Chiński odpowiednik App store. Całkowicie zbędny. A odznaczam znaczy dokładnie to co masz napisane. Domyślnie masz "ptaszki" przy Cydii i tym 3k, "odptaszkowujesz" przy 3k i wszystko.
Jailbreak iOS 8.1.3-8.4 - TaiG
Napisano 20 sierpnia 2015 - 08:31
Napisano 20 sierpnia 2015 - 08:39
Super,ale czy ktoś pomoże odpowiadając na moje pierwsze pytanie?Tzn,z ikoną o aktualizacji 8.4.1
Napisano 20 sierpnia 2015 - 09:41
Super,ale czy ktoś pomoże odpowiadając na moje pierwsze pytanie?Tzn,z ikoną o aktualizacji 8.4.1
Spróbuj Software Update Killer w cydii.
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 20 sierpnia 2015 - 10:36
Wyskakuje mi coś takiego przy włączeniu programu do JB,lecz zapomniałem dodać że mam Windows 10 i ciekaw jestem czy w ogóle na tej windzie zadziała?
Ok pobiorę jeszcze inną wersję iT ( zalecaną do JB ) 12.0.1 może wtedy pójdzie?
Załączone pliki
Użytkownik tomasov edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 10:43
Napisano 20 sierpnia 2015 - 11:20
Na 10 może nie działać.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 20 sierpnia 2015 - 11:38
Może czy nie działa?Bo"może"niepotrzebnie się trudzę ...
Użytkownik tomasov edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 11:38
Napisano 20 sierpnia 2015 - 11:43
Może czy nie działa?Bo"może"niepotrzebnie się trudzę ...
Tutaj piszą, że działa na Win10 z najnowszym iTunes http://www.taigjailb...windows-10.html
Napisano 20 sierpnia 2015 - 14:32
Ok,mam już 8.4 na telefonie bez ikony o aktualizacji,lecz kiedy próbuje zrobić JB to wyskakuje mi dalej ten komunikat co zamieszczam w miniaturce.Co więcej mam najnowszego iTunes!W linku co podał kolega wyżej jest napisane 4."Next, make a fresh restore of your iOS device to iOS 8.4 from scratch. You must do this as TaiG and other such modern jailbreaks do not work properly with OTA updates. You can get the iOS 8.4 firmware file from the following link : Download iOS 8.4 IPSW."
Czy to znaczy,że muszę to zrobić bez przywracania kopii na czystym 8.4?
Pobrałem kopię z icloud tak do połowy tzn.ustawienia,zdjęcia itp a przy instalacji aplikacji wyłączyłem internet w telefonie aby przypadkiem znowu nie sprawdził mi aktualizacji przed JB.
Czy na tym etapie mogę robić już JB?Bez zainstalowanych do końca moim aplikacji czy muszę wpierw zainstalować całość?
Jeśli nawet to co zrobić z tym komunikatem z miniaturki?
Załączone pliki
Użytkownik tomasov edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 14:38
Napisano 20 sierpnia 2015 - 18:18
Napisano 20 sierpnia 2015 - 19:49
Ok,mam już 8.4 na telefonie bez ikony o aktualizacji,lecz kiedy próbuje zrobić JB to wyskakuje mi dalej ten komunikat co zamieszczam w miniaturce.Co więcej mam najnowszego iTunes!W linku co podał kolega wyżej jest napisane 4."Next, make a fresh restore of your iOS device to iOS 8.4 from scratch. You must do this as TaiG and other such modern jailbreaks do not work properly with OTA updates. You can get the iOS 8.4 firmware file from the following link : Download iOS 8.4 IPSW."
Czy to znaczy,że muszę to zrobić bez przywracania kopii na czystym 8.4?
Pobrałem kopię z icloud tak do połowy tzn.ustawienia,zdjęcia itp a przy instalacji aplikacji wyłączyłem internet w telefonie aby przypadkiem znowu nie sprawdził mi aktualizacji przed JB.
Czy na tym etapie mogę robić już JB?Bez zainstalowanych do końca moim aplikacji czy muszę wpierw zainstalować całość?
Jeśli nawet to co zrobić z tym komunikatem z miniaturki?
tomasov - spróbuj jeszcze tego rozwiązania http://www.redmondpi....3-jailbreak/
Musisz zainstalować dodatkowo iTunesDriver64_0205.exe
Musi działać!
- tomasov lubi to
Napisano 20 sierpnia 2015 - 21:18
Muuusi,muuuusi no i poszło! Chodziło tylko albo i aż o ten jedyny malutki sterownik!Dziękuję Ci bardzo sevecc!!! bardzo mi pomogłeś!Teraz mogę jedynie potwierdzić,że można zrobić JB na Windowsie 10!
Dawno używałem cydii więc muszę się na nowo odnaleźć pamiętam,że trzeba uważać co się instaluje aby wszystko się nie posypało!Właściwie to na co jeszcze trzeba uważać?Czy robicie aktualizację w cydii?Bo mi już na początek wyskoczyły dwie i nie wiem nawet co to jest?Może podacie jakieś ciekawe repo?Na razie zainstalowałem barrel i zeppelin.Co jeszcze ciekawego polecicie?Z chęcią zobaczę!!!
Zależy mi nieco abym mógł bardziej zmodyfikować wysuwany pasek z dołu z przełącznikami wifi,bt, itd...jest coś takiego?Dziękuję z góry wielce
Użytkownik tomasov edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 21:19
Napisano 20 sierpnia 2015 - 21:35
Muuusi,muuuusi no i poszło! Chodziło tylko albo i aż o ten jedyny malutki sterownik!Dziękuję Ci bardzo sevecc!!! bardzo mi pomogłeś!Teraz mogę jedynie potwierdzić,że można zrobić JB na Windowsie 10!
Dawno używałem cydii więc muszę się na nowo odnaleźć pamiętam,że trzeba uważać co się instaluje aby wszystko się nie posypało!Właściwie to na co jeszcze trzeba uważać?Czy robicie aktualizację w cydii?Bo mi już na początek wyskoczyły dwie i nie wiem nawet co to jest?Może podacie jakieś ciekawe repo?Na razie zainstalowałem barrel i zeppelin.Co jeszcze ciekawego polecicie?Z chęcią zobaczę!!!
Zależy mi nieco abym mógł bardziej zmodyfikować wysuwany pasek z dołu z przełącznikami wifi,bt, itd...jest coś takiego?Dziękuję z góry wielce
tomasov - drobiazg
Jeśli chodzi o aktualizacje w cydii, które Ci wyskoczyły "na początek" to śmiało rób.
Przede wszystkim polecam w pierwszej kolejności zmienić hasło root tak na wszelki stłuczaj - tu masz instrukcje jak to zrobić: http://www.iphonehac...ad-ios-8.html
Odnośnie tweaków to jest tego mnóstwo... aż głowa boli
Najlepszy dla Control Center jaki znam to Polus (0,99usd)
polecam prześledzić ten wątek: http://myapple.pl/fo...rozszerzenia/
Poszukaj też na YT kanału iTwe4kz - gościu robi recenzje wszystkich najciekawszych tweaków i theme'ów
Miłej zabawy
Edit: pierwszy tweak jaki ja zawsze instaluję to Springtomize 3 - a must have kombajn!
Użytkownik sevecc edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 21:44
Napisano 20 sierpnia 2015 - 23:06
Rzeczywiście jest tego cała masa!!!Dzięki za podpowiedź dot.zmiany hasła root,ale pojawiło się jedno duże ALE!Nie dochodzą do mnie mmsy.Próbowałem wysłać teraz zdjęcie z iPhona mojej żony do siebie i nic!A te poprzednie co otrzymałem kiedyś to widnieje tylko puste pole ze znakiem zapytania w środku z formatem jpg :/ w czym rzecz?
Użytkownik tomasov edytował ten post 20 sierpnia 2015 - 23:20
Napisano 21 sierpnia 2015 - 01:44
Rzeczywiście jest tego cała masa!!!Dzięki za podpowiedź dot.zmiany hasła root,ale pojawiło się jedno duże ALE!Nie dochodzą do mnie mmsy.Próbowałem wysłać teraz zdjęcie z iPhona mojej żony do siebie i nic!A te poprzednie co otrzymałem kiedyś to widnieje tylko puste pole ze znakiem zapytania w środku z formatem jpg :/ w czym rzecz?
Zapewne brakowało w kopii zapasowej załączników.
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 21 sierpnia 2015 - 07:13
Nowe także nie dochodzą i w tym wypadku nic nie wyświetla!
Napisano 21 sierpnia 2015 - 07:38
Nowe także nie dochodzą i w tym wypadku nic nie wyświetla!
Sprawdź konfigurację mms w ustawieniach.
Napisano 21 sierpnia 2015 - 07:48
W ustawieniach/wiadomości-mam włączone MMS o to chodziło?
Przy okazji : A właściwie jak jest z tymi zakupami w cydii?Czy jeśli coś zakupię to ten zakup rozumiem będzie dopisany do urządzenia więc jeśli sprzedam iPhona to mi po prostu przepadnie?Czy są możliwe zwroty jeśli aplikacja nie przypadnie nam do gustu,lub po prostu nie działa poprawnie?
Napisano 21 sierpnia 2015 - 08:16
W ustawieniach/wiadomości-mam włączone MMS o to chodziło?
Przy okazji : A właściwie jak jest z tymi zakupami w cydii?Czy jeśli coś zakupię to ten zakup rozumiem będzie dopisany do urządzenia więc jeśli sprzedam iPhona to mi po prostu przepadnie?Czy są możliwe zwroty jeśli aplikacja nie przypadnie nam do gustu,lub po prostu nie działa poprawnie?
Trochę to jest OT ale już odpowiem:
Ustawienia -> sieć komórkowa -> sieć komórkowa danych i tam masz konfigurację MMS. Sprawdź czy ustawienia są zgodne z zaleceniami Twojego operatora
Odnośnie zakupów w cydii - jest jak z AppStore czyli kupujesz raz a później możesz instalować na innych urządzeniach (tylko trzeba się logować na swoje konto w cydii).
Co do zwrotów to nie wiem. Najlepiej sprawdzać recenzje przed zakupami.
Napisano 21 sierpnia 2015 - 16:53
No i pojawił się problem! właściwie był on od samego początku,ale myślałem,że później sobie z tym poradzę,lecz jednak nie dam rady!Rzecz w tym,że przed JB wgrałem kopię zapasową 8.4,ale widocznie nie wszystko się przywróciło tzn.nie otworzyło kopii w całości i to z mojej winy ponieważ przy wgrywaniu końcowych aplikacji wyłączyłem w telefonie wifi i dane pakietowe ponieważ nie chciałem,aby nie ukazała mi się ikonka z aktualizacją do 8.4.1.Wykonałem JB i dograłem resztę programów,ale teraz pojawił się następujący problem a właściwie problemy.App Store pokazuje mi aktualizację aplikacji,lecz nie mogę ich pobrać i ikona z kółeczkiem po czasie się zatrzymuje a ikona na appstore wciąż pokazuje 14 aplikacji do aktualizacji.W galerii zdjęcia nie wgrały się wszystkie zdjęcia i zamiast nich są puste pola a na samym dole napis POBIERAM,ale właściwie nic nie pobiera!Próbowałem zsynchronizować telefon z itunes,lecz nic to nie pomogło!Co mam teraz zrobić?Mam pozbyć się JB poprzez Otwórz iPhona w iTunes po czym przywracać całą kopię od nowa?Jak uważacie majstry?
Użytkownik tomasov edytował ten post 21 sierpnia 2015 - 17:00
Napisano 21 sierpnia 2015 - 19:03
To "Pobieram" wskazuje, że próbuje zdjęcia odtworzyć z iClouda, jeśli ich tam nie ma (nie zmieściły się) to taki napis możesz mieć cały czas. Co do aplikacji, to jeśli zsynchronizowałeś je w iTunes to może spróbuj je stamtąd wgrać jeśli z AppStore nie idzie. I jeśli włączyłeś tryb samolotowy to na spokojnie mogłeś zostawić by się programy zsynchronizowały.
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 22 sierpnia 2015 - 11:48
Zrobiłem inaczej!Sformatowałem C: i telefon komputer i tak niedługo czekałby format a telefon postawiłem od nowa z przywróceniem tym razem całej kopii!Teraz mam przynajmniej pewność,że wszystko jest ok! super wszystko działa!Od wczoraj wydałem na różne tweek-e w cydii około 100zł!Zaszalałem gdyby tylko żona wiedziała to...... ale nie wie!
Zapomniałem wspomnieć,że wróciłem do windows 7 a JB wykonałem za pomocą starszej wersji iT!Czy teraz mogę zaktualizować iT do najnowszej wersji czy jednak w razie czego lepiej zachować obecną?
Użytkownik tomasov edytował ten post 22 sierpnia 2015 - 12:01
Napisano 22 sierpnia 2015 - 21:24
Zrobiłem inaczej!Sformatowałem C: i telefon komputer i tak niedługo czekałby format a telefon postawiłem od nowa z przywróceniem tym razem całej kopii!Teraz mam przynajmniej pewność,że wszystko jest ok! super wszystko działa!Od wczoraj wydałem na różne tweek-e w cydii około 100zł!Zaszalałem gdyby tylko żona wiedziała to...... ale nie wie!
Zapomniałem wspomnieć,że wróciłem do windows 7 a JB wykonałem za pomocą starszej wersji iT!Czy teraz mogę zaktualizować iT do najnowszej wersji czy jednak w razie czego lepiej zachować obecną?
Jeśli nie korzystasz z Apple music to nie ma potrzeby aktualizować, bo wszystko ładnie działa jeśli chodzi o synchronizację, itp.
No to prawie połowa tego co iPod shuffle kosztuje
Nie pomagam na PW
Napisano 23 sierpnia 2015 - 11:01
Jest podobno JB od pangu na ios 8.4.1, można przeczytać na onetech.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Napisano 23 sierpnia 2015 - 12:29
Nie pomagam na PW
Napisano 23 sierpnia 2015 - 14:25
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych