Witam,
@ManUfan,
Jedno co potrzebujesz to internet. Bez tego nic nie obejżysz:)
Pozdrawiam
GAMA007
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 12 czerwca 2015 - 08:18
Witam,
@ManUfan,
Jedno co potrzebujesz to internet. Bez tego nic nie obejżysz:)
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 29 czerwca 2015 - 13:37
Jakby ktoś był ciekaw to udało mi się odpalić HBO GO PL na fire tv sticku. Przy odpalaniu płacze, że brakje play stora, ale idzei dalej.
Napisano 29 czerwca 2015 - 14:55
Jakby ktoś był ciekaw to udało mi się odpalić HBO GO PL na fire tv sticku. Przy odpalaniu płacze, że brakje play stora, ale idzei dalej.
To podeślij jakiś screen
Komputer: rMBP 13" / i7 2,8 GHz / 8 GB RAM / SSD 512MB
Telefon: iPhone SE / 64GB / iOS 10.3
Napisano 19 września 2015 - 12:17
Napisano 19 września 2015 - 21:32
Napisano 20 września 2015 - 11:03
Witam,
cena jest podana wyżej:)
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 20 września 2015 - 13:32
Doradźcie mi proszę, co na chwilę obecną lepiej kupić mieszkając w Polsce, Fire Stick TV, Google Chromecast, czy Roku Streaming Stick?
Zależy mi na przesyłaniu obrazu (w tym również zdjęć) i dźwięku z kilku różnych urządzeń z iOS, Windows Phone i Windows (7).
Do tego ze źródeł zewnętrznych głównie obsługa HBO GO, oczywiście u nas w kraju i bez kombinacji.
Użytkownik Pieka edytował ten post 20 września 2015 - 13:32
Napisano 20 września 2015 - 17:15
Witam,
@Pieka,
Do przesyłania zdjęć / obrazu wystarczy google chromecast.
Działa dobrze z urządzeniami ios / android.
Nie jestem pewien, czy urządzenia Windows Phone posiadaja możliwość streamowania po air play / cast.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 20 września 2015 - 17:39
Urządzenia Windows Phone (nowsze) pracują w technologii Miracast plus aplikacje obsługujące DLNA, czyli teoretycznie powinno być dobrze.
A jak kwestia obsługi samego HBO GO? Z tego, co czytam to na Chromecast powinno działać bez problemu, to samo na Fire Stick TV. Wolałbym jednak sprawdzone informacje od naszych użytkowników, a nie przypadkowe z sieci
Wszystko wskazuje na to, że Google Chromecast byłby całkiem sensownym wyborem. Bo ceny jego i Fire TV Stick są w zasadzie identyczne i oscylują w granicach 160 zł wraz z przesyłką.
Atutem Fire TV Stick są wiekszę pojemność, pamięć oraz pilot. Kwestia tylko, czy rodzimy HBO GO ruszy na nim? Ktoś używa?
Użytkownik Pieka edytował ten post 20 września 2015 - 18:52
Napisano 20 września 2015 - 20:04
Witam,
różnica między chromecast a fire tv stickiem jest jedna.
Chromecast służy tylko do odbioru, tzn. to co mu podasz ze swego urządzenia.
Na fire stick dodatkowo możesz wgrać aplikacje.
Obydwa urządzenia są bardzo tanie ok 120zl.
Obydwa bedą miały wkrótce swych nastepców.
Opis do Google Chromecast
http://myapple.pl/fo...st#entry1895483
Jeśli chodzi o HBO GO to sprawdzę na amazon fire tv i dam ci znać.
Swoje ATV3,2 sprzedałem, czekam na nowy model:)
Aktualizacja:
Niestety tak jak sie domyślałem HBO GO nie działa poprzez AirPlay. tak samo zresztą jak Netflix.
iPla natomiast działa bez żadnych ograniczeń.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 20 września 2015 - 20:53
Myślałem, że Chromecast posiada możliwość instalacji aplikacji z Google Play? No to mnie zaskoczyłeś.
Odnośnie Fire TV Stick, jeśli zainstalowana jest aplikacja HBO GO z Google Play to AirPlay nie jest potrzebny, prawda? Odtwarzane jest wszystko z poziomu Fire TV Stick, a nie smartfona.
Napisano 20 września 2015 - 21:03
HBO GO poprzez AirPlay działą tylko na apple TV. A na firetv tylko przez appkę.
Napisano 20 września 2015 - 22:30
No i faktycznie mimo wzmianki w ofercie, że wysyłają z Amazona do Polski podczas procesu zamawiania jest informacja:
Sorry, this item can't be shipped to your selected address. Learn more. You may either change the shipping address or delete the item from your order.
I na tym się kończy zakup...
@GAMA007, napisz mi proszę gdzie Ty masz takie fajne ceny obu urządzeń, jak podajesz? Bo 120 zł to super cena i chętnie skorzystam
Napisano 21 września 2015 - 10:32
Napisano 21 września 2015 - 13:06
Napisano 28 września 2015 - 10:50
jakie polecacie urzadzenie, które ma możliwośc odpalania filmów z dysku sieciowego, oraz z iphona puszczania filmow z YT ?
Napisano 28 września 2015 - 18:14
witam,
@Ariel,
moje propozycje znajdziesz wyżej w tym temacie:)
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 28 września 2015 - 23:05
Witam
Bede może miał okazje zakupic nowego amazona. Chcialbym się zapytac jak działa pilot w kodi ? sa z tym jakies problemu ? i druga sprawa: wiadomo czy bedzie mozna bez problemu wrzuic kodi do nowego amazona ?
Napisano 29 września 2015 - 09:40
Witam,
@brachu,
pilot działa bardzo dobrze.
Jeśli chodzi o instalacje kodi to nie powinno być problemu.
Byłby to krok w stecz ze strony amazon.
Pozdrawiam
GAMA007
Napisano 30 września 2015 - 09:25
Napisano 30 września 2015 - 10:21
Napisano 30 września 2015 - 20:17
Alternatywą jest zbudowanie HTPC i postawienie tam Kodi. Działa wyśmienicie.
Dokładnie tak, mam do tego Dell T20
rMBP 13" TB 2017 | iPhone 11 Pro | iPad Pro 11 | Watch 5
Napisano 02 października 2015 - 13:39
Mnie bardziej interesuje czy Kodi pojawi sie na nowe Apple TV ;-). Chetnie bym zmienil, chociaz brak SPDIF/Optical uwazam za porazke - nie bede wymienial calego systemu glosnikowego i amplitunera tylko dlatego ze ktos poskapil jednego wyjscia. I niech mi nikt nie mowi ze miejsca braklo, bo nowe ATV bedzie przynajmniej 2 razy wieksze od poprzednika...
Zostaje przy Amazon FireTV (swoja droga - AFTV 2 gen. tez opticala nie dostanie - swiat sie konczy).
Napisano 02 października 2015 - 16:23
Nikt nie poskąpił, tylko ładowanie starego Optyka/SPDIF, które nie jest w żaden sposób kompatybilne z dzisiejszymi standardami dźwięku jest trochę bez sensu i mija się z celem. Dlatego nie ma. W nowym sprzęcie nie montuje się przestarzałych komponentów. To jest normalne...
Napisano 04 października 2015 - 16:09
jak HBO go po polsku smiga na amazon tv ? ktos wie
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych