Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ad.doubleclick.net

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 art71

art71
  • 9 postów

Napisano 26 czerwca 2015 - 20:06

Jak usunąć tego wirusa ?  

Ad.doubleclick.net

Ponowna instalacja nie przyniosła efektu.

MacBook Air

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 26 czerwca 2015 - 21:14

Robiłeś czystą instalację czy tylko nakładkę? Bo dwie różne metody.

Sprawdź to:

https://discussions....805676?tstart=0

Użytkownik torik edytował ten post 26 czerwca 2015 - 21:16

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#3 art71

art71
  • 9 postów

Napisano 27 czerwca 2015 - 12:06

robiłem czystą instalację oraz nakładkę , w obydwu przypadkach wirus zostaje , siedzi prawdopodobnie na partycji wydzielonej na system do przeinstalowania . Partycji tej nie mogę sformatować odmontować wyzerować , nic nie mogę zrobić jej nazwa to Mac OS X Base System

#4 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 27 czerwca 2015 - 16:20

robiłem czystą instalację oraz nakładkę , w obydwu przypadkach wirus zostaje , siedzi prawdopodobnie na partycji wydzielonej na system do przeinstalowania . Partycji tej nie mogę sformatować odmontować wyzerować , nic nie mogę zrobić jej nazwa to Mac OS X Base System

Nie ma szans - partycja tylko do odczytu i do tego jeszcze w makowym formacie. Moim zdaniem jeśli faktycznie coś masz to siedzi na routerze.

#5 art71

art71
  • 9 postów

Napisano 27 czerwca 2015 - 19:03

mam w domu trzy komputery apple a tylko MacBook Air ma ten problem , robiłem instalacje z usb bez podłączenia do sieci i jest to samo , może ktoś zna sposób na format tej dodatkowej partycji.

#6 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 27 czerwca 2015 - 19:30

mam w domu trzy komputery apple a tylko MacBook Air ma ten problem , robiłem instalacje z usb bez podłączenia do sieci i jest to samo , może ktoś zna sposób na format tej dodatkowej partycji.

Wprowadź w terminalu komendę: defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1

to będziesz widział w Narzędziu dyskowym wszystkie partycje (Menu Usuwanie błędów>Pokaż wszystkie partycje).

No to sformatuj co chcesz wtedy. A poza tym oczywiście przy instalacji z USB sformatuj dysk narzędziem systemowym podczas instalacji. A jesteś pewien tej instalki? Normalna z AppStore? Nie jakiś szajs z torrentów?

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 27 czerwca 2015 - 19:33

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 335 postów

Napisano 27 czerwca 2015 - 19:30

http://myapple.pl/fo...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#8 art71

art71
  • 9 postów

Napisano 27 czerwca 2015 - 21:09

po wprowadzeniu tej komendy mam teraz MacintoshHD , disk1s1 , RecoveryHD i nieszczęsny MacOS X System , oprócz głównego dysku reszta jest szara " nietykalna" , chyba wyląduje w serwisie :(

#9 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 27 czerwca 2015 - 21:31

po wprowadzeniu tej komendy mam teraz MacintoshHD , disk1s1 , RecoveryHD i nieszczęsny MacOS X System , oprócz głównego dysku reszta jest szara " nietykalna" , chyba wyląduje w serwisie :(

Ja mam innego kompa to inne dyski (Mam dodatkowe tylko EFI i RecoveryHD) oba szare, ale normalnie mogę je sformatować, gdybym chciał. To nie wiem, może ktoś tu jest bardziej obcykany w Air-ach, albo faktycznie daj do serwisu, niech ci zrobią instalację na czysto. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych