Kurcze fajnie jakby było coś takiego do utworzenia kopii wraz z JB i przywrócenie razem z JB
Jailbreak iOS 8.1.3-8.4 - TaiG
Napisano 24 sierpnia 2015 - 09:07
Napisano 25 sierpnia 2015 - 08:31
Zainstalowałem kilka tweeków!Wszystkie niby sprawdzone ze znanych repo,lecz kiedy wykonam reboot lub po prostu wyłączę i włączę z powrotem telefon to włącza mi się safe mode.Muszę wykonać po tym respring i dopiero wtedy wszystko wraca do normy!.Panowie dlaczego tak się dzieje?
Użytkownik tomasov edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 09:58
Napisano 25 sierpnia 2015 - 10:02
Napisano 25 sierpnia 2015 - 11:21
Dzieje się tak jak ktoś nie czyta ze zrozumieniem!Wszystkie repo jakie mam są znane i legalne!Za wszystkie płatne tweeki zapłaciłem więc nie pobierałem ich z nie wiadomo skąd?!Rzecz w tym,że nie we wszystkim tweekach jest dokładnie opisana kompatybilność.Są nawet takie gdzie z opisu na górze wynika,że nie jest kompatybilne a na samym dole,że jest i bądź tu mądry?!Jak mam teraz sprawdzić która aplikacja nie jest kompatybilna?Mam ich sporo dlatego teraz po omacku ma odinstalowywać,wykonywać reboot i patrzeć czy nie wskoczy safe mode?Może da się jakoś zresetować cydię bez utraty JB?
edit:Już wiem kto był winowajcą za taki komunikat!Aplikacja za którą ZAPŁACIŁEM weather clock z której wynika,że jest kompatybilna z ios 8!Pytanie czy bezpieczniej będzie ją teraz usunąć czy mimo komunikatu niech zostanie?
Użytkownik tomasov edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 13:00
Napisano 25 sierpnia 2015 - 13:40
Dzieje się tak jak ktoś nie czyta ze zrozumieniem!Wszystkie repo jakie mam są znane i legalne!Za wszystkie płatne tweeki zapłaciłem więc nie pobierałem ich z nie wiadomo skąd?!Rzecz w tym,że nie we wszystkim tweekach jest dokładnie opisana kompatybilność.Są nawet takie gdzie z opisu na górze wynika,że nie jest kompatybilne a na samym dole,że jest i bądź tu mądry?!Jak mam teraz sprawdzić która aplikacja nie jest kompatybilna?Mam ich sporo dlatego teraz po omacku ma odinstalowywać,wykonywać reboot i patrzeć czy nie wskoczy safe mode?Może da się jakoś zresetować cydię bez utraty JB?
edit:Już wiem kto był winowajcą za taki komunikat!Aplikacja za którą ZAPŁACIŁEM weather clock z której wynika,że jest kompatybilna z ios 8!Pytanie czy bezpieczniej będzie ją teraz usunąć czy mimo komunikatu niech zostanie?
Nie nerwuj się tak kolego, to już takie nasz polskie myślenie, że jak ktoś coś ma to na pewno ukradł
Mnie weather clock nie wywala do safe mode. Spróbuj odinstalować i zainstalować jeszcze raz
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 25 sierpnia 2015 - 14:01
Niestety nie pomogło,ale nawet po usunięciu z cydii weather clock 7 i po ponownym zainstalowaniu apka pamięta moje ustawienia.Jak je wykasować przed usunięciem,abym zrobił instalację"na czysto"?Poza tym wiesz,może jak można umieścić tę pogodę wraz z zegarem na ekranie początkowym?Jakoś to ludziska robią...
Ciekaw jestem też w cydii czcionki lato light font,bo jest tam napisane,że nie jest kompatybilna na ios 7 i 8 mimo to ludzie instalują na 7 i jakoś normalnie działa.Ciekaw jestem jak z iOS 8.4
Użytkownik tomasov edytował ten post 25 sierpnia 2015 - 14:15
Napisano 25 sierpnia 2015 - 15:44
Kolego spuść z tonu. Nikt ci nie sugeruje kradzieży. Trzeba było instalować pojedyńczo i sprawdzać, który tweek wywala system. Po drugie czasami zdarza się że jeden tweek gryzie się z innym i nie mogą egzystować wspólnie pomimo że z osobna są kompatybilne z systemem.
Napisano 25 sierpnia 2015 - 16:07
Kolego!Nie wiem jak Ty to sobie interpretujesz,ale ja wcale nie krzyczałem a pisałem w stoickim spokoju "Trzeba było instalować pojedyńczo i sprawdzać, który tweek wywala system." czyli sugerujesz,że po wgraniu każdego tweeku trzeba wykonać reboot ? Po samym respring-u rzadko kiedy wywala błąd!
Napisano 25 sierpnia 2015 - 16:42
Chodziło mu pewnie o to, że masz tweaki, które robią to samo w systemie i się gryzą przez to.Kolego!Nie wiem jak Ty to sobie interpretujesz,ale ja wcale nie krzyczałem a pisałem w stoickim spokoju "Trzeba było instalować pojedyńczo i sprawdzać, który tweek wywala system." czyli sugerujesz,że po wgraniu każdego tweeku trzeba wykonać reboot ? Po samym respring-u rzadko kiedy wywala błąd![/size]
Z tego co pamiętam jak niedawno jeszcze miałem wgrane tweaki z tych mniej legalnych repo to o dziwo wszystko ładnie chodziło, więc polecałbym się w tej sprawie nie wypowiadać, bo wystarczy patrzeć na wersję oryginalnego tweaku i tego z pirackiego repo, jeśli się zgadza to nic nie powinno się stać.Dzieje sie tak dlatego ze któryś z tych tweeków nie jest kompatybilny z twója wersja systemu. Dzieje sie tak jak sie buszuje po pirackich wersjach. Oryginały z reguły maja ostrzeżenie ze nie są kompatybilne. Odinstaluj tego który wywala system i będzie dobre
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 26 sierpnia 2015 - 10:53
Pozbyłem się jednego problemu a pojawił się już następny,albo go wcześniej po prostu nie zauważyłem kiedy wchodzę w dialer to dosłownie przez sekundę pojawia mi się w tle jakaś ikona telefonu po czym robi się normalne białe tło:
Użytkownik tomasov edytował ten post 26 sierpnia 2015 - 10:55
Napisano 02 września 2015 - 13:59
Powracam z problemem, wymieniłem telefon na inny ip5, niestety jest tu zainstalowany 8.4.1 :C Jest jeszcze opcja downgrade do ios 8.4? Pobrałem ipsw i w itunes przy próbie odtworzenia pokazuje mi, że oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne
Napisano 02 września 2015 - 16:58
Iphone 4S
Napisano 02 września 2015 - 19:19
Powracam z problemem, wymieniłem telefon na inny ip5, niestety jest tu zainstalowany 8.4.1 :C Jest jeszcze opcja downgrade do ios 8.4? Pobrałem ipsw i w itunes przy próbie odtworzenia pokazuje mi, że oprogramowanie sprzętowe nie jest z nim zgodne
Z tego co dobrze pamiętam to Apple zablokowało tą możliwoć 25 sierpnia.
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 02 września 2015 - 22:44
czyli narazie z jailbreaka nici? Widziałem, że jest jakiś semi-jailbreak na 8.4.1, ktoś może przybliżyć temat?
Napisano 07 września 2015 - 17:18
Jeśli ktoś zastanawiałby się czy Cydia Impactor działa - tweak, dzięki, któremu odtwarzamy na nowo system iOS, który obecnie posiadamy zainstalowany i usuwamy JB - to mogę potwierdzić, że działa.
Sprawdzone przed chwilą na iPadzie Mini 2 i od razu ponownie zrobiony JB.
- baconp lubi to
Nie pomagam na PW
Napisano 10 września 2015 - 12:55
Na takie dolegliwości polecam z cydii crashreporter. Aplikacja pokazuje który składnik powoduje safe mode. Odinstalowujesz winowacje i po kłopocie. Crashreporter jest bezpłatny. Zanim na to wpadłem bawiłem się w ręczne odinstalowywanie po kolei (żmudna praca). Z praktyki starsze wersje aplikacji nie zgodne z danym systemem który masz w telefonie powodują crash. A także aplikacje które zazębiaja się ze sobą nawzajem. Czyli jak zainstalujesz kilka aplikacji ktore mają dostęp np do modyfikacji status bar. Jedna zmienia baterie druga daje date itp. Nawet jeśli wszystkie są zgodne z systemem to wykrzaczy pulpit.
Jeśli ktoś zastanawiałby się czy Cydia Impactor działa - tweak, dzięki, któremu odtwarzamy na nowo system iOS, który obecnie posiadamy zainstalowany i usuwamy JB - to mogę potwierdzić, że działa.
Sprawdzone przed chwilą na iPadzie Mini 2 i od razu ponownie zrobiony JB.
Na jakim iOS to robiłeś. Ja obecnie mam problem z yanosik i muszę pozostać na starszej wersji gdyż najnowsza mi się wyłącza. A support yanosika stwierdza ze to przez icloud, choć mam wyłączony.
Czy po unjailbreak mozna wykonac ustawienia fabryczne 8.4 bez pobierania 8.4.1
Użytkownik baconp edytował ten post 10 września 2015 - 13:18
Napisano 10 września 2015 - 14:07
Na takie dolegliwości polecam z cydii crashreporter. Aplikacja pokazuje który składnik powoduje safe mode. Odinstalowujesz winowacje i po kłopocie. Crashreporter jest bezpłatny. Zanim na to wpadłem bawiłem się w ręczne odinstalowywanie po kolei (żmudna praca). Z praktyki starsze wersje aplikacji nie zgodne z danym systemem który masz w telefonie powodują crash. A także aplikacje które zazębiaja się ze sobą nawzajem. Czyli jak zainstalujesz kilka aplikacji ktore mają dostęp np do modyfikacji status bar. Jedna zmienia baterie druga daje date itp. Nawet jeśli wszystkie są zgodne z systemem to wykrzaczy pulpit.
Na jakim iOS to robiłeś. Ja obecnie mam problem z yanosik i muszę pozostać na starszej wersji gdyż najnowsza mi się wyłącza. A support yanosika stwierdza ze to przez icloud, choć mam wyłączony.
Czy po unjailbreak mozna wykonac ustawienia fabryczne 8.4 bez pobierania 8.4.1
Ten dodatek właśnie przywraca ustawienia fabryczne
Robiłem na tym co w opisie mam, czyli 8.4 i polecam.
Nie pomagam na PW
Napisano 10 września 2015 - 14:43
Czyli taki fabryczny powrót do 8.4 bez jailbreak a potem telefon wstaje jak wyjęty z pudełka? I dalej rozumiem juz po staremu odpalamy Taig itp
Napisano 10 września 2015 - 19:55
Dokładnie, cały proces konfiguracji też musisz potem przeprowadzić (konto Apple ID wpisać, itp), a później TaiG, ale upewnij się, że od razu po aktywacji telefonu włączyłeś tryb samolotowy, aby nie było info o aktualizacji w ustawieniach, potem tylko na chwilę włączasz normalną sieć, wyłączasz FMI, a dalej pewnie wiesz co się dzieje
Ogółem rzecz biorąc świetny tweak
PS
Oczywiście jest w fazie beta, ale powinno wszystko hulać.
Użytkownik Andaar edytował ten post 10 września 2015 - 19:55
Nie pomagam na PW
Napisano 27 września 2015 - 11:16
Pobrałem z cydii crash reporter i z tego co widzę po logach wysypują mi się aplikacje pobrane z AppStore.Wysypują w sensie,że wracają do ustawień początkowych po czym na nowo muszę je konfigurować.W czym może być problem?Myślę,aby pozbyć się w końcu tego JB
Napisano 28 września 2015 - 10:15
Mam same problemy z tym JB choć tweeków mam dosłownie kilka i to wszystkie ze znanych repo.Bez żadnych fajerwerków z nie wiadomo skąd?!Czas chyba się pozbyć tego JB tylko jak wygląda teraz dokładna procedura?Rozumiem,że teraz nie mogę wykonać kopii ustawień i aplikacji jak mam JB?Wgrywam czysty 8.4 ipsw i to wszystko?Z góry dzięki za pomoc!
Napisano 28 września 2015 - 11:05
nie wgrasz czystego 8.4 bo go Apple już nie podpisuje. Nie wiem czy nadal 8.4.1 jest podpisywany.
Napisano 28 września 2015 - 22:18
Nie pomagam na PW
Napisano 29 września 2015 - 11:15
dokładnie ja ostatnio robiłem czyszczenia tel z jb przez apke z cydi impactor i działa pięknie bez problemu !
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 20 stycznia 2016 - 22:44
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych