Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co zamiast iCloud? OneDrive, Google Dysk?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 bobi1326

bobi1326
  • 75 postów

Napisano 15 czerwca 2015 - 16:07

Witam,

Ponieważ iCloud ma wiele niedogodności (głownie chodzi tu o brak możliwości usunięcia fizycznie zdjęć z IP, a pozostawienie ich na iCloud) poszukuje rozwiązania, które temu podoła. Aktualnie korzystałem z gmaila, który ma usługę chmury. Korzystał ktoś? Można automatycznie synchronizować zrobione zdjęcie i usunąć oryginał z IP, a pozostawić w chmurze?

Jak nie to jaka inna usługa to umożliwi?

Pozdrawiam serdecznie! :)

#2 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 15 czerwca 2015 - 17:02

Dropbox i Google Drive wraz z nową usługo Google Photos mają swoje własne aplikacje na iPhone, które automatycznie przesyłają nowe fotki do chmury. Oczywiście możesz włączyć synchronizację wybiórczą, tak aby tylko niektóre katalogi się synchronizowały, więc możesz zostawieć fotki tylko w chmurze, nie synchronizując wybranych katalogów na komputerze/telefonie.  Tak to działa.

Google: https://itunes.apple...d962194608?mt=8 Dropbox: https://www.dropbox.com/help/289 (zmienić instrukcję na tę dot. iPhone z roletki).

Nie mam pojęcia jak jest w wypadku One Drive jeśli chodzi o automatyczne przesyłanie zdjęć. Wiem, że na pewno również obsługuje synchronizację wybiórczą.

Użytkownik Yellowfrog edytował ten post 15 czerwca 2015 - 17:05

#3 orlik1976

orlik1976
  • 5 postów

Napisano 22 czerwca 2015 - 14:54

A ten sposób nie rozwiązuje problemu?

http://www.download.net.pl/usun-zdjecia-z-iphone-bez-kasowania-ich-z-icloud/n/5940/

#4 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2015 - 14:59

I tak za każdym razem gdy narobię zdjęć? Włącz bibliotekę, wyłącz bibliotekę?

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#5 Enouqh

Enouqh
  • 71 postów
  • SkądDziałdowo

Napisano 26 czerwca 2015 - 12:15

Szukam chmury, głównie do dużych plików wideo (30-40 GB) więc chmurka od 1TB, a najlepiej bez limitu, z możliwością dzielenia via mail. Wcześniej używałem Vimeo Pro, Dropbox i One drive, ale okazały się za wolne a iCloud nie ma możliwości wysłania ponad 20MB plików mailem. Teraz sprawdzam Amazona, który niestety potrzebuje appki systemowej do wysyłania plików powyżej 2GB co mnie też trochę odpycha.

Znacie jakieś alternatywy iClouda godne polecenia?

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 359 postów

Napisano 26 czerwca 2015 - 16:32

Tak: ta, która pasuje Ci najbardziej.
Ileż można to wałkować?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych