Proszę mi tu nie wciskać kitów, że 500g robi różnicę, bo myślę że dorosłej osobie, a szczególnie mężczyźnie nie jest ciężko nosić 1.5 kg. Mój szkolny plecak waży 3-4 kg i nie narzekam, a co dopiero dorosła osoba, która waży 2x więcej ode mnie.
Ah czyli jesteś dzieckiem, no to wiele wyjaśnia. Myślisz że cena danego komputera określa tylko jego parametry, bo jak można płacić 6000zł za Core M! Zrozum że płacisz nie tylko za podzespoły ale za design, za wygodę, za mobilność, za ekran, za to że płyta główna wypełnia tylko niewielką część komputera(co jest małą rewolucją) a reszta to baterie za które też płacisz. Podejrzewam też że zrobienie tak energooszczędnego procesora jest dużo droższe i cięższe niż zrobienie takiego normalnego procesora i5 czy i7. Jeśli tego nie zrozumiesz to trudno może jak dorośniesz to zmądrzejesz . Jedyna w zasadzie wada tego komputera to kamerka 480p którą dali za cenę cienkości no ale cóż. I tak przednia kamerka iPhone 6S miecie wszystkie kamerki w Macach i od kiedy go mam to do facetime i skype używam tylko iPhone .