Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Cortland - kuriozalne odrzucenie gwarancji Iphone 5S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 14 lutego 2015 - 00:26

zreszta i tak by pewnie uniewaznili gwarancje

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#27 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 14 lutego 2015 - 02:10

Autorze tematu.

Walcz o swoje! Pomimo że telefon stracił gwarancję i na ten moment jej nie posiada, to w momencie oddawania telefonu do serwisu gwarancja była aktywna! Dzwoń do AppleCare opisz sytuacje wyślij zdjęcia (wiem że pisałem to wyżej już) ale jak patrze na to jak ostatnio działa Cortland to mnie szlag trafia.

Warto zadać pytanie serwisantom jak sobie wyobrażają codzienne KORZYSTANIE z telefonu, za który szanowny serwisant nie dał ani złamanego grosza, żeby teraz jednym ruchem us**ć klienta. Mój telefon (iP5S) był idealny (dbam) i dosłownie stan telefonu po roku użytkowania (!) był pudełkowy, a poznański serwis też miał problem i próbował zakwestionować to że nie wiedzą po co im wysyłam telefon i czego od nich wymagam. U mnie 2 telefony do AppleCare pomogły - nagle (!) się okazało że usterka istnieje i telefon wymieniony. 

WALCZ ! WALCZ ! WALCZ ! :)

• Finkiel lubi to

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#28 miknan

miknan
  • 10 postów

Napisano 14 lutego 2015 - 08:44

Jeżeli dobrze pamiętam, to autor oddał do serwisu na dwa dni przed końcem gwarancji, więc obawiam się, że już trochę po ptakach.

Zgadza się, ale i tak wydaje mi się, że po powrocie z jednego serwisu takie odrzucenie jest gdzieś w centralnym systemie wbite i każdy inny serwis zobaczy, że ktoś wcześniej go odrzucił. 

#29 dario13d

dario13d
  • 530 postów

Napisano 15 lutego 2015 - 15:27

Wstawiam zdjęcia iP 5s żony, który pomimo obić został wymieniony przez serwis iSpot na refuba. :)

7B7QQ1b.jpg

Mffhmic.jpg

Użytkownik dario13d edytował ten post 15 lutego 2015 - 15:31

WIDZEW ŁÓDŹ 1910 & RUCH CHORZÓW 1920

•  Macbook Pro 13'' Mid 2012      iPhone 5s 32GB White +JB      iPad Air 32 GB White WiFi +JB

#30 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 16 lutego 2015 - 09:26

sam wymienialem iphone 5s z tytulu żółtej ramki wokół ekranu. Telefon był obity i bez problemj wymieniony na idealnie wygladający i dzialający refurb

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#31 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 16 lutego 2015 - 10:10

Myślę że problem jest w tym że te wgniecenie wychodzi minimalnie na szybkę - serwis musi otworzyć telefon - co jak np wyjdzie po otwarciu że zalany i nie uda się go złożyć?

#32 miknan

miknan
  • 10 postów

Napisano 16 lutego 2015 - 10:36

Myślę że problem jest w tym że te wgniecenie wychodzi minimalnie na szybkę - serwis musi otworzyć telefon - co jak np wyjdzie po otwarciu że zalany i nie uda się go złożyć?

Żeby ten serwis jeszcze umiał to tak ładnie argumentować, a tam widzisz pracownika, który patrzy na to i mówi "moim zdaniem jest ok, ale jest obicie"

Wstawiam zdjęcia iP 5s żony, który pomimo obić został wymieniony przez serwis iSpot na refuba. :)

Cóż, loteria. Poszedłbym do innego serwisu albo do tego samego serwisu na innej zmianie i historia mogłaby wyglądać inaczej. 

#33 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 16 lutego 2015 - 10:40

Oddaj do idream albo ispot - to nowe dosyć nowe serwisy - może nie maja tyle zleceń co cortland i przymkną oko na te uszkodzenie żeby dostać kasę od apple i wyrobić cele wyznaczone przez właścicieli spółek.

#34 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 lutego 2015 - 10:51

Jeżeli pierwszy serwis wbił w system anulowanie gwarancji, to żaden następny serwis już nic nie zdziała.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych