Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Boot Camp - źle sformatowane partycje, uszkodzenie dysku WD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gruby King

Gruby King
  • 48 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lutego 2015 - 20:45

Witajcie

Po całodniowej walce poddałem się.

Zacznę od początku:

do swojego iMac'a (27", połowa 2011, 3,1 Ghz i5, 32 GB RAM) zakupiłem 2 dyski. Pierwszy podstawowy SSD Samsunga 512 i drugi do BootCamp'a 3 TB WD Green. Na pierwszym instalacja przebiegła pomyślnie - Wszystko hula. Niestety na drugim wspomnianym WD, próbowałem zainstalować Windowsa 7, ale bezskutecznie. Odpalam BootCamp'a, przechodze wszystkie procedury, ustawiam mu 1 GB dla OS i 2 TB dla Windowsa. Jak już przychodziło do restartu i bootowania z blu-ray'a zewnętrznego. Instalka Windowsa się nie odpalała (czarny ekran i tylko po lewej na górze migający podkreślnik i cisza) Więc ja znowu go resetuje + alt, wybieram OS X, loguje się i nie wiem co mi przyszło do łba…. ale odpaliłem narzędzie dyskowe żeby sformatować dysk BootCamp i to jeszcze "kronikowaniem"… i wszystko się popier%#$%#niczyło. Mam takie coś teraz i nie wiem czy już mam wywalić dysk do śmieci czy coś da się odratować….

Dodam, że z poziomu findera partycje czy jak to teraz nazwać…dyski ? nie są w ogóle widoczne a widzi je tylko wspomniane narzędzie dyskowe

Czy da się w jakikolwiek sposób dysk przywrócić do stanu fabrycznego ?

Czy da sie usunąć w jakikolwiek sposób partycje mimo iż wszystko jest nieaktywne… (foto)

Załączony plik  001.jpg   87,25 KB   0 Ilość pobrań

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 534 postów

Napisano 01 lutego 2015 - 23:33

A po co robisz tam tę partycję 1GB?

W ogóle na screenie widać trzy dyski, nie dwa.

Najlepiej to diskutilem to wyczyścić do jednej partycji, tutaj dają instrukcję całkiem przystępną.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Gruby King

Gruby King
  • 48 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lutego 2015 - 23:46

Panie, jakbym mógł to bym zrobił i 3 TB pod Windowsa. Niestety OS nie pozwolił, można było wybrać najmniej 890 GB to wybrał 1 TB dla równego rachunku. Tak z jednego dysku zrobiły mi się dwa….

Do tego wszystkiego podpiołem poprzedni dysk 1 TB. O dziwo zrobił mi się cały pod Windowsa tyle że za chiny ludowe nie moge zainstalować Windy z kości pamięci…. nie chce ruszyć i się zapiera…ale o tym Tu napisałem http://myapple.pl/fo...k-i-cd-zew/

Użytkownik Gruby King edytował ten post 02 lutego 2015 - 00:48

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych