Ktoś, kto nagle potrzebuje gotówki. Zapewne zdarzyło Ci się kiedyś coś kupić super tanio.
Lepiej zostawić ją w aucie z telefonem między ludźmi, niż narażać na niebezpieczeństwo. Poza tym, gdybyś przejechał taki kawał drogi, to z pewnością nie zrezygnowałbyś przy pierwszej wątpliwości.
Tak, policjant.
Jeśli ktoś chce Cię wkręcić. Policjanci nie są od wymierzania sądów, a poza tym nie wszyscy są tak bystrzy, aby o tym wiedzieć.
Zapewne znaleźli już wystarczająco dużo chętnych na okazję.
Również pozdrawiam :-)
Tak tak zapewne tak było jak piszesz. Tylko ja tego osobiśćie nie kupuję, ale papier wszystko przyjmie.
Tak udało mi się kupić różne rzeczy po super cenie - w USA, w normalnych prawdziwych sklepach fizycznych lub internetowych. Od osoby prywatnej z ogłoszenia internetowego nie ponieważ nawet by mi przez myśl nie przeszło zainteresować się tym ogłoszenie.
Ten model retiny to nawet używany gościu by sprzedał za 6 tys. od ręki wiec nie pisz, że ktoś kto potrzebuje nagle gotówki sprzedaje sprzęt za pół ceny.
Czyli jedziesz kawał drogi i nie rezygnujesz przy pierwszej wątpliwośći tylko idzieś z gościem, którego nie znasz z kasą w kieszeni - i np. za rogiem czekają jego kumple np. z nożem lub pistoletem i co? Dalej masz wątpliwośći - bo ja nie. Nie masz ani kasy ani laptopa.
Piszeż, że rozmawiałeś przez telefon i to był policjant - czyli rozumiem, ze to policja wystawiła aukcję na gumtree - bo rozumiem, ze cały czas dzwoniłeś na ten sam nr telefonu. Chyba, ze zaraz napiszesz, że za każdym razem podawali Ci inny nr telefonu do kontaktu.
Jak ktoś Cię może wkręcić za coś czego nie zrobiłeś? Pojawiło się ogłoszenie, Ty byłeś zainteresowany więc zadzwoniłeś i się umówiłeś na spotkanie. Gdzie tu jest jakieś złamanie prawa? Paserstwo itp itd? Ja nie widzę. Doszło do tranzakcji? Nie.
Kto znalazł wystarczająco dużo chętnych? Policja? Gratuluję.
Naprawdę nie wiem w jakim celu napisałeś ten post na pierwszym miejscu - no ale pisać każdemu wolno - bo chyba większość ludzi tutaj wie już dokładnie gdzie i jak kupować w necie, ale zawsze można fantastykę poczytać.
Pozdrawiam