Poszukiwania aplikacji.
Napisano 19 listopada 2016 - 03:33
Na androida jest aplikacja bt notifilier obsługująca smartwatche min. chińskiej produkcji.
Poszukuje odpowiednika na iOs
Napisano 21 listopada 2016 - 21:22
Cześć,
Po wielu latach męczenia się w większym lub mniejszym stopniu z natywną aplikacją Mail od Apple, rozpoczynam poszukiwanie kompleksowego rozwiązania mojego problemu.
Korzystam z wielu skrzynek pocztowych, natomiast z racji stażu w programie (dwa główne konta mailowe są pierwszymi adresami, jakie posiadam i nie chciałbym się ich pozbywać) skupiam się na kontach w domenie *.wp.pl. Mam trzy urządzenia, na których chciałbym pełnego ujednolicenia maili - Mac, iPhone i iPad (jeśli propozycje będą tego wymagały, jestem skłonny odpuścić iPhone'a).
Dodam jeszcze tylko, że nie korzystam z konta @mac.com, bo nie chciałem mnożyć kolejnych kont.
Moje warunki dotyczące całości systemu:
- nie może to być produkt Google'a (nie korzystam z Gmaila, ani żadnych usług od Google, poza przeglądarką)
- musi posiadać możliwość filtrowania SPAMu w taki sposób, że jeśli oznaczę maila jako SPAM na np. iPadzie, na iPhone i Mac'u też będzie tak oznaczony i będzie w folderze SPAM na każdym z tych urządzeń
- musi posiadać możliwość stosowania automatycznych reguł - jeśli odbiorca to "x" - przenieś wiadomość z Inbox do "Praca", itd.
- może to być rozwiązanie serwerowe - jeśli istnieje możliwość postawienia serwera na Macu, który będzie zbiorczo przejmował wiadomości ze skonfigurowanych adresów mailowych, narzuci zdefiniowane filtry, zgodnie z regułami posortuje pocztę w odpowiednich folderach i po tych operacjach prześle przez push do pozostałych urządzeń
- pełna synchronizacja folderów - nie potrzebuję i nigdy przez wiele lat nie potrzebowałem osobnych skrzynek Inbox na każde konto pocztowe, za to potrzebuję mieć strukturę folderów, w których trzymam określone maile i mam do nich dostęp z każdego z trzech moich urządzeń
- na koniec formalna oczywistość - musi umożliwiać wybór konta, z którego będę odpowiadał na wiadomość lub tworzył nową.
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie, w tym również linki do podobnych tematów, linki do źródeł w których opisywane jest rozwiązanie takiego kompleksowego systemu, itp.
- konrad white lubi to
Napisano 23 listopada 2016 - 00:43
Jakiś fajny odpowiednik tej aplikacji tylko, że na iOS'a? Do nauki słówek z angielskiego
Spróbuj Memrise
Napisano 24 listopada 2016 - 18:01
Istnieje jakaś aplikacja, która zarządzałaby sposobem odblokowywania ekranu? Chodzi mi o to, żeby po dłuższej nieaktywności telefon żądał podania hasła i nie dawał się odblokować odciskiem palca. Najlepiej, żeby była też możliwość ręcznego włączania tego typu blokady.
Napisano 28 listopada 2016 - 09:44
Witam,
wczoraj wieczorem naładowałem telefon(IP7) do 100%. Zazwyczaj budząc się rano nie ubywał ani 1 % przez noc a budząc się dzisiaj miałem 94%. Sprawdziłem i "użycie" i "w gotowości" mam taki sam wynik, także coś jest nie tak.
Nic nowego nie instalowałem, nie zmieniałem żadnych ustawień.
Stąd moje pytanie. Czy znacie program, który ukazuje zużycie baterii w czasie rzeczywistym(tak jak w androidzie)?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Napisano 30 listopada 2016 - 10:55
Hej,
potrzebuję zamiennika dla aplikacji Mail na iOS w iPhone.
Zakupiłem Boxera Pro, jednak brakuje w nim głównej funkcjonalności, bez której uważam aplikację za bezużyteczną - nie da się skopiować adresu e-mail.
Jaką aplikację polecicie jako zamiennik dla Maila i Boxera? To czego oczekuję od klienta poczty to:
- możliwość podpięcia kilku kont (najlepiej bez ich limitu ponieważ czasami mam ich więcej niż 10)
- możliwość podpięcia kont poprzez imap, także gmaila i iclouda.
- możliwość ustawienia podpisów dla każdego konta oddzielnie
- możliwość kopiowania adresu e-mail (w ogóle jak największej ilości rzeczy, tekstu etc.) z maili lub nagłówków adresowych.
- Chciałbym by aplikacja pobierała jedynie nagłówki wiadomości i dociągała resztę wraz z załącznikami dopiero po otwarciu wiadomości
- mile widziana będzie obsługa "gestów" (przesunięcie w lewo lub w prawo maila na liście daje jakiś efekt - podobnie jak w mailu)
- mile widziana obsługa wizytówek vcard (.vcf)
- mile widziana obsługa backupów poczty do icloud lub innej chmury
- mile widziana obsługa kontaktów pobranych z gmail, icloud i samego telefonu.
Z góry dziękuję za wszystkie propozycje.
Grzebałem nieco w sieci, ale wszystkie listy top są strasznie przeterminowane i średnio dobrym pomysłem byłoby opieranie się na nich.
EDIT: Może - a zapewne nawet musi - być płatna .
Użytkownik Delano90 edytował ten post 30 listopada 2016 - 11:07
MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2
Napisano 30 listopada 2016 - 10:56
Napisano 30 listopada 2016 - 12:38
EDIT: Może - a zapewne nawet musi - być płatna .
A testowałeś darmowego Outlooka? (sam osobiście miałem go chwilę więc nie wiem czy spełnia wszystkie Twoje wymagania).
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 01 grudnia 2016 - 11:42
A testowałeś darmowego Outlooka? (sam osobiście miałem go chwilę więc nie wiem czy spełnia wszystkie Twoje wymagania).
Pytanie czy ogarnia IMAPa, bo ten na macOS nie za bardzo. W ogóle MS nie lubi IMAPa z tego co zauważyłem. Na MBA miałem problem z nim taki, że musiałem co kilkanaście minut wyłączać klienta i go włączać znów żeby IMAP się zsynchronizował bo tak łapie błędy synchronizacji (Office 365 z Outlookiem 2016), dlatego przeszedłem na Thunderbirda.
Mam na oku dwie aplikacje:
- Airmail - płatny, kosztuje niecałe 5$ czy tam €
- Spark - darmowy, na razie tego pobrałem.
Podłączę do Sparka później w domu wszystkie konta mailowe i sprawdzę co to za program, bo opinii ma wiele i dość dobre. Nie wiem czy jego funkcjonalności mi wystarczą.
Ktoś korzystał z tych aplikacji i może którąś polecić? Coś więcej napisać niż to co jest w AppStore? Z góry dzięki.
MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2
Napisano 03 grudnia 2016 - 12:03
Mam pytanie dotyczące programów obsługujących Handoff. Wiadomo działają programy systemowe, ale mogą działać również programy developerów. Znacie jakieś programy, które to obsługują ?
Napisano 04 grudnia 2016 - 14:26
Cześć. Poszukuję dobrej aplikacji kalendarza, ponieważ ten stockowy nie bardzo mi podchodzi, bardzo pasował mi ten, który był na andku. Jakieś propozycje?
MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 | iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch Ultra | AirPods Pro |
Napisano 04 grudnia 2016 - 18:32
Witajcie, jest wiele menadżerów plików, ale czy dzięki jakiemuś po podłączeniu do komputera ujrzę folder lub dysk by szybko wgrać do niego pliki? Wiem, że w cydia jest kilka aplikacji które to umożliwiają ale nie chciałbym już robić jb, tylko jakiś sprawnie działający menadżer plików z app store.
Użytkownik yelram edytował ten post 04 grudnia 2016 - 19:07
Napisano 05 grudnia 2016 - 09:40
Witajcie, jest wiele menadżerów plików, ale czy dzięki jakiemuś po podłączeniu do komputera ujrzę folder lub dysk by szybko wgrać do niego pliki? Wiem, że w cydia jest kilka aplikacji które to umożliwiają ale nie chciałbym już robić jb, tylko jakiś sprawnie działający menadżer plików z app store.
Bez JB nie będzie to tak nigdy działało na iOS. Apple zakłada tylko wrzucanie treści przez iTunes.
Napisano 05 grudnia 2016 - 10:33
Dzięki za odpowiedź. Marzę o czymś w stylu iFinder...
Napisano 05 grudnia 2016 - 13:17
Witam. Szukam aplikacji do rejestrowania czasu pracy z automatycznym dodawaniem przerw,stawką godzinową, raportami w pdf i innych formatach. Na androidzie moje wymagania spełnia Time Recording -tak dla porównania.
Napisano 05 grudnia 2016 - 18:00
@kkociubowski, chodziło mi o trochę coś innego ale z tego co widzę ta aplikacja prezentuje się nieźle, wypróbuję, dzięki.
Napisano 05 grudnia 2016 - 18:08
Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64 --> Black 12/128
Napisano 06 grudnia 2016 - 21:06
Cześć poszukuje alternatywnej aplijacji AirDroida która pozwalała by mi kontrolować mojego IPhone z poziomu komputera, głównie chodzi o przeglądanie zdjęć pisanie sms i wybieranie połączenia.
Napisano 06 grudnia 2016 - 21:09
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 06 grudnia 2016 - 21:45
Pytanie czy ogarnia IMAPa, bo ten na macOS nie za bardzo. W ogóle MS nie lubi IMAPa z tego co zauważyłem. Na MBA miałem problem z nim taki, że musiałem co kilkanaście minut wyłączać klienta i go włączać znów żeby IMAP się zsynchronizował bo tak łapie błędy synchronizacji (Office 365 z Outlookiem 2016), dlatego przeszedłem na Thunderbirda.
Mam na oku dwie aplikacje:
- Airmail - płatny, kosztuje niecałe 5$ czy tam €
- Spark - darmowy, na razie tego pobrałem.
Podłączę do Sparka później w domu wszystkie konta mailowe i sprawdzę co to za program, bo opinii ma wiele i dość dobre. Nie wiem czy jego funkcjonalności mi wystarczą.
Ktoś korzystał z tych aplikacji i może którąś polecić? Coś więcej napisać niż to co jest w AppStore? Z góry dzięki.
Ja z Outlookiem to próbowałem tak co 3 miesiące i zawsze wracałem do systemowego. Ale i on zaczął nawalać, nie otwierał załaczników które były pobrane. Kolejny raz zainstalowałem Outlook z pakietu Office 365 i miła niespodzianka. Wreszcie działa i o dziwo synchronizuje kalendarz między outlook.com macbookiem i iphonem. Cuda. Normalne cuda.
Napisano 11 grudnia 2016 - 23:25
Witajcie,
poszukuję apki umożliwiającej przedstawienie profilu z ThinkSpeak - temperatura itp.
Odpowiednik czegoś takiego na andka:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.livi.thingspeakmonitor&hl=pl
Generalnie zależy mi na widżecie , a nie na samym wyświetleniu wykresu, bo takie coś znalazłem.
Może na Cydii coś jest?
Napisano 12 grudnia 2016 - 18:01
Napisano 12 grudnia 2016 - 18:23
https://appsto.re/pl/Fih4z.i
iMovie autorstwa Apple
https://appsto.re/pl/r0rFw.i
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych