Nie mam doświadczenia z Macbookami, proszę powiedzieć mi jak to wyglada z netflixami i innymi youtubami, filmami 4k itd. Płynnie?
Czy kupując rocznik 2016 (najnowszy) mogę spodziewać się komputera do internetu/filmów/sporadycznie adobe premiere pro bez problemu na ok. 4lata?
I jak wygląda sprawa z aktualizacjami macOS i ewentualnego powrotu do starszej wersji jeśli takową bym uważał za konieczną. Robi się restore jak na iPhone na wzór formata z Windowsa?
Myślę że oglądanie wideo z internetu w 4k nie będzie problemem - kompresja jest dość spora. Osobiście oglądam filmy 2k i od czasu do czasu na TV 4K odpalę coś, daję radę ale nie z filmami bez kompresji, ale ogólnie filmów bez kompresji prawie w zakątkach internetu nie ma. Bez problemu da radę w adobe. Wykona swoje zadanie ciut wolniej niż przykładowo model Pro, ale jeżeli nie robisz tego 24/7 to raczek parę sekund cię nie zbawi. Powrót do poprzedniego systemu jest bardzo łatwy. Pobierasz obraz systemu i nagrywasz na pendrive, potem wystarczy zbootować urządzenie z pendrive i tyle...