Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

T-mobile 2G, 3G, 4G(LTE) już myślą o 5G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#26 adff

adff
  • 69 postów

Napisano 08 listopada 2014 - 18:37

T-Mobile w Nokii Lumi 820 mam wybór 2G,3G, LTE.....a moim iPhone 6 nie......

Zrób JB i usuń odpowiedni plik to się pojawi.Ja tak zrobiłem na nowym IP5S i wszystko śmiga OK.
Jest to dziwne że Nokia ma 2G a IPHONE nie ma.Ja doszedłem do wniosku że chyba zmienię Iphone na inny tel taki co nie będzie z nim tyle problemów.

#27 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 12 listopada 2014 - 10:05

Jak tam nasze 2G ??? Dalej nic się nie dzieje. Operatorzy po prostu mają nas gdzieś. Przykre ale prawdziwe.

#28 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 12 listopada 2014 - 10:11

Brak ustawień 2G! Zastanawia mnie też dlaczego nie pisze się o tym problemie na najpopularniejszych stronach, blogach, forach takich jak np Myapple, makoweABC, Apple World, Komórkomania, GSManiak, Spider's Web itp.

#29 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 10:47

każdy to ma w 4 literach z takiego powodu bo kto mieszka w dużym mieście i ma dobry zasięg 3g ,lte to bateria nie świruje aż tak ale tak jak np. ja mieszkam gdzie zasięg 3g jest taki na pograniczu to wtedy bateria leci w oczach..

#30 adff

adff
  • 69 postów

Napisano 12 listopada 2014 - 12:43

Mi odpisali po drugiej Reklamacji T-Mobile
Witam

Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

W odpowiedzi pragnę poinformować, że Operator T-Mobile czeka na potwierdzenie stanowiska firmy Apple dotyczącego zmiany we wcześniej zatwierdzonym oprogramowaniu zainstalowanym w sprzedawanych przez nas urządzeniach.
Na chwilę obecną nie mamy jeszcze oficjalnego stanowiska w tej sprawie.

Proponuję odwiedzać naszą stronę www.t-mobile-trendy.pl ponieważ tam w pierwszej kolejności Operator poda komunikat dotyczący dalszego postępowania w kwestii przywrócenia funkcjonalności 2G w urządzeniach Apple.
Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne.

Z pozdrowieniami

#31 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 12 listopada 2014 - 13:28

Uwielbiam takie oficjalne pierdzenie firmy T-Mobile. Wysłali zapytanie do Apple ale chyba gołębiem i biedny gołąbek zaginął nad oceanem ;-)

#32 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 13 listopada 2014 - 09:08

Działa 2G bez JB
http://unlockpro.ru/nano4g.html

#33 adff

adff
  • 69 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 13:44

Działa 2G bez JB
http://unlockpro.ru/nano4g.html

Link nie działa

#34 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 13 listopada 2014 - 20:30

Link nie działa

Otwórz link w safari w iPhone i zainstaluj drugą pozycję.

#35 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 13 listopada 2014 - 22:24

Otwórz link w safari w iPhone i zainstaluj drugą pozycję.

chyba dziala;)
na programie mierzacym zasieg pokazuje mi przed patchem 33 % a po patchu 80% ;)
dzieki !
mam tylko nadzieje ze jakiegos syfa nie instaluje ;)

#36 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 15 listopada 2014 - 10:29

Jednak lipa :-( Po dwóch dniach musiałem odtworzyć iPhone nie było możliwości uruchomienia 3G. Do wczoraj działało super. Wieczorem chciałem wyłączyć patcha aby użyć połączenia 3G i już się nie dało :-( (Wcześniej często go wyłączałem) Odinstalowałem patcha i zainstalowałem od nowa, wyczyściłem ustawienia sieciowe w telefonie i nic nie pomagało. Pomogło dopiero odtworzenie iPhone

#37 Lorek

Lorek
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2014 - 19:12

"Jednak lipa Po dwóch dniach musiałem odtworzyć iPhone nie było możliwości uruchomienia 3G. Do wczoraj działało super. Wieczorem chciałem wyłączyć patcha aby użyć połączenia 3G i już się nie dało (Wcześniej często go wyłączałem) Odinstalowałem patcha i zainstalowałem od nowa, wyczyściłem ustawienia sieciowe w telefonie i nic nie pomagało. Pomogło dopiero odtworzenie iPhone" Witam misiek -hel mam ten sam problem po kilku dniach podaczas przelaczania 3g przestalo dzialac, jak zrobiles odtworzenie iphone to wprowadziles swoje dane z kopi zapasowaej czy od zera wszytsko ?

#38 Lorek

Lorek
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2014 - 19:13

Jednak lipa :-(
Po dwóch dniach musiałem odtworzyć iPhone nie było możliwości uruchomienia 3G.
Do wczoraj działało super. Wieczorem chciałem wyłączyć patcha aby użyć połączenia 3G i już się nie dało :-(
(Wcześniej często go wyłączałem)
Odinstalowałem patcha i zainstalowałem od nowa, wyczyściłem ustawienia sieciowe w telefonie i nic nie pomagało.
Pomogło dopiero odtworzenie iPhone

Witam misiek -hel mam ten sam problem po kilku dniach podaczas przelaczania 3g przestalo dzialac, jak zrobiles odtworzenie iphone to wprowadziles swoje dane z kopi zapasowaej czy od zera wszytsko ?

#39 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 17 listopada 2014 - 19:16

Witam misiek -hel mam ten sam problem po kilku dniach podaczas przelaczania 3g przestalo dzialac, jak zrobiles odtworzenie iphone to wprowadziles swoje dane z kopi zapasowaej czy od zera wszytsko ?

Tak, poszło z kopii zapasowej i jest ok

#40 Lorek

Lorek
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2014 - 19:18

aha ok mi cos nie chca sie otwierac strony :( wprwdzie skonczyl mi sie limit internetu ( durne 3g ) ale czy to ma wplyw na to ?

#41 Lorek

Lorek
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2014 - 19:27

Tak, poszło z kopii zapasowej i jest ok

myslisz ze ten limit ma wplyw na to czy cos sie zepsulo w telefonie

#42 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 17 listopada 2014 - 19:33

Nie ma na to wpływu. Bez obaw.

#43 Lorek

Lorek
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2014 - 19:36

to czemu nicnie chce sie odtworzyc coto moze byc?

#44 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 19 listopada 2014 - 16:32

Wiadomość od Konsultanta T-mobile: ,,Witam. Dosłownie przed chwilą otrzymaliśmy oficjalne stanowisko APPLE - przy kolejnej dużej aktualizacji funkcja ręcznego wyboru trybu pracy sieci zostanie udostępniona - prosimy w takim razie o cierpliwość i sprawdzanie aktualizacji w urządzeniach,,

#45 Driff

Driff
  • 423 postów

Napisano 06 grudnia 2014 - 19:51

Czy ktoś korzystający z Orange może potwierdzić problem z całkowitym brakiem 2g? Nie chodzi mi o przełącznik, nie jest mi on potrzebny bo nie przeszkadza mi jak iphone sam przełącza się miedzy 2g/3G/4g (tak mam teraz na iOS 7.1.2). Chodzi mi o to czy telefon jest w stanie złapać 2g jak straci zasięg 3G, czy tak jak w przypadku kolegi Misiek są puste kropki przy zasięgu 3G i nie da się zadzwonić.
<p>MacBook Air 13" Early 2014 + iPhone 12 Pro Max + AirPods Pro

#46 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 07 grudnia 2014 - 10:39

Nie wiem jak w Orange ale w Tmobile w Helu mam 0 kropek zasięgu a przy nazwie sieci dalej wyświetla się 3G lipa na maxa a operator zgania na APPLE!!!!

#47 tomek...

tomek...
  • 59 postów

Napisano 13 grudnia 2014 - 11:09

Wiadomość od Konsultanta T-mobile: ,,Witam. Dosłownie przed chwilą otrzymaliśmy oficjalne stanowisko APPLE - przy kolejnej dużej aktualizacji funkcja ręcznego wyboru trybu pracy sieci zostanie udostępniona - prosimy w takim razie o cierpliwość i sprawdzanie aktualizacji w urządzeniach,,

Nie wiem co T-Mobile uważa za dużą aktualizację systemu, bo w 8.1.2 nic się nie zmieniło.

Ciekawe czy doczekamy się w 8.2, w 9.0, czy ... nigdy.

Obstawiam to trzecie.

Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.

#48 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 postów
  • SkądHel, PL

Napisano 13 grudnia 2014 - 15:57

Nie wiem co T-Mobile uważa za dużą aktualizację systemu, bo w 8.1.2 nic się nie zmieniło.

Ciekawe czy doczekamy się w 8.2, w 9.0, czy ... nigdy.

Obstawiam to trzecie.

Też tak myślę :-( 

#49 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 13 grudnia 2014 - 17:28

Samo to ,że maja certyfikowanie lte także albo zmienisz na inny tel lub trzeba kombinowac jailbreak czy też patch:)

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#50 tomek...

tomek...
  • 59 postów

Napisano 13 grudnia 2014 - 17:49

Jailbreaka to ja mam od początku iOs 8.

Jako testówkę mam telefon żony :)

Komputer: MacBook Pro 15,4, Macbook Air, Mac Mini, Ipady. Telefon: Iphone XS Max.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych