Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * - - 5 votes

iPhone 6 czy Note 4?

• Please log in to reply
426 replies to this topic

#201 huzz

huzz
  • 158 posts

Posted 13 February 2015 - 23:22

Powiem tak, moim zdaniem każdy używa czego lubi i pare osób które próbuje udowodnić wyższość jednego z produktów narzuca swoja wole innej osobie. Mi IOS sie bardzo spodobal i cenie Apple za wykonanie system itp. A swoje zdanie o androidzie mam zamiaru go zmienić :) Jesli miał bym nie miec IP to bym wybrał cos z WP. A pare osób które maja tutaj Samsunga podwyższają swoje ego, pokazując ze wydali mniej pieniędzy na fajnieszy sprzęt.
<p>Iphone 3gs/16gb/Black ---> Iphone 4S/16gb/Black --> Iphone 6/16gb/Space Gray --> IPhone 6/64gb/Gold ---> IPhone 6s/16GB/Sliver

#202 Harnas26

Harnas26
  • 13 posts
  • SkądBytom

Posted 14 February 2015 - 00:54

Co nie zmienia faktu że note 4 jest lepszym urządzeniem.

#203 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 14 February 2015 - 00:54

Jesli miał bym nie miec IP to bym wybrał cos z WP.

No, ja np nie miałbym iP, jakby Nokia (ta stara) tworzyła telefony z Symbianem lub tym MeeGo. Za niedługo bd miał właśnie dylemat, czy zmienić iP na 6S, czy dokupić Nokie N1, albo w ostateczności iPada Mini jakiegoś.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#204 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 February 2015 - 08:36

Nikt nie podwyższa swojego ego. Po prostu Note 4 jest tak samo dobrym telefonem jak iPhone 6.
  • cooper69 likes this

#205 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 14 February 2015 - 09:26

Nikt nie podwyższa swojego ego. Po prostu Note 4 jest tak samo dobrym telefonem jak iPhone 6.

I to jest najlepsze podsumowanie...

#206 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 14 February 2015 - 10:25

A pare osób które maja tutaj Samsunga podwyższają swoje ego, pokazując ze wydali mniej pieniędzy na fajnieszy sprzęt.

I odwrotnie, wiele osób podwyższa swoje ego, że wydali więcej pieniędzy za niby lepszy i szybszy sprzęt jakim jest iPhone 6.

Każdy pisze co uważa podając swoje argumenty.

Na tą chwile wg mnie nie ma jeszcze na rynku lepszego smartfona od Note 4. 

Masa funkcji, opcji w rewelacyjnie płynnym systemie. 

Mam masę aplikacji wgranych od początku kupienia Note 4 i jeszcze nigdy nie zwolnił.

Przed wczoraj wgrałem Androida L i telefon działa jeszcze płynniej. Nawet samo wychodzenie z dialera po rozmowie trwa sekundę. Samsung sporo poprawił przez ten rok i oby tak dalej. Na tą chwile ani myślę wracać do iPhone. Żona posiada iP6 i codziennie mam z nim styczność. Niebo a ziemia. Tak jak wcześniej powiedziałem to moje skromne zdanie :)

Nie strasz. Na razie to tylko plotki odnośnie S6. Jak Samsung pójdzie w unibody to będzie katastrofa, a tym bardziej ze szkłem lub aluminium. Już mam małe wgniecenie na aluminiowej ramce. Tylna klapka wykonana z tandetnego plastiku nadal jak nowa.

No niestey/stety tak będzie. Spójrz na wersje A3 i A5. Swoją drogą A3 z daleka wygląda jak iPhone 5/5s gdyby nie ten home. Samsung wreszcie poszedł po rozum do głowy i zaczął robić dobrze wykonane telefony, które dobrze czuć w ręku, a nie tandetny plastik. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#207 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 14 February 2015 - 10:50

Tylko te "dobrze wykonane telefony" sa niestety prawie w 100% odpatrzone od iPhone'a. Dziwi mnie to, ze taka duza firma, robiaca genialny sprzet, nie jest w stanie wymyslec unikatowego design'u dla swoich telefonow. Troche smutne.
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#208 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 February 2015 - 10:06

Pora rozwiać kilka mitów:

1. TW na Note 4 ma w około 95% płynny interfejs (iPhone oceniam na 100%). W sumie to tylko przy wchodzeniu w MT animacje nie są płynne, reszta śmiga jak szalona.

2. Jakość wykonania bdb - nic nie skrzypi itp itd. W żadnym wypadku tylna klapka która nie jest ani szklana ani aluminiowa nie przeszkadza. W porównaniu z iPhone remis.

3. Czytnik paluchów w Note 4 lepiej pracuje gdy mamy wilgotne dłonie ale otrzymujemy mniejszą wygodę przez zmuszenie przeciągnięcia palcem z góry na dół. Ogólnie nie jest zły ale w ogólnym rozrachunku Touch ID wybieram. 

4. Ekran jest po prostu rewelacyjny.

Jeśli chodzi o system to preferencje osobiste i ekosystem decyduje. iOS ma plusy i minusy tak samo Android ale korzystając z obydwu moim zdaniem to bliżej Android do doskonałości niż iOS. 

Samsung bardziej dopracuje TW i złego słowa o nim nie powiem (chodzi mi o płynność znaną z iOS).

Edited by Molimo, 15 February 2015 - 10:13.

#209 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 15 February 2015 - 10:46

płynność znana z iOS to legenda

Jak zasiadam do iPada2 syna to czasami mam ochotę rozwalić go o ścianę

BTW

Do tej pory Apple nie potrafiło naprawić babola z nie dzialajacym gestem zamykania aplikacji KIOSK. Ciągnie się to od iOS7

#210 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 February 2015 - 10:56

Nie mówię o iPad 2 + iOS 8 tylko iPhone 5S/6 + iOS 8. ;)

#211 tomk925

tomk925
  • 747 posts

Posted 15 February 2015 - 11:36

Jak zasiadam do iPada2 syna to czasami mam ochotę rozwalić go o ścianę

To ciekawe jak by też działał  taki  androidowy 4 letni tablet na jakiejś nowszej wersji systemu ?

#212 dzikipl

dzikipl
  • 533 posts

Posted 16 February 2015 - 02:01

To ciekawe jak by też działał  taki  androidowy 4 letni tablet na jakiejś nowszej wersji systemu ?

Szybciej niż na starszej, Android ma taki dziwny rozwój że jest coraz szybszy z każdą wersją.

Edited by dzikipl, 16 February 2015 - 02:02.

#213 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 February 2015 - 09:47

Apropo "dużych" telefonów jak Note 4 czy iPhone 6+ i ich noszenia w kieszeni oraz siadania, noszę przeważnie spodnie zwężane ale nie rurki, spodnie też nie są specjalnie luźne. Note 4 wchodzi bez problemu do przedniej kieszeni i spokojnie mogę siadać bez martwienia się czy się wygnie itp. 

Szczerze chyba tylko "rurkowicze" mają problem z takim rozmiarem telefonu. :)

#214 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 posts

Posted 16 February 2015 - 21:03

Wczoraj wgrałem Odinem najnowszy soft 5.0.1 i aplikacje znacznie szybciej się uruchamiają. ART jednak robi swoje :D

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#215 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 February 2015 - 09:33

Nie wiem jak z iPhone 6 ale jakość rozmów na Note 4 w porównaniu z iPhone 5s to bajka. Ktoś porównał z 6?

#216 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 17 February 2015 - 10:26

Nie wiem na ile ma na to wpływ fakt, że obudowa jednego wykonana jest z amelinum, ale rzeczywiście różnica jest naprawdę duża. Zdecydowanie więcej rozmawiam przez firmówkę i często gdy odbieram prywatną rozmowę na 6 Plus to odruchowo szukam klawisza "głośniej", bo mam wrażenie, że nic nie słychać  ;)

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#217 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 17 February 2015 - 10:58

Nie gdybam tylko mówię jakie są fakty. Niektórzy non stop onanizują się tym magicznym wsparciem Apple zapominajac o tym ze systematycznie i z premedytacją Apple uwala starsze urządzenia nowymi OS'ami które trafiać na nie nie powinny. Już po roku, wraz z premierą nowych urządzeń dostajemy wykastrowane aktualizacje...

Edited by michobo, 17 February 2015 - 11:00.

#218 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 posts

Posted 17 February 2015 - 12:53

Wez do ręki nexusa 4 albo 5 z lizakiem i zobacz czy nie masz lagow, pozniej pisz dalej glupoty

#219 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 18 February 2015 - 09:04

Biorę do ręki to na co mam ochotę i co mi się podoba.To co biorę nie ma żadnych lagów i tylko to mnie interesuje

U mnie L na Note4 był totalnie skopanym OS(em) wiec wróciłem bez problemu do KitKata. Na iOS taka operacja jest możliwa raptem przez kilka dni po premierze nowego OS....Ciekawe dlaczego...

Głupoty sam piszesz...

Edited by michobo, 18 February 2015 - 09:05.

#220 Luckylucas

Luckylucas
  • 20 posts

Posted 18 February 2015 - 12:11

A co jest nie tak z L na Note 4? Ja właśnie przechodze z iPhone 6 na Nota 

#221 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 February 2015 - 16:54

Jest coś nie tak - działa jak nie Samsung.

#222 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 posts

Posted 18 February 2015 - 18:38

U mnie L na Note4 był totalnie skopanym OS(em) wiec wróciłem bez problemu do KitKata.

Mam Note 4 ze Snapdragonem i jedyny dostępny w tej chwili Lollipop to niebrandowany niemiecki DBT, czyli odpowiednik polskiego XEO. Sama nakładka działa podobnie jak na KitKat, ale uruchamianie aplikacji jest szybsze dzięki ART.

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

#223 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 February 2015 - 19:36

Ja po przeczytaniu kilku artykułów i forum nie tykałem wersji z S, on ma podobno problemu z płynnym interfejsem TW. Z Ex jest wszystko ok. W dodatku update PL dla wersji z Ex jest szybciej dostępny. Oby przyszłe aktualizacje tak wyglądały. 

#224 dzikipl

dzikipl
  • 533 posts

Posted 18 February 2015 - 19:39

U mnie L na Note4 był totalnie skopanym OS(em) wiec wróciłem bez problemu do KitKata. Na iOS taka operacja jest możliwa raptem przez kilka dni po premierze nowego OS....Ciekawe dlaczego...

By można się było pochwalić "jak dobre przyjęcie" ma nowy system.

To tak jakby mówić że muchom dobrze na lepie bo większość na nim siedzi.

#225 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek

Szef Wszystkich Szefów

• 743 posts

Posted 19 February 2015 - 00:03

Ja po przeczytaniu kilku artykułów i forum nie tykałem wersji z S, on ma podobno problemu z płynnym interfejsem TW. Z Ex jest wszystko ok. W dodatku update PL dla wersji z Ex jest szybciej dostępny. Oby przyszłe aktualizacje tak wyglądały. 

Odin i do roboty. Nawet jeśli coś będzie nie tak, to wgrasz bez problemu poprzedni soft. Chyba że Apple wyprało ci mózg i masz zakodowane, że nie ma opcji powrotu do starszej wersji :D

iPhone 14 Pro

MacBook Pro 13" 2017

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users