Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SMSD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
344 odpowiedzi w tym temacie

#151 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 03 marca 2008 - 14:56

Mógłby ktoś podać source do SMSD bo chce sobie przeinstalować, a w installerze nie mam...? :)

#152 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 marca 2008 - 16:10

Amrut Joshi -  SMSD

Wystarczy poczytać temat.
  • Z3T lubi to

#153 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 03 marca 2008 - 19:01

Uuuuuuuuuf....BlackBox punkt dla Ciebie :) Thx Zainstalowalem sobie tą najnowszą wersje beta, zmieniłem prawa i już wszystko śmiga :) Tekst w nawiasach ostrych sie pojawia, więc obyło sie bez RESTORE :P

#154 spiky24

spiky24
  • 14 postów

Napisano 03 marca 2008 - 21:40

Musze powiedziec ze jestem zaskoczony tak mizerna pomoca jaka mozna otrzymac na tym forum. W porownaniu do innych na ktorych aktywnie dzialalem jest to po prostu kompromitacja. Moze zniecheciec do wszystkiego. Przypomiona to cholernych open sourcowcow ktorzy poza "kompilowaniem jadra" Linuxa nie widza nic innego. Na jakakolwiek pomoc, osoba poczatkujaca w temacie apple nie ma co liczyc. Dzieki i raczej nie do uslyszenia!!!!!!

#155 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 03 marca 2008 - 21:48

Musze powiedziec ze jestem zaskoczony tak mizerna pomoca jaka mozna otrzymac na tym forum. W porownaniu do innych na ktorych aktywnie dzialalem jest to po prostu kompromitacja. Moze zniecheciec do wszystkiego. Przypomiona to cholernych open sourcowcow ktorzy poza "kompilowaniem jadra" Linuxa nie widza nic innego. Na jakakolwiek pomoc, osoba poczatkujaca w temacie apple nie ma co liczyc.

Dzieki i raczej nie do uslyszenia!!!!!!

wybacz ale Ty chyba ani nie czytałeś co znajduje się w tym dziale [W tym dziale nie prosimy o pomoc!], więc proszę daruj sobie taką opinie, to nie jest forum o używaniu aplikacji które pozwalają łączyć się przez SFTP tylko o Apple [wszytskiego co dotyczy], a skoro mowa o SFTP to chyba nie przeczytałeś http://www.myapple.p...ze-pytania.html w którym jest opisane jak wgrać pliki do iPhona, a jest to material podstawowy !!!

#156 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 marca 2008 - 21:56

Musze powiedziec ze jestem zaskoczony tak mizerna pomoca jaka mozna otrzymac na tym forum. W porownaniu do innych na ktorych aktywnie dzialalem jest to po prostu kompromitacja. Moze zniecheciec do wszystkiego. Przypomiona to cholernych open sourcowcow ktorzy poza "kompilowaniem jadra" Linuxa nie widza nic innego. Na jakakolwiek pomoc, osoba poczatkujaca w temacie apple nie ma co liczyc.

Dzieki i raczej nie do uslyszenia!!!!!!

Windows , powoduje zanik myślenia co przechodzi w brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.

ile mozna tlumaczyc sftp ssh terminal chmod prawa dostepu to podstwawowe hasla , które trzeba poznac.

#157 spiky24

spiky24
  • 14 postów

Napisano 03 marca 2008 - 22:00

a wasze odpowiedzi tylko potwierdzaja poziom tego formu. Powtorze jeszcze raz

ŻENADA!!!!!!!!!!

---- Dodano 03-03-2008 o godzinie 22:02 ----
a koleg ar3k niech nie bedzie taki madry bo ja tez moge powiedziec ze kolejkowanie MSMQ jest banalne, nawet bardziej niz komilowanie jadra Linuxa :)

LoBo: skoro kolega wie jak kompilować jądro Linuxa to kolega powinien mieć w palcu SSH czy terminal czy chmod, MSMQ jest proste, wystarczy poszukać i poczytać, polecam

#158 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 marca 2008 - 22:08

kompilowanie jadra jest banalne jak tak sie interesujesz innymi forami to wiesz ze sam tworze dystrybucje wiec hmmmm kolejkowanie wiadomosci na windowsie hmmmm

LoBo: dobra, trzymajmy się już tematu, każdy swoje powiedział

Dokladnie

#159 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2008 - 16:42

Witam. Mam pytanie. Czy istnieje program ktory pisac sms na poziomo jak Nokia E90?

#160 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 05 marca 2008 - 16:44

Wrzuciłem bete do głównego katalogu iphone za pomocą Winscp (wersja 1.1.3). Jak nadać ten chmod? Lecz nie za pomocą terminala w telefonie bo mam jakiś inny niż vt100:) Dobra w Winscp>prawy przycisk myszki>preferences i dałem na 0755 i nie było ikonki w iphone to ustawiłem 0777 też nie ma:) Skopiowałem wersje (nie beta) i też nie śmiga... Co robie źle?

#161 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 05 marca 2008 - 17:14

W winscp musisz ustawic preferencje dla pliku ktory startuje ta aplikacje, bedzie taki 1 w folderze SMSD.app, ktory bedzie zajmowal troszke wiecej miejsca i w nim ustaw 755 lub 777

#162 w4rri0r3k

w4rri0r3k
  • 88 postów

Napisano 05 marca 2008 - 17:37

wrzuciles do katalogu głownego iphona, czyli nie do /Aplications ? jesli nie to sie nie dziw ze nie widac, musisz wrzucic do katalogu aplications

#163 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 05 marca 2008 - 19:18

wrzuciles do katalogu głownego iphona, czyli nie do /Aplications ? jesli nie to sie nie dziw ze nie widac, musisz wrzucic do katalogu aplications

Skopiowałem cały rozpakowany zip.... Czyli pliki wpakowały się do aplications i libary (jakoś tak). Mam ustawione teraz na 0755 w winscp, pojawiła się ikonka smsd w menu ale nie chce się poprawnie otworzyć. Jest jakiś fix?? (może też dlatego nie działać bo skopiowałem na bete wersje stałą dla sprawdzenia czy będzie działać)

No to może lepiej jak to wszystko zrobię od nowa ale ze stabilną wersją. Do usunięcia smsd trzeba tylko z telefonu usunąć foldery gdzie wkopiowały się pliki z rar tak?

#164 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 05 marca 2008 - 19:30

Musisz ustawic nie tylko prawa dla folderu, ale tez plikow ktore sa w srodku.

#165 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 06 marca 2008 - 01:03

Mam restore iphona... Tak dla upewnienia: 1) W winscp w var/root/ wypakowuje to smsd bete (wkopiuje sie do applications i do library) 2) Wchodzę do var/root/applications/smsd.app/ i plik smsd prawy przycisk myszki>preferences>06... zmieniam na 0777 3) Wychodzę z folderu smsd.app, klikam na ten folder prawym przyciskiem myszki i zmieniam tak samo na 0777 4) Restartuje iphona Wszystko się zgadza czy coś pominełem? Jestem uczulony na ten program bo wykopałem przez pomyłke mobilesms.app:) Wszystko się zgadza? (wersja 1.1.3) EDIT: Znalazłem mój pierwszy błąd... Powinienem to wrzucać do var/mobile/ wszystko. Jak ktoś uważa, że mam dobrze już cały plan lub też źle niech napisze... Już jestem po 2 restorach jednego dnia przez ssh (tak jest jak ktoś tego nie rozumie chociaż coś mnie to nauczyło:) )

#166 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 marca 2008 - 12:49

Witam. Mam pytanie. Czy istnieje program ktory pisac sms na poziomo jak Nokia E90?

Nie.

#167 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 07 marca 2008 - 22:14

u mnie problem jest nastepujacy: baza sms znajduje sie-> /private/var/root/libary/sms/sms.db plik SMSD -> /var/root/libary/sms/sms.db problem polega na tym ze SMSD nie widzi smsow które dochodza;] skrzynka odbiorcza jest pusta

#168 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 08 marca 2008 - 19:08

mam to w zupelnie innym miejscu zainstaluj jeszcze raz

#169 TomekW

TomekW
  • 12 postów

Napisano 08 marca 2008 - 22:19

zainstalowałem SMSD i wszystko działa ok..... oprocz jednej rzeczy. Na ikonie SMSD na SB nie wyświetla się liczba nowych SMSów. Czy można to jakoś włączyć?

#170 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 marca 2008 - 12:01

SMS Notifier w opcjach na ON.

#171 enignoxis

enignoxis
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 marca 2008 - 14:34

Hmmm ja tez mam mały problem z SMSD
mianowicie z Szablonami
wszystko działa ok, oprócz szablonów,
mam cały czas jeden szablon który usuwam, po wejściu ponownie do programu on pokazuje się na nowo. szablony które sam tworze pamiętane są jednorazowo po wyjściu i wejściu do SMSD nie mam ich.
katalog ma prawa 777
??? Hmmmm jakieś pomysły ???
pzdr.

Mam dokładnie ten sam problem. Czy ktoś z was juz się z nim uporał?

#172 zinek5

zinek5
  • 75 postów

Napisano 09 marca 2008 - 17:19

niestety dalej czekamy :/

#173 sron

sron
  • 112 postów
  • SkądŚwiebodzin

Napisano 10 marca 2008 - 08:00

Ja już czekam i czekam. Używam szblonów do zapisania różnych danych.

#174 sevver

sevver
  • 11 postów

Napisano 10 marca 2008 - 10:56

Witam zainstalowlem sobie SMSD i ustawilem jako default app i wszsytko chodzi extra z jednym ale jak zresetuje iphona to na ikonce text ma pokazana 2 czyli ze mam 2 nieprzeczytane sms chociaz zdanych nie mam nowych :( ( to sie dzeje za kazdym resetem iphona ) wchodze do SMSD wychodze ikonka 2 znika jest ok ale jak dostane nowego sms to zamianst 1 pokazuje mi 3 niewiem jak to naprawic :( moze ktos z was sie z takim czyms spotkal ? dodam ze probowalem wylaczyc default app SMSD i na standartowym programie iphona do sms jest to samo czyli ikonak 2 chociaz nic nie dostalem :( pomozcie :) pozdr

#175 zinek5

zinek5
  • 75 postów

Napisano 10 marca 2008 - 12:26

ja zrobiłem tak i mi pomogło :
ustawiłem prawa dla katalogu oraz osobno dla wszystkich plików w katalogu SMSD na 0777
potem w terminalu odpaliłem aplikacje smsd i ustawiłem wszystko na on (w ustawieniach smsd) i zaczęło to normalnie działać,

mam niestety dalej problem z szablonami.
Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych