Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 4 głosy

Iphone 6 przesuwający się przedni aparat

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
441 odpowiedzi w tym temacie

#276 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 16:36

Problem dotyczy rownież modelu silver,koleżanka ma tez przesunięta w nim kamere z przodu.

#277 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 17:06

Dla mnie to byłoby zabawne dlaczego tylko czarne iPhone'y mają mieć ten problem :) Przecież oprócz koloru ten sam model iPhone'a, ale o różnym kolorze niczym nie powinien się różnić.

#278 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 19:58

Dla mnie to byłoby zabawne dlaczego tylko czarne iPhone'y mają mieć ten problem :) Przecież oprócz koloru ten sam model iPhone'a, ale o różnym kolorze niczym nie powinien się różnić.

Być może było tak, że akurat robili partiami kolory ,więc powiedzmy jeden tydzień złoty, drugi srebrny ,a trzeci właśnie czarny no i ostatnia partia była lewa, źle złożona...może byli zmęczeni aż za mocno przy składaniu, może ktoś miał zły dzień itd itp, więc wyszło jak wyszło ;)

Ja się właśnie zastanawiam do którego serwisu odesłać telefon (jestem z Krakowa), bo z tego co czytałem w Krakowie jest żenada lekka, a cortland z Katowic jest często chwalony. No chyba, że zrobię sobie małą wycieczkę i zawiozę telefon osobiście :)

#279 Damass

Damass
  • 118 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 20:23

Polecam Cortland Katowice trzykrotny kontakt z serwisem i za każdym razem 5+

ps. Nie jestem pracownikiem Cortland'u nawet tam nikogo nie znam prywatnie :)

 MacBook Pro Retina 13.3" 2,7 GHz  iPhone 6s 64GB Space Grey  iPad3 64 GB WiFi + 4G white  Apple Watch SS 42mm 

#280 cherryrain

cherryrain
  • 27 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 21:23

Witam,

Mam iPhone 6+ i pojawiła się u mnie ta sama wada (w iSpocie powiedzieli mi że to popularna wada w 6tkach, w 6+ jeszcze tego nie widzieli)

Sprawa wygląda tak, że telefon był kupiony w iSpocie i tam też już raz wymieniany (za 2 tygodnie kończy mi się 90-dniowa gwarancja z naprawy)

Czy w związku z tym muszę go oddać w iSpocie? Przeglądając temat na szybko doszedłem do wniosku że bardziej chyba opłaca się go oddać do Cortlandu ale nie wiem czy mam taką możliwość w związku z powyższym ;)

Pozdrawiam

#281 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 22:07

Możesz oddać w dowolnym autoryzowanym serwisie.

#282 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 01:47

Przeglądając temat na szybko doszedłem do wniosku że bardziej chyba opłaca się go oddać do Cortlandu ...

Jak napisał przedmówca - możesz oddać do każdego autoryzowanego serwisu, ale zapytam przez ciekawość: jeżeli naprawa ma być na gwarancji (bezpłatna) to jakie kryterium zadecydowało u Ciebie, że "bardziej opłaca się" do Cortlandu (czyżby poprawiło się ostatnio coś z czasami naprawy) ?

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#283 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 09:37

(czyżby poprawiło się ostatnio coś z czasami naprawy) ?

Zdecydowanie tak - ostatnio oddawałem 6s wyłączającego się przy niskim stanie baterii - diagnoza przeprowadzona w dniu dostarczenia sprzętu do serwisu a po 2 dniach odesłanie sprzętu.

#284 iPhone6pl

iPhone6pl
  • 19 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 11:15

Tak z ciekawości na temat przesuniętego aparatu. To fizycznie przeszkadza w robieniu zdjęć? Czy tylko defekt kosmetyczny.

#285 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 11:37

Na początku nie przeszkadza - ale jak po czasie zasłoni ci pół kamerki to będzie gorsza jakość. 

#286 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 02:44

Tak z ciekawości na temat przesuniętego aparatu. To fizycznie przeszkadza w robieniu zdjęć? Czy tylko defekt kosmetyczny.

Apple niechętnie naprawia "defekty kosmetyczne", a w przypadku gąbek FT w iP6 jeszcze nie spotkałem się z tym, żeby komukolwiek odmówiono naprawy - więc chyba jest coś "na rzeczy".

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#287 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 lutego 2016 - 10:31

Aparat się nie przesuwa, tylko uszczelka chroniąca go przed kurzem. Nie ma to wpływu na robienie zdjęć, przynajmniej na początku.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#288 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 11:10

Na początku nie - szkoda że nie mam zdjęcia ale moja 6 po pół roku ignorowania problemu miała zasłonięte ponad pół obiektywu - zdjęcia wychodziły fatalnie.

#289 Finkiel

Finkiel
  • 110 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 21:38

Mam pytanie, czy gdy po minięciu gwarancji (skończyła mi się miesiąc temu) przesunie się przedni aparat to wciąż mam szansę na darmową naprawę w autoryzowanym serwisie?

Użytkownik Finkiel edytował ten post 18 lutego 2016 - 21:40

#290 Rafalr2

Rafalr2
  • 3 postów

Napisano 19 lutego 2016 - 10:17

Mam pytanie, czy gdy po minięciu gwarancji (skończyła mi się miesiąc temu) przesunie się przedni aparat to wciąż mam szansę na darmową naprawę w autoryzowanym serwisie?

Wątpię ale lepiej zapytaj / przedzwoń .

#291 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 lutego 2016 - 14:04

a ja powiem spróbuj :)

Teoretycznie przysługuje Tobie rękojmia dwuletnia :>

Ja skontaktowałam się z Cortlandem opisując moją sytuację [telefon kupiony na początku grudnia 2014, wymiana na nowy z powodu problemu z przednią kamerką w sierpniu (gwarancja była 3 miesiące na ten nowy telefon), a niedawno zaobserwowałam znów ten problem] i pan z obsługi poradził mi przejść się do salonu. Poszłam wczoraj, przyjęto mi telefon w ramach naprawy gwarancyjnej, dziś dostałam maila, że wymienią na nowy egzemplarz z nową gwarancją, do odebrania po weekendzie.

#292 cherryrain

cherryrain
  • 27 postów

Napisano 25 lutego 2016 - 23:37

Witam,

Mam iPhone 6+ i pojawiła się u mnie ta sama wada (w iSpocie powiedzieli mi że to popularna wada w 6tkach, w 6+ jeszcze tego nie widzieli)

Sprawa wygląda tak, że telefon był kupiony w iSpocie i tam też już raz wymieniany (za 2 tygodnie kończy mi się 90-dniowa gwarancja z naprawy)

Czy w związku z tym muszę go oddać w iSpocie? Przeglądając temat na szybko doszedłem do wniosku że bardziej chyba opłaca się go oddać do Cortlandu ale nie wiem czy mam taką możliwość w związku z powyższym ;)

Pozdrawiam

oddałem telefon kilka dni temu do iSpota, dziś dostałem wiadomość że wymienią mi telefon na nowy ;)

#293 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 26 lutego 2016 - 06:50

Mi nie wymienili, ogólnie dali ciała, chyba dziś jadę go oddać drugi raz. Mam dwa problemy, kamera i pamięć baterii. Wyłącza się czasem przy 20-40% a oni wpisali tylko problem baterii,bez opisu dokładnego problemu a kamery wcale nie wpisali jako problem. Sprawdzili tel na podstawie spadku poziomu baterii i stwierdzili że jest ok. Ja potrzebowałem tel i zapomniałem przy odbiorze o kamerze.
Dziś jadę znowu bo gwarancja się kończy niedługo.

#294 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 26 lutego 2016 - 10:41

Mam dwa problemy, kamera i pamięć baterii. Wyłącza się czasem przy 20-40%.

Baterie w iPhone'ach nie mają efektu pamięci.

#295 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 26 lutego 2016 - 10:57

Dziś w w ciągu godziny z 50% spadła do 4 :/ skoro nie mają pamięci to czym to jest spowodowane?

#296 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 26 lutego 2016 - 11:49

Dziś w w ciągu godziny z 50% spadła do 4 :/ skoro nie mają pamięci to czym to jest spowodowane?

Albo uszkodzona bateria albo coś z telefonem nie tak. Ile bateria ma cykli ?

#297 MalyBXL

MalyBXL
  • 74 postów
  • SkądGenval-Belgia

Napisano 26 lutego 2016 - 11:52

Nie mam pojęcia, nawet nie wiem jak to sprawdzić:/. To mój pierwszy iPhone, mam go od świąt i ładuje głównie w samochodzie, codziennie.

#298 Guuteeek

Guuteeek
  • 1 postów

Napisano 28 marca 2016 - 20:27

Witam, nie czytałem dokładnie wszystkich komentarzy ale mam pytanie czy jeśli posiadam IPhone 6 i pochodzi on z salonu Orange to czy w innym miejscu da sie go naprawić? (Na przykład Cortland, iSpot i tym podobne?) chodzi oczywiście o przesuniętą przednia kamerę. jeśli takie pytanie juz padło to przepraszam i z góry dziękuje za odpowiedź. :)

#299 jointpocket

jointpocket
  • 179 postów

Napisano 28 marca 2016 - 21:14

Możesz wszędzie oddać,nie ma znaczenia gdzie telefon był kupiony.

#300 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 marca 2016 - 22:30

Powiem więcej: Orange też nie naprawia sam iPhone-ów tylko oddaje do serwisu.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych