Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#1426 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 06 września 2011 - 09:26

Szyfrowanie smsów iphone, coś a'la BlackBerry Witam! Szukam czegoś co potrafi szyfrować smsy tak skutecznie jak BlackBerry. Chodzi raczej o szfrowanie w czasie wysłania ich a nie szyforwanie pamięci telefonu. W przypadku BlackBerry działa to bardzo skutecznie. Czy ktoś zna poważny program szyfrujący? pozdrawiam edit: czy w ogóle iphone jest zdolny "technicznie" do czegoś takiego?

#1427 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 06 września 2011 - 10:03

Szyfrowanie smsów iphone, coś a'la BlackBerry
Witam!
Szukam czegoś co potrafi szyfrować smsy tak skutecznie jak BlackBerry. Chodzi raczej o szfrowanie w czasie wysłania ich a nie szyforwanie pamięci telefonu.
W przypadku BlackBerry działa to bardzo skutecznie.

Czy ktoś zna poważny program szyfrujący?

pozdrawiam
edit:
czy w ogóle iphone jest zdolny "technicznie" do czegoś takiego?

Szyfrowania jest z reguły sprawa oprogramowania, wiec iPhone jest w stanie to zrobić, ale w systemie nie ma czegoś takiego zaimplementowane. Może w Cydii jakieś oprogramowanie będzie, ale kto odczyta takie sms'y? Na drugim telefonie musiał by być program, który odszyfruje sms'a. W BlackBerry podejzewam, ze to działa tylko miedzy tymi samymi telefonami.

#1428 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 06 września 2011 - 15:15

Mam pytanie czy istnieje jakiś program dla Iphona 3g 4.2.1 żeby zrobić z niego hotspot ? Tak jak to jest w Iphonie 4 ?

#1429 Pruchol

Pruchol
  • 50 postów

Napisano 06 września 2011 - 18:25

Witam poszukuję aplikacji dzięki której będę mógł zrobić proste animacje (u kolegi widziałem)czyli rysuje coś później rysuję następna klatkę następna następna aż później odtwarzam i jest film ? wie ktoś co to za aplikacja ?

#1430 hoogs

hoogs
  • 132 postów

Napisano 06 września 2011 - 19:29

Czy wie ktoś z was, jak ta gra się nazywa?
tzn pod jaką nazwą znaleźć ją w appstore?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#1431 Navaja

Navaja
  • 30 postów

Napisano 07 września 2011 - 06:26

Dzień dobry, potrzebuje przerzucić z laptopa (system Mac OS 10.6) na iPhona 4 ok. 100 MB plików tekstowych w doc., txt. oraz pdf. Wiem, że są aplikacje typu: iphone Explorer, iphone Disk czy Sync Mate Pro ale chodzi mi również o możliwość synchronizacji tych plików. Przede wszystkim tych z doc., które są na bieząco uzupełniane. Nie wiem czy taka opcja występuje również w kombajnach typu ReaddleDocs2. Nie potrzebuje otwierać ani obrabiać tych plików na iPhonie, ważne by była możliwość ich podglądu. Telefon jest nowy, bez JB. Z góry dziękuję za pomoc i podpowiedzi co zainstalować. Program nie musi być darmowy.

#1432 delgadur

delgadur
  • 233 postów

Napisano 07 września 2011 - 07:02

Może Dropbox wystarczy?

#1433 Navaja

Navaja
  • 30 postów

Napisano 07 września 2011 - 08:06

Dziękuję za podpowiedź. O dropbox myślałem ale nie pasuje mi z dwóch względów: 1. To są ważne informacje i nie chciałbym, żeby gdzieś z serwera wyciekły tak więc wolę mieć je przy sobie na telefonie 2. Nie znam sie do końca na tym ale żeby mieć dostęp do tych informacji na serwerze trzeba być w sieci a zasięg nie zawsze jest albo przy rooamingu zżera kosmiczne pieniądze jak nie ma połączenina przez WiFi. Czy w aplikacjach iPhone Explorer lub iPhone Disk nie ma możliwości synchronizacji? Wprawdzie na ich stronie jest dokładny opis ale ja z angielskiego kulawy jestem.

#1434 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 07 września 2011 - 08:10

Dziękuję za podpowiedź. O dropbox myślałem ale nie pasuje mi z dwóch względów:
1. To są ważne informacje i nie chciałbym, żeby gdzieś z serwera wyciekły tak więc wolę mieć je przy sobie na telefonie
2. Nie znam sie do końca na tym ale żeby mieć dostęp do tych informacji na serwerze trzeba być w sieci a zasięg nie zawsze jest albo przy rooamingu zżera kosmiczne pieniądze jak nie ma połączenina przez WiFi.
Czy w aplikacjach iPhone Explorer lub iPhone Disk nie ma możliwości synchronizacji? Wprawdzie na ich stronie jest dokładny opis ale ja z angielskiego kulawy jestem.

Dropbox może synchronizowac dane bezpośrednio na telefonie. Ale jeśli masz JB, to przecież możesz bez problemu wgrac jakieś pliki. Nie rozumiem, w czym problem?

#1435 haha40027

haha40027
  • 14 postów

Napisano 07 września 2011 - 08:13

@UP
Widzisz to co napisał?

Telefon jest nowy, bez JB.

#1436 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 07 września 2011 - 08:57

@UP
Widzisz to co napisał?

Masz rację, moje niedopatrzenie.
Jeśli chodzi o pytanie, to można użyć jakiegoś programu, który działa jak pamięć USB i przesyłać pliki przez interesie www.

#1437 Navaja

Navaja
  • 30 postów

Napisano 07 września 2011 - 14:57

Nie jestem kumaty w programach ale chodzi mi o program, który traktuje iPhona jako pamięć USB i na niego mogę po kablu zrzucić wpomniane pliki. Wiem, że spokojnie podoła to Iphon Explorer. Pytanie tylko czy on również może zsynchronizować pliki? Może ktoś zna taką aplikację ? Poprostu nie chce mi się za kazdym razem zapisywać tych zmienionych plików od nowa na telefonie tylko np. raz na dwa dni podłącze telefon do kompa i zrobię synchro tego co uległo zmianie. Da się tak czy takie rzeczy to tylko w Erze? bialy_ikar Czy moze bliżej wyjasnić na czym polega drobox? Jak rozumiem by mieć dostęp do moich plików muszę byc online? Czy się mylę?

#1438 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 07 września 2011 - 15:43

Dropbox jest dyskiem sieciowym. Klient na komputerze działa w taki sposób, że lokalnie, na dysku masz katalog Dropboxa, w którym masz wszystkie swoje pliki, które chcesz przesłać do Dropboxa. Dostęp do tego katalogu masz przez cały czas, nawet, jeśli jesteś offline. A, oprócz tego, wszystkie pliki wrzucone do tego katalogu, automatycznie synchronizują się z dyskiem sieciowym w internecie. Nie musisz wciskać żadnego przycisku "Synchronizuj", synchronizacja przebiegnie automatycznie. Dodatkowo w ustawieniach klienta Dropbox zainstalowanego na dysku możesz sobie wybrać, czy aby na pewno wszystkie pliki mają być synchronizowane. Np. masz 3 dokumenty wrzucone do Dropboxa i nie chcesz aby dwa z nich synchronizowały się nadal z plikami lokalnymi. W takim przypadku będą one nadal dostępne online, ale już nie na twoim komputerze (chyba ;)). Dodatkowo w razie przypadkowego usunięcia pliku z dysku, Dropbox automatycznie zachowuje ileś tam kopii tego pliku wstecz (nie pamiętam ile) i zawsze (przez interfejs www) można odzyskać te pliki. W aplikacji na iPhone masz w opcjach możliwość ustawienia lokalnej przestrzeni jaką będą zajmować pliki z Dropboxa. Od zera do 1GB (przynajmniej ja tak mam na iPadzie). Nie wiem tylko, czy pliki będą ci się pobierać automatycznie na iPhone, czy musisz je na iPhone najpierw otworzyć. Normalnie na PC/Maku pliki pobierają się automatycznie. Dodatkowym plusem Dropboxa jest to, że korzysta z niego wiele aplikacji dostępnych dla iOS. Np. edytory tekstu, które zapisują swoje pliki w Dropboxie, przez co masz do nich dostęp nie tylko z iOS, ale też przez internet oraz od razu ze swojego komputera. Różne programy zapisują w Dropboxie swoje ustawienia, tak, że po usunięciu tych programów, nie tracisz ich ustawień. Można też udostępniać pliki i katalogi znajomym, można udostępnić jakiś katalog tak, by synchronizował pliki po między twoimi znajomymi. Zresztą, to jest temat rzeka. Jedynym mankamentem dla ciebie może być fakt braku szyfrowania plików, ale jeśli ważne, firmowe dane chcesz trzymać na telefonie, to chyba Dropxox nie będzie takim problemem ;) Zresztą co do braku szyfrowania, to nie jestem taki pewny, Musiał byś doczytać. Dodatkowo Dropboxa można ustawić tak, aby korzystał np z dysku lokalnego, a nie jakichś tam serwerów. Robisz sobie szyfrowany dysk podłączony do routera, podłączasz go do Dropboxa i masz własną przestrzeń dyskową dostępną online. Załóż sobie darmowe konto, zainstaluj, może trochę poczytaj na ten temat i sam sprawdź z czym to się je.

#1439 ManSheaL

ManSheaL
  • 39 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 07 września 2011 - 20:58

Czy istnieje może jakiś rozkład jazdy autobusów uwzględniający miasto Rybnik. Tylko żeby aplikacja nie wymagała stałego dostępu do internetu bo mam zamiar korzystać z nie na ipod Touch.

#1440 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 września 2011 - 05:57

Poszukuje aplikacji na której mógłbym sobie zaimportowac zdjęcia oraz np rysikiem do ipada zrobić pętlę na zdjęciu? Rozumiecie ze naprzyklad jest zdjęcie z korkiem samochodowym i chce zaznaczyć w pętlę dany samochod i powiedziec co to za marka itd żeby na prezentacji wiedzieli o którym ja mówię? Bo chciałbym takie cos na maturę sobie zrobić :)

#1441 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 08 września 2011 - 06:44

Poszukuje aplikacji na której mógłbym sobie zaimportowac zdjęcia oraz np rysikiem do ipada zrobić pętlę na zdjęciu? Rozumiecie ze naprzyklad jest zdjęcie z korkiem samochodowym i chce zaznaczyć w pętlę dany samochod i powiedziec co to za marka itd żeby na prezentacji wiedzieli o którym ja mówię?
Bo chciałbym takie cos na maturę sobie zrobić :)

Adobe Ideas ?

#1442 Foto

Foto
  • 32 postów
  • SkądWarszawka

Napisano 09 września 2011 - 13:10

Witam Czy jest jakiś program ew. Patent pozwalający robić choćby proste strony www na IPADzie ( nie na ipada tylko na IPADzie ) Moze z jakichś gotowych wzorów ? Pozdrawiam

#1443 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 09 września 2011 - 15:06

Witam

Czy jest jakiś program ew. Patent pozwalający robić choćby proste strony www na IPADzie ( nie na ipada tylko na IPADzie ) Moze z jakichś gotowych wzorów ?

Pozdrawiam

Podłączam się do pytania.

#1444 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 września 2011 - 15:18

Poszukuję atlasu anatomicznego w języku polskim. Istnieje w ogóle taki?

#1445 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 09 września 2011 - 15:37

Podłączam się do pytania.

To zależy co dokładnie oczekujesz od takiego programu. Strony można tworzyć w zwykłym edytorze txt. Jeśli chodzi o szablony, to są chyba jakieś takie programy, ale nie wiem, czy mają jakieś ograniczenia w postaci "tylko dla iPhone/iPada". Z tego co widzę, to w AppStore jest np. Textastic Code Editor, CSS3Machine, Editor for iPad, Gusto, for i: Code Editor for the iPad, Codosaurus ale to są programy głównie do pisania z palca. Nie wiem, czy Gusto nie pozwala na coś więcej.

#1446 grzes1230

grzes1230
  • 104 postów

Napisano 09 września 2011 - 21:53

Jaki jest najlepszy GPS do współrzędnych ( np. N 49° 57.700' E 020° 58.300') i żeby mi jak najlepiej pokazało miejsce ??

#1447 DonCorleone666

DonCorleone666
  • 365 postów
  • SkądKalisz

Napisano 09 września 2011 - 23:23

Mam toucha, chciałem z niego zrobic nawigację :D Mam telefon z gpsem, szukam czegos tańszego niz BT Stack GPS (5$) tak zeby mi udostepniala przez Bluetooth GPS do iPoda.

#1448 Navaja

Navaja
  • 30 postów

Napisano 11 września 2011 - 15:41

bialy_ikar dzięki za info o dropboxie ale dla mnie to czarna magia.:-( Znalazłem pochlebne opinie o aplikacji iFiles i mam pytania zanim go zanabędę: czy iFiles zapisuje pliki na dysku telefonu czy też tylko na jakimś wirualnym dysku, do którego by mieć dostęp muszę być w sieci? Nie muszę ich obrabiać, wystarczy, żebym miał podgląd ich zawartości. Czy w iFiles można tworzyć katalogi, foldery, podfoldery? Kolejne pytanie to czy za pomocą iFiles mogę te pliki synchronizować między telefonem a komputerem?

#1449 MaRith

MaRith
  • 180 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 września 2011 - 18:37

Szukam programu typu "Fiszki" do nauki słówek. Ważną rzeczą, aby miał możliwość dodawania własnych zestawów. I fajnie by było gdyby miał system losowania słówek jak np. Speeq, gdzie powtarza nie zapamiętana słowa. Tylko App Store

#1450 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 11 września 2011 - 23:05

bialy_ikar
dzięki za info o dropboxie ale dla mnie to czarna magia.:-(
Znalazłem pochlebne opinie o aplikacji iFiles i mam pytania zanim go zanabędę:
czy iFiles zapisuje pliki na dysku telefonu czy też tylko na jakimś wirualnym dysku, do którego by mieć dostęp muszę być w sieci? Nie muszę ich obrabiać, wystarczy, żebym miał podgląd ich zawartości.
Czy w iFiles można tworzyć katalogi, foldery, podfoldery?
Kolejne pytanie to czy za pomocą iFiles mogę te pliki synchronizować między telefonem a komputerem?

iFiles jest zwykłym managerem plików. Raczej nie będziesz mógł w nim synchronizować plików.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych