Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 4 głosy

Poszukiwania aplikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5406 odpowiedzi w tym temacie

#4901 Rafał Duda

Rafał Duda
  • 8 postów

Napisano 19 listopada 2016 - 03:33

Po polsku to już pisze ;)
Na androida jest aplikacja bt notifilier obsługująca smartwatche min. chińskiej produkcji.
Poszukuje odpowiednika na iOs

#4902 Link

Link
  • 102 postów

Napisano 21 listopada 2016 - 21:22

Cześć,

Po wielu latach męczenia się w większym lub mniejszym stopniu z natywną aplikacją Mail od Apple, rozpoczynam poszukiwanie kompleksowego rozwiązania mojego problemu.

Korzystam z wielu skrzynek pocztowych, natomiast z racji stażu w programie (dwa główne konta mailowe są pierwszymi adresami, jakie posiadam i nie chciałbym się ich pozbywać) skupiam się na kontach w domenie *.wp.pl. Mam trzy urządzenia, na których chciałbym pełnego ujednolicenia maili - Mac, iPhone i iPad (jeśli propozycje będą tego wymagały, jestem skłonny odpuścić iPhone'a).

Dodam jeszcze tylko, że nie korzystam z konta @mac.com, bo nie chciałem mnożyć kolejnych kont.

Moje warunki dotyczące całości systemu:

- nie może to być produkt Google'a (nie korzystam z Gmaila, ani żadnych usług od Google, poza przeglądarką)

- musi posiadać możliwość filtrowania SPAMu w taki sposób, że jeśli oznaczę maila jako SPAM na np. iPadzie, na iPhone i Mac'u też będzie tak oznaczony i będzie w folderze SPAM na każdym z tych urządzeń

- musi posiadać możliwość stosowania automatycznych reguł - jeśli odbiorca to "x" - przenieś wiadomość z Inbox do "Praca", itd.

- może to być rozwiązanie serwerowe - jeśli istnieje możliwość postawienia serwera na Macu, który będzie zbiorczo przejmował wiadomości ze skonfigurowanych adresów mailowych, narzuci zdefiniowane filtry, zgodnie z regułami posortuje pocztę w odpowiednich folderach i po tych operacjach prześle przez push do pozostałych urządzeń

- pełna synchronizacja folderów - nie potrzebuję i nigdy przez wiele lat nie potrzebowałem osobnych skrzynek Inbox na każde konto pocztowe, za to potrzebuję mieć strukturę folderów, w których trzymam określone maile i mam do nich dostęp z każdego z trzech moich urządzeń

- na koniec formalna oczywistość - musi umożliwiać wybór konta, z którego będę odpowiadał na wiadomość lub tworzył nową.

Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek sugestie, w tym również linki do podobnych tematów, linki do źródeł w których opisywane jest rozwiązanie takiego kompleksowego systemu, itp.

• konrad white lubi to

#4903 Legrys

Legrys
  • 35 postów

Napisano 23 listopada 2016 - 00:43

Jakiś fajny odpowiednik tej aplikacji tylko, że na iOS'a? :) Do nauki słówek z angielskiego

Spróbuj Memrise :)

#4904 Firnomir

Firnomir
  • 2 postów

Napisano 24 listopada 2016 - 18:01

Istnieje jakaś aplikacja, która zarządzałaby sposobem odblokowywania ekranu? Chodzi mi o to, żeby po dłuższej nieaktywności telefon żądał podania hasła i nie dawał się odblokować odciskiem palca. Najlepiej, żeby była też możliwość ręcznego włączania tego typu blokady.

#4905 Mohabe Babebed

Mohabe Babebed
  • 38 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 09:44

Witam, 

wczoraj wieczorem naładowałem telefon(IP7) do 100%. Zazwyczaj budząc się rano nie ubywał ani 1 % przez noc a budząc się dzisiaj miałem 94%. Sprawdziłem i "użycie" i "w gotowości" mam taki sam wynik, także coś jest nie tak. 

Nic nowego nie instalowałem, nie zmieniałem żadnych ustawień.

Stąd moje pytanie. Czy znacie program, który ukazuje zużycie baterii w czasie rzeczywistym(tak jak w androidzie)?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

#4906 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 30 listopada 2016 - 10:55

Hej,

potrzebuję zamiennika dla aplikacji Mail na iOS w iPhone.

Zakupiłem Boxera Pro, jednak brakuje w nim głównej funkcjonalności, bez której uważam aplikację za bezużyteczną - nie da się skopiować adresu e-mail.

Jaką aplikację polecicie jako zamiennik dla Maila i Boxera? To czego oczekuję od klienta poczty to:

- możliwość podpięcia kilku kont (najlepiej bez ich limitu ponieważ czasami mam ich więcej niż 10)

- możliwość podpięcia kont poprzez imap, także gmaila i iclouda.

- możliwość ustawienia podpisów dla każdego konta oddzielnie

- możliwość kopiowania adresu e-mail (w ogóle jak największej ilości rzeczy, tekstu etc.) z maili lub nagłówków adresowych.

- Chciałbym by aplikacja pobierała jedynie nagłówki wiadomości i dociągała resztę wraz z załącznikami dopiero po otwarciu wiadomości

- mile widziana będzie obsługa "gestów" (przesunięcie w lewo lub w prawo maila na liście daje jakiś efekt - podobnie jak w mailu)

- mile widziana obsługa wizytówek vcard (.vcf)

- mile widziana obsługa backupów poczty do icloud lub innej chmury

- mile widziana obsługa kontaktów pobranych z gmail, icloud i samego telefonu.

Z góry dziękuję za wszystkie propozycje.

Grzebałem nieco w sieci, ale wszystkie listy top są strasznie przeterminowane i średnio dobrym pomysłem byłoby opieranie się na nich.

EDIT: Może - a zapewne nawet musi - być płatna :).

Użytkownik Delano90 edytował ten post 30 listopada 2016 - 11:07

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#4907 Intei

Intei
  • 6 postów

Napisano 30 listopada 2016 - 10:56

Cześć, szukam darmowej i w miarę dobrej aplikacji do robienia zdjeć typu Slow Shutter rysowanie światłem. Ktoś coś? ;-)

#4908 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopada 2016 - 12:38

EDIT: Może - a zapewne nawet musi - być płatna :).

A testowałeś darmowego Outlooka? (sam osobiście miałem go chwilę więc nie wiem czy spełnia wszystkie Twoje wymagania). 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#4909 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 01 grudnia 2016 - 11:42

A testowałeś darmowego Outlooka? (sam osobiście miałem go chwilę więc nie wiem czy spełnia wszystkie Twoje wymagania). 

Pytanie czy ogarnia IMAPa, bo ten na macOS nie za bardzo. W ogóle MS nie lubi IMAPa z tego co zauważyłem. Na MBA miałem problem z nim taki, że musiałem co kilkanaście minut wyłączać klienta i go włączać znów żeby IMAP się zsynchronizował bo tak łapie błędy synchronizacji (Office 365 z Outlookiem 2016), dlatego przeszedłem na Thunderbirda.

Mam na oku dwie aplikacje:

- Airmail - płatny, kosztuje niecałe 5$ czy tam €

- Spark - darmowy, na razie tego pobrałem.

Podłączę do Sparka później w domu wszystkie konta mailowe i sprawdzę co to za program, bo opinii ma wiele i dość dobre. Nie wiem czy jego funkcjonalności mi wystarczą.

Ktoś korzystał z tych aplikacji i może którąś polecić? Coś więcej napisać niż to co jest w AppStore? Z góry dzięki.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#4910 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 03 grudnia 2016 - 12:03

Mam pytanie dotyczące programów obsługujących Handoff. Wiadomo działają programy systemowe, ale mogą działać również programy developerów. Znacie jakieś programy, które to obsługują ?

#4911 Demos

Demos
  • 139 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 grudnia 2016 - 14:26

Cześć. Poszukuję dobrej aplikacji kalendarza, ponieważ ten stockowy nie bardzo mi podchodzi, bardzo pasował mi ten, który był na andku. Jakieś propozycje? :)

MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch UltraAirPods Pro | 

#4912 yelram

yelram
  • 108 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 18:32

Witajcie, jest wiele menadżerów plików, ale czy dzięki jakiemuś po podłączeniu do komputera ujrzę folder lub dysk by szybko wgrać do niego pliki? Wiem, że w cydia jest kilka aplikacji które to umożliwiają ale nie chciałbym już robić jb, tylko jakiś sprawnie działający menadżer plików z app store.

Użytkownik yelram edytował ten post 04 grudnia 2016 - 19:07

#4913 Delano90

Delano90
  • 434 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 grudnia 2016 - 09:40

Witajcie, jest wiele menadżerów plików, ale czy dzięki jakiemuś po podłączeniu do komputera ujrzę folder lub dysk by szybko wgrać do niego pliki? Wiem, że w cydia jest kilka aplikacji które to umożliwiają ale nie chciałbym już robić jb, tylko jakiś sprawnie działający menadżer plików z app store.

Bez JB nie będzie to tak nigdy działało na iOS. Apple zakłada tylko wrzucanie treści przez iTunes.

#4914 yelram

yelram
  • 108 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 10:33

Dzięki za odpowiedź. Marzę o czymś w stylu iFinder... 

#4915 robal45

robal45
  • 1 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 13:17

Witam. Szukam aplikacji do rejestrowania czasu pracy z automatycznym dodawaniem przerw,stawką godzinową, raportami w pdf i innych formatach. Na androidzie moje wymagania spełnia Time Recording -tak dla porównania.  

#4916 kkociubowski

kkociubowski
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2016 - 16:13

yelram Czy próbowałeś iFunBox http://www.i-funbox.com/index.html ?

#4917 yelram

yelram
  • 108 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 18:00

@kkociubowski, chodziło mi o trochę coś innego ale z tego co widzę ta aplikacja prezentuje się nieźle, wypróbuję, dzięki.

#4918 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 18:08

http://onetech.pl/zo...-bez-jailbreak/

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#4919 kkociubowski

kkociubowski
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2016 - 18:33

Demos Czy próbowałeś aplikacji kalendarza "Calendars 5" https://itunes.apple.com/us/app/calendars-5-smart-calendar/id697927927?mt=8

#4920 matti94

matti94
  • 96 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 21:06

Cześć poszukuje alternatywnej aplijacji AirDroida która pozwalała by mi kontrolować mojego IPhone z poziomu komputera, głównie chodzi o przeglądanie zdjęć pisanie sms i wybieranie połączenia.

#4921 MC_

MC_
  • 6 909 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 21:09

Kup macbooka. Ewentualnie moze cos po jb sie znajdzie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#4922 kuba1961

kuba1961
  • 94 postów

Napisano 06 grudnia 2016 - 21:45

Pytanie czy ogarnia IMAPa, bo ten na macOS nie za bardzo. W ogóle MS nie lubi IMAPa z tego co zauważyłem. Na MBA miałem problem z nim taki, że musiałem co kilkanaście minut wyłączać klienta i go włączać znów żeby IMAP się zsynchronizował bo tak łapie błędy synchronizacji (Office 365 z Outlookiem 2016), dlatego przeszedłem na Thunderbirda.

Mam na oku dwie aplikacje:

- Airmail - płatny, kosztuje niecałe 5$ czy tam €

- Spark - darmowy, na razie tego pobrałem.

Podłączę do Sparka później w domu wszystkie konta mailowe i sprawdzę co to za program, bo opinii ma wiele i dość dobre. Nie wiem czy jego funkcjonalności mi wystarczą.

Ktoś korzystał z tych aplikacji i może którąś polecić? Coś więcej napisać niż to co jest w AppStore? Z góry dzięki.

Ja z Outlookiem to próbowałem tak co 3 miesiące i zawsze wracałem do systemowego. Ale i on zaczął nawalać, nie otwierał załaczników które były pobrane. Kolejny raz zainstalowałem Outlook z pakietu Office 365 i miła niespodzianka. Wreszcie działa i o dziwo synchronizuje kalendarz między outlook.com macbookiem i iphonem. Cuda. Normalne cuda.

#4923 m-blue

m-blue
  • 9 postów

Napisano 11 grudnia 2016 - 23:25

Witajcie, 

poszukuję apki umożliwiającej przedstawienie profilu z ThinkSpeak - temperatura itp. 

Odpowiednik czegoś takiego na andka:

https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.livi.thingspeakmonitor&hl=pl 

Generalnie zależy mi na widżecie , a nie na samym wyświetleniu wykresu, bo takie coś znalazłem. 

Może na Cydii coś jest? 

#4924 Intei

Intei
  • 6 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 18:01

No dobra. Ani razu nie dostałem odpowiedzi no ale wybaczam Wam : D tym razem szukam NAJLEPSZEJ aplikacji do edycji wideo. Może być płatna. Możecie coś polecić? ; )

#4925 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 12 grudnia 2016 - 18:23

Vizzywig - Video Editor Movie Maker and Multi Camera Film Edit Effects Slideshow Music Editing Credits App autorstwa i4software
https://appsto.re/pl/Fih4z.i

iMovie autorstwa Apple
https://appsto.re/pl/r0rFw.i

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych