Aleś go wymęczył.
![]()
Sam kiedyś pisałem z autorem aukcji z HiPhone. Wtedy jeszcze nie było iPhone 3G... Facet twierdził, że jego HiPhone to starszy model iPhone'a i że pochodzi prosto z Apple. Powiedział też, że w tamtych czasach logo takie właśnie było! Napisał wiele różnych bzdur, ale powiem jedno - gdybym był laikiem i nie miał styczności z Apple - uwierzyłbym.
Wymęczyłem go, ponieważ chciałem aby on sam jak najwięcej napisał. Nie chciałem mu wszystkiego sugerować, ale jak widać, niektórzy idą w zaparte.
Musiałem też na początku udać nieświadomego klienta wierząc, że on coś powie (nieprawdziwego) na temat sprzedanego przedmiotu.
Ja na prawdę nie mam nic przeciwko aby handlować HiPhone'ami - proszę bardzo - nie każdy może sobie pozwolić na iPhone, może niektórym wystarczy namiastka. Jednak, sprzedawcy powinni poczuwać się do tego, aby opisywać towar zgodnie ze stanem faktycznym.
Ów sprzedawca (sądząc po opisie na GG) oraz po tym co można było wyczytać w aukcji przebywa(ł) na terenie UK i nie chce mi się wierzyć, aby nie dysponował wiedzą na temat, kto sprzedaje iPhone - to temat za głośny aby dało się o tym nie wiedzieć.
Chyba, że on sam padł ofiarą oszustwa i nabył takie pseudo-iPhone'a a teraz próbuje go spieniężyć.