Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#3926 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 16:58

Witaj , telefon kupilem na sieci , pojawil sie sprzedawca napisal ze zalezy m una szybkiej sprzedazy , zaproponowalem cene i sie zgodzil i poszlo. Wiedzialem ze nie jest kradziony bo to potwierdzil On sam spr to . to ze jest lekko zbity to wiedzialem rowniez. tylko wyszlo jak wyszlo z tym verizonem ale bralem to pod uwage

Ok. To na przyszłość proponuję przez allegro - zapłacisz parę złotych więcej (prowizja), ale będziesz miał podstawę do ewentualnej reklamacji jak coś się nie będzie zgadzało z opisem w aukcji. A wystawienie aukcji to też jest chwila moment. Pozdrawiam

#3927 strike51

strike51
  • 37 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 17:09

wiem , wiem akurat mi sie w miare udalo . pozdrawiam

#3928 Werkezuge

Werkezuge
  • 11 postów
  • SkądZduńska Wola, PL

Napisano 31 stycznia 2013 - 17:40

Witam ;)

Czy ten iPhone jest oryginalny? Cena zachęca, ale chcę być pewny, że nie jest to jakaś chińska podróbka.
[url]http://tablica.pl/oferta/iphone-4-16gb-taniocha-ID2cY5l.html[/url]

Edit:
Proszę również o sprawdzenie tego linku:
[url]http://tablica.pl/oferta/iphone-4-32gb-bez-sim-loka-ID2ddBt.html#344677eec3;r:;s:[/url]

Pozdrawiam ;)

#3929 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 17:43

Ok. To na przyszłość proponuję przez allegro - zapłacisz parę złotych więcej (prowizja), ale będziesz miał podstawę do ewentualnej reklamacji jak coś się nie będzie zgadzało z opisem w aukcji. A wystawienie aukcji to też jest chwila moment. Pozdrawiam

Od kiedy allegro wprowadziło opłatę za zakup jakiegoś przedmiotu?

#3930 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 17:46

A kto mówi tam o opłacie za zakup ? Zapewne chodziło,że jak ktoś sprzeda na allegro zamiast na tablicy to doliczy sobie prowizję za sprzedaż.

#3931 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 17:59

Aha,w ten sposób

#3932 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 18:09

O matko....Ty na poważnie? Wiadomo, że sprzedający musi odprowadzić prowizję od sprzedaż - więc wiadomo, że te dodatkowe koszty poniesie kupujący. I to miałem na myśłi. Przepraszam, że napisałem to niezbyt jasno i zrozumiale - następnym wyłożę to i rozpiszę tak, żeby każdy zrozumiał - choć domyślam się, że większość osób jednak załapało co miałem na myśli.

Napiszę teraz wyraźnie - kupujący na allegro NIE ponosi żadnych opłat (prowizji) w związku z zakupionym towarem.

- - - Połączono posty - - -

A kto mówi tam o opłacie za zakup ? Zapewne chodziło,że jak ktoś sprzeda na allegro zamiast na tablicy to doliczy sobie prowizję za sprzedaż.

Dokładnie o to.

#3933 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 31 stycznia 2013 - 18:34

Witam ;)

Czy ten iPhone jest oryginalny? Cena zachęca, ale chcę być pewny, że nie jest to jakaś chińska podróbka.
http://tablica.pl/of...ha-ID2cY5l.html

Edit:
Proszę również o sprawdzenie tego linku:
http://tablica.pl/of...44677eec3;r:;s:

Pozdrawiam ;)

A odbierasz osobiscie?
Jesli nie - nie kupuj, nie ryzykuj, nie warto.
Tablica jest TYLKO i wylacznie do oglaszen lokalnych z odbiorem osobistym.

Oczywisce decyzja Twoja. Ja tylko ostrzegam.

#3934 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 19:14

Dobrą opcją jest też kupno za pobraniem ze spr zawartości,przez tablicę tylko i wyłącznie tak kupuję,ew odbiór osobisty.

#3935 Bezelek126

Bezelek126
  • 23 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 07 lutego 2013 - 22:17

Niewiem czy było , ale radziłbym uważać na tą aukcję :) Telefon to podróba

IPHONE 4S 16GB !! TANIO !! SPRAWDŹ !! bez locka (3010416219) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3936 anelim

anelim
  • 7 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 14:56

Witam,

Mam zamiar kupić Iphona 5,

1. U pana który przedłużył umowę w Play, telefon jest nowy, nie otwierany. Sprzeda mi za 2400 zł, dowód zakupu-faktura, ale czy będę miała możliwość gwarancję na 1 rok gdy nie podpisałam umowy osobiście, na moje nazwisko.

2. Znacie może kogoś na allegro, który sprzedaje oryginały sprawdzone iPhonów? Ciężko jest rozróżnić oryginał czy podróbka.

3. Czy najlepiej i bezpieczniej będzie zamówić na stronie Apple Store?

- - - Updated - - -

[url]http://allegro.pl/show_item.php?item=3015431732[/url]

[url]http://allegro.pl/nowy-iphone-5-16gb-czarny-black-zafoliowany-sklep-i3015813477.html[/url]

Podróbka czy Orygniał?

#3937 verce

verce
  • 83 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 15:03

Witam,

Mam zamiar kupić Iphona 5,

1. U pana który przedłużył umowę w Play, telefon jest nowy, nie otwierany. Sprzeda mi za 2400 zł, dowód zakupu-faktura, ale czy będę miała możliwość gwarancję na 1 rok gdy nie podpisałam umowy osobiście, na moje nazwisko.

2. Znacie może kogoś na allegro, który sprzedaje oryginały sprawdzone iPhonów? Ciężko jest rozróżnić oryginał czy podróbka.

3. Czy najlepiej i bezpieczniej będzie zamówić na stronie Apple Store?

- - - Updated - - -

APPLE iPhone 5 16gb = BLACK Czarny= od ręki 2388zł (3015431732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

NOWY IPHONE 5 16GB CZARNY BLACK !ZAFOLIOWANY SKLEP (3015813477) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Podróbka czy Orygniał?

za tyle pieniedzy to juz kupisz z wieksza pojemnoscia, najlepiej przeszukac allegro z ofertami w Twoim miescie, i taki nowy zafoliowany telefon mozna juz dostac za 2000-2100, jesli masz dokument zakupu gwarancja jest wazna (niewazne kto na niej widnieje)

#3938 anelim

anelim
  • 7 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 15:51

za tyle pieniedzy to juz kupisz z wieksza pojemnoscia, najlepiej przeszukac allegro z ofertami w Twoim miescie, i taki nowy zafoliowany telefon mozna juz dostac za 2000-2100, jesli masz dokument zakupu gwarancja jest wazna (niewazne kto na niej widnieje)

Raczej za taką cenę to nie znajdę żadnego. I na pewno nie z większą pojemnością. Szukam na allegro już od dłuższego czasu i nie spotkałam się jeszcze z taką ceną. Jedynie takie, któe były dłużej używane i widnieją na nich ślady użytku. Jeśli znalazłaś takie oferty, to byłabym wdzięczna o podesłanie linka.

#3939 verce

verce
  • 83 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 16:02

zalezy co dla Ciebei znaczy slowo szukac ;) jesli wchodzac raz na dzien to ciezko jest znalezc, jesli chcesz cos znalezc dobrego takie aukcje zazwyczaj trwaja do 10 minut od pojawienia, wiec mozna cos fajnego znalezc ;) jak zauwazylem po linkach aukcji jestes w Wroclawia. Jesli cos znajde wysle, tylko jest mozliwosc jesli odczytasz wiadomosc telefon bedzie sprzedany.

#3940 anelim

anelim
  • 7 postów

Napisano 08 lutego 2013 - 17:25

Kilkanaście razy na dzień sprawdzam aukcje. Można powiedzieć że to taka obsesja ;) Jestem z okolic Krynicy, Nowego Sącza. Dzięki bardzo! ;)

#3941 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 09 lutego 2013 - 07:28

Kilkanaście razy na dzień sprawdzam aukcje. Można powiedzieć że to taka obsesja ;) Jestem z okolic Krynicy, Nowego Sącza. Dzięki bardzo! ;)

Jesli moge cos zasugerowac, jak juz znajdziesz tej jedyny wlasciwy ;) sprzet, postaraj sie isc na spotkanie/odbior z kims mniej zaangazowanym. Wiem z doswiadczenia, ze na wiele mozna przymknac oko przy zakupie - a pozniej miec do siebie pretensje.
Niech ta 2 osoba, zerknie, zwroci uwage na inne niz techniczne aspekty (np zgodnisc numerow, komplet dokumentow itd).

#3942 verce

verce
  • 83 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 13:07

Jesli moge cos zasugerowac, jak juz znajdziesz tej jedyny wlasciwy ;) sprzet, postaraj sie isc na spotkanie/odbior z kims mniej zaangazowanym. Wiem z doswiadczenia, ze na wiele mozna przymknac oko przy zakupie - a pozniej miec do siebie pretensje.
Niech ta 2 osoba, zerknie, zwroci uwage na inne niz techniczne aspekty (np zgodnisc numerow, komplet dokumentow itd).

prawda, sprawdzac wszystko, dzwiek wibracje wifi jasnosc ekranu, zawdzonic itc itd .

#3943 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 09 lutego 2013 - 13:41

Spotkalem sie tez z kupowaniem nowej/zafoliowanej sztuki iPhone, ktory okazywal sie po otwarciu telefonem uzywanym. Sprzedajacy zafoliowal go ponownie ... Dlatego, zawsze ostroznie :)

#3944 anelim

anelim
  • 7 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 20:40

Dziękuję :) A mam pytanie: Jeśli gwarancja już minęłam to jak duża kwotę muszę zapłacić za naprawę w razie zepsucia? Już wtedy nie ma możliwości wymiany na nowego bez konieczności płacenia całej kwoty? Może wiecie coś? :)

#3945 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 20:41

Dziękuję :)

A mam pytanie:

Jeśli gwarancja już minęłam to jak duża kwotę muszę zapłacić za naprawę w razie zepsucia? Już wtedy nie ma możliwości wymiany na nowego bez konieczności płacenia całej kwoty? Może wiecie coś? :)

Zależy co się zepsuje...

#3946 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 09 lutego 2013 - 20:55

Policz tak ... zaplac za sprzet tyle, aby w razie uszkodzenia kupic inny, jesli nie masz gwarancji :) Ile musisz doplacic do nowego? Oszczednosc przy takim sprzecie nie poplaca ...

#3947 anelim

anelim
  • 7 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 21:41

Policz tak ... zaplac za sprzet tyle, aby w razie uszkodzenia kupic inny, jesli nie masz gwarancji :)
Ile musisz doplacic do nowego?
Oszczednosc przy takim sprzecie nie poplaca ...

Jutro mam sie spotkać z Panem ktory sprzeda Iphona 5 z salonu siec PLAY, cena to 2400 zł. Data zakupu od 29 stycznia.

Zastanawiam sie czy lepiej zamowic na strone allegro iphona 5 czy kupic tego pana 2400 zl siec Play.

[url=http://allegro.pl/apple-iphone-5-16gb-black-czarny-od-reki-2388zl-i3015431732.html]APPLE iPhone 5 16gb = BLACK Czarny= od ręki 2388zł (3015431732) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Nie wiem już:(

A takze zamierzam jeszcze kupic tablet ipad 4 gen, a moze wiecie kiedy sie pojawi tablet 5?

#3948 Backtrack

Backtrack
  • 36 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 09 lutego 2013 - 22:24

Jesli mozesz sie spotkac, pomacac ;) - odebrac osobiscie, to super. Zerknij na dokumentacje - powinienes dostac paragon/fakture zakupu, gdzie bedzie wpisany numer sn urzadzenia. Nie idz sam :) chyba ze nie masz wyjscia. W trakcie spotkania powinienes odpakowac/sprawdzic sprzet - w wiekszosci przypadkow dostaniesz go do reki po zaplaceniu kasy - norma, sprawdz przed wyjeciem gotowki serial na necie ... czy moze juz byl aktywowany ... o ile masz na czym. Dla 100/200 zl ... uwazam ze nie warto bawic sie w wysylke. Ale ostroznie, jesli cos/cokolwiek Ci sie nie spodoba - wycofaj sie, nie warto tracic kasy - ty kupujesz, ty decydujesz.

#3949 anelim

anelim
  • 7 postów

Napisano 11 lutego 2013 - 14:41

Jesli mozesz sie spotkac, pomacac ;) - odebrac osobiscie, to super. Zerknij na dokumentacje - powinienes dostac paragon/fakture zakupu, gdzie bedzie wpisany numer sn urzadzenia.
Nie idz sam :) chyba ze nie masz wyjscia.
W trakcie spotkania powinienes odpakowac/sprawdzic sprzet - w wiekszosci przypadkow dostaniesz go do reki po zaplaceniu kasy - norma, sprawdz przed wyjeciem gotowki serial na necie ... czy moze juz byl aktywowany ... o ile masz na czym.
Dla 100/200 zl ... uwazam ze nie warto bawic sie w wysylke.
Ale ostroznie, jesli cos/cokolwiek Ci sie nie spodoba - wycofaj sie, nie warto tracic kasy - ty kupujesz, ty decydujesz.

Dziękuję za radę:)

Kupiłam u innego pana Iphona 5 za 2100 zł, to najlepsza oferta! Oczywiście został kupiony z salonu PLAY. Gwarancja 2 lata.
Oczywiście odbiór osobisty w Krakowie, wszystko OK!

Telefon przecudny!!!!!!

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#3950 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2013 - 19:50

iPhone 4 16GB JEDYNY Limited Black BEZ SIMLOCKA!! (3002924474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sam telefon wygląda na oryginalny, lecz nie wiedziałem że wychodziły iPhonów limitowane edycje..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych