Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ikonka folderu ze znakiem zakazu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 ledman

ledman
  • 24 postów

Napisano 07 grudnia 2014 - 23:37

Witam,

Kiedy wchodzę przez findera na dysk sieciowy nie mogę otworzyć żadnego folderu a ikony maja na sobie znak zakazu. Mimo wpisania loginu i hasła wyskakuje info, że nie mam uprawnień do przeglądania zawartości. Do folderu mogę dostać się tylko przez muCommander. Proszę o podpowiedź jak mogę to naprawić??

Załączone pliki

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 18:31

Jakim protokołem się łączysz?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 ledman

ledman
  • 24 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 23:31

W finderze wchodzę w "idź/połącz z serwerem" i wpisuję smb://10.0.0.25/folder a później cifs://10.0.0.25/folder. W obu przypadkach wyskakuje ten sam błąd :'(

Mam jeszcze MBA z SL i tam przeglądanie działa bez problemu... To chyba jest jakiś problem zabezpieczeń w Yosemite. Może da się go gdzieś obniżyć jak w windowsie???

pozdrawiam

#4 ledman

ledman
  • 24 postów

Napisano 10 grudnia 2014 - 23:42

Jakoś sobie radzę poprzez muCommandera, natomiast największy problem jest kiedy np. chcę otworzyć w programie plik który jest na dysku sieciowym to otwiera mi findera żeby go wskazać... czy jest możliwość, żeby domyślnym programem do przeglądania nie był finder???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych