Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#2001 OpTiMuSpRiMe

OpTiMuSpRiMe
  • 42 postów
  • SkądPolkowice

Napisano 13 lutego 2012 - 22:28

Witam
Poszukuję aplikacji dzięki której będę mógł oglądać filmy z
Filmy Online, Seriale Online, Filmy i seriale za darmo bez limitu - Kinomaniak.tv i tym podobnych.

#2002 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 15:04

Jaki polecicie Program TV app? Witam, ostatnio pobrałem fajną apke, mianowicie Kino & tv Polskiego pochodzenia, apka wg mnie była super, można było zrobić sobie swoją listę kanałów, która sama ustawiała się automatycznie, miała wszystkie kanały polskie na których mi zależało, pokazywała od razu z poziomu listy obecny program czas trwania i to samo dla 2 następnych, no i bonus, miała możliwość sprawdzania repertuarów kin!, Wszystko super ale przestała działać... Polecicie jakiś zamiennik spełniający ww warunki? pozdrawiam

#2003 Macminik

Macminik
  • 107 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 lutego 2012 - 15:45

Witam mam takie pytanie. Otóż poszukuję jakiejs nawigacji do wędrówki po Tatrach. W google maps (tych standardowo w iOS) są szlaki ale nie wszystkie, nadto google potrzebuje być cały czas online a to jak wiadomo w Tatrach towar deficytowy. Tak więc chodzi o mapy na których będzie zaznaczona pozycja GPS ale najlepiej jakby mapy pracowały offline. Kojarzycie coś takiego ?

#2004 ank

ank
  • 25 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 19:16

Macminik, na pewno Traseo ma opcję pracy offline. Co do szlaków, ma różne mapy dostępne (na openstreetmap powinno być więcej szczegółów, korzystałam z ich map rowerowych i są na prawdę ok)

edit: albo możesz sobie pobrać gotowe trasy i problem z głowy;]

#2005 franex

franex
  • 72 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 23:38

Witam mam takie pytanie. Otóż poszukuję jakiejs nawigacji do wędrówki po Tatrach. W google maps (tych standardowo w iOS) są szlaki ale nie wszystkie, nadto google potrzebuje być cały czas online a to jak wiadomo w Tatrach towar deficytowy. Tak więc chodzi o mapy na których będzie zaznaczona pozycja GPS ale najlepiej jakby mapy pracowały offline. Kojarzycie coś takiego ?

MotionX GPS
App Store - MotionX GPS

Można wgrywać swoje mapy, prawdopodobnie są także te ze szlakami.
MotionX

---------- Wpis dodano o 23:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:32 ----------

Cześć. Czy ktoś zna jakiś fajny program do monitorowania usług sieciowych? Koniecznie z powiadamianiem w przypadku braku działania jakiegoś serwera czy najlepiej konkretnej usługi po porcie. Że podam mu IP-ki i porty, dobrze aby umiał konkretne usługi sprawdzić dokładniej (np zadać query do dns-u na porcie 53, zadać query do http na port 80/443 itd.) i przy braku odpowiedzi wygenerował powiadomienia. Dobrze jakby przy tym ignorował błąd własnego połączenia iP do netu, czy błąd globalny - wszystko nie działa czyli prawdopodobnie błąd u operatora/dostawcy sieci dla iP.

Net Master HD for iPad on the iTunes App Store
Jest też wersja na iPhone (aktualnie płatna).

Oprócz tego Scany (tylko na iPhone'a). Drogi, ale poczytaj opinie...
App Store - Scany ~ network and port scanner, traceroute, ping, whois, wake on lan

#2006 boooboooo

boooboooo
  • 23 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 08:12

witam poszukuje programu do ipihona 4. Program ten chcialbym zeby mial samowyzwalacz oraz moziwlosc robienia zdjec seryjnych z opcja samowyzwalacza no i mile widziane bybylo antywstrzas. Najlepiej darmowy ale to nie opcja - w miare tani. Oczywiscie zrobilem research ale ni jest mnostwo programow ale nie wiem ktory najlepszy dzieki za pomoc

#2007 elita

elita

• 3 034 postów
  • SkądKalisz, PL

Napisano 15 lutego 2012 - 08:54

Net Master HD for iPad on the iTunes App Store
Jest też wersja na iPhone (aktualnie płatna).

Oprócz tego Scany (tylko na iPhone'a). Drogi, ale poczytaj opinie...
App Store - Scany ~ network and port scanner, traceroute, ping, whois, wake on lan

Dzięki, ale to są typowe usługi sieciowe. Mi raczej zależało na monitoringu całodobowym z iPhone. Mam małą serwerownię i chciałbym mieć dodatkowe info np o braku pingu do konkretnych adresów IP, braku SYN ACK na określonych portach TCP czy braku odpowiedzi na zapytanie DNS do mojego resolvera. Aby chodził sobie w tle i co ustalony interwał testował mi moją serwerownie z punktu widzenia internetu i w przypadku znalezienia problemu dawał mi znać.

#2008 boooboooo

boooboooo
  • 23 postów

Napisano 15 lutego 2012 - 13:40

zainwestowalem z appstore camera+ kolejne pytanie potrzebuje jakiegos notatnika gdzie moge zapisac sobie jakis np numer konta nip loginy hasla najlepiej darmowy?!!?!

#2009 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 15 lutego 2012 - 18:04

Możesz zapisać w fabrycznym programie notatki

#2010 Macminik

Macminik
  • 107 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 lutego 2012 - 19:25

Poszukuję programu który umożliwia nagrywanie rozmowy telefonicznej w jej trakcie. Już miałem się skusić na Record Call ale wyczytałem że ten program nic nie robi.... ściema totalna (myślałem że Apple sprawdza zanim coś doda do App Store). Ale czy może ktoś coś polecić ?

#2011 OpTiMuSpRiMe

OpTiMuSpRiMe
  • 42 postów
  • SkądPolkowice

Napisano 16 lutego 2012 - 06:19

Witam, poszukuje app na iPhone 3G dzięki której będę mógł używać mojego iPhone jako myszki w komputerze

#2012 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 16 lutego 2012 - 06:37

@OptimusPrime - MobileMouse, RemoteMouse.

#2013 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 11:25

Witam . Poszukuję klienta gg , posiadam Gadu-Gadu HD lecz mam drugi numer który też musi być non stop dostępny . Palringo jest dobrym kandydatem lecz nie ma w wersji na ipad :/ . Możecie coś polecić ?

#2014 Jarson

Jarson
  • 139 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 02:13

Szukam aplikacji, która pomogłaby mi kontrolować moje wydatki, sporządzałaby statystyki, wykresy itp. Warunek jest taki, że musi być zarówno na Maca, iPhone i iPada. Tylko sprawdzone appki proszę. EDIT: Poszperałem trochę i znalazłem kilka. Albo są masakrycznie drogie, albo jednak nie ma na maca albo iOS. Może jakieś sugestie?

#2015 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 11:37

Witam, poszukuje app na iPhone 3G dzięki której będę mógł używać mojego iPhone jako myszki w komputerze

Definitywnie iTAP!

#2016 Calypsett

Calypsett
  • 88 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 15:33

zainwestowalem z appstore camera+ kolejne pytanie potrzebuje jakiegos notatnika gdzie moge zapisac sobie jakis np numer konta nip loginy hasla najlepiej darmowy?!!?!

Polecam Evernote. Synchronizacja z serwerem, macbookiem. Darmowy, używam i jestem zadowolony.

#2017 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 18:48

Szukam aplikacji, która pomogłaby mi kontrolować moje wydatki, sporządzałaby statystyki, wykresy itp. Warunek jest taki, że musi być zarówno na Maca, iPhone i iPada. Tylko sprawdzone appki proszę.

EDIT: Poszperałem trochę i znalazłem kilka. Albo są masakrycznie drogie, albo jednak nie ma na maca albo iOS. Może jakieś sugestie?

Jedyna sensowna aplikacja jaka przychodzi mi do głowy to Money 6.0. Ja sobie tak skonfigurowałem (ver 5.1 :) ), że mam możliwość kontroli trzech kart kredytowych oraz rachunków bankowych. (ustalasz dla nich limity itp. oraz masz możliwość przy dodawaniu zakupów wyboru: czy płaciłeś kartą, gotówką itp.) Cena 7.99 ojro. Ale co jakiś czas jest na o promocja spada do 1.xx. Sprawdź sobie wersję "lite" jak coś, bo dostępna jest zarówno na ipada jak iphona.

Jeżeli chodzi o samego Ip, to od Money wole MoneyZoom (do kontroli głównej karty kredytowej, lub MoneyBook(do kontroli ogólnej).

#2018 iRobert

iRobert
  • 51 postów

Napisano 17 lutego 2012 - 19:19

Witam. Czy możecie polecić darmowe aplikacje do gtalk i czytnika rss. Do pierwszego używam Beejive for gtalk, a do rss flipboard. Może macie jakieś ciekawe, darmowe alternatywy dla wskazanych powyżej?

#2019 lutek14

lutek14
  • 256 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 12:32

Witam! Mam pytanie, otóż poszukuję dobrej aplikacji do rysowania (głównie komiksów). Myślałem nad procreate, ArtRage tylko, że są one płatne a nie chcę brac w ciemno. Czy ktoś byłby w stanie polecic jakiś darmowy albo wydac opinię o tych wyżej wymienionych. Pozdrawiam.

#2020 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 lutego 2012 - 13:02

Poszukuję jakiejś bardzo dobraj przeglądarki internetowej. Jakie polecacie?

#2021 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 lutego 2012 - 13:04

Opera Mini, Dolphin, Skyfire. ;)

#2022 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 19 lutego 2012 - 14:43

Witam. Czy możecie polecić darmowe aplikacje do gtalk i czytnika rss. Do pierwszego używam Beejive for gtalk, a do rss flipboard. Może macie jakieś ciekawe, darmowe alternatywy dla wskazanych powyżej?

Do gtalk masz np darmowy gtalk: t2c, a co do flipboarda to co może być lepszego? Możesz spróbować Zite albo Pulse ale wg mnie są gorsze.

#2023 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 lutego 2012 - 14:44

A jaka to była aplikacja do tego Gevey'a, by nie aktywować po restarcie dzwoniąc pod 112?

#2024 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 19 lutego 2012 - 14:47

Poszukuję jakiejś bardzo dobraj przeglądarki internetowej. Jakie polecacie?

Safari.
A tak poważnie: znów Safari. Nie ma co kombinować. A przeglądarek w AppStore dostatek: Opera, Apollo, Puffin, Skyfire.

#2025 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 19 lutego 2012 - 15:02

Poszukuję aplikacji, która pozwoli mi na zdalną obsługę programu Media Player Classic wprost z telefonu, bym nie musiał wstawać by np. zatrzymać film. Najlepiej gdyby nie trzeba było nic instalować na komputerze, bo przecież MPC ma swój interfejs sieciowy, lecz jest on bardzo trudny w obsłudze z iPhone. Cena - najlepiej darmowy, ale w sumie mogę poświęcić jakieś 1,59€. Polecicie coś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych