Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

T-mobile 2G, 3G, 4G(LTE) już myślą o 5G

• Please log in to reply
58 replies to this topic

#1 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 02 November 2014 - 17:43

Jaki ma sens rozwój sieci np myśli się już o 5G skoro w większości kraju dobry zasięg 3G jest tylko na mapkach a zasięg 4G(LTE) jest ale tylko w dużych miastach a ludziom wciska się telefony Apple które nadają się w większości kraju do walki z czasem pracy na baterii i walki o zasięg sieci GSM!!! A chyba miały też dać możliwość wykonywania połączeń telefonicznych ;-) Więcej opiszę poniżej : Przybywa ludzi z problemem z zasięgiem, brakiem możliwości połączenia pomimo że pokazuje zasięg, padającą w mgnieniu oka baterią z prostego powodu jakim jest brak możliwości przełączenia na 2G. Mieszkam w Helu idąc np na sam koniuszek półwyspu na plaże dochodzę do miejsca gdzie wyświetla mi pięć pustych kropek zasięgu nie jestem w stanie wykonać połączenia ale oczywiście obok nazwy sieci T-mobile dalej wyświetla pięknie 3G zamiast przełączyć już na 2G !!! Normalnie w tym miejscu na ios 7 z 2G miałem zasięg full. Zastanawiam się czy dla sieci świadczących usługi telefoniczne internet nie stał priorytetem a rozmawiać mamy przez np. skype a nie GSM. Trochę mnie to już męczy, mam nowego 5s i baterię ładuję co wieczór a telefon leży w domu koło okna bo np w łazience czy pokoju nie mam już zasięgu. Pamiętam jak w 1997 roku kupiłem pierwszy telefon (Hagenuk) też kładło się telefon koło okna bo sieci dopiero się rozwijały. A teraz to raczej się cofają w rozwoju.

#2 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 02 November 2014 - 17:53

Zrób jb i wywal ustawienia tmobile , nic nie innego nie da się zrobić, żenada ale to działa Nie będzie raczej żadnej oficjalnej poprawki

#3 najman

najman
  • 953 posts

Posted 03 November 2014 - 08:07

Zrob jak mowi kolega - http://myapple.pl/fo...bnie-kazda-siec

#4 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 03 November 2014 - 20:32

Nie chcę robić JB. Czekam jeszcze na ustawienia operatora. Jeśli na dniach nie wyjdą to zaczynam walkę.

#5 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 04 November 2014 - 10:21

ja także zacznę walkę z t-mobile bo tak być nie może...

#6 adff

adff
  • 69 posts

Posted 04 November 2014 - 13:46

Ja od dłuższego czasu toczę walke z T-Mobile o ten przełącznik 2g i po dwuch tygodniach dostałem wczoraj odpowiedz.Ze to nie T-mobile odpowiada za brak przełącznika tylko Apple.Poinformował mnie konsultant z T-Mobile że jeżeli uda mi się od Apple dostać maila z opisem że za ten przełącznik odpowiada t-Mobile a nie Apple wtedy będzie można coś zadziałać.W Apple powiedzieli że operator musi zmienić ustawienia sieciowe i po kłopocie.Już mnie to zaczęło denerwować i zrobiłem JB i na razie jest wszystko ok.Dostałemod wsparcia Apple linka http://www.apple.com/privacy/contact/ .To jest do centrali Apple opisałem problem jaki jest z przełącznikiem 2G w T-Mobile. Zadałem im też pytanie kto za to ponosi odpowiedzialność czy Apple czy T-Mobile .Jak będe miał odpowiedz z Apple na maila że to może zmienić T-Mobile to wtedy są podstawy do atakowania T-Mobile.Wysyłajcie też te formularze do Centrali Apple z info że odopwiedz chcecie na piśmie lub maila.Inaczej nic nie damy rady zrobić.

#7 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 05 November 2014 - 09:47

Coś mało nas walczących o swoje :-(

#8 XArox

XArox
  • 4 posts

Posted 05 November 2014 - 11:18

Nie do końca jestem w stanie to zrozumieć. Telefon mam z T-Mobile, abonament też więc teoretycznie nie powinno mnie interesować czy wina jest po stronie telefonu czy operatora. Powinno działać i już. Mieszkam w dużym mieście i na razie bardzo mi to nie przeszkadza ale tam gdzie mam zwyczaj jeździć na wakacje jest tylko 2G. Nie będę w stanie tam normalnie korzystać z telefonu?

#9 satmar

satmar
  • 788 posts
  • SkądInowrocław

Posted 05 November 2014 - 13:56

Nie do końca jestem w stanie to zrozumieć. Telefon mam z T-Mobile, abonament też więc teoretycznie nie powinno mnie interesować czy wina jest po stronie telefonu czy operatora. Powinno działać i już. Mieszkam w dużym mieście i na razie bardzo mi to nie przeszkadza ale tam gdzie mam zwyczaj jeździć na wakacje jest tylko 2G. Nie będę w stanie tam normalnie korzystać z telefonu?

będziesz mógł korzystać , przy braku 3G iP automatycznie przelączy sie na 2G

#10 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 05 November 2014 - 16:46

Bzdura, ja nie mogę wykonać już połączenia a 3G nadal się wyświetla np w Helu. Opisywałem ten problem tu na forum i nie tylko tu.

będziesz mógł korzystać , przy braku 3G iP automatycznie przelączy sie na 2G

#11 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 05 November 2014 - 17:06

Kolego misiek-hel, kłopoty z T-Mobile (na Helu) masz na iphone, czy na innych telefonach również ? Sprawdzałeś może swojego iphona z innymi sieciami na Helu? Kup sobie za 5zł kartę Plusa (u mnie wyswiatla się 2G, 3G, LTE do wyboru) i sprawdz.Przecież nie musisz się "męczyć" z T-Mobile jak jesteś nie zadowolony z ich usług....

#12 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 05 November 2014 - 18:13

Kolego misiek-hel, kłopoty z T-Mobile (na Helu) masz na iphone, czy na innych telefonach również ? Sprawdzałeś może swojego iphona z innymi sieciami na Helu? Kup sobie za 5zł kartę Plusa (u mnie wyswiatla się 2G, 3G, LTE do wyboru) i sprawdz.Przecież nie musisz się "męczyć" z T-Mobile jak jesteś nie zadowolony z ich usług....

Kolego landr na iphone 5c i 5s to samo na innych telefonach nie sprawdzałem bo mnie nie interesują inne na chwilę obecną skoro T-mobile wcisnął mi iphona w umowie. W Plusie owszem jest możliwość ręcznego ustawienia 2G ale tylko w Plusie. Na ios 7 nie było problemu na Helu jak byłem w miejscu np smażyłem się w lato na plaży to przełączyłem sobie ręcznie na 2G i miałem możliwość telefonowania a teraz idę na plaże i mam zasięg zero kropek a przy logo T-mobile pięknie wyświetla 3G tylko po co skoro nie mogę wykonać połączenia i jest to sprawdzone na innych aparatach iphone w sieci T-mobile. Więc na razie pozostaje mi walka o swoje prawo do możliwości korzystania z rozmów telefonicznych a nie noszenie telefonu z którego nie mogę zadzwonić bo nędzna firma wprowadziła sobie LTE a nie rozwinęła się dobrze nawet w 3G. A wciskają jaki to zasięg mają w całym kraju. W domu telefon mam koło okna bo w pokoju czy łazience jest już jedna kropka zasięgu albo wcale ale 3G dalej widnieje!!!!!!!!!!!

#13 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 05 November 2014 - 19:10

A jak wyłączysz dane cieci komórkowej ? to 3G się nie pali i jak jest w tym przypadku z połączeniami głosowymi??? Masz trochę mało komfortową sytuację z T-Mobile, współczuję. Pozdrawiam.

#14 najman

najman
  • 953 posts

Posted 05 November 2014 - 19:39

Ja tak robilem ale wychodzilo na to samo, zasieg kropeczek byl taki sam jak bylo 3G, dopiero przelaczenie na 2G w tym samym miejscu w domu w piwnicy dalo dobry rezultat bo 5 kresek. Niestety nie dziala szybki przelacznik miedzy sieciami wysuwany z dolnego menu:/ ccsettings z cydii. Gdyby byly normalnie ustawienia 3G/LTE to przelacznik dziala ale niestety obecnie potrzebny bylby "potrójny przelacznik" czyli 2G/3G/LTE.

#15 arturiwo

arturiwo
  • 13 posts

Posted 05 November 2014 - 19:42

Dalej lipa mimo ze wgrałem przez iTunes 16,1 dalej mam lte i nic nie pomaga

#16 adff

adff
  • 69 posts

Posted 05 November 2014 - 19:43

Mnie też to strasznie denerwowało Brak przełącznika na 2G zrobiłem JB Iphone 5S i jest z zasięgiem teraz super tak jak wcześniej miałem na Iphone 5 z IOS 6.1.4 Jak kupiłem nowego 5S zaktualizowałem go do 8.1 masakra zasięg cały czas gubił rozłączało mnie telefon nadawał się do KOSZA.Poczytałem fora zrobiłem JB wywaliłem ustawienia sieciowe T-mobile i telefon teraz nie góbi zasięgu bateria trzyma dłużej jestem zadowolony.

#17 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 05 November 2014 - 19:54

Ja nie chce robić JB bo to chyba nie o to chodzi aby kupić telefon za tyle kasy po to aby grzebać później w jego sofcie i tracić gwarancję.

#18 adff

adff
  • 69 posts

Posted 05 November 2014 - 20:11

Ja zrobiłem JB tylko po to aby usunąć ustawienia sieciowe T-Mobile bo po zgłoszeniu problemu z przełącznikiem 2G T-mobile umywa ręce i Apple też ma to w D***E.Ja nie ściągam żadnych aplikacji z Cydi bo mi to nie potrzebne.Chodzi mi tylko abym mógł dzwonić telefonem za którego dałem 2.000 zł.Jeśli wyjdzie IOS 8.1.1 i będzie przełącznik w 2G w T-mobile to zrezygnuje z JB :)

#19 misiek-hel

misiek-hel
  • 80 posts
  • SkądHel, PL

Posted 08 November 2014 - 11:04

T-mobile dalej ma gdzieś sprawę uaktualnień operatora, wprowadzających możliwość ręcznego przełączania sieci na sieć 2G :-(

#20 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 08 November 2014 - 12:19

Witam, właśnie sprawdziłem(w 4 sieciach), nie ma przełączania 2G w T-Mobile, nie ma w Orange, jest w Plusie i Aero2 (LTE, 3G, 2G).

#21 tomcz

tomcz
  • 7 posts

Posted 08 November 2014 - 12:33

Każdy operator tmobile,oragne , play tłumaczy się certyfikowaniem lte... może złożmy zbiorowy wniosek zażalenie czy coś w tym stylu i to może pomoże ??

#22 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 08 November 2014 - 13:24

W miejscu gdzie przebywam, jak w Plusie jest słaby sygnał to czy przełącze na LTE czy 3G czy 2G i tak zapala się u góry E, natomiast w Aera2, gdy utawie 2G czy LTE, to jest brak sieci....tylko działa 3G.

#23 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 08 November 2014 - 13:49

W T-Mobile i Orange, na innym urządzeniu niż iPhone, gdy przełącze tylko GSM to zapala się E, status sieci zależny jest od urzadzenia......

#24 tomcz

tomcz
  • 7 posts

Posted 08 November 2014 - 16:31

Tak to jest fakt kolega ma np. lg g3 i on ma możliwość przełączenia między 2, 3g i lte a ma także t-mobile...hmm więc też może tutaj coś jest ze strony apple ?

#25 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 08 November 2014 - 18:12

T-Mobile w Nokii Lumi 820 mam wybór 2G,3G, LTE.....a moim iPhone 6 nie......

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users