Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#2176 Moher

Moher
  • 158 postów

Napisano 27 marca 2012 - 08:03

Idealnych nie ma, lecz warte uwagi owszem:

Wielkie dzięki za pomoc. Zdecydowałem się na poleconą przez Ciebie iLeksykę, o której myślałem już sporo, mam nadzieję, że będzie warta swojej ceny.
Do tego idealnym dodatkiem wydaje się Advanced English Dictionary & Thesaurus (mam awersję do Longmana niestety), za którego muszę Ci stokrotnie podziękować - co prawda, mignął mi on gdzieś w AppStore, ale bez Ciebie prawdopodobnie bym się na niego nie zdecydował.

Jeszcze raz stokrotne dzięki ;)

#2177 jarooo

jarooo
  • 349 postów
  • SkądTarnów

Napisano 27 marca 2012 - 16:00

Do finansów osobistych - długi, płatności, wydatki Witam, poszukuję aplikacji która umożliwiłaby mi kilka prostych zadań: 1) Prowadzenie listy dłużników, czyli wpisuję kogoś, kto winien mi kasę, po czym na końcu zostaje to podliczone, czyli coś jak proste dodawanie w Excelu, czy Numbers. 2) Podliczanie wydatków, na przykład planuję wakacje i chcę sobie rozpisać koszty przejazdu, hoteli, pobytu, itp. - również na zasadzie końcowego sumowania. Niby bardzo proste, ale chciałbym żeby taki program działał na hasło, żeby osoba bawiąca się moim iPadem nie mogła tych notatek otworzyć. Jest dużo programów na hasło, ale są to głównie aplikacje do kodów PIN, kont bankowych itp., a ja w zasadzie potrzebuję zwykłego arkusza kalkulacyjnego zabezpieczonego hasłem.

#2178 figros

figros
  • 2 postów

Napisano 27 marca 2012 - 18:24

witam !!! kiedyś miałem program w którym mogłem zapisać swoje dane hasła itp.. można było tam wybrać różnego rodzaju karteczki i aby wejść zobaczyć te dane trzeba było podać hasło Czy ktoś wie jak sie nazywał ten prgram lub czy ktoś zna podobny ??

#2179 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 27 marca 2012 - 18:34

Witam serdecznie! Poszukuję dobrego programu graficznego na iPada, który pozwoli na komfortowe edytowanie (czyli np. dorysowywanie nowych elementów) plików graficznych z warstwami (zapisanych np. jako pliki Photoshopa lub Gimpa), jest w ogóle coś takiego?

#2180 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 27 marca 2012 - 19:25

ArtStudio for iPad - draw, paint and edit photo for iPad on the iTunes App Store naszego kolegi z forum.

#2181 TheMoonwalls-c1df9413b1

TheMoonwalls-c1df9413b1
  • 678 postów

Napisano 27 marca 2012 - 20:39

ArtStudio for iPad - draw, paint and edit photo for iPad on the iTunes App Store naszego kolegi z forum.

Nie słyszałem nigdy o tym, dziękuję za link - wygląda, że jest to dokładnie to o co mi chodzi :)

#2182 Arcady

Arcady
  • 9 postów

Napisano 28 marca 2012 - 08:13

Witam ! Czy ktoś poleci jakąś czy Fix'a bądź inne cudeńko które pozwoli mojemu IP4 pamiętać połączenia miesiąc w tył ? Aktualnie pamięta tylko tydzień !

#2183 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 28 marca 2012 - 17:15

witam !!!
kiedyś miałem program w którym mogłem zapisać swoje dane hasła itp..
można było tam wybrać różnego rodzaju karteczki i aby wejść zobaczyć te dane trzeba było podać hasło

Czy ktoś wie jak sie nazywał ten prgram lub czy ktoś zna podobny ??

1password

#2184 prissin

prissin
  • 261 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 marca 2012 - 17:54

Ja poszukuję aplikacji, który będzie czymś w stylu "wirtualnego portfela" - na początku wpisuję kwotę pieniędzy, którą dysponuje, a potem mogę dodawać wydatki itp.

#2185 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 28 marca 2012 - 18:08

Ja poszukuję aplikacji, który będzie czymś w stylu "wirtualnego portfela" - na początku wpisuję kwotę pieniędzy, którą dysponuje, a potem mogę dodawać wydatki itp.

zdecydowanie moneybook
App Store - MoneyBook - finance with flair

#2186 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 28 marca 2012 - 19:33

Poszukuję aplikacji - klikera, czy jak tam to się zwie.
Jakby ktoś nie wiedział o co mnie chodzi to...: http://progadzet.pl/...r-axe-borys.jpg
Najlepiej aby była darmowa i "mała" - bez zbędnych bajerów.

Po za tym poszukuję aplikacji "do której" mógłbym wrzucać pliki, takie jak filmy, zdjęcia, ale przez Wi-Fi.

#2187 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 28 marca 2012 - 20:35

Poszukuję programu do zapisywania swoich przychodów coś takiego jak moneybook, ale na odwrót.

Zdanie rozpoczynamy wielką literą. Przeczytaj koniecznie TO. plmax

#2188 darekpoznan

darekpoznan
  • 201 postów

Napisano 28 marca 2012 - 21:45

Poszukiwany kalendarz z odręcznymi notatkami.
Czy znacie sposób powiązania notatek odręcznych z kalendarzem?
Chodzi mi o program lub rozwiązanie które pozwoliłoby powiązać mi wydarzenie w kalendarzu (np. spotkanie z klientem) z notatkami odręcznymi i szkicami z tego spotkania?
Najchętniej widziałbym rozwiązanie kompleksowe - na iOS (iPada) i Mac OS X (do odczytu odręcznych notatek powiązanych z danym spotkaniem).
Rozwiązanie to ma zastąpić terminarz - często nic nie zapisuję przez 2 - 3 dni (bo pracuje nad zleceniem) po czym w tym samym dniu mam 3 spotkania, na których powstaje taka ilość notatek, że nie mieszczą się w polu danego dnia.

#2189 Bajki.na.iPada

Bajki.na.iPada
  • 8 postów

Napisano 29 marca 2012 - 15:39

Witam
Mój brat cioteczny choruje na Zespół Downa, i w związku z tym jest opóźniony w rozwoju. Ostatnio przez przypadek zaczął bawić się moim iPodem i ku mojemu zdziwieniu świadomie włączał i wyłączał aplikacje oraz 'brzdękał' sobie na pianinie. Pamiętam, że Apple chwaliło się przy premierze bodajże poprzedniego iPada tym, że pomagają w rozwoju dzieci z autyzmem. Zatem chciałbym się dowiedzieć czy istnieją tego typu aplikacje i jak się nazywają. Z góry dziękuję za pomoc, naprawdę zależmy mi, żeby nauczyć go czytać i logicznie myśleć.

Polski rynek jeszcze nie jest tak rozwinięty pod tym kątem, jak zagraniczny, jednak już zaczynają się pojawiać aplikacje odpowiednie dla takich dzieci. Jedną z nich są Odgłosy Zwierząt (Lh Animal Sounds: App Store - LH Animal Sounds). Mam nadzieję, że pomogłam.

#2190 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 29 marca 2012 - 18:22

Poszukuję aplikacji - klikera, czy jak tam to się zwie.
Jakby ktoś nie wiedział o co mnie chodzi to...: http://progadzet.pl/...r-axe-borys.jpg
Najlepiej aby była darmowa i "mała" - bez zbędnych bajerów.

Po za tym poszukuję aplikacji "do której" mógłbym wrzucać pliki, takie jak filmy, zdjęcia, ale przez Wi-Fi.

Clicker+

#2191 Witold_Kukuryk

Witold_Kukuryk
  • 15 postów
  • SkądWołomin

Napisano 29 marca 2012 - 19:14

Witam ! Poszukuję aplikacji do sprawdzania wyników meczy każdego sportu.

#2192 lukasz199

lukasz199
  • 3 postów

Napisano 30 marca 2012 - 07:15

Powiadomienia o nowych aukcjach Allegro? Witam, znacie może jakąś aplikacje do iphona, która potrafi monitorować nowe aukcje na allegro (np za pomocą rss) i informować o każdej nowej zaraz po tym jak ktoś coś doda? Przykład: Ktoś wystawia samochód na allegro, mój iphone od razu syganlizuje mi to np dźwiękiem i jestem pierwszą osobą na tej aukcji. Spotkaliście się kiedyś z czymś takim? Może być to płatna aplikacja, ale aby spełniała te funkcje. Pozdrawiam

#2193 Kam6

Kam6
  • 13 postów

Napisano 30 marca 2012 - 15:08

Witam !
Poszukuję aplikacji do sprawdzania wyników meczy każdego sportu.

Chociażby aplikacja Eurosport LIVE Score lub ESPN ScoreCenter.

~~~~~~~~~~~~~~

Poszukuję aplikacji, która za pomocą GPS wskaże miejsce mojego położenia i będzie mnie na bieżąco śledzić. Dokładnie tak, jak działa Google Maps, jednak zależy mi na aplikacji offline. Dodatkowo chciałabym, aby program jak najmniej obciążał baterię.

#2194 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 30 marca 2012 - 15:22

Poszukuję aplikacji, która za pomocą GPS wskaże miejsce mojego położenia i będzie mnie na bieżąco śledzić. Dokładnie tak, jak działa Google Maps, jednak zależy mi na aplikacji offline. Dodatkowo chciałabym, aby program jak najmniej obciążał baterię.

Pewnie każda nawigacja: np.:
App Store - Sygic Polska: GPS Nawigacja
App Store - MapaMap Travel PL
App Store - AutoMapa Polska

A jeśli chodzi o coś darmowego - offline:
App Store - Europe - Offline map with directU - (free)

Mogły by być także aplikacje - przeznaczone dla osób przemieszczających się - np. bieganie:
App Store - Nike+ GPS - lecz to aplikacje on-line.

#2195 Kam6

Kam6
  • 13 postów

Napisano 30 marca 2012 - 15:47

Pewnie każda nawigacja: np.:
[url=http://itunes.apple.com/pl/app/sygic-polska-gps-nawigacja/id449595247?mt=8]App Store - Sygic Polska: GPS Nawigacja[/url]
[url=http://itunes.apple.com/pl/app/mapamap-travel-pl/id427789466?mt=8]App Store - MapaMap Travel PL[/url]
[url=http://itunes.apple.com/pl/app/automapa-polska/id392945795?mt=8]App Store - AutoMapa Polska[/url]

A jeśli chodzi o coś darmowego - offline:
[url=http://itunes.apple.com/pl/app/europe-offline-map-directu/id404001877?mt=8]App Store - Europe - Offline map with directU - (free)[/url]

Mogły by być także aplikacje - przeznaczone dla osób przemieszczających się - np. bieganie:
[url=http://itunes.apple.com/pl/app/nike+-gps/id387771637?mt=8]App Store - Nike+ GPS[/url] - lecz to aplikacje on-line.

Jeżeli chodzi o nawigację to oczywiście, jednak nie chciałabym dziś wydawać 60-80E. W niedalekiej przyszłości owszem, ale nie w tej chwili.
Aplikacje typu Nike+ są świetne, ALE - no właśnie - są online.
Europe - Offline map with directU - brzmi dokładnie tak, jak chciałam. Dziękuję, zabieram się za testowanie :)

#2196 Yushoku

Yushoku
  • 2 postów

Napisano 30 marca 2012 - 18:42

Poszukuję aplikacji, która pozwoli mi na korzystanie z map google.pl(lub podobnych) bez połączenia z internetem(offline) na iphone 4s. Znacie może taką aplikację? Zasięg europejski, nie tylko Polska, jeśli ma to znaczenie.

#2197 Kam6

Kam6
  • 13 postów

Napisano 30 marca 2012 - 19:52

Europe - Offline map with directU Nie wiem czy w ogóle są takie opcje w tym programie, ale nie jestem w stanie: 1) zaznaczyć punktu na mapie, 2) wyszukać ulic. Bez tego w zasadzie nie ma sensu ta aplikacja, bo żeby odnaleźć ulicę w obcym mieście muszę mieć pojęcie, gdzie ona jest :/ zupełnie bez sensu. Dodatkowo wpisując nazwę miasta otrzymujemy kilka propozycji, w których niestety nie ma uwzględnionego województwa, a co za tym idzie trzeba sprawdzać każdą opcję po kolei, aby uzyskać to, czego szukamy (za każdym razem wpisując nazwę miasta od nowa). Czy jest jakaś podobna aplikacja, jednak lepiej przemyślana?

#2198 kamil7819

kamil7819
  • 23 postów

Napisano 30 marca 2012 - 20:13

Witam Czy istnieje na iPhona aplikacja która pozwala na sterowanie telefonem ruchem palców nad aparatem ? Najbardziej interesuje mnie zmiana zdjęć za pomocą takiej aplikacji. Proszę o pomoc.

#2199 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 31 marca 2012 - 22:04

A ja poszukuję jakiejś fajnej i najlepiej darmowej aplikacji z tapetami na nowego iPada. Tylko coś takiego co będzie wyglądało na Retinie.

#2200 myszek9

myszek9
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2012 - 22:16

google doc i aplikacja dla ipada ;)

Witam
Jak w temacie ;) mam nadzieje że coś mi polecicie, dobrze by było coś w języku polskim :) :-D dzięki za pomoc ;)

Przeniosłem do właściwego wątku, plmax

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych