowej partycji.
Napisano 27 czerwca 2015 - 19:30
mam w domu trzy komputery apple a tylko MacBook Air ma ten problem , robiłem instalacje z usb bez podłączenia do sieci i jest to samo , może ktoś zna sposób na format tej dodatkowej partycji.
Wprowadź w terminalu komendę: defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1
to będziesz widział w Narzędziu dyskowym wszystkie partycje (Menu Usuwanie błędów>Pokaż wszystkie partycje).
No to sformatuj co chcesz wtedy. A poza tym oczywiście przy instalacji z USB sformatuj dysk narzędziem systemowym podczas instalacji. A jesteś pewien tej instalki? Normalna z AppStore? Nie jakiś szajs z torrentów?
Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 27 czerwca 2015 - 19:33
Napisano 27 czerwca 2015 - 19:30
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 27 czerwca 2015 - 21:09
po wprowadzeniu tej komendy mam teraz MacintoshHD , disk1s1 , RecoveryHD i nieszczęsny MacOS X System , oprócz głównego dysku reszta jest szara " nietykalna" , chyba wyląduje w serwisie
Napisano 27 czerwca 2015 - 21:31
po wprowadzeniu tej komendy mam teraz MacintoshHD , disk1s1 , RecoveryHD i nieszczęsny MacOS X System , oprócz głównego dysku reszta jest szara " nietykalna" , chyba wyląduje w serwisie
Ja mam innego kompa to inne dyski (Mam dodatkowe tylko EFI i RecoveryHD) oba szare, ale normalnie mogę je sformatować, gdybym chciał. To nie wiem, może ktoś tu jest bardziej obcykany w Air-ach, albo faktycznie daj do serwisu, niech ci zrobią instalację na czysto.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych