Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kilka kont w Mail - Mac i iPhone

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 wierciu

wierciu
  • 254 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2014 - 20:33

Witam,

Mam problem z aktualizacją statusu wiadomości na iphone i macu. 

Chodzi o to, że mam trzy różne skrzynki pocztowe. Jedna gmail i dwie firmowe. 

Jak odczytam mail na macku ze skrzynki gmail to po chwili na iphonie ta wiadomość także odznacza się jako przeczytana. 

Ale jeśli chodzi o skrzynki firmowe które do konta dodaje się poprzez zakładkę inne tak już nie robią. 

Jak np. odczytam na macku 10 maili to one są oznaczone jako przeczytane ale nawet po 2-3 godzinach na iphonie widnieją jako nie przeczytane. 

Czy ktoś może wie gdzie tkwi błąd w konfiguracji? 

Laptop: MacBook Pro 13' Touch Bar 2016, Telefon: iPhone X 64 GB, Tablet: iPad 9,7 2017 32 GB Wifi+LTE

#2 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 December 2014 - 20:37

a te firmowe to obsługuja IMAP? 

Może głupie pytanie ale wiem, że są z tym problemy....

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#3 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 03 December 2014 - 21:02

Dokładnie tak. Skrzynki firmowe są pewnie skonfigurowane na pop. Trzeba włączyć obsługę imap, a potem jeszcze raz dodać je w iPhonie i Macu korzystając z imap.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 askoczen

askoczen
  • 2 posts

Posted 02 February 2015 - 11:17

Przepraszam za odgrzewanie, ale mam pytanie

mam kilka kont firmowych skonfigurowanych na pop3 natomiast smtp wymaga uwierzytelnienia i niestety na mail działa tylko te konto które ma podane login i hasło w tym uwierzytelnianiu pozostałe nie i nie potrafię z nich wysyłać wiadomości jak to zrobić by działało?

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 02 February 2015 - 14:55

Napisz po polsku, w swoim wątku. Tego bełkotu nie da się zrozumieć.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 askoczen

askoczen
  • 2 posts

Posted 02 February 2015 - 15:30

Myślałem że nie ma sensu zakładać nowego wątku...

Mam problem bo mam 6 kont e-mail ale smtp jest skonigurowane tylko dla 1 z nich, a mail pokazuje że wszystkie konta korzystają z jednego serwera smtp

jak zrobić by dla każdego konta móc skonfigurować osobno smtp które wymaga uwierzytelnienia i podania loginu i hasła

mam nadzieje że nie jest to problem że piszę dalej w tym temacie...

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 02 February 2015 - 15:54

Owszem, jest. Ale większy problem to to, że dalej nie potrafisz napisać sensownego zdania po polsku.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users