Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

T-mobile 2G, 3G, 4G(LTE) już myślą o 5G

• Please log in to reply
58 replies to this topic

#51 adff

adff
  • 69 posts

Posted 13 December 2014 - 22:36

Wczora oddzwonili mi z t-mobile w sprawie już chyba 5tej reklamacji odnośnie 2G .Gość dość nawet był poinformował mnie że przy następnej większej aktualizacji ma być to naprawione przez APPLE ale czy to będzie przy IOS 8.2 to nawet T-mobile tego nie wie.Teraz jest to tylko zależne od dobrego humoru APPLE.Przeprosił mie za problem w imieniu sieci i przyznał rabat na abonament na kolejne 2 cykle rozliczeniowe.Zobaczymy co będzie dalej.Ja stwierdziłem że IPHONE to jest telefon porażka to był już mój ostatni IPHONE 5S jaki kupiłem dam sobie spokuj z tą firma.Sprawdzałem HTC NOKIE LUMIE SAMSUNGA S5 wszędzie jest 2G tylko w Iphone brak.

#52 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 14 December 2014 - 17:34

Kolego porażka jest t-mobile , wciskają ci kit , że to wina Apple , to wina ich bo to oni wypuszczają oprogramowania sieciowe.

Apple jedynie daje im furtkę w oprogramowaniu do tego

Mac&Pc w jednym stali domu.

#53 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 15 December 2014 - 08:41

Zycze wam powodzenia... Raczej nic nie zdzialacie, jakby mieli wprowadzic to juz dawno by to wprowadzili a oni sa nastawieni na slupki sprzedazowe a nie na bawienie sie softem...

#54 Budziol

Budziol
  • 104 posts

Posted 25 December 2014 - 17:18

Obawiam się że nic nie ruszy, informacje z oficjalnej strony Apple:

http://support.apple.../en-us/HT203124

#55 adff

adff
  • 69 posts

Posted 26 December 2014 - 00:00

Jak nie wprowadzą 2G to sprzedam tego pieprzonego IPHONE  i po klłopocie albo zmienię sieć na PLUSA.

#56 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 05 January 2015 - 00:59

Mam pytanie odnośnie zużycia baterii chodzi mi oto czy jeśli np. Jest zasieg 3g/lte i mam wyłączony internet z sieci to czy przy 2g jest taki sam pobór energii ? Wiem, że przy włączonym necie z sieci spora różnica

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#57 adff

adff
  • 69 posts

Posted 05 January 2015 - 09:31

Jak korzystasz z 2G bateria trzyma wiele dłużej niż na 3G LTE.Ale dopóki operator nie udostępni 2G w ustawieniach sieciowych to nie ma ma możliwości przejścia z 3G na 2G.Ja zrobiłem JB i mam 2G w IP5s bateria trzyma do 3 dni a bez JB jak nie było wyboru 2G to musiałem go ładować codziennie na noc

#58 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 05 January 2015 - 11:53

mam także jb i możliwość przełącznika na 2g pytałem po prostu z ciekawości czy jeśli jest 3g lub lte bez włączonej to pobór prądu jest taki sam jak na 2g bez transmisji ale jak widać niestety nie.

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#59 adff

adff
  • 69 posts

Posted 01 March 2017 - 21:34

Dziś dostałem odpowiedz od T-Mobile na moje zgłoszenie w sprawie braku 2G 3G LTE po zaakceptowaniu nowych ustawień operatora na 27.1 i braku wyboru 2G.

Odp.T-mobile

Sprawdziliśmy przez ciebie zgłoszony problem i nie wykrywamy błędu po stronie sieci.Jako operator nie mamy wpływu na oprogramowanie którego autorem jest producent czyli APPLE.

Po rozmowie z wsparciem technicznym Apple dostałem informacje że za ustawienia te odpowiada operator a nie Apple i że zostało to zmienione przez T-mobile bo uruchomili nową usługę

VoLTE i VoWiFi  https://support.appl.../pl-pl/HT203124

i tylko operator może to zmienić aby pojawił się wybór 2G 3G LTE

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users