Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

„Oryginały czy podróbki produktów Apple?”, nieuczciwi sprzedawcy oraz inne opinie o serwisach ogłoszeniowych, aukcyjnych.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5158 odpowiedzi w tym temacie

#3776 apple-maniak

apple-maniak
  • 5 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 21 grudnia 2012 - 11:12

planuje zakup nowego ipada, co mi polecacie ? gdzie takowego najlepiej/najtaniej kupić ?
bo czytajac tematy ze są oszusci na alle gro i tablicy zwatpilem.

zobacz sobie w jakichś sprawdzonych sklepach internetowcyh ... a najlepiej wrzuć np. na okazje.info to dostaniesz listę różnych sklepów i będziesz mógł sobie wybrać jakąś najlepszą ofertę ...

#3777 Madziushka

Madziushka
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2012 - 11:39

Chciałabym kupić i zastanawiam się, czy wszystko z tym dyskiem jest ok, bo cena jest dość atrakcyjna. Pomożecie?

APPLE TIME CAPSULE 3TB NAJNOWSZY - POLECAM! (2882572147) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#3778 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 grudnia 2012 - 11:53

Trudno cokolwiek powiedzieć ze zdjęć

#3779 damianowski16

damianowski16
  • 7 postów

Napisano 23 grudnia 2012 - 22:14

kopia czy oryginał Mam do kupienia iphona niby 4,pytanie czy po zdjęciach da się sprawdzic czy to oryginalny iphone. Prosze o pomoc a z tyłu na klapce pisze a1387 Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 3a05fa76ed420.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 538206170fdfd.jpg Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - ad5d6182bc1d3.jpg Czy po tych zdjęciach da się sprawdzić czy to oryginał telefon ma uszkodzone lcd tylko się podświetla.

#3780 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 23 grudnia 2012 - 22:26

JA radze nie kupuj nic na Tablica.pl!!!

#3781 msdiesel

msdiesel
  • 64 postów
Napisano 26 grudnia 2012 - 23:54

Apple iPad4 Wi-Fi 32 GB (white) (2900876444) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Niby pisze, że ma android ale nic więcej. cena wysoka - jak prawdziwy ipad;p
według strony apple po wpisaniu serial no wyskakuje ze ipad 4 gen

#3782 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 grudnia 2012 - 11:38

Zdjęcie mogło być kradzione Sprzedawca wydaje się być wiarygodny, ale pewności nigdy za wiele; poproś o zdjęcie numeru seryjnego a obok kartka z odręcznie napisanym jego nick'iem Kupił w Tajlandii, przywiózł, po czym rodzina stwierdziła, że "jeśli tablet to tylko z Androidem" bez rozpakowywania iPad'a :)

#3783 applelli

applelli
  • 2 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 18:15

Witajcie,
chciałbym wszystkich przestrzec przed zakupami na gumtree. Znalazłem takie ogłoszenie:

sprzedam apple macbook pro 15"retina mc 975.cena 4 000zł.

[url=http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-komputery-akcesoria-software-laptopy-i-macbooki-sprzedam]Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Małopolskie / Kraków[/url]....

Sprzedawca powiedział, że macbook sie sprzedał, ale abym zadzwonił nazajutrz, bo byc może kupujący nie przyjedzie po odbiór. Tak się też stało. Zadzwoniłem i umówiliśmy się na obejrzenie sprzętu. Niestety musiałem się pofatygować kilkadziesiąt kilometrów do Krzeszowic. Umówiliśmy się na parkingu przy jednej z restauracji. Była ze mną żona, bo w razie czego chciałem mieć świadka.

Do samochodu podszedł facet i poprosił, abym poszedł z nim (?) i zastrzegł, że "dziewczyna zostaje". Ostatecznie podjechaliśmy razem samochodem w głąb osiedla, po czym dziwnie zachowujący się człowiek zaczął zadawać mi dziwne pytania. Czy mam komis itp.? W którymś momencie (w trakcie spaceru do sklepu) zażądał pieniędzy i nakazał, abym zaczekał. Nie zgodziłem się i odpowiedziałem, że w takim razie dziękuję i pożegnałem się. Facet zatrzymał mnie i wyciągnął odznakę policyjną. Byłem zaszokowany! Gdy usłyszałem zarzut paserstwa, zdenerwowałem się na serio. Zapytałem z jakiego powodu? Policjant odpowiedział, że dlatego, że chciałem kupić sprzęt bez dowodu zakupu. Wytłumaczyłem się, że treść ogłoszenia jest enigmatyczna i zgodnie z umową telefoniczną chciałem obejrzeć MacBook i dowiedzieć się jakie są warunki zakupu, a że cena okazyjna, to czemu nie... Wtedy opanował się i powiedział, że mam wybór: albo dostanę zarzut albo odpowiem w roli świadka, bo facet który dał to ogłoszenie jest nielegalnym handlarzem.

Za kilka dni mam się stawić w komendzie miejskiej i złożyć wyjaśnienia. Jestem zakłopotany, bo pierwszy raz w życiu, funkcjonariusz policji oskarżył mnie o przestępstwo (!). Z pewnością prócz wyjaśnień złożę skargę na postępowanie Policji, która zrobiła prowokację i zaczaiła się na zwykłych obywateli.

Tak czy inaczej, przestrzegam wszystkich. Najedliśmy się z żoną strachu, straciliśmy czas i mamy mieszane uczucia co do postępowania policji.

Pozdrawiam

#3784 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 18:34

Witajcie,
chciałbym wszystkich przestrzec przed zakupami na gumtree. Znalazłem takie ogłoszenie:

Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Małopolskie / Kraków....

Sprzedawca powiedział, że macbook sie sprzedał, ale abym zadzwonił nazajutrz, bo byc może kupujący nie przyjedzie po odbiór. Tak się też stało. Zadzwoniłem i umówiliśmy się na obejrzenie sprzętu. Niestety musiałem się pofatygować kilkadziesiąt kilometrów do Krzeszowic. Umówiliśmy się na parkingu przy jednej z restauracji. Była ze mną żona, bo w razie czego chciałem mieć świadka.

Do samochodu podszedł facet i poprosił, abym poszedł z nim (?) i zastrzegł, że "dziewczyna zostaje". Ostatecznie podjechaliśmy razem samochodem w głąb osiedla, po czym dziwnie zachowujący się człowiek zaczął zadawać mi dziwne pytania. Czy mam komis itp.? W którymś momencie (w trakcie spaceru do sklepu) zażądał pieniędzy i nakazał, abym zaczekał. Nie zgodziłem się i odpowiedziałem, że w takim razie dziękuję i pożegnałem się. Facet zatrzymał mnie i wyciągnął odznakę policyjną. Byłem zaszokowany! Gdy usłyszałem zarzut paserstwa, zdenerwowałem się na serio. Zapytałem z jakiego powodu? Policjant odpowiedział, że dlatego, że chciałem kupić sprzęt bez dowodu zakupu. Wytłumaczyłem się, że treść ogłoszenia jest enigmatyczna i zgodnie z umową telefoniczną chciałem obejrzeć MacBook i dowiedzieć się jakie są warunki zakupu, a że cena okazyjna, to czemu nie... Wtedy opanował się i powiedział, że mam wybór: albo dostanę zarzut albo odpowiem w roli świadka, bo facet który dał to ogłoszenie jest nielegalnym handlarzem.

Za kilka dni mam się stawić w komendzie miejskiej i złożyć wyjaśnienia. Jestem zakłopotany, bo pierwszy raz w życiu, funkcjonariusz policji oskarżył mnie o przestępstwo (!). Z pewnością prócz wyjaśnień złożę skargę na postępowanie Policji, która zrobiła prowokację i zaczaiła się na zwykłych obywateli.

Tak czy inaczej, przestrzegam wszystkich. Najedliśmy się z żoną strachu, straciliśmy czas i mamy mieszane uczucia co do postępowania policji.

Pozdrawiam

Normalnie jak na filmie ;),ale nie ma się co śmiać.
Ciekawe jak sprawa się potoczy.

#3785 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 18:44

Normalnie jak na filmie ;),ale nie ma się co śmiać.
Ciekawe jak sprawa się potoczy.

I Ty wierzysz, że to się zdarzyło na serio? Bo ja nie. Przeczytaj jeszcze raz wszystko i zastanów się.
1. Kto sprzedaje ten model za taką cenę? - już podejrzane
2. Jedzie z żoną i ja zostawia w aucie samą i jedzie z nieznanym gościem gdzieś tam - chyba, że jada jego autem - to też zabiera jakiegoś typka do auta. (niezły mąż)
3. Pisze, że Policja Mu powiedziała, że sprzedawcą jest nielegalny handlarz -więc umawiającym się przez telefon był kto? Policjant?
4. Nie znam się na prawie - ale jak może być oskarżany o paserstwo jak jeszcze nic nie kupił? I paserstwo to nie jest gdy się kupuję kradziony sprzęt?
5. Ogłoszenie oczywiście już zniknęło.
6. Oczywiście czekam na dalsze informacje w tej sprawie od autora wątku, którego przy okazji chciałem powitać w gronie forumowiczów ponieważ dołączył dzisiaj.

Pozdrawiam

#3786 cortez79

cortez79
  • 276 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2012 - 20:46

Zobaczcie tego artystę lub artystkę...
IPHONE5 zafoliowany licytacja BCM (2909610226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ludzie licytują zdjęcie ;) notatka drobnym drukiem na samym dole aukcji...

#3787 ibecikwood

ibecikwood
  • 163 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:06

Facet to zwykly oszust i nikt nigdy nie uzna jego racji jezeli sprawa dojdzie do sadu...obrzydliwe. Aukcje trzeba zgosic.

#3788 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:07

IPHONE5 zafoliowany licytacja BCM (2909610226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dobre!!:)

#3789 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:08

Brawo !!!!!

#3790 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:11

Facet to zwykly oszust i nikt nigdy nie uzna jego racji jezeli sprawa dojdzie do sadu...obrzydliwe. Aukcje trzeba zgosic.

Może i nie uzna, ale ile nerwów. To już naprawdę jest szczyt wystawiać taką aukcję - chociaż już mnie chyba nic nie zdziwi.... Ale z drugiej strony czytać opis trzeba od początku do końca. Choć moim zdaniem takie aukcje powinny być usuwane przez Allegro.

#3791 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:20

Szacun dla osoby która taką aukcję zobaczyła. Jeśli ta osoba na prawdę wyśle osobie która wygra tą aukcję zdjęcie, to ja bym tego tak nie zostawił ... Pozdrawiam

#3792 ibecikwood

ibecikwood
  • 163 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 21:26

Może i nie uzna, ale ile nerwów. To już naprawdę jest szczyt wystawiać taką aukcję - chociaż już mnie chyba nic nie zdziwi.... Ale z drugiej strony czytać opis trzeba od początku do końca. Choć moim zdaniem takie aukcje powinny być usuwane przez Allegro.

Zglosilam aukcje- wystarczy zaczac od tego ze jest w zlej kategori- zdjecie telefonu nie jest telefonem. Nie wspomne calego opisu, ktory sugeruje telefon- odkad zdjecie ma pamiec gb i robi zdjecia ...

#3793 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:32

Szkoda, ze allegro ukrywa nazwy uzytkownikow, chociaz by napisal tym ludziom co licytuja.

#3794 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 10:02

I po aukcji.

#3795 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 31 grudnia 2012 - 12:21

Bardzo dobrze, miejmy nadzieje, ze temu cwaniaczkowi, szmaciarzowi konto zablokuja.

#3796 applelli

applelli
  • 2 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 21:02

I Ty wierzysz, że to się zdarzyło na serio? Bo ja nie. Przeczytaj jeszcze raz wszystko i zastanów się.
1. Kto sprzedaje ten model za taką cenę? - już podejrzane

Ktoś, kto nagle potrzebuje gotówki. Zapewne zdarzyło Ci się kiedyś coś kupić super tanio.

2. Jedzie z żoną i ja zostawia w aucie samą i jedzie z nieznanym gościem gdzieś tam - chyba, że jada jego autem - to też zabiera jakiegoś typka do auta. (niezły mąż)

Lepiej zostawić ją w aucie z telefonem między ludźmi, niż narażać na niebezpieczeństwo. Poza tym, gdybyś przejechał taki kawał drogi, to z pewnością nie zrezygnowałbyś przy pierwszej wątpliwości.

3. Pisze, że Policja Mu powiedziała, że sprzedawcą jest nielegalny handlarz -więc umawiającym się przez telefon był kto? Policjant?

Tak, policjant.

4. Nie znam się na prawie - ale jak może być oskarżany o paserstwo jak jeszcze nic nie kupił?

Jeśli ktoś chce Cię wkręcić. Policjanci nie są od wymierzania sądów, a poza tym nie wszyscy są tak bystrzy, aby o tym wiedzieć.

5. Ogłoszenie oczywiście już zniknęło.

Zapewne znaleźli już wystarczająco dużo chętnych na okazję.

6. Oczywiście czekam na dalsze informacje w tej sprawie od autora wątku, którego przy okazji chciałem powitać w gronie forumowiczów ponieważ dołączył dzisiaj.
Pozdrawiam

Również pozdrawiam :-)

#3797 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 21:45

applelli. W gimnazjum takie historie teraz opowiadają?

#3798 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 11:36

Ktoś, kto nagle potrzebuje gotówki. Zapewne zdarzyło Ci się kiedyś coś kupić super tanio.

Lepiej zostawić ją w aucie z telefonem między ludźmi, niż narażać na niebezpieczeństwo. Poza tym, gdybyś przejechał taki kawał drogi, to z pewnością nie zrezygnowałbyś przy pierwszej wątpliwości.

Tak, policjant.

Jeśli ktoś chce Cię wkręcić. Policjanci nie są od wymierzania sądów, a poza tym nie wszyscy są tak bystrzy, aby o tym wiedzieć.

Zapewne znaleźli już wystarczająco dużo chętnych na okazję.

Również pozdrawiam :-)

Tak tak zapewne tak było jak piszesz. Tylko ja tego osobiśćie nie kupuję, ale papier wszystko przyjmie.
Tak udało mi się kupić różne rzeczy po super cenie - w USA, w normalnych prawdziwych sklepach fizycznych lub internetowych. Od osoby prywatnej z ogłoszenia internetowego nie ponieważ nawet by mi przez myśl nie przeszło zainteresować się tym ogłoszenie.
Ten model retiny to nawet używany gościu by sprzedał za 6 tys. od ręki wiec nie pisz, że ktoś kto potrzebuje nagle gotówki sprzedaje sprzęt za pół ceny.
Czyli jedziesz kawał drogi i nie rezygnujesz przy pierwszej wątpliwośći tylko idzieś z gościem, którego nie znasz z kasą w kieszeni - i np. za rogiem czekają jego kumple np. z nożem lub pistoletem i co? Dalej masz wątpliwośći - bo ja nie. Nie masz ani kasy ani laptopa.
Piszeż, że rozmawiałeś przez telefon i to był policjant - czyli rozumiem, ze to policja wystawiła aukcję na gumtree - bo rozumiem, ze cały czas dzwoniłeś na ten sam nr telefonu. Chyba, ze zaraz napiszesz, że za każdym razem podawali Ci inny nr telefonu do kontaktu.
Jak ktoś Cię może wkręcić za coś czego nie zrobiłeś? Pojawiło się ogłoszenie, Ty byłeś zainteresowany więc zadzwoniłeś i się umówiłeś na spotkanie. Gdzie tu jest jakieś złamanie prawa? Paserstwo itp itd? Ja nie widzę. Doszło do tranzakcji? Nie.
Kto znalazł wystarczająco dużo chętnych? Policja? Gratuluję.
Naprawdę nie wiem w jakim celu napisałeś ten post na pierwszym miejscu - no ale pisać każdemu wolno - bo chyba większość ludzi tutaj wie już dokładnie gdzie i jak kupować w necie, ale zawsze można fantastykę poczytać.
Pozdrawiam

#3799 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 13:03

Panowie, ja się naciąłem kupując iPhona od jednego z użytkowników tego forum, niby widać że był aktywny, dogadaliśmy się, telefony, no tak jak czasami coś się na allegro kupuje, cena okazyjna, faceta sprawdziłem, fb, majle itp. i co? wtopiłem. Zdarza się, mimo że korzystam z allegro od 100 lat...pierwszy raz naciąłem się na taką kasę... oczywiście sprawa na policji, prokuratura itp...ale teraz będę pewnie czekał z rok zanim zapadnie wyrok...a potem następny na odzyskanie kasy. Zdarzają się okazje, i na tym jadą oszuści niestety.

#3800 Juzzy

Juzzy
  • 4 postów

Napisano 04 stycznia 2013 - 14:30

[url=http://allegro.pl/swietny-klon-iphone-4s-replika-najtaniej-ideal-i2922675950.html]ŚWIETNY KLON iPHONE 4s REPLIKA! NAJTANIEJ! IDEAŁ! (2922675950) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] - to jest oryginał czy podróbka ?

- - - Połączono posty - - -

Panowie, ja się naciąłem kupując iPhona na jednego z użytkowników tego forum, niby widać że był aktywny, dogadaliśmy się, telefony, no tak jak czasami coś się na allegro kupuje, cena okazyjna, faceta sprawdziłem, fb, majle itp. i co? wtopiłem. Zdarza się , mimo że korzystam z allegro od 100 lat...pierwszy raz naciąłem się na taką kasę... oczywiście sprawa na policji, prokuratura itp...ale teraz będę pewnie czekał z rok zanim zapadnie wyrok...a potem następny na odzyskanie kasy. Zdarzają się okazje, i na tym jadą oszuści niestety.

Sory nie spojrzałem na tytuł -,-

[url=http://allegro.pl/swietny-klon-iphone-4s-replika-najtaniej-ideal-i2922675950.html]ŚWIETNY KLON iPHONE 4s REPLIKA! NAJTANIEJ! IDEAŁ! (2922675950) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url] - to jest oryginał czy podróbka ?

Sory nie spojrzałem na tytuł -,-

... Sory pomyliłem wpisy, bo mi się net zacina

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych