EEE tam.
Przepychacie się jak dzieci o lizaka.
To wam powiem tak:
nokia 3210
- dłuższy czas pracy na baterii
- +100 punktów do oldskool mode
- w razie potrzeby służy jako broń biała
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 19 February 2015 - 00:59
EEE tam.
Przepychacie się jak dzieci o lizaka.
To wam powiem tak:
nokia 3210
- dłuższy czas pracy na baterii
- +100 punktów do oldskool mode
- w razie potrzeby służy jako broń biała
Posted 19 February 2015 - 22:50
Odin i do roboty. Nawet jeśli coś będzie nie tak, to wgrasz bez problemu poprzedni soft. Chyba że Apple wyprało ci mózg i masz zakodowane, że nie ma opcji powrotu do starszej wersji
Tyle że zapomniałeś dodać że w obecnych wersjach BootLoader'a w telefonach od Samsunga jest słynna flaga KNOX i każda nieautoryzowana ingerencja w software (nawet powrót do poprzedniego release softu) nabija ją do wartości 0x1 (fabrycznie jest 0x0) co jest równoznaczne z utratą gwarancji producenta gdyż jest to proces nieodwracalny. Jedynie wgranie stock romu (aktualizacja) jej nie narusza.
Także obecnie ODIN już nie jest lekarstwem na wszystko
iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 / Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.
Posted 20 February 2015 - 09:29
Oficjalny soft Samsunga nie nabija flagi, sprawdziłem to na własnej skórze. Na forum android też nikomu nic nie nabiło o ile soft był producenta, oficjalny. Można śmiało wracać do KK jeśli komuś podoba się.
PS. wygoda z użytkowania czytnika odcisków w Note 4 jest średnia, za dużo pomyłek. TouchID odczytywał mi średnio 7/10, tutaj max 5/10. Odblokowanie telefonu za pomocą wzoru jest równie szybkie.
Edited by Molimo, 20 February 2015 - 09:32.
Posted 20 February 2015 - 10:52
Posted 20 February 2015 - 12:11
W sumie tak naprawdę jeśli chodzi o ten czytnik w Note to lepiej by było gdyby go nie było. Poważnie. Przy tak wielkim telefonie konieczność dokładnego przejechanie palcem z góry na dół to udręka. Nie wiem czy "geniusze" z Samsung przetestowali ten "bajer" zanim wprowadzili go na rynek.
Jeszcze jedna uwaga apropo samego systemu. Praktycznie żadna aplikacja systemowa nie wykorzystuje gestów do np. cofania. Nawet aplikacje Google. Trzeba sięgać w górny lewy róg… To w sumie dla mnie najpoważniejsza wada Android.
A jeśli chodzi o największy bajer to funkcja szybkiego ładowania. 5S potrzebował około 2:30, tutaj 1:30, a bateria 2x większa. Jeśli iPhone 6 byłbym w stanie naładować od 0-100% w mniej niż 1h + 2GB to brałbym w ciemno iPhone.
6S chyba będzie idealnym telefonem i jeśli dostanie takie usprawnienia wracam do iPhone z racji posiadania OS X.
Edited by Molimo, 20 February 2015 - 12:16.
Posted 21 February 2015 - 11:08
A dla mnie iOS już odpada. Brak normalnej obsługi plików to dla mnie jednak za duża uciażliwość...
Mam jeszcze iPAD'y ale z powodu jak wyżej raczej nie będę ich aktualizował - z czasem wybiorę rozwiązania konkurencji
Posted 22 February 2015 - 18:55
W sumie tak naprawdę jeśli chodzi o ten czytnik w Note to lepiej by było gdyby go nie było. Poważnie. Przy tak wielkim telefonie konieczność dokładnego przejechanie palcem z góry na dół to udręka. Nie wiem czy "geniusze" z Samsung przetestowali ten "bajer" zanim wprowadzili go na rynek.
Jeszcze jedna uwaga apropo samego systemu. Praktycznie żadna aplikacja systemowa nie wykorzystuje gestów do np. cofania. Nawet aplikacje Google. Trzeba sięgać w górny lewy róg… To w sumie dla mnie najpoważniejsza wada Android.
A jeśli chodzi o największy bajer to funkcja szybkiego ładowania. 5S potrzebował około 2:30, tutaj 1:30, a bateria 2x większa. Jeśli iPhone 6 byłbym w stanie naładować od 0-100% w mniej niż 1h + 2GB to brałbym w ciemno iPhone.
6S chyba będzie idealnym telefonem i jeśli dostanie takie usprawnienia wracam do iPhone z racji posiadania OS X.
Na 5.0.1 czytnik działa lepiej.
Jak chcesz gesty to tylko BB10. Zarówno Android jak i iOS leży pod tym względem.
Do 50% ładuje w 30 minut i to jest piękne
iPhone 14 Pro
MacBook Pro 13" 2017
Posted 23 February 2015 - 07:25
Posted 23 February 2015 - 09:14
Czytnik linii w Note 4 można przemilczeć, bo po prostu go tam nie ma. Samsung musi się jeszcze wiele nauczyć od Apple w tej kwestii. Plotki mówią, że w SGS6 będzie to już wyglądało jak w iP5s/6.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 26 February 2015 - 13:22
Edited by Molimo, 26 February 2015 - 13:23.
Posted 27 February 2015 - 15:21
KK używałem 3 miesiące i działał jak w dniu zakupu. Potem wgrałem Odinem LP z formatem i liczę czas od nowa
iPhone 14 Pro
MacBook Pro 13" 2017
Posted 14 April 2015 - 12:33
Dla wszystkich marud.
Po 2mc od zakupy Note 4 telefon działa jak wyjęty z pudełka. Zdarzają się czasami bugi, nie da się ukryć ale sporadycznie, nie więcej nie mniej niż na iOS. Płynność bez zmian, system zapieprza. Czy brakuje mi iPhone? Nie. Sądzę, że jeśli Note 5 będzie trzymał poziom i nic nie spartolą to dodatkowy wydatek aby tylko mieć iPhone 6S mija się z celem.
Szajsung spisał się na medal tym modelem. Polecam każdemu kto nie boi się patelni.
Posted 14 April 2015 - 12:34
Nie wiadomo jak z tym Note 5, bo przy S6 znowu się nie popisali pomimo świetnej specyfikacji.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 14 April 2015 - 12:44
Dlatego nie mam parcia na nowe modele. Musiałaby być rewolucja, a nie ewolucja abym teraz wymieniał telefon, a na to się nie zapowiada. Chyba, że Apple czy Sam np. wyskoczy z astronomiczną jakością zdjęć bo tylko to by mnie popchało do zmiany telefonu.
Posted 14 April 2015 - 12:48
Jak pewnie wiesz, to nie jest w ich interesie. Dużo więcej zyskują robiąc małe kroczki.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 14 April 2015 - 12:49
Edited by BlackGhost23, 14 April 2015 - 12:50.
Posted 17 April 2015 - 20:05
Dlatego nie mam parcia na nowe modele. Musiałaby być rewolucja, a nie ewolucja abym teraz wymieniał telefon, a na to się nie zapowiada. Chyba, że Apple czy Sam np. wyskoczy z astronomiczną jakością zdjęć bo tylko to by mnie popchało do zmiany telefonu.
Rewolucja będzie za około 10 lat. Smartfon w formie złożonej kostki. Po rozłożeniu będzie tabletem.
iPhone 14 Pro
MacBook Pro 13" 2017
Posted 21 April 2015 - 19:53
Witam
Mam pytanie do osob,ktore uzywaly iphona 6+ i note 4.
Ktory ma lepsza baterie?
jeszcze interesuje mnie jakosc zdjec.
Za i 6+ przemawia dobra symbioza z mbpro,lecz wyglad tak sobie mi sie widzi.
ewentualnie wiadomo kiedy wyjdzie nowszy iphone?
za 4 miesiace konczy mi sie umowa z operatorem i zastanawiam sie co wybrac.
Obecnie mam 5s.
pozdrawiam
Posted 21 April 2015 - 20:16
Za około 6 miesięcy powinien być już w Polsce nowy iPhone do kupienia.
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Posted 21 April 2015 - 20:42
Za około 6 miesięcy powinien być już w Polsce nowy iPhone do kupienia.
Czyli podobnie jak Note 5 i znów będzie dylemat co brać...
Posted 21 April 2015 - 21:30
Witam
Mam pytanie do osob,ktore uzywaly iphona 6+ i note 4.
Ktory ma lepsza baterie?
jeszcze interesuje mnie jakosc zdjec.
Za i 6+ przemawia dobra symbioza z mbpro,lecz wyglad tak sobie mi sie widzi.
ewentualnie wiadomo kiedy wyjdzie nowszy iphone?
za 4 miesiace konczy mi sie umowa z operatorem i zastanawiam sie co wybrac.
Obecnie mam 5s.
pozdrawiam
Jeśli wielkość Ci nie będzie przeszkadzać to spróbuj Note 4. Bardzo fajna i przydatna zabawka. Miałem telefon kilka tygodni i byłem mega zadowolony, jednak wielkość trochę przeszkadzała.
Tak czy siak w ostateczności i tak wróciłem do iPhone 6, w między czasie jeszcze testowałem Samsunga Alpha, Lumia 930, Sony Z3 compact i teraz znów powrót do iP6.
Coś mnie bardzo ciągnie do tego iOS i całego ekosystemu, który jest najlepszy na rynku
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 21 April 2015 - 21:43
Rozmiar nie bedzie przeszkadzal.
No wlasnie ten ecosystem apple to chyba glowny powod,ktory trzyma mnie przy iphonie.
W iphone 6 ponoc bateria nie powala.A 6+ to chyba najwieksza patelnia wsrod 5,5 calowcow.
ehh odwieczny problem
Posted 21 April 2015 - 21:49
W 6 bateria nie powala, ale na pewno jest lepsza niż w ip5s. Mi spokojnie wystarcza na 1.5 dnia.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Posted 22 April 2015 - 05:40
Ile godzin w uzyciu?
rozmowy,mail,internet.W ip5s mam 6 godz.
Posted 22 April 2015 - 06:19
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
0 members, 1 guests, 0 anonymous users