Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#776 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 06 września 2008 - 20:49

Odniose się do mojej aukcji:

b4it :
1) rozumiem że nie lubisz takich tekstów ale nie mówie źle o tych ludziach, idą do komisu czy oddając do serwisu Apple dowiadujesz się tylko że coś dzialalo lub nie, i TYLE !!, gdybys oferowal takie usługi to bys wiedział że z jedynm gościem mozna spędzieć kilka godzin tlumacząc opisując itd, dlatego jest taki tekst a nie inny, zresztą ludzie sami wolą wybrać mnie bo dowiedzą się czegoś więcej

2) o dziwo powiem Ci że duzo osob nie ma o tym zielonego pojęcia co i jak, i zdziwiłbyś się ile osob dzwoni bo uszkodzili sobie cos i nie potrafią wyjść z opresji

3) iBrick, do tej pory nie było takch przypadków, oczywiście pomijam zalane czy uszkodzone hardware'owo, wtedy jest prosta piłka, nic nie biorę za taka usługę, jak chcesz dam Ci numery do wszystkich i dowiesz się o sądzą o mnie i czy są zadowoleni, zapytasz pewnie czy trzymam ich numery ?, tak są ze mna w stalym kontakcie i są zadowoleni bo wracając do pkt 1 nie dowiedzieli by się NIC

sonicgt :
dzięki, wszytsko co chciałem napisać napisałeś :)

Nasedo
dobra dedukcja, ale ... pomine fakt że Categories wyszedl niedawno i fakt nei mozna było robic katalogów, natomisat chyba nie wiesz że aplikacji możesz mieć ile chcesz, kwestia ograniczenia to tylko SB, jesli część apliakcji ukryjesz możesz spokojnie instalować kolejne :)

p.s. jako że jest to temat o oszustach nie chce abyście wciągali mnie w tę zabawę dlatego link do mojej aukcji został skasowany

#777 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 07 września 2008 - 11:55

dual sim iPhone 2GB Polskie Menu Apple gw 1rok (433689657) - Aukcje internetowe Allegro

#778 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 07 września 2008 - 12:59

coraz "śmieszniejsze" są te podróby...:)

#779 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 07 września 2008 - 13:12

dual sim iPhone 2GB Polskie Menu Apple gw 1rok (433689657) - Aukcje internetowe Allegro

Zgłoszony

#780 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2008 - 23:23

b4it :
1) rozumiem że nie lubisz takich tekstów ale nie mówie źle o tych ludziach, idą do komisu czy oddając do serwisu Apple dowiadujesz się tylko że coś dzialalo lub nie, i TYLE !!, gdybys oferowal takie usługi to bys wiedział że z jedynm gościem mozna spędzieć kilka godzin tlumacząc opisując itd, dlatego jest taki tekst a nie inny, zresztą ludzie sami wolą wybrać mnie bo dowiedzą się czegoś więcej

2) o dziwo powiem Ci że duzo osob nie ma o tym zielonego pojęcia co i jak, i zdziwiłbyś się ile osob dzwoni bo uszkodzili sobie cos i nie potrafią wyjść z opresji

3) iBrick, do tej pory nie było takch przypadków, oczywiście pomijam zalane czy uszkodzone hardware'owo, wtedy jest prosta piłka, nic nie biorę za taka usługę, jak chcesz dam Ci numery do wszystkich i dowiesz się o sądzą o mnie i czy są zadowoleni, zapytasz pewnie czy trzymam ich numery ?, tak są ze mna w stalym kontakcie i są zadowoleni bo wracając do pkt 1 nie dowiedzieli by się NIC

LoBo, nie musisz mi takich rzeczy tłumaczyć - sam oferuję dokładnie to samo co Ty z tym, że ja stawiam sprawę jasno i nie mydle oczu, że np. ludzie z iSpotów powiedzą, tylko, że jest źle - praktycznie wszyscy pracownicy takich sklepów oferują usługi takie jak Ty czy. Dlatego dziwi mnie czemu robisz im anty reklamę.
Dużo osób miało problemy z odblokowaniem za czasów 1.1.1, AnySIM i wcześniej (przed ZiPhone). Teraz jest to na prawdę garstka - wiem bo pamiętam jeszcze te czasy. ;)
Co do iBrick'a to ja dziękuję za takie zabezpieczenie... Załóżmy, że prześle Ci swojego iPhona i jakimś cudem go zepsujesz - załóżmy, że upuściłeś go schodząc po schodach. Jedyne co mi zaoferujesz darmowe odblokowanie? :D No dziękuję ale wolałbym chociaż koszty naprawy uszkodzenia.

PS. Dobrze, że przynajmniej nie napisałeś w swojej aukcji "Nie ufaj innym - tylko ja Cie nie oszukam!!!". ;)

#781 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 września 2008 - 10:42

no powiedzmy, że nie do końca ewidentne oszustwo, ale jednak chłop nie ustrzega się nazwy "Iphone"
dodając "made in China"..:)
Apple iphone bez simlocka made in china 2G nowy!!! (433977783) - Aukcje internetowe Allegro

#782 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 08 września 2008 - 12:56

Oszustwo. Zgłosiłem, ale lepiej niech zrobi to jeszcze ktoś, kto ma jakiś większy "wpływ" na usuwanie aukcji. Oryginalny iPhone z tego co pamiętam też jest made in China. ;)

#783 ddluk

ddluk
  • 59 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 września 2008 - 13:03

Również zgłosiłem.

#784 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 08 września 2008 - 13:21

LoBo, nie musisz mi takich rzeczy tłumaczyć - sam oferuję dokładnie to samo co Ty z tym, że ja stawiam sprawę jasno i nie mydle oczu, że np. ludzie z iSpotów powiedzą, tylko, że jest źle - praktycznie wszyscy pracownicy takich sklepów oferują usługi takie jak Ty czy. Dlatego dziwi mnie czemu robisz im anty reklamę.
Dużo osób miało problemy z odblokowaniem za czasów 1.1.1, AnySIM i wcześniej (przed ZiPhone). Teraz jest to na prawdę garstka - wiem bo pamiętam jeszcze te czasy. ;)
Co do iBrick'a to ja dziękuję za takie zabezpieczenie... Załóżmy, że prześle Ci swojego iPhona i jakimś cudem go zepsujesz - załóżmy, że upuściłeś go schodząc po schodach. Jedyne co mi zaoferujesz darmowe odblokowanie? :D No dziękuję ale wolałbym chociaż koszty naprawy uszkodzenia.

PS. Dobrze, że przynajmniej nie napisałeś w swojej aukcji "Nie ufaj innym - tylko ja Cie nie oszukam!!!". ;)

tylko że ja do innych aukcji się nie czepiam, do Twojej też nie o ile istnieje, dla mnie możesz tam napisać co sobie zechcesz i będzie mnie to ryba, napisałem tak bo to prawda i doskonale o tym wiesz :), a może Ty jesteś właśnie taką osobą która mówi działa i już

#785 PewQ

PewQ
  • 62 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 10 września 2008 - 14:17

NOWY IPHONE 3G 16 GB PL MENU BEZ SIM LOCKA (435892581) - Aukcje internetowe Allegro

A świstak siedzi...?

#786 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 września 2008 - 14:23

ale co ?? Jedynym minusem jest to, że to "świeżonka" na Allegro i raczej ja bym nigdy nie zaryzykował, choć taką kwotę Allegro ubezpiecza. No fon bez sima jak nic wg opisu. Co innego real..

#787 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 10 września 2008 - 14:51

Tutaj wklejam rozmowę z tym gościem: Ja 15:29:53 witam Ja 15:29:58 z jakiego kraju jest ten IPhon?? IP 15:39:46 witam IP 15:39:49 Anglia Ja 15:40:08 to jakim cudem są bez sim locka jak tam są sprzedawane tylko z simem na O2?? IP 15:40:50 carphone wause sprzedawane sa bez simoreh Ja 15:45:44 w Carphone House jest również sprzedawany w O2 No i nastała cisza:]

#788 gluepl

gluepl
  • 138 postów

Napisano 10 września 2008 - 14:56

Hahahahah co za koleś, typowa reakcja jak nie zna się odpowiedzi na pytanie poproś go o zrobienie real fotek z odręcznie napisaną kartką (nick z allegro i datą) ciekawe co powie... "nie mam aparatu"

#789 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 10 września 2008 - 15:13

Potem powiedział że faktycznie jest w O2, ale że można to łatwo ominąć. A ja do niego że nie wspomniał o tym w aukcji, tylko o tym że jest bez sim locka. No i dalej się kłóci:] Mówi że można pójśc do tego sklepu i zdjąć sim locka. tak jak u nas w Erze;) Podobno zdjął jednak w tym Carphone House. Ma fakturę na telefon ale nie ma na sim locka faktury.

---- Dodano 10-09-2008 o godzinie 16:18 ----
Powiedział też że może przesłać jutro rano fotki faktury oraz telefonu. no nie wiem jak ktoś chce to niech ryzykuje. Dla mnie niby ok, ale nie mam pewności że na bank Carphone House może zdejmować sim locki.

---- Dodano 10-09-2008 o godzinie 16:20 ----
Powiedział też że może przesłać jutro rano fotki faktury oraz telefonu. no nie wiem jak ktoś chce to niech ryzykuje. Dla mnie niby ok, ale nie mam pewności że na bank Carphone House może zdejmować sim locki.

---- Dodano 10-09-2008 o godzinie 16:21 ----

---- Dodano 10-09-2008 o godzinie 16:36 ----

#790 MarB

MarB
  • 29 postów

Napisano 10 września 2008 - 17:19

A co powiecie o tym, czy to możliwe że aż 2sztuki za 999zł
iPhone 3G 16G CZARNY 2szt ERA OKAZJA (435871701) - Aukcje internetowe Allegro

#791 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 10 września 2008 - 17:35

A co powiecie o tym, czy to możliwe że aż 2sztuki za 999zł
iPhone 3G 16G CZARNY 2szt ERA OKAZJA (435871701) - Aukcje internetowe Allegro

Hmm jeżeli by się umówić na odbiór osobisty to czemu nie. Albo przesyłka za pobraniem. Już ktoś kupił, tez bym kupił jakbym wiedział;) A potem sprzedał:P

#792 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 10 września 2008 - 19:38

iPHONE APPLE 3G 8GB CZARNY (435553488) - Aukcje internetowe Allegro

To nie 3G, czy się mylę?

#793 wittka

wittka
  • 38 postów
  • SkądPiastow / Warszawa

Napisano 10 września 2008 - 20:52

Na pudle od 3G widoczna ikona AppStore. Tutaj jej nie widac, wiec.. chyba nie.

#794 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 września 2008 - 22:47

Chromowana ramka na 3g jest ciensza i miedzy nia a ekranem jest przerwa - wiec to na 100% pierwsza generacja.

#795 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 września 2008 - 07:26

i przede wszystkim w zestawie stacja dokująca. Zresztą od razu widać, że to poprzednik... poprosiłem gościa, by zmienił opis i nie wprowadzał ludzi w błąd. Moim zdaniem za jakieś 300 zł można zaryzykować ew. :)

#796 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2008 - 10:11

W życiu bym nie kupił na allegro niczego od osoby, która nie poświęciła nawet 3min na to, aby rozsądnie opisać sprzedawany przez siebie towar. Nawet nie napisał poprawnie nazwy telefono, bo nie jest to iPchon... No chyba, że to właśnie JEST iPchon :) Życie uczy, że 8/10 super mega okazji jest próbą oszukania klienta.

#797 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 11 września 2008 - 10:37

A co najwazniejsze, to przecież IP3G ma język polski itp od początku. więc czemu nagle musiał nagrywać polskie oprogramowanie?:]

#798 ddluk

ddluk
  • 59 postów
  • SkądGliwice

Napisano 13 września 2008 - 21:27

Coś mi się tutaj nie podoba. Telefon jest z at&t więc jak może nie mieć simlocka ??

Link do aukcji: IPHONE 3G 16 GB BIAŁY, BEZ BLOKADY !!! OD RĘKI (435665267) - Aukcje internetowe Allegro

#799 clericgrammaton

clericgrammaton
  • 499 postów
  • SkądPRZEMYŚL - Warszawa - PHILADELPHIA

Napisano 14 września 2008 - 13:25

moze w przyszlosci nie bedzie mial blokady...

#800 wilzyx

wilzyx
  • 1 postów

Napisano 17 września 2008 - 19:17

Sorry za offtop ale co sądzicie o :
[url=http://www.allegro.pl/item433092659_1495_iphone_16gb_era_gw24.html]======>1495<======IPHONE 16GB ERA ======GW24 (433092659) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
[url=http://www.allegro.pl/item435891636_iphone_3g_16gb_2_kolory_krakow_sklep_gsm.html]iPHONE 3G 16GB 2 KOLORY *****KRAKOW***** SKLEP GSM (435891636) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych