Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#3076 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 września 2011 - 17:38

fatalnie założona szybka... Ja bym się w to nie bawił..

#3077 Izi

Izi
  • 16 postów
  • SkądMysłowice/Rybnik, Poland

Napisano 18 września 2011 - 18:47

[url=http://allegro.pl/apple-klawiatura-bezprzewodowa-mc184-wireless-fv-i1826357001.html]Apple Klawiatura Bezprzewodowa MC184 Wireless, FV (1826357001) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

co myślicie o tej aukcji? to jest normalna oryginalna dobra klawiaturka? będzie działać z ipadem 2 tak?

#3078 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 września 2011 - 18:52

tak, będzie działać. Tylko musisz pamiętać, żeby sparować klawiaturę tylko z iPadem lub tylko z komputerem, bo jak masz na 2 urządzeniach to wtedy mogą być problemy nawet jak jedno urządzenie masz wyłączone. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale cóż...

#3079 Izi

Izi
  • 16 postów

Napisano 18 września 2011 - 18:54

Klawiaturka ma służyć tylko do ipada 2 - czyli wszystko ok? To nie żadna podróbka?

#3080 grubcio50

grubcio50
  • 11 postów

Napisano 18 września 2011 - 18:58

[url=http://allegro.pl/nowosc-gevey-ultra-bez-wyb-112-wysylka-polska-i1805822182.html]Nowość! Gevey ULTRA, bez wyb. 112, wysyłka Polska! (1805822182) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Oryginał ??

#3081 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 18 września 2011 - 19:13

Klawiaturka ma służyć tylko do ipada 2 - czyli wszystko ok? To nie żadna podróbka?

nie. Nie lepiej zainteresować się iPad Dock? Jest tańsza i guziki ma przystosowane do iPada.

#3082 Izi

Izi
  • 16 postów

Napisano 18 września 2011 - 19:41

nie. Nie lepiej zainteresować się iPad Dock? Jest tańsza i guziki ma przystosowane do iPada.

Potrzebuje coś pod wireless ;)

#3083 sensations

sensations
  • 6 postów

Napisano 18 września 2011 - 20:30

Forumowicze, jako myszkuje obecnie w poszukiwaniu swojego Iphona natrafiam na różnorakie oferty jedne mnie zadziwiają drugie odpychają ale to trzeba pokazać bo przebija wszystko: [url=http://allegro.pl/nowy-iphone-3g-8gb-bialy-i-czarny-bez-simlocka-i1828905926.html]NOWY IPHONE 3G 8GB BIAŁY I CZARNY BEZ SIMLOCKA!! (1828905926) - Aukcje internetowe Allegro[/url] przecie to się w ogóle nie kalkuluję... Ktoś może więcej na ten temat powiedzieć bo coś czuję, że osoba która już się dała złapać dostanie w pudełku sicphona lub ziemniaki...

#3084 miko11

miko11
  • 586 postów
  • SkądLos Angeles , Katowice

Napisano 18 września 2011 - 21:08

ZIEMNIAKI pewnie :D

#3085 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 18 września 2011 - 21:17

pięknie pudełka wyglądają :)

#3086 Tranzystor82

Tranzystor82
  • 166 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 19 września 2011 - 06:11

Refurby z Niemiec w ładnym opakowaniu :P

#3087 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 września 2011 - 15:49

Nowość! Gevey ULTRA, bez wyb. 112, wysyłka Polska! (1805822182) - Aukcje internetowe Allegro

Oryginał ??

Oryginał

#3088 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 września 2011 - 16:31

Powie mi jakaś dobra dusza, co myśleć o tym?

Pendrive Apple 8GB, system LION OS X! (1813644477) - Aukcje internetowe Allegro

#3089 logicoperation

logicoperation
  • 1 postów

Napisano 22 września 2011 - 16:37

Pytałem gościa czy ten produkt to oryginalny Apple. Otrzymałem krótka odpowiedz o treści : "tak"

#3090 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 22 września 2011 - 19:14

Ja dopytałem troszkę bardziej:
Dołączona grafika

#3091 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 września 2011 - 20:17

No to teraz już do końca przestałam cokolwiek rozumieć. Lokalizacja (Hong Kong) wskazywałaby na podróbę, wygooglowałam też "go2go.pl" i firma, delikatnie mówiąc, jakością towaru nie powala...

i9 4GS 5Gi Analogowa TV, Czterozakresowy Telefon - Go2Go - Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From - Go2Go

4GSI9+ Dwa sloty Sim Wifi Java Dotykowy Ekran - Go2Go - Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From - Go2Go

4GS+ 32G 2Sloty Sim z Wifi Javą DOtykowym Ekranem

Nie wiem, co z tym fantem.

#3092 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 23 września 2011 - 06:51

No to teraz już do końca przestałam cokolwiek rozumieć. Lokalizacja (Hong Kong) wskazywałaby na podróbę, wygooglowałam też "go2go.pl" i firma, delikatnie mówiąc, jakością towaru nie powala...

i9 4GS 5Gi Analogowa TV, Czterozakresowy Telefon - Go2Go - Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From - Go2Go

4GSI9+ Dwa sloty Sim Wifi Java Dotykowy Ekran - Go2Go - Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From - Go2Go

4GS+ 32G 2Sloty Sim z Wifi Javą DOtykowym Ekranem

Nie wiem, co z tym fantem.

Akurat tutaj na tej stronie ewidentnie są telefony nie Apple, producent wzoruje sie na takowych, ale nie mowi, ze są to telephone iPhone. Cytat z ich strony: "Note: this is not an Apple iphone" Nie wiem czego tutaj można nie rozumieć.

Ten pendrive z Lion'em też mi śmierdzi, przypuszczam, że na podobnych zasadach, a że sprzedaje polaczek cwany to kłamie w żywe oczy. Może i sama licencja Lion'a jakoś legalna, ale sam pen pewnie wałek. Osobno sprzedaje i pen albo pen/system. Wesoło :-) Tutaj macie link do strony Appla: OS X Lion USB Thumb Drive - Apple Store (U.S.)

Pozdrawiam

#3093 fellert

fellert
  • 272 postów
  • SkądWygoda /k Garwolina

Napisano 23 września 2011 - 08:41

Od kiedy iphone obsługuje jave i ma radio fm ?? ?? Ekran qvga ?? Śmiech oni licza że nikt nie czyta opisu tylko na foty patrzy żal.pl co do pena nie warto podróba albo pirat wrzucony aby było. Ostatnimi czasy wrzucają linuxa ubuntu przerobionego tak że wygląda jak mac os

#3094 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 września 2011 - 11:45

Akurat tutaj na tej stronie ewidentnie są telefony nie Apple, producent wzoruje sie na takowych, ale nie mowi, ze są to telephone iPhone. Cytat z ich strony: "Note: this is not an Apple iphone" Nie wiem czego tutaj można nie rozumiec.

No widac mozna, bo ja te linki dalam wlasnie dlatego, że sa to oczywiste podrobki (co zreszta wyraznie napisalam) - a to się dosc mocno kloci z zapewnieniami sprzedawcy. Tu niby ma być super oryginal, a tu firma handluje chinszczyzna.

#3095 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 24 września 2011 - 08:45

No widac mozna, bo ja te linki dalam wlasnie dlatego, że sa to oczywiste podrobki (co zreszta wyraznie napisalam) - a to się dosc mocno kloci z zapewnieniami sprzedawcy. Tu niby ma być super oryginal, a tu firma handluje chinszczyzna.

Nie są to podróbki, piszą wyraźnie, że to nie iPhone, więc nie sprzedają tego jako iPhone. Gdyby wciskali, że to jest właśnie iPhone to wtedy można nazwać podróbką.

#3096 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 września 2011 - 10:13

A skąd! Podróbka jest podróbka i podróbką pozostanie, nie jest to w żaden sposób uzależnione od tego, co mówi sprzedawca! Według słownika jest to rzecz "naśladująca inną rzecz". I choć tu główną rolę zagrał pen, co do którego akurat wciskali, że to oryginalne Apple, to w kwestii telefonów również nie może być wątpliwości, co mają przypominać, prawda?

#3097 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 25 września 2011 - 09:52

Witam

Czy możliwe żeby to był oryginalny kabel?
LOGO ORYGINALNY KABEL PRZEWOD IPOD IPHONE APPLE (1835514518) - Aukcje internetowe Allegro

#3098 przemest

przemest
  • 29 postów

Napisano 25 września 2011 - 11:15

TABLET APPLE iPad 64GB TANIUTKO!!! (1840269186) - Aukcje internetowe Allegro

Wygląda na niezły wałek więc ostrzegam.
Te same zdjęcia można znaleźć na aukcji:
IPAD 2 TANIUTKO (1838365398) - Aukcje internetowe Allegro

#3099 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 25 września 2011 - 12:34

O rany, znowu ten sam koleś co "przy wpłacie z mbank 50PLN taniej". OSZUST!!! Powiadomić Allegro i tego gościa co zakupił!

#3100 Go2Go.pl

Go2Go.pl
  • 3 postów

Napisano 27 września 2011 - 09:33

Witamy Tutaj Team Go2Go.pl, mamy nadzieję że uda się wytłumaczyć kilka niejasności które się pojawiły na forum, mamy również nadzieję że nasi eksperci będą mogli wam służyć pomocą w temacie podróbek oraz intrygujących produktów z Chin. Zaczniemy od tego że pendrive apple oraz system są oryginalne. Ideą Go2Go jest to aby klienci w końcu przestali się bać robić zakupy głównie z Chin. Niestety wielu handlarzy sprzedających na Allegro stworzyło zły wizerunek chińskich produktów oraz wizji zamawiania z Chin. Jest to spowodowane tym że sprzedawcy Ci wciskają taniochę dla własnych korzyści co jest dość oczywiste, sprzedawcy Ci również nie świadczą żadnego serwisu po sprzedażowego. Tworząc Go2Go naszym zamysłem było to aby klienci mogli dokładnie zapoznać się z produktem,gdzie jest prawdziwy opis, bez ukrywania niczego. Aby klient mógł sam wybrać formę dostawy gdzie również są podane realne możliwości oraz terminy dostawy, a na produkty była gwarancja. Nie sprzedajemy podróbek. Mamy w ofercie tylko chińskie marki, czasami również wprowadzamy produkty oryginalne światowych producentów. Wszystkie nasze opisy całkowicie przedstawiają produkt i nie próbujemy wprowadzić klienta w błąd pisząc Nokla zamiast Nokia lub lPhone zamiast iPhone. Aktualnie pracujemy nad tym aby Go2Go było platformą do międzynarodowych zakupów, w tym celu prowadzimy rozmowy z największymi chińskimi, amerykańskimi oraz niemieckimi sprzedawcami aby udostępnić Polskim klientom możliwość kupowania produktów w Polsce niedostępnych lub o wiele droższych. Podsumowując jeżeli sprzedajemy produkt pod logiem jabłuszka oznacza to że jest to rzeczywiście produkt wyprodukowany przez Apple z USA. Sprzedając telefon wzorowany wyglądem na iPhone nigdy nie napiszemy że jest to iPhone a podamy jego prawdziwą Chińską nazwę. Nie są to podróbki, tak samo jak podróbkami nie nazywamy telefonów HTC czy Samsungów pomimo że wyglądają bardzo podobnie. Jeżeli posiadacie jakiekolwiek pytania do naszych produktów, importu z Chin jak również oryginalności produktów sprzedawanych na Allegro zapraszamy do kontaktu na tym forum, naszego meila lub też poprzez nasz Live Chat na naszej stronie [url=http://www.go2go.pl]Go2Go - Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From - Go2Go[/url]. Nasi eksperci postarają się wam pomóc i odpowiedzieć na wszystkie pytania. Pozdrawiamy Team Go2Go.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych