Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pages - jedna ciągła strona.

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Bezzo

Bezzo
  • 2 posts
  • SkądBytom

Posted 20 January 2015 - 13:49

Witam serdecznie i od razu witam wszystkich jako, że jestem nowy  :rolleyes: 

Mam pytanie odnośnie Pages. W szkole notatki robię z wykorzystaniem tego programu i czasami jest mi potrzebna jakby tu ująć ciągła strona tekstu. Pages automatycznie dzieli (po zapełnieniu obszaru) strony na kolejne kartki A4 i tu jest mój problem. Czy jest możliwość by była to ciągła strona? By program jej nie dzielił na kolejne kartki bo jest to trochę uciążliwe przy formatowaniu gdy np. mam do przepisania jakiś kod. 

Serdecznie pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc  :)

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24392 posts

Posted 20 January 2015 - 14:22

Kod w pages? Aha...

• 3_Ohm_Back and roger1801 like this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 20 January 2015 - 17:20

Mam pytanie odnośnie Pages. W szkole notatki robię z wykorzystaniem tego programu i czasami jest mi potrzebna jakby tu ująć ciągła strona tekstu. Pages automatycznie dzieli (po zapełnieniu obszaru) strony na kolejne kartki A4 i tu jest mój problem. Czy jest możliwość by była to ciągła strona? By program jej nie dzielił na kolejne kartki bo jest to trochę uciążliwe przy formatowaniu gdy np. mam do przepisania jakiś kod. 

Ustaw sobie wymiar strony np. na 210 mm x 1500 mm (Plik>Układ strony>własne wymiary stron i +). Wystarczy ci na kod :) ?

Edited by Yellowfrog, 20 January 2015 - 17:22.

#4 Bezzo

Bezzo
  • 2 posts
  • SkądBytom

Posted 21 January 2015 - 16:14

No jak przepisuje tłumaczenie funkcji gdzie od razu jest przykładowy kod to nie będę skakał miedzy dzoma programami ;)

Dzięki, myślałem właśnie nad tym by po prostu wydłużyć stronę ale miałem nadzieje, że będzie jakaś opcja do tego bo z tego co kojarzę w Word była taka możliwość.

Pozdrawiam :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users