Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#1876 winnterr

winnterr
  • 3 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 17:50

Wyszukiwanie wyrazów Witam, zgłaszam się z prośbą o podanie nazwy programu na iphona, który ma funkcję wyszukiwania wyrazów w plikach .doc Dzięki.

#1877 michod

michod
  • 11 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:04

użyj lupy

#1878 rfi

rfi
  • 48 postów
  • SkądCK

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:06

Szukam podobnego programu do: Racechrono, który mierzyłby przez GPS prędkość, zapisywał to na "mapkę", trasę przez GPS, drogę, czas itp. Szukałem różnych, ale nie trafiłem na dobry.

Może Endomondo?

#1879 winnterr

winnterr
  • 3 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:07

Witam, zgłaszam się z prośbą o podanie nazwy programu na iphona, który ma funkcję wyszukiwania wyrazów w plikach .doc Dzięki.

#1880 vyniu13

vyniu13
  • 77 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:03

witam. szukam aplikacja ktora zlicza pakiet internetowy w sieci orange.

#1881 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 21:32

witam. szukam aplikacja ktora zlicza pakiet internetowy w sieci orange.

która zlicza?
możesz kontrolować swój stan pakietów internetowych logując się na orange.pl
ewentualnie mogę polecić program na iPhone App Store - Data Control App - zlicza on pobrane i wysłane pakiety internetowe, mamy opcje ustawiania limitów, i comiesięcznego czyszczenia, komunikatów itp.

#1882 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 15:37

Znacie jakiś program na iPhone który by rejestrował ruch w sieci Wi-Fi i 3g ale z opisaniem jaki program/usługa go generuje?? Chcę się dowiedzieć jaki program/aplikacja generuje mi ruch

#1883 MichaelR

MichaelR
  • 117 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:57

Witam, Szuka aplikacji do nauki szwedzkiego.

#1884 Sociu

Sociu
  • 5 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 20:09

Witam Potrzebuje jakiegoś programiku do zapisywania załączników z maila, oraz mozliwosci wysyłania wiecej niz trzech zapisanych załacznikow. Przeszukałem juz troche archiwum, ale nic konktetnego nie znalazłem. Wazne- programik powinien byc darmowy (w sumie nie rozumiem, zapłaciłem sporo kasy za telefon który nie ma takiej prostej funkcji) Moj tel: Iphone 4 oprogr. 5.01 bez JB

#1885 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 stycznia 2012 - 20:21

jakie załączniki chciałbyś zapisywać? zdjęcia możesz bez problemu zapisać bez ograniczenia ilościowego.

#1886 jedrulam

jedrulam
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 stycznia 2012 - 20:27

Nowy ICS ma taką funkcję: How to set a hard data limit for your Android phone (“Ice Cream Sandwich” tip) | here's the thing

Czy ktoś się spotkał z czymś podobnym na iPhona? Jest to bardzo przydatna funkcja.

Pozdrawiam

#1887 Sociu

Sociu
  • 5 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 20:50

czesto dostaje np. pdf

---------- Wpis dodano o 20:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:31 ----------

jakie załączniki chciałbyś zapisywać?
zdjęcia możesz bez problemu zapisać bez ograniczenia ilościowego.

np. pdf. chciałbym zapisywac, aby w dowolnym momancie wysłac kilka

#1888 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:02

pdf też możesz zapisywać bez ograniczeń, wystarczy zainstalować iBooks.

wysyłanie PDF? hmm.. nie jest to możliwe z poziomu iBooks, ale np. App Store - FileApp (Documents & Files reader) wydaje mi się że posiada taką funkcję.

#1889 Slithered

Slithered
  • 189 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 21:23

Siemka, mógłby ktoś podesłać nazwę apki do sprawdzania baterii w iphone? Wpisywałem w szukacje forum takie frazy jak bateria, battery i wyskoczyło od ... tematów, także proszę o pomoc ;)

#1890 Unki

Unki
  • 8 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 23:07

Poszukuję aplikacji przypominającej o nieodebranym połączeniu,sms,mms,poczta. Na androidzie miałem spory wybór w tego typu aplikacjach,przewertowałem spore ilości stron na forum i nic nie znalazłem-czyżby iP był gorszy w tym temacie? Posiadam iP4s-ma to znaczenie?

#1891 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 11:01

coś na zasadzie swipe jest już w iOS ?

#1892 wojteksg

wojteksg
  • 19 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 18:07

Poszukuję aplikacji która będzie zliczać: wysłane SMSy (najważaniejsza opcja) rozmowy wychodzące transfer danych Chciałbym żeby jedna aplikacja zawierała te wszystkie opcje, ale jeśli to nie możliwe to najważniejsze są SMSy na Androidzie używałem Call Meter

#1893 Link

Link
  • 102 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 01:39

Witam wszystkich. Przez fakt, że admin usunął mój, jak widzicie, zawężony do aplikacji na iPada dla przesiadających się z laptopa, jestem zmuszony wkleić jego zawartość tutaj. Będę bardzo wdzięczny za sugestie, z adnotacją, którego pytania dotyczą. Wówczas będzie też wiadomo, że odpisujecie na mój post, a nie np. kolegi z postu wyżej. Zdecydowałem się zastąpić mojego wysłużonego Powerbook'a iPadem. Sprawa jest już postanowiona, poparta około miesięcznym dokształcaniem się w tej sprawie na forum. Znam mniej więcej ograniczenia iPada i doszedłem do tego, że mogę się z nimi pogodzić za cenę mobilności, przejrzystości i wszystkich zalet tabletu. iPada będę używał przede wszystkim do pracy i rozrywki (praktycznie wykluczając gry), będzie to po prostu moje narzędzie biznesowe. Potrzebuję pomocy w ustaleniu "zamienników" aplikacji, których używałem na Powerbooku, od razu zaznaczając w tym miejscu, że popularne tematy z forum przeczytałem dokładnie i w całości przed napisaniem nowego tematu (również te mające po 40 parę stron). Nie ograniczam się tylko do aplikacji z AppStore, Cydia również wchodzi w grę. Ponadto, jeśli jest aplikacja do kilku rzeczy naraz, tym bardziej się z nią zapoznam - jestem przeciwnikiem 3 tysięcy aplikacji, gdzie każda jest do czego innego. Oto, czego potrzebuję na iPadzie (w nawiasach sugeruję aplikacje, o których czytałem i które mogą spełnić moje oczekiwania, jednak jeśli macie jakieś uwagi, czy inne propozycje, chętnie się zapoznam): 1. Ogólna struktura plików i folderów, a' la Finder - chciałbym mieć program, który pozwoli na przeglądanie struktury plików i folderów z możliwością Kopiuj/wklej/usuń/zmień nazwę. Chciałbym, żeby program obsługiwał wifi sharing, tak żeby można było (gdy iPad jest w tej samej sieci Wifi) wrzucać pliki z kompa stacjonarnego, coś w rodzaju folderu publicznego, żeby kolega z pracy, który chce mi wysłać jakiś plik, mógł ominąć brak USB w iPadzie i po znalezieniu udostępniania wrzucił mi dane prosto do iPada. Dobrze też, żeby pliki o danych rozszerzeniach z poziomu takiej aplikacji a' la Finder w iPadzie otwierały się od razu w dedykowanych dla nich aplikacjach (np. po kliknięciu na pdf otwiera się w PDF Reader lub innym. Nie chcę, żeby jedna aplikacja otwierała wszysktie typy plików, z jednymi radząc sobie dobrze, a z drugimi w ogóle). 2. Podstawowy edytor plików txt - w tym formacie posiadam bazę kontaktów do moich klientów. 3. Aplikacja do słuchania stacji radiowych, która będzie działała w tle (coś na styl Fabryki muzy - aplikacja, w której po uruchomieniu pojawiają się najpopularniejsze stacje radiowe albo program, który pozwala dodawać pliki streamingowe .pls, .m3u czy inne). 4. Najlepsza aplikacja do obsługi plików .doc .xls, koniecznie z możliwością zapisu jako PDF. 5. Przeglądarka internetowa z możliwością pobierania plików, koniecznie z zapamiętywaniem danych konta użytkownika (tutaj myślę o Atomic Web Browser). 6. Kolejna przeglądarka, która wyświetli mi strony napisane we Flash'u - od razu zaznaczam, że nie chodzi o serwisy wideo czy durne gry - chodzi typowo o strony we Flash'u, na których mam swoje konta użytkownika. Z tej przeglądarki będę korzystał dość rzadko, więc nie musi być demonem prędkości - mam świadomość tej niedogodności iPada. 7. Aplikacja do drukowania wszelkiego rodzaju dokumentów na drukarce Brother w pracy (tu myślę o PrintCentral - jeśli znacie jakiś bardziej wszechstronny program obsługujący wiele urządzeń - zapraszam). 8. Coś w rodzaju Expose - tak się przyzwyczaiłem do tej funkcji w Mac OS, że chyba nie wystarczy mi zwykły pasek MultiTask. 9.DropBox - już używam, działa świetnie, na pewno zainstaluję go na iPadzie, więc fajnie, gdybyście brali pod uwagę wspieranie tej aplikacji w innych programach. 10. Aplikacja do przeglądania plików .pdf - chciałbym to połączyć z aplikają nr 11, tak żeby nie trzeba było powielać programów, ale koniecznie z podziałem na foldery, żeby czasopisma i gazety w .pdf mieć w jednym folderze, a dokumenty w .pdf do pracy w innym - byłoby bardziej czytelnie. 11. Aplikacja do czytania gazet w .pdf - chodzi mi o jak najbardziej funkcjonalną, wygodną w obsłudze, intuicyjną - cena jest nieistotna; czytanie gazet to coś, co będę robił niezwykle często na iPadzie. 12. Wirtualny kiosk z polskimi czasopismami - żeby w jednej aplikacji można było kupić dany numer jakiegoś czasopisma, bez potrzeby prenumeraty w osobnej dla każdej gazety aplikacji (patrz Newsweek). 13. Do książek w ePub iBooks - tu zależałoby mi przede wszystkim na synchronizacji z iPhone, żeby ta sama książka zsynchronizowana z iTunes w komputerze z iPadem i iPhonem otwierała się w miejscu, gdzie ją skończyłem. Nie zawsze będę mógł wyciągnąć iPada, a czytanie książek to jedna z niewielu czynności, które w miarę komfortowo można wykonywać na iPhone. 14. Do filmów - zakładam standardowy program od Apple - nie mam nic przeciwko wrzuceniu do listy kolejkowej HandBrake'a kilku sezonów np. Top Gear i zgrania ich potem naraz do iPada, zwłaszcza, że HandBrake radzi sobie dobrze z napisami. 15. Mam wrażenie, że na iPadzie przyda mi się nieużywany wcześniej program Spaces - ekran jest tak mały, że warto będzie, przy korzystaniu z funkcji Expose, mieć dostęp do dwóch (więcej nie będzie potrzeba) pulpitów. 16. Zdalny dostęp do komputera - zarówno wirtualnie (z dowolnego miejsca na świecie) jak i w tej samej sieci Wifi (najlepiej, żeby obsługiwał Mac i Windows) - w tym miejscu myślę o TeamViewer. 17. Aplikacja do rozpakowywania plików - wystarczy obsługa podstawowych rozszerzeń .rar i .zip (tu chyba najlepszą opcją będzie iUnarchive). 18. Aplikacja do tworzenia podstawowych rysunków (tu myślę o Adobe Ideas - mniej więcej taka funkcjonalność wystarczy).

#1894 jabłko-fan

jabłko-fan
  • 205 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 11:19

Witam, Chciałbym dowiedzieć się jaka jest najlepsza, aplikacja pogodowa na iPada:)

#1895 arcio_dr

arcio_dr
  • 17 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 13:51

Witam poszukuję aplikacji która umożliwiałaby odbieranie SMS. Na wysyłanie znalazłem ale czy odbierają to nic nie jest napisane.Pozdrawiam. P.s. Wiem o cydii i o jailbreak ale nie jest dostępny na iOS 5

#1896 rafek93

rafek93
  • 41 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 16:31

Automatyczne ponowne wybieranie w przypadku kiedy numer zajęty Czy ktos moze znalazl taka opcje bo nie moge sie doszukac? a klikanie za kazdym razem klawisza na ekranie telefonu jest troche uciazliwe ...

#1897 pitrekp1

pitrekp1
  • 2 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 19:25

szukam aplikacji do zarządzania dźwiękiem iphone 2. szukając i czytają wyszperałem że jest aplikacja general info którą da się zmieniać dźwięk/wibracja normalnie bez użycia przycisku zewnętrznego niestety jest to aplikacja chyba na iphona3 gdyż jak chce ją pobrać to wyskakuje komunikat o nieodpwiedniej wersji softu. czy istnieje podobna aplikacja na iphona 2 lub inny sposob przełączania? chociaż by jednorazowo bo stanął niestety na bez dźwięku

#1898 dyszek

dyszek
  • 36 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 23:04

Witam Poszukuje aplikacji androidlock na ip 4 ios 5.0.1 po jb. niestety pozycja z cydii androidlock xt jest platna. Czy zna ktos podobny program z cydii darmowy? albo z app store aplikacje? //juz nie potzrebna, dowiedzialem sie ze jak posiadam lockscreena "typophone" to nie bedzie mi to działac - to prawda?

#1899 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 16 stycznia 2012 - 23:53

szukam aplikacji do zarządzania dźwiękiem iphone 2. szukając i czytają wyszperałem że jest aplikacja general info którą da się zmieniać dźwięk/wibracja normalnie bez użycia przycisku zewnętrznego niestety jest to aplikacja chyba na iphona3 gdyż jak chce ją pobrać to wyskakuje komunikat o nieodpwiedniej wersji softu. czy istnieje podobna aplikacja na iphona 2 lub inny sposob przełączania? chociaż by jednorazowo bo stanął niestety na bez dźwięku

Jak znajdziesz, podeślij mi też proszę, z tym, że ja na 3Gs potrzebuję, bo przełącznik padł.

Dodatkowo poszukam programu do robienia panoramy. Nie pamiętam jak się nazywał, ale jakaś taka dziwna długa nazwa była. A zdjęcia się robiło na zasadzie 'łączenia' takich dwóch bąbelków jak gdyby, tak zazębiały się. ;-)

#1900 pitrek-p1

pitrek-p1
  • 1 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 14:13

na 3g powinna Ci działać generalinfo. u mnie na 2 niestety nie da się pobrać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych