Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kilka kont w Mail - Mac i iPhone

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2014 - 20:33

Witam,

Mam problem z aktualizacją statusu wiadomości na iphone i macu. 

Chodzi o to, że mam trzy różne skrzynki pocztowe. Jedna gmail i dwie firmowe. 

Jak odczytam mail na macku ze skrzynki gmail to po chwili na iphonie ta wiadomość także odznacza się jako przeczytana. 

Ale jeśli chodzi o skrzynki firmowe które do konta dodaje się poprzez zakładkę inne tak już nie robią. 

Jak np. odczytam na macku 10 maili to one są oznaczone jako przeczytane ale nawet po 2-3 godzinach na iphonie widnieją jako nie przeczytane. 

Czy ktoś może wie gdzie tkwi błąd w konfiguracji? 

Laptop: MacBook Pro 13' Touch Bar 2016, Telefon: iPhone X 64 GB, Tablet: iPad 9,7 2017 32 GB Wifi+LTE

#2 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2014 - 20:37

a te firmowe to obsługuja IMAP? 

Może głupie pytanie ale wiem, że są z tym problemy....

Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2014 - 21:02

Dokładnie tak. Skrzynki firmowe są pewnie skonfigurowane na pop. Trzeba włączyć obsługę imap, a potem jeszcze raz dodać je w iPhonie i Macu korzystając z imap.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 askoczen

askoczen
  • 2 postów

Napisano 02 lutego 2015 - 11:17

Przepraszam za odgrzewanie, ale mam pytanie

mam kilka kont firmowych skonfigurowanych na pop3 natomiast smtp wymaga uwierzytelnienia i niestety na mail działa tylko te konto które ma podane login i hasło w tym uwierzytelnianiu pozostałe nie i nie potrafię z nich wysyłać wiadomości jak to zrobić by działało?

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 02 lutego 2015 - 14:55

Napisz po polsku, w swoim wątku. Tego bełkotu nie da się zrozumieć.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 askoczen

askoczen
  • 2 postów

Napisano 02 lutego 2015 - 15:30

Myślałem że nie ma sensu zakładać nowego wątku...

Mam problem bo mam 6 kont e-mail ale smtp jest skonigurowane tylko dla 1 z nich, a mail pokazuje że wszystkie konta korzystają z jednego serwera smtp

jak zrobić by dla każdego konta móc skonfigurować osobno smtp które wymaga uwierzytelnienia i podania loginu i hasła

mam nadzieje że nie jest to problem że piszę dalej w tym temacie...

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 02 lutego 2015 - 15:54

Owszem, jest. Ale większy problem to to, że dalej nie potrafisz napisać sensownego zdania po polsku.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych